Evet belki de o sorumluluğu şuan almak istemiyorum, çok şükür çalışıyorum kazanıyorum rahatım yerinde. Ortam içinde böyle yapmaları herkesin bana acıdığını düşündürüyor. Yani onlar evlen diyor diye evlenemem sonuçta , çok teşekkür ederiz sizlere içim rahatladı :)Biz artık 30 yaş üstü evlenene normal bakıyoruz, bizde mi tuhaflık var? Yaşınız gayet yerinde ayrıca kendinizden emin olup aile kurmak istediğiniz ve maddi anlamda da sıkıntınız olmadığı takdirde(ki çalışıyorsunuz) kendiniz istediğiniz zaman evlenirsiniz.Milletin ağzını bantlayamayız konuşup dururlar, siz kendi önünüze bakın.
Ay boşver banada erken evlendiğim için kızmışlardı insanları anlamak mümkün değil ama bi sır vereyim bizimkiler haklı ÇıktıMerhaba kızlar , moralimi oldukça bozan bir konu da size danışmak,içimi dökmek istiyorum. Benim abim nişanlı kısmetse yakında düğünü olacak , kız kardeşim var onun da sevgilisinin ailesiyle tanışıldı her şey gayet güzel yani. Fakat kız tarafı olsun erkek tarafı olsun sanki beni mutsuz etmeye çalışıyorlar . 26 yaşındayım ve evlilik düşünmüyorum şuan çalışıyorum kendi paramla yiyorum geziyorum istediğimi yapıyorum. Her iki tarafında ailelerinden evde kalmış muamelesi görüyorum. Kız tarafına gittiğimizde biri benim için “umutsuz vakaa” dedi. Ve dün akşam erkek tarafına gittik damadın yengesi çıkışta hiç bir şeyi kafana takma dedi şaşırdım kaldım cevap veremedim. Gelince anneme sordum somurtkan mıydım diye annem hayır bir şey mi oldu dedi. Anlattım bende kardeşin senden önce evlenecek ya senin kafaya taktığını düşünüyordur dedi. Boşver doğru zamanda doğru insan olsun gibi konuştu. Ama cidden bunaldım insanların sürekli evlenecek birini bulmasından , evlenmedin diye baskı yapmalarından , mutluyken mutsuz etmelerinden. Bunu neden yaptıklarını bile bilmiyorum genelde cevap vermem ama artık çok sıkıldım.
Sonuçta bir tercih , bunu yaşamak senin elinde dayatmalar hakikaten yoruyor insanı. Boşuna moralini bozma mı diyorsun ?Ay boşver banada erken evlendiğim için kızmışlardı insanları anlamak mümkün değil ama bi sır vereyim bizimkiler haklı Çıktı
Akrabam uzun yıllar maddi sıkıntıyla boğuştuğu için okuldan mezun olur olmaz çalışmaya ve kariyer yapmaya adadı kendini. Çevreden ona da bayağı talip bulan falan oldu ama o içine sinmeden asla evlenmedi. Bana göre yine de çok geç evlendi 40 ının üstündeydi, çocukları da olmadı ama en önemlisi olgunlaşıp kendi ayaklarının üstünde durdu ondan sonra evliliği düşündü yani. Herkesin kendi görüşüdür bana göre de ne çok erken ne çok geç evlenilmeli ve çocuk sahibi olunmalı mesela. Kendi hayatınız bu, karar sizin :)Evet belki de o sorumluluğu şuan almak istemiyorum, çok şükür çalışıyorum kazanıyorum rahatım yerinde. Ortam içinde böyle yapmaları herkesin bana acıdığını düşündürüyor. Yani onlar evlen diyor diye evlenemem sonuçta , çok teşekkür ederiz sizlere içim rahatladı :)
Değil mi ona göre tam zamanıydı belki. Ama eksiklikler olmuş olabilir, yok canım asla olmaz demiyorum tabi ki çocuğum olsun isterim. Sadece ben bunun için yaşıyorum gibi mi görünmek istemem. Turlara katılır gezerim arkadaşlarımla buna bile yeter kocanla gezersin birazda diyorlar :))Akrabam uzun yıllar maddi sıkıntıyla boğuştuğu için okuldan mezun olur olmaz çalışmaya ve kariyer yapmaya adadı kendini. Çevreden ona da bayağı talip bulan falan oldu ama o içine sinmeden asla evlenmedi. Bana göre yine de çok geç evlendi 40 ının üstündeydi, çocukları da olmadı ama en önemlisi olgunlaşıp kendi ayaklarının üstünde durdu ondan sonra evliliği düşündü yani. Herkesin kendi görüşüdür bana göre de ne çok erken ne çok geç evlenilmeli ve çocuk sahibi olunmalı mesela. Kendi hayatınız bu, karar sizin :)
Ben o son cümlede fesatlık sezdim yalnızDeğil mi ona göre tam zamanıydı belki. Ama eksiklikler olmuş olabilir, yok canım asla olmaz demiyorum tabi ki çocuğum olsun isterim. Sadece ben bunun için yaşıyorum gibi mi görünmek istemem. Turlara katılır gezerim arkadaşlarımla buna bile yeter kocanla gezersin birazda diyorlar :))
Tamda böyle bir mesaj yazacaktım ki,Hımmm bütün evliler ,size bunu söyleyenler eminim mutluluktan kiriliyordur...
Insanın tek hedefi evlenmekmis gibi ne yazık
Yani her evlenen Şeyma Subaşı gibi olmuyor :)))Ben o son cümlede fesatlık sezdim yalnızsiz boşverin takılmayın dalgaya vurun
Merhaba kızlar , moralimi oldukça bozan bir konu da size danışmak,içimi dökmek istiyorum. Benim abim nişanlı kısmetse yakında düğünü olacak , kız kardeşim var onun da sevgilisinin ailesiyle tanışıldı her şey gayet güzel yani. Fakat kız tarafı olsun erkek tarafı olsun sanki beni mutsuz etmeye çalışıyorlar . 26 yaşındayım ve evlilik düşünmüyorum şuan çalışıyorum kendi paramla yiyorum geziyorum istediğimi yapıyorum. Her iki tarafında ailelerinden evde kalmış muamelesi görüyorum. Kız tarafına gittiğimizde biri benim için “umutsuz vakaa” dedi. Ve dün akşam erkek tarafına gittik damadın yengesi çıkışta hiç bir şeyi kafana takma dedi şaşırdım kaldım cevap veremedim. Gelince anneme sordum somurtkan mıydım diye annem hayır bir şey mi oldu dedi. Anlattım bende kardeşin senden önce evlenecek ya senin kafaya taktığını düşünüyordur dedi. Boşver doğru zamanda doğru insan olsun gibi konuştu. Ama cidden bunaldım insanların sürekli evlenecek birini bulmasından , evlenmedin diye baskı yapmalarından , mutluyken mutsuz etmelerinden. Bunu neden yaptıklarını bile bilmiyorum genelde cevap vermem ama artık çok sıkıldım.
Değil mi hayatı evlilikten ibaret zannedenler insanlar.Abine de kız kardeşine de üzüldüm. Öyle cahil ailelere denk gelmişler, yazık!
Benim için böyle düşünmelerine üzüldüm canım. Biliyorsun ki bir şey söylersen saygısız oluyorsun söylemezsen de böyle için içini yiyor :) Ama gülüp geçmek mantıklı bişey demeden senin düşüncen umrumda değilsin mesajıBu konuda sana her ne derlerse desinler direk gül. 'Güldürdünüz beni bu zamanda bu kafalar' de ve kafaya al ki bu tipler ders alsin da kimseye bir daha boyle hadsizlik yapamasın. Bir de üzülmüşsünüz boş yere...
Bir sürü sorumluluk , Allah kolaylık versinBence evlenenler acinacak halde
Amin inş:)Şuan beni o kadar rahatlattın ki , hiç değilse acınacak halde değilmişim. Sonuçta nasip kısmet işi evlilik.Eşinle, oğlunla çok mutluu ol inşallah huzurun hiç kaçmasın :)
Hayır, hayatı evlilikten ibaret de sayabilirler ama bunların yaptıkları terbiyesizlik. Bir genç kıza sırf evlenmediği için umutsuz vaka demek hangi düzgün insanın işi olabilir? Kim bilir kardeşlerinize ne der bu zihniyetteki insan.Değil mi hayatı evlilikten ibaret zannedenler insanlar.
Tamda böyle bir mesaj yazacaktım ki,
Sen yazmışsın...
İnsanlar işi gücü yok işte, kendilerine meşgale arıyorlar. Ben 22 yaşında nişan olduğumda, ablam 26 yaşındaydı ve de evlenme niyetinde değildi. Gerek onun gerek benim çevremizdeki herkes, ve de ailemiz, ablama karşı aynen böyle bir tavra girdi. Artık bu durumdan ben rahatsız oluyordum inanın. Birşey yapmanıza gerek yok zaten, insanlar o psikolojiye girdiğinizi sanıyor ya da öyleylemişsiniz gibi davranıyor.Merhaba kızlar , moralimi oldukça bozan bir konu da size danışmak,içimi dökmek istiyorum. Benim abim nişanlı kısmetse yakında düğünü olacak , kız kardeşim var onun da sevgilisinin ailesiyle tanışıldı her şey gayet güzel yani. Fakat kız tarafı olsun erkek tarafı olsun sanki beni mutsuz etmeye çalışıyorlar . 26 yaşındayım ve evlilik düşünmüyorum şuan çalışıyorum kendi paramla yiyorum geziyorum istediğimi yapıyorum. Her iki tarafında ailelerinden evde kalmış muamelesi görüyorum. Kız tarafına gittiğimizde biri benim için “umutsuz vakaa” dedi. Ve dün akşam erkek tarafına gittik damadın yengesi çıkışta hiç bir şeyi kafana takma dedi şaşırdım kaldım cevap veremedim. Gelince anneme sordum somurtkan mıydım diye annem hayır bir şey mi oldu dedi. Anlattım bende kardeşin senden önce evlenecek ya senin kafaya taktığını düşünüyordur dedi. Boşver doğru zamanda doğru insan olsun gibi konuştu. Ama cidden bunaldım insanların sürekli evlenecek birini bulmasından , evlenmedin diye baskı yapmalarından , mutluyken mutsuz etmelerinden. Bunu neden yaptıklarını bile bilmiyorum genelde cevap vermem ama artık çok sıkıldım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?