acil yardim

tabiiki çok haklısın bu konuda benim için bu kadar önemli ise korurum ben
ama düşünmeden yapıp edip sonrasında ağlayanda çok gördüm bende

Hormonel etkenler gerisi yalan dolan acındırmalar işte...

cnm ben hamile fln feğilim ama çocuk aldırmaya bende karşıyım burada herkes aynı düşüncede olmak zorunda değil
İnsanlar durduk yere çocuk aldırmamışlar. Bilinçsizce bir çocuk büyütülüp heba olacağına olmaması daha hayırlıymış ki demek ki o çocuk olmamış.. Aynı düşüncede değilseniz beyan etmek durumunda da değildiniz. Ne gerek var ki yani kız zaten psikolojisi bozukken bir de çocukla alakalı bir düşünce, bir acıma durumu ortaya atılarak daha da dramatikleştiriliyor durum, neden kıza daha da çok vicdan yaptırılıyor. Bunu söyleyecek zaman mı yani? Kız burada intiharı düşünüyorum diyor, arkadaş çocuğa yazık oldu diyor. Yok ya anlaması güç. Allah böyle pervasızca konuşanların başına vermesin diyorum..

Bu ve benzer söylemdeki yorumlara aynen katılıyorum, bilmeyenler için belirteyim birkaç ay sonra 20 yaşına girecek bir kızım var, bebekler büyüdüğünde senin için saçımı süpürge ettim demek için Dünya'ya getirilmez, biz gebe kalırken doğurmayı plânladığımız çocuklarımıza doğmayı isteyip istemediklerini sormuyoruz, doğururkende onları kayıtsız şartsız menfaatsiz bir sevgiyle seveceğimizi taahhüt ediyoruz, dizimizin dibindeyken tatlı ama büyüyüp kendince bir hayat yaşamaya başlayınca tü kaka diyemeyiz.

Çocuklarımıza eğriyi doğruyu öğretmeliyiz, donanımlı olmalılar ki en az hasarla atlatabilsinler yaşadıklarını, çocukların bizden farklı fertler olduklarını, onların bizden başka karakterleri ve yaşama bakış açıları olduğunu kabullenmediğimiz sürece ortak payda da buluşamayız, kızım annesi değil, annesi gibi davranmasını bekleyemem, anne olarak yaşayabilecekleri önceden kestirecek hayat tecrübemi ona aktarıp mümkün olduğunca dikkat etmesini sağlamaya çalışmaktan başka birşey gelmez elimden, bugünden sonra birşeyler yaşasa bile ve Dünya'nın en büyük hatasına da düşse o benim bebeğim.

Konu sahibesi babanız daha sert baksa bile eminim anneniz sizi anlayacak ve zamanla herşey yoluna girecektir, asla hayatınızdan, kendinizden vazgeçmeyin, hatalar bizler için, büyüklerde hiç hataya düşmüyor mu? Yaşınız çok küçükmüş o zamanlar, bilememişsiniz, belki bugün olsa çok daha farklı yaklaşacaktınız, kaldı ki sizin yaşadıklarınızda sorun olan evlilik öncesi ilişkiye girmeniz değil, hata doğru kişiyle olmaması, kendi kişiliğiniz oturmadan ve karşınızdakini tanıyacak tecrübeye sahip olmadan yaşamanız sorun.

Yoksa arkasında durabilecek kadar kendinden emin kızların ilişkiye girmesini hata olarak görmüyorum, siz kızlarda kızdığım bunu çok küçük yaşta tecrübe etmeye kalkmanız.

Şu sıra aileniz sürekli üstünüze gelir ve kırıcı olurlarsa bilin ki öğrendiklerinin şokuyla öyle davranıyorlar, ailenizin size olan sevgisiyle ilgili asla şüpheye düşmeyin, hayatınıza kaldığınız yerden devam etmeye çalışın, zamanla olay küllenecek ve ailenizle ilişkiniz eski haline gelecektir.

Sen canından evladından vazgeçebilmişsin ailen mi senden vazgeçemeyecek ?
Bunlar unutulur gider.Keşke olmasaymış ama olmuş.Buda bir sınav.Yargılamak bize düşmez.Allah affetsin.
Tövbe edin.

Sen canından evladından vazgeçebilmişsin ailen mi senden vazgeçemeyecek ?
Bunlar unutulur gider.Keşke olmasaymış ama olmuş.Buda bir sınav.Yargılamak bize düşmez.Allah affetsin.
Tövbe edin.
Şimdi size soruyorum, kırmızı kalın harflerle belirttiğim kısım,bu nasıl bir vicdanla yazıldı??? Yahu kız akıl istiyor siz kızı yermek için elinizden geleni yapıyorsunuz. Çocuk aldırmak yasalsa bunun vicdani boyutu bu klavyeden ona ahkam keserek kimseye düşmez. Konuyu açan bayan dertleşmek istedi fikir istedi, daha da canını sıkın istememiştir eminim ki. Biraz insaf ya, biraz vicdan!

Ben yargılamadım.Sadece düşüncemi söyledim.Gayette vicdanlı bir insanım bunun yargısı da size düşmez ne yazık ki.
Ben kürtajın yasal olup olmamasıyla değil manevi boyutuyla ilgileniyorum.Bir cana kıymış bir evlada kıymış evet insanlar hata yaparlar. Ben size müstehak felan da demedim konu sahibine.
Hamile kalmış olabilir,bebeğinden vazgeçmiş olabilir ama bundan pişmanlık duymaması yada benim bunu okumamış olmam irite etti.Yani bütün olaylara bakıldığında bence tek pişman olması gerekilen sorun bu.Ailesi affeder,aileler vazgeçmez.Demek istediğim de buydu.

Ailen arkanda duracaktır,bakireliğe çok önem veriyorlarsa ve bakireliği kaybetmeyi bir hata olarak görüyorlarsa bile seni affedeceklerdir.Zaten ailemiz ne için var?Hata yaptığımızda,düştüğümüzde elimizden tutup bizi kaldırmak için.Senin de dediğin gibi şimdiki aklın yokmuş ve erken yaşta ilişki yaşayıp hamile kalmışsın.Annene babana da böyle söyle,seni anlayacaklar bence.

En yakınım hamileyken ben hep yakınımı düşündüm herkes karnındaki canı düşünürken ki şuan hayatımdaki en değerli varlıklardan birisi o karnından çıkıp dünyaya gelmiş olan can. Ama bana "sen evladından vazgeçmişsin ailen mi senden vazgeçmeyecek." cümlesi çok zalimce geldi kusura bakmayın. Ben bu kadar zalim değilim, Allah korusun o kız cinsel istismara da uğrayıp hamile kalmış olabilirdi, kimse istemediği bir canı doğurmak zorunda değil. Bu o doğacak olan cana yapılacak en büyük haksızlık olur. 17 yaşında bir çocuk hata işleyerek zaten yasal olmayan yollarla bir çocuğu aldırıyor, bunu şuan yargılamak en büyük hata olur. Yapılması gerek şey ailenin bu kızcağıza eğitim vermesiydi ama olmamış, Önemli olan kazandırmaktır, kaybetmek değil..

Kusura bakmayın ama ortada bir tecavüz felan yok. O yaşta cinsel ilişki yaşanıyorsa gerekli tedbirler de alınmalıydı.Ben yargılamıyorum inşalah ailesi affeder.Cezasını da yargısını da Allah bilir.
Yarın benimde başıma gelebilir bu,hepimiz insanız ve hata yapma payı var.Ama eğer yaşasaydım bu durumu ailem benden vazgeçebilirdi,zor affederdi.Bunda birşey yok.Aileye suç bulunmamalı çünkü.
Arkadaşta dikkatimi çeken kürtaj yaptırdığı için vicdan azabı duymaması.Diğer mesajları okumadım.Belkide pişmandır ama konu bunun üzzerine açılmamış.
Bence vicdan evet sen çocuğunu aldırabilirsin demekten daha da öte birşey.Bence vicdan 17 yaşında bunu yaşamış bir kızın üzüntüsüne ortak olmak ve Allahın verdiği canın alınması.
Evet kürtaj yasal olabilir,evet belki tecavüze uğramış insanlar aldırabilirler,evet bir rahatsızlık varsa o çocuğu aldırabilirler.Dediğim gibi ben manevi boyutuyla ilgileniyorum.Bu arkadaşı da kötülemiyorum,yargılamıyorum.Allah affetsin onu

herkes düşüncesini özgürce beyan eder yeterince açık oldumu

evladını insan sadece hatasız günahsızkenmi sever, beni rezil ettin diye sevgi bitermi, seni seviyorsa ailen yaralarını birlikte sarmaya çalışırlar. sadece kendini suçlama

Ailen seni affedicektir merak etme. her kötü günün bi aydınlığı var korkma. Ama benim merak ettiğim 17 yaşında aldirdiysan 18 yaşından önce yapıyorlar mi bu işlemi normal yerler ? Eger yapilmiyorsa ve doktor yaptıysa pek güvenilir sayılmaz canım kendi sağlığın için bir hastaneye kontrole git olur mu Allah korusun başına bişey gelmesin işlemden ötürü.

Bu kız bu hatayı kaç yaşında yapmış haberiniz var mı?

Aldıramayanların yaptıkları vahşice şeyleri gazetelerin 3 sayfalarında hatta 1 sayfa manşette okuduktan haberlerde izledikten sonra kürtaja hayır dememeye başladım. İnsanlar hata yapabilir biz mükemmel değiliz . Aldırmakta isteyebilir gayet doğal , bir derdi var problemi var ki aldırıyor . Ayrıca bir annenin babanın 17 yaşındaki kızının kürtaj yaptırdığını nasıl anlamıyor oda ilginç .

zamani geri sarma sansin yok. zaten pisman olmussun. tovbe et allaha sigin. bu konu yuzunden kendine eziyet etme. ailen de zamanla sakinlesir.

olan olmuş artık üzülmek çare değil.ailen o senin elbette affeder.allahla kulun arasına kimse giremez siz pişmansanız geriside kimseyi ilgendirmez.o karşındaki adamdanda yat kalk dua et kurtulduğun için nasıl anlatır böyle bişeyi ne kadar ayıp terbiyesizlik.sen yaptında tek başına mı yaptın günahsa aynı günah yüce yarabbimiz erkeklerede günah değil diye ayet indirmemiş.

Konu sahibi siz kendiniz utandıkça bu utanç bit mezz..

Erkek yapınca tamam da kadına gelince olay oluyor neden?

Bizim yüzümüzden kadınlar böyle utandıkça, namusum gitti vs dedikçe de böyle olacak, böyle düşünenler var oldukça yeni nesil de hiç bir zaman iki cinsiyete eşit davranmayacak.

Erkeğin elinin kiri , kadının namusu gitti zihniyetinde bir aileye sahip olduğunuz, ve hatta siz de öyle olduğunuz için size çok öfkeliyim. Çünkü sizin gibiler yüzünden bu toplumda kadın eziliyor, kısıtlanıyor.

Simdi 22 yasindayim bu olay 17 yasimda olmustu ve simdi ogrendiklerinde cok kotu oldu artik intihar etmeyi dusunuyorum
bunun için intiharmı edilir. gelecegini şekillendir. ayaklarının üstünde dur çalış çabala geceni gündüzünü degerlendir. maddi yönden güçlü duruma geç bak nasıl düzeliyo hersey. bi dahada yapmazsın böyle şeyler buda sana ders olur. onun yaptıgıda yanına kar kalmaz tabi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…