acil yardim

Konu sahibi zaten ailesinden aldığı tepkiden dolayı bdvye yazmışken burada da ona vicdan azabı çektirme çabaları,kınamalar..Böyle devam.Düşene bir tekme de bizden..

Aynen bende ona sinir oldum kimseyi kınamayacaksın arkadaş benim eniştem ve dayım ne çok kınardı beni kızları bin beterini onlara yapıyor şimdi. amcam desen gene aynı. herkes ektiğini biçer bu hayatta

Dini yorum yasak ya bazilari at kosturuyo bu forumda...
Bi kere et parcasi zar parcasi mi tek mesele...
Adam oldurmek nasil buyuk gunah ise nikah olmadan penis girmesi( bu nekadar düsuk bir üslubtur) yani evliymis gibi yasamak buyuk gunahtir...
Demek istedigim ne kadar normal gostermeye calissanizda bu gunahi Allahin koydugunu siz degistiremeyeceksiniz...sadece bu normal bir istir diyerek buradaki belkide gencecik kiz yada cocuklarimizi gunaha sevkederek hakka girmis olacaksiniz...

canım hiçbişi senin canından kıymetli değil ,ne olursa olsun canını yakmalarına izin verme, herkes ne hatalar yapıyo ki kimse kendini görmüyo, kendini yıpratma ,intiharı falan asla düşünme sen güçlüsün neleri atlatmışsın bunuda atlatırsın.

Haklısın ama herkes anlayamaz bunu biz günahını anlattıkça topa tutarlar sanki kötülüklerini iistiyoruz.o değilde en çok takıldığım şey şu hem inanıp hem tam tersinin yapılması anlam veremiyorum Allah ıslah etsin.

yorumuna katılıyorum. . herkesi kendimiz gibi gördüğümüz için sinirleniyoruz.. . inanç meselesi. . .

herkes düşüncesini özgürce beyan eder yeterince açık oldumu
Kim nasıl beyan etmek istiyorsa fikrini etsin bu beni alakadar etmez. Ama konu zaten kızın ufak yaşta aldirdigi çocuk degilken vicdan yapsın diye bu mevzu kurcalanip daha da derin yaralar açtırtılmaya çalışılıyorsa boşuna yorum yapmayın da bari insanları iyice derinlere itmeyin. Bırakın içinizde kalsın da bari yoplumdan iyice soyutlanmasin kadınlar.

Ben de demiyorum ki aferin iyi ki aldirmissin diye.. Empati kurmaya çalışıyorum, 17 yaşında böyle birşey benim başıma gelse napardım diye, panik olur cok korkardim. Ailem ne der diye korkardim ki zaten bu kız 17 yaşında aldirmis bu cocugu ve yasal olmayan yollarla. Pisman olmasını beklemek başlı başına zaten hata. Ben de üzülüyorum gereksiz yere aldirilan cocuklara nedensizce özellikle. Ama kizzcagiz zaten yeterince korkmus daha fazla vicdanen yargilamak yerine o kızı kazanmak, iyi fikirler vermek en güzeli. Tabii benim fikrime göre..

Yapma canım yaa kızlık gitmiş sen o adama güvenip yaptın onu tek başına yapmadın yani bunu aileni al karşına otur konuş yaptığım yanlışti evet kabul ediyorum ama nişanlı iken oldu ve inandım de sevdiğim ayrılmayı hiç düşünmediğim birine güvendim de. evlendiğin zaman aman bosaNirsam deyip o adamın koynuna girmeyecekmıydin... ozaman namus oluyor da şimdi namus olmuyor mu tamam yaptığın hata ama en büyük hata güvendiğin şerefsiz de. Kaderinde varmış sakin yanlış birsey düşünme. Utanma da ben başka birşey demem. Rabbim bundan sonra mutluluğu sersin yollarına

Arkadaşlar hepimiz birilerine güvenip birseyler yapıyoruz. Bencede hatası var ama sonuçta bir bayan ve çaresiz empati yapmak ve yardımcı olmamız gerekir.

Arkadaşlar hepimiz birilerine güvenip birseyler yapıyoruz. Bencede hatası var ama sonuçta bir bayan ve çaresiz empati yapmak ve yardımcı olmamız gerekir.
Kesinlikle, 17 yaşında işlenmiş bir hata var. Çocuk yaşta yaşanmış büyük korkular var. Empati kurmak ve yardımcı olmak lazım.

konu sahibine ne vicdan yaptırdım ne de kurcaladım geçmişini sadece karşı olduğumu söyledim yorumuma dikkat edersen içimde kalcağına dışımda kalır size ne bundan

konu sahibine ne vicdan yaptırdım ne de kurcaladım geçmişini sadece karşı olduğumu söyledim yorumuma dikkat edersen içimde kalcağına dışımda kalır size ne bundan
Buradaki hiçbir şey kimseyi ilgilendirmez o vakit, karşı oldum diye siz de yorum yapmayın; konu sahibinin durumundan da size ne o zaman. Forum burası siz nasıl karşıyım diye yorum yapıyorsanız ben de yaptığınız yorumdan rahatsız olup size yorum yapabilirim. Sizin vicdanınız rahatsa aynen devan o zaman.
Iyi günler dilerim.

siz bana yorumunuz içinizde kalsın dediğiniz için öyle yazdım
sizin cevabınızdan rahatsız olmadım ben. herkes istediğini yazar saygı çerçevesinde başından beri savunduğum bu benim . lakin siz anlamamakta ısrar ediyorsunuz. benim vicdanım çoook rahat çünkü şöyle bir mesajlarıma göz atın hiç kötü bişi yok. bildiğim gibi devam edicem zaten

bende size iyi günler dilerim

bu ara bu cümleyi çok kullandım ama bu konuya hiiiç inanmadım,ha olay inandırıcılığını yitirmedi konu konu sahibinin bir kadın olarak kızlığım gitti cümleleri beni bitirdi hadi size kolay gele

Benim iki önerim var;
Birincisi; bu forumda kürtaja karşı olan üyeler, kürtaj yaptırmak zorunda olan (tecavüz, sağlık ve diğer başka sebeplerden dolayı) anne adaylarının tüm doğum masraflarını karşılasınlar ve bebek doğduktan sonra da o bebeği evlat edinsinler... Yapabilecekler mi merak ediyorum...

İkinci önerim;
Kızlık zarı çok önemlidir, namustur, evlenmeden önce sevişen kızlar kötüdür diye düşünen üyeler, kızlık zarı bozulmasın diye yaşamak istediği cinselliği ters ilişkiyle yaşayan herhangi bir bayan arkadaşı bizim gözlerimizin önünde "namus timsali" ilan etsinler. Madalya taksınlar. (Kimseyi yargılamak istemiyorum, bunu yapan kızlarımız da var ve onlar da bu tür baskılar yüzünden duygularını ve cinsel isteklerini bu şekilde yaşamak zorunda kalıyorlar)

İşte bunlar yapılabildiği gün empati kurabilmenin değerini anlayacağız toplum olarak...

Hirsizlik mi yaptin? Birine tecavuz mu ettin? Kul Hakkı mi yedin? Adam mi öldürdün? Birine iftira mi ettin? Dedikodu mu yaptin? Niye utaniyorsun? Bu saydiklarimi yapanlar gogsunu gere gere toplum icinde dolasirken, hatta meydanlarda saksaklanirken sen insanin en temel ihtiyaclarindan biri olarak sevistigin icin neden utaniyorsun? Gunahsa dedikodu da gunah, kul hakki da gunah, burda kendince seni gunahkar diye yargilayarak allaha sirk kosmak hepsinden daha gunah. Ama iste kendi gunahlarina bakmadan, elilik disi seks yaptin diye seni gunahkar ilan ederler, acip okumazlar kendi gunahlarini...
Korunmayarak buyuk bir hata yapmissin ama kacimiz o yaslarda hata yapmadik ki? Ailen de unutacak emin ol, herkes unutacak, insanoglu her seyi unutur.

Canım benim yaşın da küçükmüş.Rabbim affetsin.Ama bu senden çok eski sevgilinin haysiyetsizliği.Bu ne biçim bir insan ne kadar büyük bir hata!Şimdi kendini üzme ailenden özür dile.Burada hiç önemli değil bir zar deselerde Türk toplumunda yaşyoruz anne babalarımıza göre hala çok önemli.Ben olsam burnundan fitil fitil getirirdim şikayetçi olur dava bile açardım.Yaşın reşit olmadan senin rızan bile olsa bilikte olması tecavz cinsel istismara giriyor.Korkut gözünü.Sen ondan değil o senden korksun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…