Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Tüm yorumları okursanız anlarsınız ne demek istediğimi. Neymiş bikiniye kadar inermiş . Ne olmuş bikiniye kadar inerse acaba ? Bu arada benimde ailemdeki herkes kapalı hatta annem ve babam hacı herkes giyinişim hakkında düşüncesini söyler ama müdehale etmek gibi bir durum söz konusu olmadı asla. Benim tepkim bikinili yorumaydı ama bakıyorum da insanlar baya müzdarip bu durumdanKimileriniz mi? Biz kim pardon? Hanımefendi ben ateistim :)
E bu sizi ilgilendirmez kiKapalı olmak yada baş örtüsünü aksesuar gibi taşımak farklı bişey. Kimileriniz nasıl bikini yada mini etek giyen birini hor görüyor yada eleştiriyorsa bende bu tarz giyinenleri eleştiriyorum. Sizin düşünceniz normal de benimki neden bu kadar dikkat cekti acaba ???
Ne var devamında? Ne oluyor bikini giyince mini etek giyince? Dediğiniz gibi tesettür sadece başı kapamak değil bence de. Zihniyeti de temiz tutmak lazım.Tesettür sadece başı kapamak değil tabi ki ama, başınızı açınca devamı gelir bilginiz olsun...
İşte aynı şey diyoruz, onlar bikiniyi eleştiriyor, siz kapalı olup makyaj yapanları vb. Vb.Tüm yorumları okursanız anlarsınız ne demek istediğimi. Neymiş bikiniye kadar inermiş . Ne olmuş bikiniye kadar inerse acaba ? Bu arada benimde ailemdeki herkes kapalı hatta annem ve babam hacı herkes giyinişim hakkında düşüncesini söyler ama müdehale etmek gibi bir durum söz konusu olmadı asla. Benim tepkim bikinili yorumaydı ama bakıyorum da insanlar baya müzdarip bu durumdan
Keske bi de birbirimize bikbiklemesek bu konulardabu arada açık olan kadın, kapalı olan kadın vs hiç fark etmez. sevgili kadınlar hayat bizim açılmak istiyorsanız açılın. kapanmak istiyorsanız aynı şekilde kapanın bir kişiyi bile ilgilendirmez. kadınların ne kadar açıldığı veya ne kadar kapandığıyla ilgili dönen muhabbetlerden çok sıkıldık ya. biz her halimizle güzeliz. açık da kapalı da. noktaaa.
Siz düşüncenize zıt olan bir şeyi hiç mi eleştirmiyorsunuz ? İyi ozaman oturun ve hiç bir şey hakkında iyi yada kötü demeyin… kimseyi kırmıyorum yada hakaret etmiyorum sadece eleştiri yapıyorumKarismaktan kastım gidip o kişiyle muhattap olmak değil, yani o öyle yapmış diye kınamak bile karismaktir. Sizde biliyorsunuz ne demek istediğimi de bir kelimeyle değişmiyor yazdığınız.
Karşıdaki insanı rahatsız etmeyen şeyleri elestirmem, mesela parfümü rahatsiz ediyorsa uyaririm ama sımsıkı heryeri kapalı ya da çırılçıplaksa eleştirmek haddime degilSiz düşüncenize zıt olan bir şeyi hiç mi eleştirmiyorsunuz ? İyi ozaman oturun ve hiç bir şey hakkında iyi yada kötü demeyin… kimseyi kırmıyorum yada hakaret etmiyorum sadece eleştiri yapıyorum
Düşüncelerim beni ilgilendirir, benimde nasıl düşündüğüm sizi ilgilendirmez.E bu sizi ilgilendirmez ki
Ne güzel de yakışır bikini, kıskananlar çatlasın diye gezer salına salınaörnek vereyim, önce dirsekte ,sonra kisa kollu, devamında kolsuz askılı bodyler, bilek üstü diz kapağı derken mini etek ve elbiseler, bikiniye kadar gidebilir yani, kapalı bir tanıdığım bu süreçlerden geçti ki kız kamuda çalışırken başı açık çalışmamak için peruk takan birisiydi
Bu kararı siz vere bilirsiniz şuan hâlâ ikilem içindesiniz net karar verememissiniz dışarıdaki insanların ne düşündüğü ne konuştuğu önemli değil sizin ne istediğiniz önemli olanKızlar kızlar.
Aklıma geldiniz, bide buradan dertleşeyim istedim. Bazı konularda insan tanımadıklarının yorumlarını istiyor.
Gireyim hemen konuya
16 yaşında sözde 'kendi isteğimle kapandım' evet kendi istediğimdi ama etkisiz, özgür veya düşünülerek yapılmış bişey değildi.
Toplum, çevre, belli edilmeden yapılan psikolojik baskılar sonucu, insanların benden beklentisinin o olduğunu bilinçaltında bilmem ve babamın böyle istediğini bilmemle kapandım işte..
Babam bigün 'burda benim evimde kapan, evlenince kocanın evinde istersen bikini giy banane' demişti :)
Hemde çok aktif bir spor hayatımı bırakarak ah......
Şimdi 28 yaşında 2 çocuk annesi bir kadınım.
Mesleğim olmasada ayakları üstünde duran, güçlü, kararlarını uygulayan, kimsenin baskısına vs girmeyen güçlü bi nasıl desem konuma getirdim kendimi.
Eşimle evlenirken zaten kapalı bir eş tercihi yoktu ben açıkta olsam evlenirdik (eşle mi alakalı diye düşünülmesin)
Geldim bu yaşa ama ben mutlu değilim...
1 senedir bu düşüncelerle savaşıyorum.
Evet açılmak istiyorum.
Kendime bakıyorum tam anlamıyla bie tesettürlü müyüm asla.
Saçlarım görünüyor, balkona açık çıkıyorum. Bazen nefsimi yenemiyorum belli olmayan renkte oje sürüyorum falan. (ne anladım kapalı olmaktan)
Diyorum ki kendime peripella sen zaten dikkat etmiyorsun, balkona ha açık çıkmışsın, ha çarşıya açık gitmişsin ne farkı var?
Elalem umrumda mı?
Değil.
Kapanırken bu kararı kendim verdim. Aksini de yalnız kendim veririm.
Ama insanların bi ayy ooğğ açıldın mı seeeğğn saçmalıklarına maruz kalacağımı biliyorum. Neyse.
Sıkıştım kaldım.
Eşimle çok önceden 1 defa konuşmuştum pek istemem ama karar senin demişti.
Ama o zaman bu kadar net değildim.
Şimdi netim. Bi yandan istiyorum ama bi yandan sanki istemiyorum. Ama bu istememem içten gelen değil, yeni hayata geçiş çekinceliği gibi geliyor daha çok yoruyor beni..
Var mı ben gibi yollardan geçen?
Veya tavsiyesi olan.
Öylesine yazdım işte sohbet başlar diye.
Öpüyorum yazan herkesi
Hanımefendi dediğimi anlamıyorsunuz sanırım . Gidip o insana hakaret etmiyorum yada uyarmıyorum. Bunu yapmış olsam haklısınız bu benim haddime değil. Ama düşünce özgürlüğü diyede bişey var. İyi düşünürüm yada kötü düşünürüm bu sadece beni ilgilendirir.Karşıdaki insanı rahatsız etmeyen şeyleri elestirmem, mesela parfümü rahatsiz ediyorsa uyaririm ama sımsıkı heryeri kapalı ya da çırılçıplaksa eleştirmek haddine degil
TamamHanımefendi dediğimi anlamıyorsunuz sanırım . Gidip o insana hakaret etmiyorum yada uyarmıyorum. Bunu yapmış olsam haklısınız bu benim haddime değil. Ama düşünce özgürlüğü diyede bişey var. İyi düşünürüm yada kötü düşünürüm bu sadece beni ilgilendirir.
Benim sorumun cevabı bu değildi! Geçiştirmeyin bence. Duvara tosladınız. Bikiniye laf edenle sizin aranızda bir fark olmadığını görmüşsünüzdür umarım!Tüm yorumları okursanız anlarsınız ne demek istediğimi. Neymiş bikiniye kadar inermiş . Ne olmuş bikiniye kadar inerse acaba ? Bu arada benimde ailemdeki herkes kapalı hatta annem ve babam hacı herkes giyinişim hakkında düşüncesini söyler ama müdehale etmek gibi bir durum söz konusu olmadı asla. Benim tepkim bikinili yorumaydı ama bakıyorum da insanlar baya müzdarip bu durumdan
Tam tersi ne olmuş başörtülü kadın, makyaj yapıp, dar kıyafet giyerse? Kime ne?Tüm yorumları okursanız anlarsınız ne demek istediğimi. Neymiş bikiniye kadar inermiş . Ne olmuş bikiniye kadar inerse acaba ? Bu arada benimde ailemdeki herkes kapalı hatta annem ve babam hacı herkes giyinişim hakkında düşüncesini söyler ama müdehale etmek gibi bir durum söz konusu olmadı asla. Benim tepkim bikinili yorumaydı ama bakıyorum da insanlar baya müzdarip bu durumdan
Insanlar özgür giyim kusamda istediğini giyine bilir ne var bundaörnek vereyim, önce dirsekte ,sonra kisa kollu, devamında kolsuz askılı bodyler, bilek üstü diz kapağı derken mini etek ve elbiseler, bikiniye kadar gidebilir yani, kapalı bir tanıdığım bu süreçlerden geçti ki kız kamuda çalışırken başı açık çalışmamak için peruk takan birisiydi