Adanaya kadar gitmisken hatay a da uğrasaydınız. Daha evvel gittiniz mi bilmem ama mustakbel nişanlınıza söyleyin gidin bir ara. O yemekleri dunyanin hiçbir yerinde bulamazsiniz:)
Imkaniniz dogrultusunda gaziantepe de ugrayin derim
Bu 2 mutfak birbiriyle yarışır.
Adana nin yemek konusuna gelince evet yemekleri gercekten güzeldir ama o taraflar mesela iskembeyi cok bilmezler. Daha cok kelle paca ve gaziantepde de beyran corbasi. Iskembeyi batı biliyor. Kokoreçi de. Kokorec zaten yunanistandan gelme belki bilirsin.
Adanalilara gelince cook adanali tanıdığım var genel olarak Cukurova yöresi rahattır,rahatina düşkündür. Cok eski senelerde Istanbulda 01 plakadan korkarlarmis :)
Cok yakin aile dostumuz adanali oglu erken evlendi, erken evlilikler suanda moda oldu gerci.. eskiye bir dönüş var
Adanalilar neseli,rahat,sakin insanlar. Delikanlilar genel olarak kolay kolay yamuk olmaz. Biliyorsun adana büyükşehir ama mersin daha karışık. Hatay da daha karisik.hatay mesela bircok kültürün kardeşce bir arada yaşadığı bir yer Adana ve osmaniye biraz daha kendi halkindan olusuyor ama adana da da dışardan göç olayi fazla mersin kadar olmasa da.
Yayla olayi var yazlikcilarda bir de..
Adanadaki adetler sizi zorlamaz genel adetler yani ama damada nisanda damatlik saat bilmemne alındığını gormedim geline daha fazla yapiliyor altındı maddi durum varsa ev verenlerde var gelinlerine düşkün oluyorlar,zalim degiller ama adanaliyik Allah in adamıyık diye bir soz var :) damarina basmayin gerci bunun adanayla alakasi yok ben Adanali degilim damarima basanla yolusurum ama cok cirkefim
malesefff
Adanalilar eglenceyi dugunlere gitmeyi severler yardimsever insanlar.dostlarini kotu gunde yalniz birakmazlar. Bi akrabalarina bi dostlarina biseu olsun hemen birlik olurlar. Destek olurlar kotu günde benim ailem cok iyiliklerini gördü Allah var
Ben adana hakkinda olumsuz bise konuşamam bilmeyenlerin onyargisi vardir ama cevremde coook adanali var ceyhanli kozanli kadirlili
Hatta bi soz daha var
Kadirli kozan adanayi bozan :)
Adana ayri bir cumhuriyettir :)
Bu sozler cok komik ama ya adanaliyik salgam icerik bici bici yerik diye
Bici bici de leziz birsey..ona karsambac diyenlerde var ama o daha farkli sanirim bici bici haytali pudra seker olur gul suyu icinde beyaz nisasta off ben herseyi biliyorum galiba :)))
Adanalilar,ozellikle.osmaniyeliler zengin olur.
Irgat derler,pamuk işçisi
Babadan dededen kalma tarlalar vs olur
Dikkat et nisanlin nasilsa babamda para var deyip yan gelip yatmasin hee :)
Tabi isin sakasi ama ailesinin eli uzerinizde olabilir maddi olarak
Birde aileye düşkün oluyor bu yöre genel olarak Cukurova yoresi
Oyle anne babayla senelerce küs kalan görüşmeyen ben ne yazikki bu ornekleri en cok trakya bölgesinde gördüm
ama cukurovada boyle bisey görmedim pek nadir anneci oluyorlar aileci oluyorlar bence bu guzel birsey
Dogu da da görmedim