• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

adet olma ve oruç

vallahi siz nasıl biliyorsanız oyle yapın:31: herkesin kendi fikirleri birsy diyemiyorum artık ama benim adetliyken tuttugum oruca kabul olmaz bozulmustur diyende asıl gunaha giren kisidir bana kalırsa cunku ibadete hicbirseyin engel olmadıgı belirtilir herzaman adet Allahtarafından bize verilmis bir olay ben kendimi kotu hissedersem tutmam ama beni etkilemiyorsada 7 gunumu oruc tutmadan harcamam ben olaya cok farklı acıdan bakıyorum anladıgım kadarıyla ben ne zaman Allaha yakın olmak istersem ibadet etmek istersem adette olsam kuranımı okurum orucumu tutarım icimde cok rahat oluyor gunah oldugunu dusunmem asla

arastırmama gerek yok:34: tabi kulaktan dolma bilgilerle kuranı acıp okumadan onun bunun dedigine goremi hareket edicem ben yok bana gore degil:31:

Âdet döneminde oruç da tutulur, namaz da kılınır. Bu dönemde zorluk çeken orucunu yiyebilir. Çünkü hasta hükmündedir. Ama namaza hiçbir engel yoktur. Âdet döneminin her zamanında kadın özürlü sayılır. Abdestini alıp namazını kılar. Bu konuda Kur’ân’da bir yasak yoktur. Sadece o durumda bulunan kadının kocasına, kendisiyle ilişkide bulunması yasaklanmıştır. Şayet koca ilişkide bulunursa kadın değil, erkek günah işlemiş olur.

prof dr:suleyman ates

Allah Kur’ân’da orucun sınırını belirlemiş ve âdeti oruca en-gel görmemiştir. Peygamberimizden de böyle bir rivayet yoktur. Öyle ise âdeti oruca engel görmek sınırlara yaklaşmak değil, onları aşmak olur. Buna da kimsenin hakkı yoktur.
Prof.Dr.Abdülaziz Bayındır

demekki boyle dusunen bir ben degilmisim:34:
Düşünmekle olmuyor o işler.. Düşünceye göre şekillenebilecek bir mevzu değil çünkü..

Süleyman Ateş kim Yaşar Nuri Öztürk'ün kankası mı :9:

Yok öyle bir şey..

Adetken namaz kılarsan sadece spor yapmış olursun :9: İbadet değil..

Her konuda muhalefet olanı gördüm de bu kadarına da pes yani..

Her duyduğunuza inanmayın önümüzde Kur'an gibi bir rehber varken çakma hocalara nedir bu itaat :20:

tamam 3 kişisiniz.ama aksine inanan milyonlar ne olacak?:52:(yoksa milyar mı demeliydim)

ah be guzelim :9: daha sayabilcegim cok isim var ama onada bir kulp bulursunuz :31: iste naparsın kafam ancak suleyman ates ve abdulaziz bayındır gibi kisilerle aynı calısıyor:1:

Son düzenleme:
Konuyu tartışma ortamına çevirmeyiniz, bu yüzden Dini paylaşımlar yasak bu forumda.
Herkesin doğrusu kendine ise, birbirinizle sürtüşmeye gerek yok...

Konuya cevap verirsek; Adetli iken oruç tutulmaz, namaz kılınmaz, Kuran-ı Kerime el sürülmez...

arastırmama gerek yok:34: tabi kulaktan dolma bilgilerle kuranı acıp okumadan onun bunun dedigine goremi hareket edicem ben yok bana gore degil:31:

Âdet döneminde oruç da tutulur, namaz da kılınır. Bu dönemde zorluk çeken orucunu yiyebilir. Çünkü hasta hükmündedir. Ama namaza hiçbir engel yoktur. Âdet döneminin her zamanında kadın özürlü sayılır. Abdestini alıp namazını kılar. Bu konuda Kur’ân’da bir yasak yoktur. Sadece o durumda bulunan kadının kocasına, kendisiyle ilişkide bulunması yasaklanmıştır. Şayet koca ilişkide bulunursa kadın değil, erkek günah işlemiş olur.

Allah Kur’ân’da orucun sınırını belirlemiş ve âdeti oruca en-gel görmemiştir. Peygamberimizden de böyle bir rivayet yoktur. Öyle ise âdeti oruca engel görmek sınırlara yaklaşmak değil, onları aşmak olur. Buna da kimsenin hakkı yoktur.

ohaa filan olmamak elde degil senin bu yorumuna :19:

her onune gelenin yazdigi ya da soyledigi seyi kaynak olarak gosterebilecegini kim soyledi??? Bilmemek ayip degil ama resmen karsi cikiyorsun :20:

demek iliskiye erkek girerse gunahi erkege, kadin bu sirada armut topluyor ya :19:

Son düzenleme:
Düşünmekle olmuyor o işler.. Düşünceye göre şekillenebilecek bir mevzu değil çünkü..

Yok öyle bir şey..

Her duyduğunuza inanmayın önümüzde Kur'an gibi bir rehber varken çakma hocalara nedir bu itaat :20:

yahu kardesim ben size en yobaz hocayı bulsam getirsem zaten yobaz o dersiniz:1: ay guluyorum valla neyse siz boyle devam:32:

Süleyman ateş dediğin Hz İsa ölmemiştir yaşıyordur gerçeğine Nasıl yaşasın yahuu gökte oksijen mi var : ) diye cvp veren adamdır : )

Abdülaziz bayındır dediğin Şefaati inkar eden ALLah dostlarını inkar eden bi çok hadisi inkar eden birisidir.. : )

Oyüzden bence sen aklını kullan ve dinleyeceğin adamları daha sağlam seç :34:

ohaa filan olmamak elde degil senin bu yorumuna :19:

her onune gelenin yazdigi ya da soyledigi seyi kaynak olarak gosterebilecegini kim soyledi??? Bilmemek ayip degil ama resmen karsi cikiyorsun :20:

cıkıyorum noldu dindenmi cıkarttınız beni ya tamam sizle tartısmıyorum herkes bildigi gibi devam yazmak istemiyorum artık:31:

bir arkadasın da dedigi gibi günümüzde Yaşar Nuri Özürke de hoca deniliyor :1::1::1:

böyle seylerde köklü bilgi sahibi olan insanların kitapları okunmalı bence... çokk eskiden de bilindigi gibi bizim nenelerimizin dedelerimizin anne babaları da ondan okurmus. örn : Elmalılı Hamdi YAZIR 'ın ilmihalleri var.Kuran-ı Kerim mealleri var.

arastırdıgınız kaynak da önemli . kaldı ki günümüzde din ve dil bircok sekilde saptırılmaya müsait olgular gecmişten beri. o sizin arastırmacılıgınız ve din adamı diye tercih ettiginiz kişiyle alakalı o zaman !

Süleyman ateş dediğin Hz İsa ölmemiştir yaşıyordur gerçeğine Nasıl yaşasın yahuu gökte oksijen mi var : ) diye cvp veren adamdır : )

Abdülaziz bayındır dediğin Şefaati inkar eden ALLah dostlarını inkar eden bi çok hadisi inkar eden birisidir.. : )

Oyüzden bence sen aklını kullan ve dinleyeceğin adamları daha sağlam seç :34:

ben anladım tamam farklı kafa yapılarındayız saygı duyuyorum herkese:31:

teşekkürler kızlar yorumlarınız için.
bozarsam günah olur mu
ya da bozmazsam asıl günah olur mu?
bunun tam cevabı hiç bir yerde yok. şu an bile bu konuda iki türü de söyleyen var.

bozarsam günah olur mu
bunun tam cevabı hiç bir yerde yok. şu an bile bu konuda iki türü de söyleyen var.

bozmak diye birsey yok cunku adet oldugunda zaten bozulmus oluyor orucun :34:

Ben bu yönde duydum açıkçası.. Hoca değilim şu an fetva veremem , size ne yapmanız gerektiğini de söyleyemem..

Sadece ben olsam ' erken vakitlerde ise bozarım , ikindiden sonra ise bozmam ama her şekilde bu orucunda kazasını yaparım ' diyebilirim..

Bu kesinlikle doğru diyemem ama bu şekilde biliyorum ben.. Hocaya sormuştum hatta.. Ama günümüzde Yaşar Nuri Öztürk' e de hoca denildiğinden %100 doğru diyemiyorum..

Son düzenleme:
bozarsam günah olur mu

Hayızlı bir kadın, oruca devam edemez. Bozması gerekir. Çünkü zaten o oruç bozuldu. Tekrar tutacaksın. Devam etsen de sevabı olmaz, sadece tutmuş olursun.

Hayızlı bir kadın, oruca devam edemez. Bozması gerekir. Çünkü zaten o oruç bozuldu. Tekrar tutacaksın. Devam etsen de sevabı olmaz, sadece tutmuş olursun.

kesinlikle bi sevabı yok zaten o kan geldiğinde oruç direk bozuluyor devam ettirmenin anlamı yok

ya böyle şeylere şaşırıyorum prof.u bile kimse beğenmiyor :D her taraf din alimleriyle dolu zaten. kuran'da oruçla ilgili ayetler belli açın okuyun hiç birinde reglden bahsetmez. 5 tanesi bakara'dadır, biri nisa'dadır adam öldürmekle ilgilidir, 2si maide'dedir yemin bozmakla ve ihramlı iken hayvan öldürmekle ilgilidir, biri tevbe'dedir, biri azhab'dadır orucun sevabından bahseder, diğeri de tahrim'dedir. bunların hiçbirinde adetli rengli hayızlı her ne ise kadınların oruç tutamayacağından bahsetmez.

şimdi biri bana da bi şey diyecek de ben ne diyeceğimi bilmiyorum, kuran'da yazana inanmayana ne denir ki?

adetten sonra gusül abdesti neden aliniyor peki..

bozulmasi gerek,adetliyken kuran okumak ezberden degilse,namz kilmak,cinsel iliski yasaksa

oruc neden degil..ayrica su hoca bu hoca beni baglamiyor cogu kisiye güvenmiyorum...

ilmihal var orada yaziyor..

Adetliyken oruç tutulur mu?

İmamiyye'den Zeyneddin b. Ali, er-Ravda el-behiyye adlı serinde şöyle diyor:

Adetli kadının hangi türlü olursa olsun namaz kılması ve oruç tutması haramdır. Sonradan kılmadığı namazlarını kaza etmez ama tutmadığı oruçlarını kaza eder. Bu farkın sebebi, nassın bunu farklı bildirmesidir (bu bir içtihat konusu değildir) (Adı geçen kitap, Gusül bahsi)

Ezher'in yayımlanan 100 yıllık fetvalarında:

"Adet ve loğusalık, namazın ve orucun sahih olmayacağı şerî özürlerdendir" denir.
Suudda Fetva Dairesi Başkanlığının Yayımlamakta olduğu "Fetâva el-Lecne ed-Dâime adlı fetva külliyatı aynı hükümleri tekrarlıyor ve adetli kadının namaz kılmasının caiz olmadığını söylüyor.. (Fetva No: 1545, 3684)

İbn Hazm Muhalla'da adetin orucu bozduğunu (Mesele 764), adetli iken oruç tutan kadının Allaha ası olduğunu söylüyor. (Mesele 785), İşte klasiğiyle moderniyle İslam fıkhının konu hakkındaki görüşleri bunlardır.

...
adetliyken oruç tutulmaz...temiz değilsin çünkü,temiz değilken allaha dua harici ibadet edilmez...adet kadınlara mahsus sağlık(hastalık) halidir.

Yok öyle bir şey..

rehberimiz Kur'an değil mi? Kur'an da adetliyken oruç tutulmaz yazmıyor. eğer yazıyorsa hangi surede?

Back
X