tabiiki çok haklısın bu konuda benim için bu kadar önemli ise korurum ben
ama düşünmeden yapıp edip sonrasında ağlayanda çok gördüm bende
İnsanlar durduk yere çocuk aldırmamışlar. Bilinçsizce bir çocuk büyütülüp heba olacağına olmaması daha hayırlıymış ki demek ki o çocuk olmamış.. Aynı düşüncede değilseniz beyan etmek durumunda da değildiniz. Ne gerek var ki yani kız zaten psikolojisi bozukken bir de çocukla alakalı bir düşünce, bir acıma durumu ortaya atılarak daha da dramatikleştiriliyor durum, neden kıza daha da çok vicdan yaptırılıyor. Bunu söyleyecek zaman mı yani? Kız burada intiharı düşünüyorum diyor, arkadaş çocuğa yazık oldu diyor. Yok ya anlaması güç. Allah böyle pervasızca konuşanların başına vermesin diyorum..cnm ben hamile fln feğilim ama çocuk aldırmaya bende karşıyım burada herkes aynı düşüncede olmak zorunda değil
Çocuğu cahil bırakıp sokaklara salıp hiçbir sosyal faaliyet vermeden hiçbir bilgi birikimi aktarmadan yetiştirip daha reşit bile olmayan yaşta hamilelik yaşayınca sırt çevirmek hangi kitapta yazar? Çocuğu dolu dolu yetiştirselerdi. 18yaşa kadar anneden babadan habersiz bunu yaşayabiliyorsa ailenin zaafı vardır zaten. O yüzden biz seni bu yaşa getirdik bıdı bıdısı başlı başına yalan. Hiçbir şey yapmamışlar bu çocuk için
Şimdi size soruyorum, kırmızı kalın harflerle belirttiğim kısım,bu nasıl bir vicdanla yazıldı??? Yahu kız akıl istiyor siz kızı yermek için elinizden geleni yapıyorsunuz. Çocuk aldırmak yasalsa bunun vicdani boyutu bu klavyeden ona ahkam keserek kimseye düşmez. Konuyu açan bayan dertleşmek istedi fikir istedi, daha da canını sıkın istememiştir eminim ki. Biraz insaf ya, biraz vicdan!Sen canından evladından vazgeçebilmişsin ailen mi senden vazgeçemeyecek ?
Bunlar unutulur gider.Keşke olmasaymış ama olmuş.Buda bir sınav.Yargılamak bize düşmez.Allah affetsin.
Tövbe edin.
Ben yargılamadım.Sadece düşüncemi söyledim.Gayette vicdanlı bir insanım bunun yargısı da size düşmez ne yazık ki.Şimdi size soruyorum, kırmızı kalın harflerle belirttiğim kısım,bu nasıl bir vicdanla yazıldı??? Yahu kız akıl istiyor siz kızı yermek için elinizden geleni yapıyorsunuz. Çocuk aldırmak yasalsa bunun vicdani boyutu bu klavyeden ona ahkam keserek kimseye düşmez. Konuyu açan bayan dertleşmek istedi fikir istedi, daha da canını sıkın istememiştir eminim ki. Biraz insaf ya, biraz vicdan!
En yakınım hamileyken ben hep yakınımı düşündüm herkes karnındaki canı düşünürken ki şuan hayatımdaki en değerli varlıklardan birisi o karnından çıkıp dünyaya gelmiş olan can. Ama bana "sen evladından vazgeçmişsin ailen mi senden vazgeçmeyecek." cümlesi çok zalimce geldi kusura bakmayın. Ben bu kadar zalim değilim, Allah korusun o kız cinsel istismara da uğrayıp hamile kalmış olabilirdi, kimse istemediği bir canı doğurmak zorunda değil. Bu o doğacak olan cana yapılacak en büyük haksızlık olur. 17 yaşında bir çocuk hata işleyerek zaten yasal olmayan yollarla bir çocuğu aldırıyor, bunu şuan yargılamak en büyük hata olur. Yapılması gerek şey ailenin bu kızcağıza eğitim vermesiydi ama olmamış, Önemli olan kazandırmaktır, kaybetmek değil..Ben yargılamadım.Sadece düşüncemi söyledim.Gayette vicdanlı bir insanım bunun yargısı da size düşmez ne yazık ki.
Ben kürtajın yasal olup olmamasıyla değil manevi boyutuyla ilgileniyorum.Bir cana kıymış bir evlada kıymış evet insanlar hata yaparlar. Ben size müstehak felan da demedim konu sahibine.
Hamile kalmış olabilir,bebeğinden vazgeçmiş olabilir ama bundan pişmanlık duymaması yada benim bunu okumamış olmam irite etti.Yani bütün olaylara bakıldığında bence tek pişman olması gerekilen sorun bu.Ailesi affeder,aileler vazgeçmez.Demek istediğim de buydu.
Kusura bakmayın ama ortada bir tecavüz felan yok. O yaşta cinsel ilişki yaşanıyorsa gerekli tedbirler de alınmalıydı.Ben yargılamıyorum inşalah ailesi affeder.Cezasını da yargısını da Allah bilir.En yakınım hamileyken ben hep yakınımı düşündüm herkes karnındaki canı düşünürken ki şuan hayatımdaki en değerli varlıklardan birisi o karnından çıkıp dünyaya gelmiş olan can. Ama bana "sen evladından vazgeçmişsin ailen mi senden vazgeçmeyecek." cümlesi çok zalimce geldi kusura bakmayın. Ben bu kadar zalim değilim, Allah korusun o kız cinsel istismara da uğrayıp hamile kalmış olabilirdi, kimse istemediği bir canı doğurmak zorunda değil. Bu o doğacak olan cana yapılacak en büyük haksızlık olur. 17 yaşında bir çocuk hata işleyerek zaten yasal olmayan yollarla bir çocuğu aldırıyor, bunu şuan yargılamak en büyük hata olur. Yapılması gerek şey ailenin bu kızcağıza eğitim vermesiydi ama olmamış, Önemli olan kazandırmaktır, kaybetmek değil..
İnsanlar durduk yere çocuk aldırmamışlar. Bilinçsizce bir çocuk büyütülüp heba olacağına olmaması daha hayırlıymış ki demek ki o çocuk olmamış.. Aynı düşüncede değilseniz beyan etmek durumunda da değildiniz. Ne gerek var ki yani kız zaten psikolojisi bozukken bir de çocukla alakalı bir düşünce, bir acıma durumu ortaya atılarak daha da dramatikleştiriliyor durum, neden kıza daha da çok vicdan yaptırılıyor. Bunu söyleyecek zaman mı yani? Kız burada intiharı düşünüyorum diyor, arkadaş çocuğa yazık oldu diyor. Yok ya anlaması güç. Allah böyle pervasızca konuşanların başına vermesin diyorum..
Ben yargılamadım.Sadece düşüncemi söyledim.Gayette vicdanlı bir insanım bunun yargısı da size düşmez ne yazık ki.
Ben kürtajın yasal olup olmamasıyla değil manevi boyutuyla ilgileniyorum.Bir cana kıymış bir evlada kıymış evet insanlar hata yaparlar. Ben size müstehak felan da demedim konu sahibine.
Hamile kalmış olabilir,bebeğinden vazgeçmiş olabilir ama bundan pişmanlık duymaması yada benim bunu okumamış olmam irite etti.Yani bütün olaylara bakıldığında bence tek pişman olması gerekilen sorun bu.Ailesi affeder,aileler vazgeçmez.Demek istediğim de buydu.
bunun için intiharmı edilir. gelecegini şekillendir. ayaklarının üstünde dur çalış çabala geceni gündüzünü degerlendir. maddi yönden güçlü duruma geç bak nasıl düzeliyo hersey. bi dahada yapmazsın böyle şeyler buda sana ders olur. onun yaptıgıda yanına kar kalmaz tabi...Simdi 22 yasindayim bu olay 17 yasimda olmustu ve simdi ogrendiklerinde cok kotu oldu artik intihar etmeyi dusunuyorum