• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Adanalı olan yada adanalı tanıdığı olan ses versin :D

Evet bazı sehirlerin kendine has degisik kimi zaman ilginc adetleri var...ama o sehirlerde yasayip bu adetleri sacma ve fazla bulup yapmayanda var..hakkinizda hayirlisi olsun ama şehre gore yorum yapamam

Güzel hanımlar merhaba benim sizlere soracaklarım var benim erkek arkadaşım adanalı ciddi giden bir ilişkimiz var geçenlerde ailesi geldi benimle tanışmak için sonra nasip oldu bizde erkek arkadaşımla adanaya gidip ailesini gördük erkek arkadaşım sürekli evlenelim artık şu okul bitsin evlenelim geç kaldık diye sıkıştırıp duruyor sadece okulun bitimini bekliyoruz şuan özetle ama kültürleri gelenekleri çok farklıymış gibi geliyor bana ben hayatımda ilk defa adanaya gittim ilk defa adanalı biriyle tanışıklığım oldu hanımlar ne tür adetleri gelenekleri var bu adanalıların özellikle düğün ve evlilik için özel gelenekleri filan varmı insanı nasıldır tavsiye verecek beni aydınlatacak bilgili bir hatun bulunur mu buralarda :KK70: :KK70:
Adanalıyık Allahın adamıyık diyerekten konuya dalarım;)))Canım benim hiç farklı adeti yok.Yanlız Adananın erkekleri yiğit gibi merttir.Adana harika bir şehir.Bir çok sehirde yaşadım hep gözum burayı arar oldu.Kurban olurum diye lafa gireriz.Soframız şenlikli elimiz gönlümüz boldur.5 yaşındaki çocuk mangal başından et yer ;) Sabahları da ciğeri gömeriz.Anlayacagin yeme icmeyi severiz.Sokakta bir kisiye adres sor.Abla aha surda der seni oraya kadar götürur.Bilmiyorum demez.Dolmusa bin paran yoksa önemli deil abla der.Bi o kadarda tepemizin tası atmasın.Sinir had safha;) Dugunler davullu zurnalıdır. Ciftetelli dedinmi tamamm;) Her insanın herşehrin iyisi kötüsü vardır.Allah iyi insanlarla karsilastirsin.

Adanalıyık Allahın adamıyık diyerekten konuya dalarım:KK66:))Canım benim hiç farklı adeti yok.Yanlız Adananın erkekleri yiğit gibi merttir.Adana harika bir şehir.Bir çok sehirde yaşadım hep gözum burayı arar oldu.Kurban olurum diye lafa gireriz.Soframız şenlikli elimiz gönlümüz boldur.5 yaşındaki çocuk mangal başından et yer :KK66: Sabahları da ciğeri gömeriz.Anlayacagin yeme icmeyi severiz.Sokakta bir kisiye adres sor.Abla aha surda der seni oraya kadar götürur.Bilmiyorum demez.Dolmusa bin paran yoksa önemli deil abla der.Bi o kadarda tepemizin tası atmasın.Sinir had safha:KK66: Dugunler davullu zurnalıdır. Ciftetelli dedinmi tamamm:KK66: Her insanın herşehrin iyisi kötüsü vardır.Allah iyi insanlarla karsilastirsin.
Valla o ciğeri biz de anında imha ederiz:))
Ne ege gibi tam otçu,ne doğu gibi tam etçiyiz,et balık ve sebzenin ortak yeri var bizde,ama et ille de ayrı:-)mangal olayı da aynı,marmaradan bildirdim:-)

Adanalıyık Allahın adamıyık diyerekten konuya dalarım:KK66:))Canım benim hiç farklı adeti yok.Yanlız Adananın erkekleri yiğit gibi merttir.Adana harika bir şehir.Bir çok sehirde yaşadım hep gözum burayı arar oldu.Kurban olurum diye lafa gireriz.Soframız şenlikli elimiz gönlümüz boldur.5 yaşındaki çocuk mangal başından et yer :KK66: Sabahları da ciğeri gömeriz.Anlayacagin yeme icmeyi severiz.Sokakta bir kisiye adres sor.Abla aha surda der seni oraya kadar götürur.Bilmiyorum demez.Dolmusa bin paran yoksa önemli deil abla der.Bi o kadarda tepemizin tası atmasın.Sinir had safha:KK66: Dugunler davullu zurnalıdır. Ciftetelli dedinmi tamamm:KK66: Her insanın herşehrin iyisi kötüsü vardır.Allah iyi insanlarla karsilastirsin.
Yaa ne güzel bir yorum olmuş bu böyle zaman ayırıp yazdığınız için çok teşekkür ederim öncelikle yani ilk defa gidip görmeme rağmen Bendede aynı etkiyi bıraktılar bugüne kadar 50 ye yakın il gezdim hiç böyle ilk adımımda ısındığım yabancılık çekmediğim bir yer olmamıştı insanları çok sıcaktı öncelikle buna erkek arkadaşımın anne babasıda dahil olmak üzere umarım hepte böyle olur :D dans konusunda büyük merak içindeyim erkek arkadaşım dans konusunda sınır tanımayız demişti özellikle çiftetellide beni en çok güldüren farklı kelimeleriniz müstakbel kaynanam karşımda zorsundum deyince böyle bayağı boş bir bakış atmıştım kendisine :D :D :D

Valla o ciğeri biz de anında imha ederiz:))
Ne ege gibi tam otçu,ne doğu gibi tam etçiyiz,et balık ve sebzenin ortak yeri var bizde,ama et ille de ayrı:-)mangal olayı da aynı,marmaradan bildirdim:-)
Ah Marmara...Ülkemin her sehri ayrı bir güzel be.Kelle paca şırdan mumbar olayı varmı sizde peki:)

Ah Marmara...Ülkemin her sehri ayrı bir güzel be.Kelle paca şırdan mumbar olayı varmı sizde peki:)
Kelle paça var ama diğerleri yok,netten izlemiştim sokak yemekleri kültürü diye,valla hoşuma gittiydi:))
Babam sayesinde işkembe filan severiz,o kadar:)

Yaa ne güzel bir yorum olmuş bu böyle zaman ayırıp yazdığınız için çok teşekkür ederim öncelikle yani ilk defa gidip görmeme rağmen Bendede aynı etkiyi bıraktılar bugüne kadar 50 ye yakın il gezdim hiç böyle ilk adımımda ısındığım yabancılık çekmediğim bir yer olmamıştı insanları çok sıcaktı öncelikle buna erkek arkadaşımın anne babasıda dahil olmak üzere umarım hepte böyle olur :KK70: dans konusunda büyük merak içindeyim erkek arkadaşım dans konusunda sınır tanımayız demişti özellikle çiftetellide beni en çok güldüren farklı kelimeleriniz müstakbel kaynanam karşımda zorsundum deyince böyle bayağı boş bir bakış atmıştım kendisine :KK70: :KK70: :KK70:
Abooo ne kelimeler var bizde kuzzum:)Vallahi insanı gercekten insandır. Bakma sen haberlerdeki psikopatlara onlar heryerde var.Yoksa Adana insanı cıncık gibidir:KK66:

Bizde kızın yatakodasını alması ayıp erkek tarafı alır bende bir adanalıyım
Genel olarak sıcakkanlılar yemek kültür gelişmiştir yemekleri izde salça illaki olur salçasısız yemeğe hastane yemeği deriz, bir de hanımlarımız çok süslü olur

Back