Ben sizinle muhalefet yapmiyorum hanimefendi tartisiyorum sadece..Bahsettiğimiz "hatalar" farklı hanımefendi.
Zira ben de tepkilerin haksız olduğu kanaatindeyim.
Ayrıca benim mesajımdan bu sonuca nasıl ulaştınız?
Deyin efendim, demelisiniz.Iste.. Ama maalesef denmiyor.. Cunku burasi TURKIYE.. Ve eger oyle denseydi emin olun aile tepkisinden ve cevresel tepkiden cekinip bu yoldan ders alip donen kizlarimiz da su an daha.buyuk hatalar yapmis olurlardi..
Doğursun tabi ki doğmuş bir bebeği öldürmekten ne farkı var?
Elbette, rahatsız değilim. Bilakis tartışmak her daim iyidir.Ben sizinle muhalefet yapmiyorum hanimefendi tartisiyorum sadece..
Su an basina gelen bisey oldugu icin dicegine inaniyorum.. Ama emin ol diger turlu demezdin.şaka?
hamile bir kadınsınız
biliyor olmalısınız maternal gelişimi
anne karnında bebek olmuyor o
hatta ilk 3 ayda fetüs bile olmuyor
embriyo.
derim
kızım böyle bir beladan kurtulduysa sevinirim
giden zarı olsun ömrü gitmedi ya kızımın böyle bir pisliğe derim
o eski nişanlıyı da bir güzel benzetirim 3 kuruşluk adammışsın diye
tamam da kız intihardan bahsediyor. siz kızınızın bu davranısına üzüldüğünüzde sizi üzgün görmeye dayanamayıp suclayıcı tavrınıza utanc duydugunuz imalarınıza katlanamayıp intihar etse kendıne zarar verse ne olurdu? yine daha çok yara alacak üzülecek olan kişi siz olurdunuz değil mi?O zaman boyle bir hata yapti diye uzulup tepki gosteren aileye de burda kimse ahlak dersi vermemeli..
Tabi ki.. Bende anneyim su an hamileyim ve bir kizim olucak allah nasip kismet ederse. Ve benim kizimin basina gelmicek diye de bir sey yok. Ben burda buyuk konusup ahlak dersi vermiyorum kimseye ya da cehaleti onaylamiyorum. Sadece herkes evladini bu yasa getirmek icin ne emekler veriyor bunu butun anneler bilir. Onu iyi yerde gorebilmek gelinlikleriyle yuvasinda gorebilmek icin. Evet bi hata yapmis arkadasimiz ama dunyanin sonu degil olum de cozum degil auni sey butun kizlarimiz.icin gecerli.. Sadece ayni sey yarin benim kizimin da basina gelse kahrolorum tamam sokaga atmam dovmem ya baska bisey ama hic bisey olmamis gibi de davranamam. Allah ailesinin de yardimcisi olsun ne diyim..Elbette, rahatsız değilim. Bilakis tartışmak her daim iyidir.
Kizima bu tarz davranicagimi kim soyledi size? Ben sadece hic bisey olmamis gibi davranamam dedim sadece..tamam da kız intihardan bahsediyor. siz kızınızın bu davranısına üzüldüğünüzde sizi üzgün görmeye dayanamayıp suclayıcı tavrınıza utanc duydugunuz imalarınıza katlanamayıp intihar etse kendıne zarar verse ne olurdu? yine daha çok yara alacak üzülecek olan kişi siz olurdunuz değil mi?
biriyle sevişmesi en son dert edilecek mevzu.. ben olsam o kurtajdan basına bir iş gelmediği kızımı bana bagısladgı için Allah a şükrederdim. ve bundan sonra benden gizli saklı iş cevırmemesi için nerede hata yaptıgımı tekrar gözden gecırırdım.
Siz iyi misiniz?
Doğursun tabi ki doğmuş bir bebeği öldürmekten ne farkı var?
Sağlıkla alın bebeğinizi kucağınıza.Tabi ki.. Bende anneyim su an hamileyim ve bir kizim olucak allah nasip kismet ederse. Ve benim kizimin basina gelmicek diye de bir sey yok. Ben burda buyuk konusup ahlak dersi vermiyorum kimseye ya da cehaleti onaylamiyorum. Sadece herkes evladini bu yasa getirmek icin ne emekler veriyor bunu butun anneler bilir. Onu iyi yerde gorebilmek gelinlikleriyle yuvasinda gorebilmek icin. Evet bi hata yapmis arkadasimiz ama dunyanin sonu degil olum de cozum degil auni sey butun kizlarimiz.icin gecerli.. Sadece ayni sey yarin benim kizimin da basina gelse kahrolorum tamam sokaga atmam dovmem ya baska bisey ama hic bisey olmamis gibi de davranamam. Allah ailesinin de yardimcisi olsun ne diyim..
17 yaşında cahil bir kızdan bahsediyoruz ne demek doğursun? insanları kınamayın karnınızda bebek var anlatabildim mi? ayıp ya. size ne insanların günahından? ne demek doğursun ya ne büyük laflar ediyorsunuz.
kahrolurdum diyorsunuz ben de bunun da yanlışa sevk edecek bir davrans oldugunu düşünüyorum.Neyse arkadaslar bu boyle uzar gider.. Cunku herkesin fikri karekterine gore degisir.. Allah yardimcin olsun canim takma kafana sen ailene bak kimseye degil.. Onlarin kalbini kazan yeniden.. Zaman herseyin ilaci.. Herkese hayirli geceler..
O konuda hem fikiriz zaten canim. Keske yasanmasa boyle kotulukler ama maalesef hayatin gercekleri gercegini degistiremiyoruz. Bende zaten tam da bu yuzden cocuklarimiz artik cinsel iliskiyle cok erken tanistiklari icin daha bilincli olmalari gerekiyo bi siniri olmasi gerektiginin farkinda olmalari gerekiyor.. Neyse hayirli geceler..Sağlıkla alın bebeğinizi kucağınıza.
Belli bir bakış açısında sabit fikirli insanların tepkilerinden bahsediyoruz.
Neler yaşanıyor, ölümler, zorla evlendirmeler vs.
Hata olan cinsellik değil de bilinçsizlik bana kalırsa.
Yeni nesil annelerin bu konuda daha ılıman olmaları gerekiyor artık.
Çocuklarımız ister kabul edelim, ister etmeyelim cinsellikle çok erken tanışıyorlar.
Bu süreçte yol gösterici olmak çok daha iyi olur kanaatimce.
Su an basina gelen bisey oldugu icin dicegine inaniyorum.. Ama emin ol diger turlu demezdin.
Asıl siz iyi misiniz? Kurtaja karşıyım. Bunu yaptırmanın mantığını anlamıyorum konuyu neresinden ele alırsanız alın.
Ben sana soyliyim ne yaptiklari bu yasa getirmek icin bin kisinin agiz kokusu cektiler karnini doyurmak icin yeri geldi ustune mont almadi baba titreyerek ise gitti kizinin ustune aldi anne yeri geldi bogazindan kesip bi ihtiyacini gordu. Gonlunden istese de silemez zaten ama bi tepki vermemeleri abes olurdu. Gonlunu kazanicak tabi ki akilliysa kazanir zaten cunku yatin bin bir turlu zorlukla savasirken sen degil ailesi.olucak yaninda..kahrolurdum diyorsunuz ben de bunun da yanlışa sevk edecek bir davrans oldugunu düşünüyorum.
herkesin fikri diyorsunuz ama başkalarının fikrini eleştirerek kendi fikrinizi beyan ediyorsunuz.
insanlar da acıklama yapmak gereği duyuyor doğal olarak.
ki bence ailesinin gönlünü kazanacak bir durum da yok. niye bu durumda anne baba gönlünden mi siler yavrusunu ?
bence anne baba biraz kendını sorgulamalı ağlamak yerine .. bana söylemek yardım istemek yerine kendi canından olmak pahasına kurtaj olmayı tercih etmesine sebep olacak ne yaptık demeleri gerek..
size de iyi geceler..
getirmeselermiş efendim...Ben sana soyliyim ne yaptiklari bu yasa getirmek icin bin kisinin agiz kokusu cektiler karnini doyurmak icin yeri geldi ustune mont almadi baba titreyerek ise gitti kizinin ustune aldi anne yeri geldi bogazindan kesip bi ihtiyacini gordu. Gonlunden istese de silemez zaten ama bi tepki vermemeleri abes olurdu. Gonlunu kazanicak tabi ki akilliysa kazanir zaten cunku yatin bin bir turlu zorlukla savasirken sen degil ailesi.olucak yaninda..
getirmeselermiş efendim...
anne baba oturup ''biz bir cocuk istiyoruz tüm günahıyla hastalığıyla sevabıyla her seyiyle bizim canımızdan bir çocuk istiyoruz'' diyorlar ve bunun ne demek oldugunu nasıl büyük bir sorumluluk oldugunu da bilerek yola cıkıyorlar.
ardından kızları oğulları kendilerinin kontrol edemediği bir yaşa gelince ve kendilerinin hoşlanmadıgı bir şey yapınca da ''biz seni bu yasa getirdik, milletin ağız kokusunu cektik'' diye cocuguna cullanacaklar öyle mi?
tabiki ben değil annesi babası olacak yanında. anne baba olan zaten yanında olur olmalı olmak zorunda!!!. her sizin doğru bulmadıgınız davranısında cocugunuzun başına zaten bir ana babanın yapması gerekenleri bak biz şunu şunu yaptık diye basına kakarak acıtasyon yapıp cocugunuzu derbeder edecekseniz yazık günah gerçekten!!!
sizin o yaşa getirmeniz bir lütuf değil cocugunuza. eger bir cocuk doguruyorsanız zaten bu sorumlulugu bastan kabul etmıssınız demektır
Pardon da sizin yetistireceginiz insan pskolojisini merak etmeye basladim. Ne yaparsa yapsin onemli degil sorun degil problem degil herkes boyle yapsa dert diye bisey kalmaz dunya da kullandiginiz anti depresanin ismini yazarsaniz bizde kullanalim..getirmeselermiş efendim...
anne baba oturup ''biz bir cocuk istiyoruz tüm günahıyla hastalığıyla sevabıyla her seyiyle bizim canımızdan bir çocuk istiyoruz'' diyorlar ve bunun ne demek oldugunu nasıl büyük bir sorumluluk oldugunu da bilerek yola cıkıyorlar.
ardından kızları oğulları kendilerinin kontrol edemediği bir yaşa gelince ve kendilerinin hoşlanmadıgı bir şey yapınca da ''biz seni bu yasa getirdik, milletin ağız kokusunu cektik'' diye cocuguna cullanacaklar öyle mi?
tabiki ben değil annesi babası olacak yanında. anne baba olan zaten yanında olur olmalı olmak zorunda!!!. her sizin doğru bulmadıgınız davranısında cocugunuzun başına zaten bir ana babanın yapması gerekenleri bak biz şunu şunu yaptık diye basına kakarak acıtasyon yapıp cocugunuzu derbeder edecekseniz yazık günah gerçekten!!!
sizin o yaşa getirmeniz bir lütuf değil cocugunuza. eger bir cocuk doguruyorsanız zaten bu sorumlulugu bastan kabul etmıssınız demektır