Merhaba kızlar , moralimi oldukça bozan bir konu da size danışmak,içimi dökmek istiyorum. Benim abim nişanlı kısmetse yakında düğünü olacak , kız kardeşim var onun da sevgilisinin ailesiyle tanışıldı her şey gayet güzel yani. Fakat kız tarafı olsun erkek tarafı olsun sanki beni mutsuz etmeye çalışıyorlar . 26 yaşındayım ve evlilik düşünmüyorum şuan çalışıyorum kendi paramla yiyorum geziyorum istediğimi yapıyorum. Her iki tarafında ailelerinden evde kalmış muamelesi görüyorum. Kız tarafına gittiğimizde biri benim için “umutsuz vakaa” dedi. Ve dün akşam erkek tarafına gittik damadın yengesi çıkışta hiç bir şeyi kafana takma dedi şaşırdım kaldım cevap veremedim. Gelince anneme sordum somurtkan mıydım diye annem hayır bir şey mi oldu dedi. Anlattım bende kardeşin senden önce evlenecek ya senin kafaya taktığını düşünüyordur dedi. Boşver doğru zamanda doğru insan olsun gibi konuştu. Ama cidden bunaldım insanların sürekli evlenecek birini bulmasından , evlenmedin diye baskı yapmalarından , mutluyken mutsuz etmelerinden. Bunu neden yaptıklarını bile bilmiyorum genelde cevap vermem ama artık çok sıkıldım.
Canım ya ben anlatamadım sanırım. Evlilik gibi düşüncem olsa evlenmek için evlenenlerden olabilirim. Ben böyle bişey yapmak istemiyorum. Hayatımdan memnunum , en basitinden başka bir şehire tur düzenleniyor gidiyorum dönünce başlıyorlar gez gez nereye kadar evlenmeyi hiç düşünmüyomusun ? gibi şeyler. Ee size herkesin içinde umutsuz vakaa evlenmiyor diye söylense illa ki alınırsınız. Ya da hiç bişey yokken ortada kafana takma gibi muhabbetini dahi etmem ki evlenmek istiyorum diye bunu topluluk içinde söylemeleri incitici . Aaa bak istiyorda evlenemiyor gibi algılanıyor halbuki hiç alakası yok.Umutsuz vaka demesi belki sizin evlenmeyi dusunmediginizi anlamis olmasindan size oylesine takilmistir yani , tabi şaka anlayisi belki biraz farkli olabilir. Digerinde ters bir durum yok zaten. Bence siz icten ice bu evlenip evlenememe durumuna cok kafa yormussunuz kim ne dese laf sokuyor gibi geliyor da olabilir size. 26 yasindasiniz bunlari uzerinize alinmaniz sacma. Bir de bazi kulturlerde 25 yasinda bile evlenmemis olsaniz evde kalmis oluyorsunuz belki onlar da oyledir
Yani ben bu sorumluluğu kaldıramam belki de şuan. Çok bilinçsiz ve toplumda farklı algılanacak şekilde konuşuyorlar koca arıyor gibi düşünceler. Çokk sıkıldım birini terslemeye ramak kaldı :) Ya da diyeceğim senin gibi çok mutlu olmaktan korkuyorum o yüzden evlenmiyorumOf boşversene canım, herkes senin yerinde olmak istiyor o yüzden moralini bozma peşindeler:) Evlilik herkese mutluluk getiren bir şey değil, yeni sorumluluklar demek en basitinden. En önemlisi de eşinin ailesi, kv-kp bilmem ne...
Hayatını yaşa....
Yani ben bu sorumluluğu kaldıramam belki de şuan. Çok bilinçsiz ve toplumda farklı algılanacak şekilde konuşuyorlar koca arıyor gibi düşünceler. Çokk sıkıldım birini terslemeye ramak kaldı :) Ya da diyeceğim senin gibi çok mutlu olmaktan korkuyorum o yüzden evlenmiyorum
Canım ya ben anlatamadım sanırım. Evlilik gibi düşüncem olsa evlenmek için evlenenlerden olabilirim. Ben böyle bişey yapmak istemiyorum. Hayatımdan memnunum , en basitinden başka bir şehire tur düzenleniyor gidiyorum dönünce başlıyorlar gez gez nereye kadar evlenmeyi hiç düşünmüyomusun ? gibi şeyler. Ee size herkesin içinde umutsuz vakaa evlenmiyor diye söylense illa ki alınırsınız. Ya da hiç bişey yokken ortada kafana takma gibi muhabbetini dahi etmem ki evlenmek istiyorum diye bunu topluluk içinde söylemeleri incitici . Aaa bak istiyorda evlenemiyor gibi algılanıyor halbuki hiç alakası yok.
Anladım , ama sürekli söylenirse bana bu gözle mi bakıyorlar diyorsun. O yüzden bende konu açmak istedim ben cevap vermeyerek öyle algı mı oluşturuyorum diyeAgzi olan konusuyor maalesef evlenmek sizin icin suan on planda degilse umursamayin madem.bosverin buraya da konu acmaya zahmet etmeyin.kafaniza ve gonlunuze gore birini bulamamissiniz bu sadece sizi alakadar eder.bir yandan da bu soylenenleri fazla kafaya takmaniz tezat geldi bunu soylemek istedim.
Evet bir iki kez olan bişey olsa neyse de sürekli olunca siniri bozuluyor insanın.O insanlar bunun için yaşıyor çünkü. hayattaki tek amaçları evlenip çocuk yapmak. Herkesi de kendileri gibi sanıyorlar. Takmamaya çalışın dicem ama insanın sinirleri bozulur.
Zamanla görürler belki keyifli bir yaşantınız olduğunu da susarlar belki. Yeni tanıştığınız için böyle yapıyor olabilirler.
Doğru bazıları da bak ne güzel kimseye engel olmuyorsun diyorlar , bunu sorun etsem bi pürüz çıkartırım. Herkesin kendi kararı kendi mutluluğu sonuçta.Cevrendeki insanlarla alakali bisey bence, bende ablamda once evlendim ama ondan cok ben tepki aldim. Ablam 27 yasinda olmasina ragmen kimse o gozle bakmadi. Sende kafana takma bos bos konussunlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?