Açılmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim sorumun cevabı bu değildi! Geçiştirmeyin bence. Duvara tosladınız. Bikiniye laf edenle sizin aranızda bir fark olmadığını görmüşsünüzdür umarım!
Burayı çok ciddiye aldınız sanırım ne o öyle duvara toslamak falan görende meclisteyiz ülkenin kararları icin tartışıyoruz sanır 😂. Herkes burda kendi düşüncesini söylüyor. O dediğiniz kişilerden farkım yoksa okey dediğiniz gibi ozaman

Eski bir üyenin böyle konu açması ne bileyim
Bu tarz konular yasak ve kavga çıkıyor
Polimik derken ortalık karışıyor bunları biliyor olması gerekir hatta eminim ki biliyordur

Nasıl yaşamak istiyorsanız öyle yapın bu sizin hayatınız ben üç sene önce kendi kararimla kapandım ve ailem isteniyordu eşim karismadi ama annem çok zor kabullendi ama bir anda verilmiş bı karar değildi ve sunan o kadar mutlu ve huzurluyum ki çünkü kendi isteğimdi önceden tanıyanlar aaa kapanmissin neden kapandın rüyamı gördün seni korkuttular mi gibi bir sürü garip soruyla karşılaştım ama bunlar bir süre sonra bitti şu anda beni tanıyan bir çok insan sanki uzun yıllardır böyle tanıyor gibiyiz diyor etrafa takılmayın herkes bir kere söyler geçer oje olayina gelince bende sürüyorum arada soft renkler bu arada benim yaşım küçük değil 15 yaşında oğlum var tahmin edebilirsin açıkken daha genc durdugumu örtünün beni yaşlı gosterdigini söyleyen çok insan da oldu bende ben böyle mutluyum olsun dedim demem o ki her neye karar verirseniz verin elalemi takmayın herkes konuşacak soracak bişeyler buluyor

Burayı çok ciddiye aldınız sanırım ne o öyle duvara toslamak falan görende meclisteyiz ülkenin kararları icin tartışıyoruz sanır 😂. Herkes burda kendi düşüncesini söylüyor. O dediğiniz kişilerden farkım yoksa okey dediğiniz gibi ozaman
Fikrinin arkasında durmak için mecliste olmaya lüzum var mı? Her zaman söylemlerinizi çevirir misiniz böyle?

benim kayinvalidem biz orta okuldayken falan kapaliydi yani hatirliyorum, sonra tarzini degistirdi boyle tam tesettur gibi degil ama yani kafasina sali boyle daha degisik sekilde sararak kullandi bir sure, boynu falan kapali degildi. simdi tamamen acik saclari. hala cok acik giyinmez hani mesela kisa kollu degil yarim kollu giyer ama saclari hep fonlu, tirnaklari ojelidir, makyaj yapar vs. o da cevreden cekindigi icin yavas yavas gecirmis bu sureci oyle soylemisti.

siz nasil istiyorsaniz oyle yapin bence. cok fazla goruyorum twitterda vs mesela tesetturlu olup twerk yapan kiz vardi ortalikta. ben tesetturun bir bilinci vardir diye dusunuyorum mesela bende yok ki kapanmiyorum gibi. herkes icinden geldigi gibi davransin, sucluluk hissedeceginiz bir durum yok. insanlar maksimum birer kez “aa acildin mi” derler. sizi ne iyi hissettiriyorsa o olsun.

Vicdanınız rahat değilse biz ne yapabiliriz ki? Siz buradan “açıl evet evet kesinlikle açıl veya “saçmalama sakın yapma öyle bir şey” türünde şeyler mi bekliyorsunuz? Biz sizin vicdanınızı da bilemeyiz, çevrenizin ne kadar konuşacağını da bilemeyiz. Umurumda değil demişsiniz ama o öyle olmaz. İlla ki etkileyecek sizi konuşulan her şey, yüzünüze veya arkanızdan söylenen sözler. Bakışlar, imalar vb. Siz bunları şu an düşünmüyorsunuz belki ama o zaman geldiğinde bunu kaldırabilecek misiniz? Veya açıldınız evet istediğim buymuş kalbim tatmin oldu diyebilecek misiniz? Yani bunların cevabı biz de değil, siz de. Bu konu tamamen kişiyle alakalı. Sizin gibi durumda olan bir üye dahi çıksa burada herkesin yaşadığı/yaşayacağı şey aynı olmayacaktır.

Bir kağıt alın açılırsam neler olur + ve - yönde, kapalı kalırsam neler olur + ve - yönde kendinzce yazın. Ona göre karar verin.

Ben şeyi anlamıyorum, hep kapalı kadınlar eleştirilir ama hiç dindar erkekler eleştirilmez. Mesela dindarsın ama çapkınlık yapıyorsun diye eleştirilen bir erkek hiç görmedim. Amerikan filmlerinde kitaplarında gördüğüm kadarıyla onların erkekleri de dindarsa muhafazakar yaşıyor ama bizde din sadece kadınlar için var gibi? Uç noktada aileler dışında dindar erkekler dindar olmayanlar gibi yaşıyor.

Toplum bilincini ve baskisini yavaştan ölçmek için mi konu açtınız burda?
Gördüğünüz ve bildiğiniz gibi burdaki insanlar da toplumun içindeki insanlar ve yorumların yarısından alacağınız tepkiyi görmüşsünüzdür. Sizi dağa da dibe çeker burası da çevreniz de.
Sadece sizin karar verebileceğiniz bir şey bu, kimseyi takmadan ölçüp bićip karar vermelisiniz

Tüm sayfaları okumadım da acıklar olarak cehennememi gidiyoz simdi? Kesin bilgiyse kıldan ince kılıctan keskin sırat köprüsünü gecmekle ugrasmayım teleferikle geciiyim
Sizin yaptığınız da dalga geçmek olmuş hoş olmamış
Keşke kesin bilgi mi yerine araştırıp yazsanız

Ben şeyi anlamıyorum, hep kapalı kadınlar eleştirilir ama hiç dindar erkekler eleştirilmez. Mesela dindarsın ama çapkınlık yapıyorsun diye eleştirilen bir erkek hiç görmedim. Amerikan filmlerinde kitaplarında gördüğüm kadarıyla onların erkekleri de dindarsa muhafazakar yaşıyor ama bizde din sadece kadınlar için var gibi? Uç noktada aileler dışında dindar erkekler dindar olmayanlar gibi yaşıyor.
Dindar görünen = ahlakli diye bisey yok

Konu sahibinin herkese yapıcağı bir iyilik var konusunu kapatsın gerçi konu yasak konu Mune Mune kapatır sanırım

Benim bir anda açılan da bir anda platin sarısı saçtan feraceye geçen de çok arkadaşım var. Açılana da hayırlı olsun derim,kapanana da. Çünkü bana ne?
Herkesin kendi hayatı.
Bizim akrabalardan da var mesela, en son bayramda görmüşsün, evde bile erkek var diye pardesüsünu çıkartmamis, sonra oğlunun sünnetinde görmüşsün, dekolte giyinmiş:) tabii ki insanlar konuşur, ama ne kadar dedikodu değeri var ki? İkinci aya artık bayatlamış olur,yorum bile yapmazlar, merak etme ✌️
Benim öz teyzem mesela, ne zaman evlerine gitsem hep rakı sofrasında görürdüm onları, kızının hamilelik haberini sampanyayla kutlayan insanlar. Ben bildim bileli böyle Avrupai takılıyorlar yani. Ama eski resimlere bakıyorum, feraceliymis gençken. Çoluğa çocuğa karistiktan sonra çıkartmış. Bir zamanlar olay olmuştur tabii ama bir süre sonra o hali unutulmuş bile...
Sizinki de unutulur. Kendinizi iyi hissedecekseniz çıkartın.
Bir kitap okumuştum, terapi günlükleri diye (güzel bir kitap değil,tavsiye etmem) , gerçek yaşam öyküsü. Oradaki kadın , cocuk doğurduktan sonra depresyona giriyor, terapi almaya başlıyor. Terapi sırasında aslında başörtüsünü kendi istegiyle değil biraz aile toplum baskısıyla taktığıyla yüzleşiyor . Sonra cesaret edip basortuyü çıkartıyor, tüm akrabalarla yüzleşiyor, kinanıyor vs vs. Ama kararından dolayı çok mutlu...bir süre sonra, belki bir sene, kadın toplum - aile baskısı olmadan tamamen kendi isteğiyle tekrar kapanmaya karar veriyor. Ve 'ay açıldım kapandım rezil oldum' modunda değil, tam tersi , "başkaları için - onaylanmak için taktiğim başörtüsünden kurtulup tam olarak rizamla taktiğim başörtüsüne geçtim" modunda.
Yani benim önerim bu, belki ilerleyen zamanlarda daha hakkıyla kapanmayı siz kendiniz istersiniz. Belki de istemezsiniz... Siz bir şans verin bence kendinize . Belki de istemeden taktiginiz şeyi çıkartmak sizi manevi tarafiniza daha da yakınlaştıracak...belki de tam tersi...bilemezsiniz ki.
Ben yerinizde olsam madem böyle bir niyetim var, şehrimden uzak küçük bir haftasonu tatilinde acilirdim. Döndüğümde kendimi mutlu hissediyorsam acilirdim,ama utanmış, rahatsız olmuş hissediyorsam, vicdanen bir şeylerden rahatsız olmuş hissediyorsam biraz daha düşünürdüm

Kızlar kızlar.
Aklıma geldiniz, bide buradan dertleşeyim istedim. Bazı konularda insan tanımadıklarının yorumlarını istiyor.
Gireyim hemen konuya

16 yaşında sözde 'kendi isteğimle kapandım' evet kendi istediğimdi ama etkisiz, özgür veya düşünülerek yapılmış bişey değildi.
Toplum, çevre, belli edilmeden yapılan psikolojik baskılar sonucu, insanların benden beklentisinin o olduğunu bilinçaltında bilmem ve babamın böyle istediğini bilmemle kapandım işte..
Babam bigün 'burda benim evimde kapan, evlenince kocanın evinde istersen bikini giy banane' demişti :)

Hemde çok aktif bir spor hayatımı bırakarak ah......

Şimdi 28 yaşında 2 çocuk annesi bir kadınım.
Mesleğim olmasada ayakları üstünde duran, güçlü, kararlarını uygulayan, kimsenin baskısına vs girmeyen güçlü bi nasıl desem konuma getirdim kendimi.

Eşimle evlenirken zaten kapalı bir eş tercihi yoktu ben açıkta olsam evlenirdik (eşle mi alakalı diye düşünülmesin)

Geldim bu yaşa ama ben mutlu değilim...
1 senedir bu düşüncelerle savaşıyorum.
Evet açılmak istiyorum.
Kendime bakıyorum tam anlamıyla bie tesettürlü müyüm asla.
Saçlarım görünüyor, balkona açık çıkıyorum. Bazen nefsimi yenemiyorum belli olmayan renkte oje sürüyorum falan. (ne anladım kapalı olmaktan)

Diyorum ki kendime peripella sen zaten dikkat etmiyorsun, balkona ha açık çıkmışsın, ha çarşıya açık gitmişsin ne farkı var?

Elalem umrumda mı?
Değil.
Kapanırken bu kararı kendim verdim. Aksini de yalnız kendim veririm.
Ama insanların bi ayy ooğğ açıldın mı seeeğğn saçmalıklarına maruz kalacağımı biliyorum. Neyse.

Sıkıştım kaldım.
Eşimle çok önceden 1 defa konuşmuştum pek istemem ama karar senin demişti.
Ama o zaman bu kadar net değildim.

Şimdi netim. Bi yandan istiyorum ama bi yandan sanki istemiyorum. Ama bu istememem içten gelen değil, yeni hayata geçiş çekinceliği gibi geliyor daha çok yoruyor beni..

Var mı ben gibi yollardan geçen?
Veya tavsiyesi olan.

Öylesine yazdım işte sohbet başlar diye.
Öpüyorum yazan herkesi ♥️
Sen kendı vıcdanına soz gecıremıosun bence .Bugun annemle konuşuorum namaza başladım ıs yerınde kılsam 90 dakıka molam var evde gelıp kaza edıorum .Sadece sabahı kılıp gıdıorum .Eve gelıp toplu kılıorum .Ama ole yorgun bıtkın dusuorumkı .Gercı vıtamınlerım azalmış bunda etkısı vardır .Neyse anne dedım gelıorum namaz o kadar zor gelıo ki yanı kabul oluo mu olmuomu onu bıle bılmıorum.Allah kanul edıcekmı onu bıle bılmıorum dedım .Annem Allah tabıkı kabul eder dedı.Buraksam daha ıyı dedım .O nasıl laf dıor annem .Yanı ben bıraksam annem ne dıyecek .Gercekten acılmak sadece ıcınızde bır yerde .Ama onu hayata gecırmek sızle ılgılı .Mesela abım sen kapan araba alıcam sana dıodu genclıgımde :)Asla dıordum .Bazı kararlarımız oldukca net.Bu tamamen dıze baglı .Insanları dusunmeyın aslında .Onlar hep konuşuo.
Dipnot:Ne kadaronemseme dısarıyı desemde brn cok onemserım bılıo musun ?

Yani şöyle soyleyeyim konu kapanmadan, bi dönem Iran'da bulunmak ve yasamak zorunda kaldim, bu insanlara sorsan hepsi müslüman, hicbiri cikip ben ateistim demez, ama Iran disina ciktiklari an hepsi bi anda sac baş acilir, miniler, sortlar çekilir, ta ki donene kadar, yazsa bikiniler giyilir, neden? Çünkü kapanmak karari onlar adina devlet tarafindan zorla verilmis zaten. Kendi iradeleri yok ortada. Bu konu tamamen herkesin düşüncesinden, yaptirimindan, dedikodusundan bagimsiz, insanlarin yargilari olmadan secme hakkin olsa neyi isterdin üzerinden verilecek bi karar. Dilerim kendin icin dogrusunu bulursun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X