adım adım birikim

GÜNAYDINLAR :)
arkadaşlarım ben de bi süredir girememiştim
geçmişe gözatayımmmmm :)

biz de çok şükür evimizi aldık..
birikimler sonucu..

daha dirayetli olmam lazım...
1yıl sonunda iş hayatı ve 3.haftamdır çalışırım maaşımı beklerim 4 gözle...
Hayirli ugurlu olsun allah guzel gunlerde oturmayi nasip etsin canim :))
Ben de ise baslasam keske bir an once hic yorulmam galiba :KK51:

dün öğlenden beri girmiyordum bir sürü yeni arkadaşımız gelmiş hoşgelmişler :KK54: birikiminiz bereketli olsun:nazar:

Kendimi tanitayim
4 yıllık evliyim .. malesef 3 tüp tedavim oldu ama bebişim gelmedi.... çalışıyorum ayrıca cuma takımlarında kilo vermeye çalışıyorum.. birikim yapmak benim icin cok.zor ama küçük şeylerin bana dönüşümü büyük olduğundan tutumlu olmaya çalışıyoruz eşim ile abartmadan tabi ki ... 5 10 25 kuruşlar benim için çok kıymetlidir yol paramı ekmek paramı bazen aldığım kuru bakliyatimi karşılar damlaya damlaya göl oluru boşa dememisler

allah en kısa sürede bebeğinizi kucağınıza almayı nasip eder inşallah. :KK51: ben de bozuk paralarımı ya ekmek su gibi küçük harcamalarda kullanırım ya da a101de tümletip tasarrufa atarm

Tasarufa gelince
Genelde saat 10 dan sonra çamaşır bulaşık mak.açarım
Fazla gereksiz ışık yandımı sinirlenirim
Mesela banyoda kşmse yokken boşa ışık yanması
Fazla su tüketmiyoruz gereksiz
Ev ısı yalıtımlı iç dış
Doğalgazım bu sene enn fazla 218 geldi
Patates soğanı seyyar arabalardan alırım (pazar uzak taşımak zor ve daha uygun)
Haftalık 2 çeşit sebze alırım ki israf olmasın)
Yetmediği yerde buzluktan eet veya kıyma veya bakliyat pişiririm.
En olmadı patates yemeği en büyük kurtarıcım :KK66:
Oğlumun beslenmesine meyve suyukoyyprum eşim getiriyor işyerinden :KK66:
Sütünü de marketten alıyorum
Berber masrafı bitek eşimin var.
Eski berber olduğu için oğlumu hep babası tıraş eder ve bazen benimde saçımı keser.
Sigara alkol tüketmiyoruz.loto toto da yok.
Kıyafet eşim kendine almayı sevmez ben ona alırım hep.
Kendşme de mağazalarda indirimi takip ediyorum. Bazen kaliteli şeyleri uyguna buluyorum mesela 60 tl ye çok güzel etek buldum kumaş (tesettürlü yüm ve baya pahalı normalde)
Çok ayalkabım yoktur yazlık kışlık 6 çift
Aldığım zaman ayakkabı iyisi olur ki 4 5 sene giyerim genelde.o yüzden acımam
Oğlumun da yazlık kışlık terlik derken 5 çeşit ayakkabı sı var hem ayağı çabuk büyüyor hemde pahalı yani gerek yok
Öyle çok kıyafeti de yoktur yeterince işte :KK66:
Çok boy atıyor 7.5 yaşında ama 8 9 giyiyor desem yeridir.

Ay böyle yazınca kendimi çok cimri hissettim.

birikiminiz bereketli olsun :) tasarruf yöntemlerinizi çok beğendim. ışık konusunu ben de çok dert ederim. evde tek olduğum için orada sorun olmuyor ama iş yerimde kızarım :oops:

Kızlar iyi geceler
Epeydir yazamadım koşturmaktan
İyi gün parası niyetine biriktirdiğimiz altın hesaplarımızı birleştirip bozdurduk eşimle epeydir düşündüğümüz arabayı aldık. Bozuk paralardan ne olur demeyin resmen arabanın yarı parasını onlarla ödedik:) üzerine çok az borçlandık. 2. El orta karar, yakıt cimrisi bir araba aldık. Arabayı hiç bir zaman yatırım aracı olarak görmedim ama 40 yaşından sonra olsun bir küçük hovardalığımız dedik:) Altın hesaplarımdan birini bozdum diğeri duruyor biriktirmeye devam:) masrafları minimuma indirdim inş yeniden biriktirecek sağlığımız huzurumuz olur:)

arabanız hayırlı olsun. allah kaza bela vermesin inşallah:nazar:
Duydum ki burada zengin olunuyormuş:cool:
Gireyim buralara takılayım. Yeni fikirlere açık olmak lazım.
Kendimi tanıtayım. Yaş 31. 1,5yıllık evliyim. Tutumluluğun dibine vurmaya çalışan bir boğa burcuyum. Eşim de cimriliğin dibine vurmaya çalışan bir başak burcu. 1 liralarla ev almayı düşünüyoruz.:KK71:

süpermiş :) inşallah en kısa zamanda alırsınız hatta sizi kendime idol seçebilirm :KK31:

Kötü bir gece geçirdim kızlar
Karanlıkta ışığı açayım derken
Uykulu koridor duvarına çarptım burnum şişti baya bir fena ağrıyor da
Ama mecbur işe geldim.
Gecen hafta 2 gün raporluydum çünkü ;(
Verilmiş sadakam varmış ama çok acıyor ;(

çok geçmiş olsun :nazar:

GÜNAYDINLAR :)
arkadaşlarım ben de bi süredir girememiştim
geçmişe gözatayımmmmm :)

biz de çok şükür evimizi aldık..
birikimler sonucu..

daha dirayetli olmam lazım...
1yıl sonunda iş hayatı ve 3.haftamdır çalışırım maaşımı beklerim 4 gözle...

eviniz ve işiniz hayırlı olsun :nazar:

dün öğlenden beri girmiyordum bir sürü yeni arkadaşımız gelmiş hoşgelmişler :KK54: birikiminiz bereketli olsun:nazar:

allah en kısa sürede bebeğinizi kucağınıza almayı nasip eder inşallah. :KK51: ben de bozuk paralarımı ya ekmek su gibi küçük harcamalarda kullanırım ya da a101de tümletip tasarrufa atarm

birikiminiz bereketli olsun :) tasarruf yöntemlerinizi çok beğendim. ışık konusunu ben de çok dert ederim. evde tek olduğum için orada sorun olmuyor ama iş yerimde kızarım :oops:

arabanız hayırlı olsun. allah kaza bela vermesin inşallah:nazar:

süpermiş :) inşallah en kısa zamanda alırsınız hatta sizi kendime idol seçebilirm :KK31:

çok geçmiş olsun :nazar:

eviniz ve işiniz hayırlı olsun :nazar:
tümletmedim hiç aklıma da gelmedi ... arada bunu da yapayım

kızlar kumbara yaptınız o kumbara doldu açtınız içinden 200 tl para çıktı diyelim nasıl değerlendiriyorsunuz o parayı ... benim elden 10 bin tl kredi ödemelerimiz 12bin tl kartlarda 3bin tl aylık kredi ödememiz 1050 kartlar ortalama bu ay 1500 civarı gelcek 10bini az az ödicez eve giren 2700 tl kira derdimiz yok ama gelirimiz az siz olsanız nasıl çevirirdiniz

kızlar kumbara yaptınız o kumbara doldu açtınız içinden 200 tl para çıktı diyelim nasıl değerlendiriyorsunuz o parayı ... benim elden 10 bin tl kredi ödemelerimiz 12bin tl kartlarda 3bin tl aylık kredi ödememiz 1050 kartlar ortalama bu ay 1500 civarı gelcek 10bini az az ödicez eve giren 2700 tl kira derdimiz yok ama gelirimiz az siz olsanız nasıl çevirirdiniz
Kumbarayı ben dolar yapıyorum. İlk etapta kitap ya da ıvır zıvır parası diye biriktiriyordum. Ortalama 200tl civarı bi para çıkıyor her ay. Üstüne para çekip dolar yapıyoruz.

Günaydın bu arada kk hatunları.
Aylık gelirimiz eşimle birlikte 10bin tlyi buluyor.
Ama borçlardan dolayı biz o oarayı görmüyor bir eksi hesaba giriyoruz.
Ben de 3 kredi var. Biri evlenmeden önce çekilen. İkisi babamlara çektiğim. 2500tl kredi ödemem var.
Eşiminde iki kredisi var. 2000tl. Ev kredisi.
Her ay kredi kartımız 2000tl civarı geliyor. Bu kadar nereye gidiyor hiç bir fikrim yok. Tek kredi kartı kullanıyoruz. Ben kart harcaması yapmıyorum. (İtiraf ediyorum geçen ay çol pis girdi bize kart) (o balık restoranına gitmeyecektik:işsiz:)
(O mangala da gitmemeliydik:işsiz:)
(Üff biliyorum doğumgünmde karaburuna da gitmemeliydik:KK17:) sadece bu masraflar bin tlyi buldu. :bicak:

Maaşlardan geri kalan parayı 4aile paylaşıyoruz. Anne-babalar a yolluyoruz ihtiyaç doğrultusunda. Benim hem annem-hem babam. Eşimin babası hasta insanlar çalışamıyorlar. O noktada mecburuz.
Her ay eksi hesaba girerek(dibine vurmaktayız) bir şekilde birikim yapıyoruz. Eşim kendi çapında birikim yapıyor ben kendi çapımda.

Bu gün kahvaltımız evden. Akşam sinemaya davet etti arkadaş. Yemeği dışarıda yemeyelim diye evde ben yapacağım. Beraber yiyeceğiz. Sinemayı da arkadaşa kitleyeceğiz. :halay:
Tramvayla gideceğiz. Yeni olduğu için tramvay da ücretsiz. :halay:
Bugün hiç para harcamadan günü atlatabilecek miyiz?
Akşama bildiririm. :eğlence:

Günaydın bu arada kk hatunları.
Aylık gelirimiz eşimle birlikte 10bin tlyi buluyor.
Ama borçlardan dolayı biz o oarayı görmüyor bir eksi hesaba giriyoruz.
Ben de 3 kredi var. Biri evlenmeden önce çekilen. İkisi babamlara çektiğim. 2500tl kredi ödemem var.
Eşiminde iki kredisi var. 2000tl. Ev kredisi.
Her ay kredi kartımız 2000tl civarı geliyor. Bu kadar nereye gidiyor hiç bir fikrim yok. Tek kredi kartı kullanıyoruz. Ben kart harcaması yapmıyorum. (İtiraf ediyorum geçen ay çol pis girdi bize kart) (o balık restoranına gitmeyecektik:işsiz:)
(O mangala da gitmemeliydik:işsiz:)
(Üff biliyorum doğumgünmde karaburuna da gitmemeliydik:KK17:) sadece bu masraflar bin tlyi buldu. :bicak:

Maaşlardan geri kalan parayı 4aile paylaşıyoruz. Anne-babalar a yolluyoruz ihtiyaç doğrultusunda. Benim hem annem-hem babam. Eşimin babası hasta insanlar çalışamıyorlar. O noktada mecburuz.
Her ay eksi hesaba girerek(dibine vurmaktayız) bir şekilde birikim yapıyoruz. Eşim kendi çapında birikim yapıyor ben kendi çapımda.

Bu gün kahvaltımız evden. Akşam sinemaya davet etti arkadaş. Yemeği dışarıda yemeyelim diye evde ben yapacağım. Beraber yiyeceğiz. Sinemayı da arkadaşa kitleyeceğiz. :halay:
Tramvayla gideceğiz. Yeni olduğu için tramvay da ücretsiz. :halay:
Bugün hiç para harcamadan günü atlatabilecek miyiz?
Akşama bildiririm. :eğlence:
ne mutlu size ve eşinize ailelerinize destek oluyorsunuz

Yeni gelen arkadaşlar hoşgeldiniz :) burada hepimiz küçükten başladık.. Kuçuk birikimler ay içinde nelere, yıl içinde nelere dönüşmedi ki :) sizlerde bizle beraber ufaktan bsşlayıp kimbilir hangi hedefinizi yapacaksınız :) birde burada devamlı yazışarak konuşarak sanki burada birbirimize günah çıkarıyormuşçasına bir hava var. :)

Merhaba arkadaşlar,
Ben de takilmak istiyorum buraya sizden ogrenecegim cok sey var.
Hayatim boyunca birikimin b sini yapamamis bir insanim. Evlendim, esim de benimle ayni. Ama artik duraklamamiz gerekiyor.
Esim de ben de ogretmeniz. Yaklasik 8 senelik evliyiz. 2 yil once ev aldik.
Bende tuketici, esimde konut kredisi var, aylik 2500 odememiz var.
2 yıldır zorlanmadan odedik cok şükür.
Asil mesele su; bir kizim var bu yil ilkokula baslayacak, 4 ay once de dogum yaptim bir oglum oldu.
Ben eylul ayinda 1 senelik ucretsiz izne ayrilmayi planliyorum.
Tabi bu ödemelerle nasil olur orasi mechul.
Benim kredim ocak ayinda bitecek. Ona guveniyorum biraz.
Bir de hesap kitap yaptik, calisirsam 1000 lira icin calisacagim sadece. Bakici yol.masraflsri derken alip yürüyor cunku.
Bu 1000 liralik eksigi nasil kapatabiliriz onun derdindeyim ben.
Disarda yemege cok para harciyoruz, bir de bildiginiz savurganiz. Bunlarin onune gecmeyi sizinle ogrenebilirsem insallah bebegimi de evimde kendim buyutebilirim diye umuyorum.

Gram alırım bir adet.. Eğer bankaya atıp altın alacaksan o paraya ne kadar oluyorsa altın alırım yinw

Kumbarayı ben dolar yapıyorum. İlk etapta kitap ya da ıvır zıvır parası diye biriktiriyordum. Ortalama 200tl civarı bi para çıkıyor her ay. Üstüne para çekip dolar yapıyoruz.
Bende 2015 in ağustosuna kadar bende öyle yapardım.. Ama şimdi kumbaralar ayrı.. Birde kitap okumayı çok sevdiğim için onunki de ayrı. 4 kumbaram var. Birisi ortak. Ortak olan geziler için. Gunubirlik , 2-3 gunluk gwziler için. Biri kitap biri sadaka biri de normal şuan biriktirmekte olduğum kumbaram :)

Merhaba arkadaşlar,
Hayatim boyunca birikimin b sini yapamamis bir insanim. Evlendim, esim de benimle ayni. Ama artik duraklamamiz gerekiyor.
Asil mesele su; bir kizim var bu yil ilkokula baslayacak, 4 ay once de dogum yaptim bir oglum oldu.
Bir de hesap kitap yaptik, calisirsam 1000 lira icin calisacagim sadece. Bakici yol.masraflsri derken alip yürüyor cunku.
Disarda yemege cok para harciyoruz, bir de bildiginiz savurganiz. Bunlarin onune gecmeyi sizinle ogrenebilirsem insallah bebegimi de evimde kendim buyutebilirim diye umuyorum.

merhaba hoşgeldiniz aramıza :KK19:

ilk sayfada çok güzel bilgiler var. konu sahibemiz pınarzengin çok güzel anlatmış zaten. benim tavsiyem de gelir ve gider tablosu oluşturmanız yönünde. mesela aylık giderleriniz neler var. faturalarınızı bile 3 aşağı 5 yukarı kenara not alın derim. ben günlük harcamalarımı her gün yazmaya başladım ve kesinlikle faydasını görüyorum :)

bir de küçük kumbaram var. bozuk kağıt içine ne atarsam ay sonu yüzümü güldürüyor :KK45:

Merhaba arkadaşlar,
ÇALIŞIŞIRKEN SİGORTANDA ÖDENİYOR BU ÇOK ÖNEMLİ EMEKLİLİK İÇİN ... BENDE ÖYLEYİM DIŞARIDA YEME ALIŞKANLIĞIMIZ HAT SAFHADA CUMARTESİ PAZAR ALIŞVERİŞİ YAPTIM 5 GÜNLÜK YEMEK PLANI YAPTIM MESELA YARIM KİLO ISPANAK ALDIM YAPRAKLARI KAVURMASAPLARINI YEŞİL MERCİMEKLİ YAPACAM YANINA YOĞURT BAK ÇIKTI BİR GÜNLÜK YEMEK 2 KİŞİYİZ ZATEN BİR GÜN ÖNCEDEN DE YEMEK VARSA ODA EKLENDİMİ YETİYOR KABAK PATLICAN ALIYORUM EVDE SEBZE NE VARSA PATATES BİBER DOMATES DİFRİZDE BEZELYE BARBUNYA HATTA NOHUT BİLE TÜRLÜ YAPIYORUM BİR GÜN ET YADA TAVUK FIRINDA YANINDA SALATA YOĞURT BUNLARI LİSTE HALİNDE DOLABA AS YA SABAH YAP YA DA AKŞAMDAN HAZIRLANACAKLARI HAZIRLA DÜDÜKLÜ KULLANIYORSAN YEMEKTEN YARIM SAAT ÖNCE YAPABİLİRSİN TAZE TAZE YERSİN .... İŞ HAFTALIK LİSTEYİ HAZIRLAYIP PAZAR ALIŞVERİŞİNE ÇIKMAKTA KİLO KİLO DA ALMIYORUZ TABİ Kİ YETERİ KADAR ALIYORUZ

ÇALIŞIŞIRKEN SİGORTANDA ÖDENİYOR BU ÇOK ÖNEMLİ EMEKLİLİK İÇİN ... BENDE ÖYLEYİM DIŞARIDA YEME ALIŞKANLIĞIMIZ HAT SAFHADA CUMARTESİ PAZAR ALIŞVERİŞİ YAPTIM 5 GÜNLÜK YEMEK PLANI YAPTIM MESELA YARIM KİLO ISPANAK ALDIM YAPRAKLARI KAVURMASAPLARINI YEŞİL MERCİMEKLİ YAPACAM YANINA YOĞURT BAK ÇIKTI BİR GÜNLÜK YEMEK 2 KİŞİYİZ ZATEN BİR GÜN ÖNCEDEN DE YEMEK VARSA ODA EKLENDİMİ YETİYOR KABAK PATLICAN ALIYORUM EVDE SEBZE NE VARSA PATATES BİBER DOMATES DİFRİZDE BEZELYE BARBUNYA HATTA NOHUT BİLE TÜRLÜ YAPIYORUM BİR GÜN ET YADA TAVUK FIRINDA YANINDA SALATA YOĞURT BUNLARI LİSTE HALİNDE DOLABA AS YA SABAH YAP YA DA AKŞAMDAN HAZIRLANACAKLARI HAZIRLA DÜDÜKLÜ KULLANIYORSAN YEMEKTEN YARIM SAAT ÖNCE YAPABİLİRSİN TAZE TAZE YERSİN .... İŞ HAFTALIK LİSTEYİ HAZIRLAYIP PAZAR ALIŞVERİŞİNE ÇIKMAKTA KİLO KİLO DA ALMIYORUZ TABİ Kİ YETERİ KADAR ALIYORUZ
Bizim disarda yeme sebebimiz benim bir cocuk arti bir bebekle isleri yetistiremememden kaynaklaniyor su sira.
Disari da çıkmıyoruz eve söylüyoruz.
O anlamda biraz pratik fikirlere ihtiyacım var.
Buyuk kizim cok yemek seciyor o da zorluyor beni.
Yemek isinde bir sistem kurabilirsem buyuk olcude tasarrufa gireriz gibi geliyor. Cunku haftada 1-2 mutlaka disardan söylüyoruz.

Bizim disarda yeme sebebimiz benim bir cocuk arti bir bebekle isleri yetistiremememden kaynaklaniyor su sira.
Yemek isinde bir sistem kurabilirsem buyuk olcude tasarrufa gireriz gibi geliyor. Cunku haftada 1-2 mutlaka disardan söylüyoruz.

şu anda sebze zamanı, anneniz veya bir yakınızı varsa size yardım etsin, brz taze fasülye alın, ayıklayın bol domates ile brz pişirin sıcak sıcak kavanozlayıp ters çevirin.
5 Kavanoz yapsanız bile size yeter. Soğan kavurup kavanozdaki fasülyeyi atın, brz su ilave edin, işlem tamam

Kıymayı fazla alın, köfte yaptığınızda 2 porsiyon yapın buzlukta hazır olur

Yakınlarda mantı alabileceğiniz yaptırabileceğiniz yer varmı? Oda bir alternatif olabilir

Fırın poşetinde tavukta hem pratik hem lezzetli olur.

ay ben çıktığını sandım .. kahvaltılık yeseniz zor günlerde haklısın 2 çocuk çok zor birde evin işleri derken

şu anda sebze zamanı, anneniz veya bir yakınızı varsa size yardım etsin, brz taze fasülye alın, ayıklayın bol domates ile brz pişirin sıcak sıcak kavanozlayıp ters çevirin.
5 Kavanoz yapsanız bile size yeter. Soğan kavurup kavanozdaki fasülyeyi atın, brz su ilave edin, işlem tamam

Kıymayı fazla alın, köfte yaptığınızda 2 porsiyon yapın buzlukta hazır olur

Yakınlarda mantı alabileceğiniz yaptırabileceğiniz yer varmı? Oda bir alternatif olabilir

Fırın poşetinde tavukta hem pratik hem lezzetli olur.
domates konservesi yapar gibi mi yapıyorsun ben de o şekilde difrize atıyorum kavanoz dayanma süresi ne kadar

X