• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

acil yardım! üniversite mi evlilik mi?

Herkes konuya dönecek mi yoksa forumda özel şudur, genel budur, topikten çıkarım çıkmam muhabbetine devam mı edilecek, hani bileyimde ona göre forum kurallarını uygulamaya başlayayım.
Ayrıca,
Sayın Favour, konuyla alakası olmayan, site kullanımıyla ilgili konularda topiklerde soru soramazsınız, bilmek istediklerinizi özel mesajla yönetime sormalısınız.
Tesekkür ederim uyariniza. Bildiginiz gibi ben K.K. da yeniyim sanirim bu yüzden özel mesajla gönderemedim.
Elli mesaj attiktan sonra özel msj hakkim oluyormus. Haklisiniz size sormam gerekirdi.
Uyarinizi dikkate aldim.

sevgili ilkaşkım, seyyahalemi şaka yapıyor. ama sen baştan beri bunu duymak istediğin için inanabilirsin diye uyarayım dedim. :)

Ayrıca işi hazır dediğin bu adamı bekleyen kurumsal bir şirket yok canım. babası bekliyor. babasının işini devam ettirmek her erkek için son seçenektir bence. sizin evin parasını kayınpederin kontrol edicek düşünsene. Onu geçtim senin eline giren çıkan paraya da kocan karar vericek. Ölme eşeğim ölme. Bu adam da sorumsuz bencil biri. Sıkıldığı zaman çıkıcak gezicek eve gelmicek. İşe bile gitmicek belki. nasılsa babası çalışır parasını verir. Allahıma çok şükür kayınpederimden ve babamdan 5 kuruş almadan evlendim. he düğün yapamadım. babalar istedi mi istedi. Hayır dedik bizim paramız yetmiyo yapmicaz. Evlen de gör ne demekmiş. hiçbi erkeğe güven olmaz. Aldattı mı o evden çekip gidebilcek cesaretin olabilmeli.. Seninki zaten son 5 yılı oyalanmakla geçmiş. Yapma, yazık etme kendine

git aşkını yaşa ya
evlilik gibisi var mı oh mis
eşin seni çok sevecek hep mutlu edecek ömrünün sonuna kadar yanında olacak çalışıp sana bakacak zaten babasının işi de var
eğitim de ne
zaten okusan da iş bulamayacaksın bu ülkede:34:

Konuyu takip ediyorum, tum cevaplari okudum. Birsey dikkatimi cekti. Insanlarin ay bak baban gonderiyor, git bence yurtdisina canim yorumlarini gulumseyerek okudum. Demek istedigim, yurtdisinda, farkli dilde, farkli kulturde okumak oyle iknayla olacak birsey degil. Hey yavrum hey ya :) Keske o kadar kolay olsa. O biraz karakter istiyor, azim istiyor. Arkadas zaten isteksiz. Konu sahibi kendi kendini kandiriyor gibi geliyor bana. Disarda okuyabilmek oyle rica minnet yapilacak birsey degil. Ay hadi gideyim bari demekle okul bitmiyor. Bitseydi erkek arkadasi bitirirdi. Aileler cocuklarina bu kadar masraf yapmadan once cocugunu tanimali, bizimki gozden uzak, disarda okuyabilecek ogrenci mi dusunmeli. Kor gozum parmagima yapilinca sonra dunyanin parasi cope boyle.
Senin yapabilecegin en uygun sey kendi cevrenden girebildigin ve bitirebilecegin bir ozel universiteye girmek. 3 gun sonra sevgilin evlenelim derse okulu umursayacagini sanmiyorum. Bana o izlenimi verdin

Baban senı yurtdısına unıversıteye gondermeyı teklıf edıyor sen sevgılının psıkolojısını mı dusunuyorsun hala ?
evlenmeyı cok ısteseydı 2 sene askerlık ıcın beklemezdı sende farkındasındır , kesınlıkle unıversıte derım ben kesınlıkle :20:

Ben liseden sonra evlendim, hemen hamile kaldım. İnsanlar çok karşı çıktı üniversite okumadım diye, eşimde üniversite son sınıfta. Ama ben çok azimli biriyimdir azmettim hem okuyorum hemde çocuğuma bakabiliyorum. Açıköğretim okuyorum zor oluyor ama insanlara bir şeyi gerçekten istediğinde önünde hiçbir şeyin engel olamayacağını göstermek istiyorum. Şimdilik 2 yıllık laborant ve veterinerlik sağlık bölümü okuyorum eşimde kimyager. Şimdi ilaçlar üzerinde çalışıyor bende hayvan deneylerinde yardımcı olacağım inşallah bu bölüm bitsin 4 yıllık açıköğretim işletme okuyacağım. Ben sana bir cevap vermek istemiyorum ama bu benim yaşamım ben çocukta yaparım kariyerdeee :52::52: :9::9: Erkek arkadaşınla konuş sana gerçekten destek olacaksa ilerde sorun çıkarmayacaksa sende her ikisini birden gerçekleştirebilirsin :34::34:

Ne zamandan beri veterinerlik ,hayvanları tedavi etmekten çıkıp , deney adı altında hayvanlara yapılan türlü işkencelere yardım etmeye döndü.

kızlar merhaba..
benim 10 yıllık bir ilişkim var ve sevgilim askerde. Lise mezunuyum.
benimkide lise mezunu daha doğrusu 3 yıl kadar üniversite okudu okulu bıraktı sonrasında da 2 yıl boş geçirdi ve askere gitti. neticede lise mezunu sayılıyor. başta her ne kadar kendim okumadığım için takmasamda zamanla ezikliğini yaşıyorum..
babam üniversite mezunu ve çok iyi bir mesleği var. ailem benim okumamı, meslek sahibi olmamı çok istiyor.
benimki üniversiteye giderken bana hiç sormadı, fikrimi almadı. yurtdışına okumaya gitti bana da sadece bekle dedi, ama hakkını yemeyeyim bana sen okuma otur evinde demedi. tamamen benim seçimimdi üni okumamak.
gitti bari bitiripte gelseydi ya! gitti burdan arkadaşlarıda vardı gezdiler devamsızlık yaptı derslerden geçemedi sınıfta kaldı bu yüzden okulu bıraktı bitiremeyeceğini anladığı için. bana ise "senin için bıraktım sensizliğe dayanamıyorum hemen askere gidicem gelicem evlenicez" diyordu. bunu söyleyen insan hemen askerlik için başvurması gerekmiyor mu? okulu bıraktıktan 2 yıl sonra gitti askere!
ben sabırla onu bekliyorum, şu an "geleyim hemen ilk adımı atıcaz ve en yakın zamanda evlenicez bir an önce sana kavuşmak istiyorum askerede senin için geldim" diyor. 10 yıldır sevgiliyiz ve ailesiyle falan tanışmıyorum, yüzüğümüz yok normal bir sevgiliyiz yani lafta ciddiyiz ve uzun süreli birlikteliğimiz var bu kadar.
ailem babamın mesleğini okumamı istiyor kardeşimle birlikte ve yurtdışına bizi üniye göndermek istiyorlar. bugün daha ciddi olarak bu konu konuşuldu. benimde söylediğim şey "henüz kendime tam anlamıyla güvenemiyorum neticede yurtdışında okumak kolay değil hem oranın dilini öğreneceksin hem ana dilin gibi İngilizce konuşmayı öğreneceksin derslerde paso İngilizce. Türkçe hiç yok."
diye bahane ediyorum birazda.
asıl sebep ise erkek arkadaşım! ona bu konudan bahsedemem etsem de asla izin vermez gitmeme.
"ben senin için geldim evlencez sen neyden bahsediyorsun" der.
kayıtlarda devam ediyormuş okulda eylülde açılıyor sanırım.
ben şimdi üniye gidersem beni beklemez ayrılırız "bugüne kadar neden okumadın yaşımız küçükkende şimdi yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik okula gidicem diyorsun" dicek.
sonuç olarak ben gidersem şayet ayrılmış olcaz ve asker! üstelik zor şartlarda!

Hangisini yapsam doğru olur? birden çok kafam karıştı..:26:
Fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar şimdiden çok teşekkür ederim hepinize :40:
tatlım niye yurt dışına yolluyolar ülkemizdede var özel okullar buraya niye yollamıyorlar ki seni ?

Sevgilinden sana hayır gelmez .
Eminim farkındasın ama bir umut belki farklı şeyler duyarım sandın galiba.
Şöyle bir göz attım , herkes hemfikir.
Sende gayet iyi biliyorsun artık kabullen bence.
Ya da gözünü karart ve ateşe atla.
Sonuçlar belli , seçim senin.

kesilikle üniversite benim yaşım daha genç ama benimde çok ciddi bi ilişkim var Rabbim nasip ederse seneye bu vakitlerde evlilik hazırlığımız olucak inşallah. benim sevgilim lise mezunu bende lise mezunuyum üniversiteye hazırlanıyorum dershaneye felanda gidicem sevgilim açıktan okusan daha iyi olur diyo ama nasip neyse o olur diyo sonrada ben okumıcam bunaldım dediğim yerde bana saçmalama git ders çalış dahada aramıcam bak diye bağırıyor. Bizde bu okul yüzünden ne kavgalar ettik evliyken okunmaz dedi vs ama şimdi razı geldi çünkü ben okucam görüceksin bak başarıcam dedim dershaneyede yazıldım inandı bana şimdi ben yok dediğim zaman o kızıyor her neyse diyelim ki evlendiniz çoluğunuz çocuğunuz oldu vs Allah göstermesin eşin vefat etti diyelim sen kimden para alıcaksın sana çocuğuna kim bakıcak ? Kime el açabilirsin ki ? Hadi bundan geçtim okumazsan bi mesleğin olmazsa kocana muhtaç olucaksın o ne verirse onunla yetiniceksin ama okursan istediğin gibi harcarsın nasıl olsa senin paran kim ne diyebilir ki. ?

Ben kesinlikle oku derim illa yurt dışında okuman gerekmiyor ki burdada gayet güzel üniversiteler var :34:

Bak canım yanılıyor olabilirim ama ben baştan sona konuyu okudum ve sevgilinin seni oyladığnı düşünüyorum yani söylediği bazı şeyler inandırıcı gelmedi eğer gerçekten senin için bişeyler yaptığını düşünsem evlilik derdim buna değcek biri olduktan sonra erken veya geç önemli değil kimse içine girmeden bilemez diyoruz bence de doğru ama sonuçta 10 yıllık sevgilin. başka bi noktası da evlilkten sonra herşey geç olabilir aklın okulda kalabilir ömürboyu pişmanlık yaşayabilirsin bu yüzden okul diye düşünüyorum sonuçta hayallerimiz hedeflerimiz biizi hayata bağlayan şeyler kendini bundan mahrum bırakma

Biz bi taraflarımızı yırtarız işte. Yurtdışında başvurmadık üniversite kalmaz. Bi yerlerde iyi kötü kabul alırız. Burs bulmak için yırtınırız ama bulamayız. Meseleyi aileye açarız, her türlü ikna yolu denenir. gezip eğlenmeye gidicen diye ben burda sıkıntı mı çekicem, biraz sorumluluk sahibi ol kaç yaşına geldin diye tepki alınır. Günlerce gözyaşı, pişmanlıklar, üzgünlükler. Eli mahkum burda yüksek yapmaya karar verilir.

hee bazıları da böyle mmmm gitsem mi diyince gerçekten boğasın gelir. adaletini şeyettiğim dünya...:) Ben de arkadaş kesn git demiştm yukarlarda. Ama senn yazını okuyunca hakvermeden edemedm. Gönül işidir bu haklısın. Elde etmek için çaba sarfedersen başarılı olursun. Planları baban yaptıktan sonra değil.. :)

Konuyu takip ediyorum, tum cevaplari okudum. Birsey dikkatimi cekti. Insanlarin ay bak baban gonderiyor, git bence yurtdisina canim yorumlarini gulumseyerek okudum. Demek istedigim, yurtdisinda, farkli dilde, farkli kulturde okumak oyle iknayla olacak birsey degil. Hey yavrum hey ya :) Keske o kadar kolay olsa. O biraz karakter istiyor, azim istiyor. Arkadas zaten isteksiz. Konu sahibi kendi kendini kandiriyor gibi geliyor bana. Disarda okuyabilmek oyle rica minnet yapilacak birsey degil. Ay hadi gideyim bari demekle okul bitmiyor. Bitseydi erkek arkadasi bitirirdi. Aileler cocuklarina bu kadar masraf yapmadan once cocugunu tanimali, bizimki gozden uzak, disarda okuyabilecek ogrenci mi dusunmeli. Kor gozum parmagima yapilinca sonra dunyanin parasi cope boyle.
Senin yapabilecegin en uygun sey kendi cevrenden girebildigin ve bitirebilecegin bir ozel universiteye girmek. 3 gun sonra sevgilin evlenelim derse okulu umursayacagini sanmiyorum. Bana o izlenimi verdin

kızlar merhaba..
benimkide lise mezunu daha doğrusu 3 yıl kadar üniversite okudu okulu bıraktı sonrasında da 2 yıl boş geçirdi ve askere gitti. neticede lise mezunu sayılıyor. başta her ne kadar kendim okumadığım için takmasamda zamanla ezikliğini yaşıyorum..
babam üniversite mezunu ve çok iyi bir mesleği var. ailem benim okumamı, meslek sahibi olmamı çok istiyor.
benimki üniversiteye giderken bana hiç sormadı, fikrimi almadı. yurtdışına okumaya gitti bana da sadece bekle dedi, ama hakkını yemeyeyim bana sen okuma otur evinde demedi. tamamen benim seçimimdi üni okumamak.
gitti bari bitiripte gelseydi ya! gitti burdan arkadaşlarıda vardı gezdiler devamsızlık yaptı derslerden geçemedi sınıfta kaldı bu yüzden okulu bıraktı bitiremeyeceğini anladığı için. bana ise "senin için bıraktım sensizliğe dayanamıyorum hemen askere gidicem gelicem evlenicez" diyordu. bunu söyleyen insan hemen askerlik için başvurması gerekmiyor mu? okulu bıraktıktan 2 yıl sonra gitti askere!
ben sabırla onu bekliyorum, şu an "geleyim hemen ilk adımı atıcaz ve en yakın zamanda evlenicez bir an önce sana kavuşmak istiyorum askerede senin için geldim" diyor. 10 yıldır sevgiliyiz ve ailesiyle falan tanışmıyorum, yüzüğümüz yok normal bir sevgiliyiz yani lafta ciddiyiz ve uzun süreli birlikteliğimiz var bu kadar.
ailem babamın mesleğini okumamı istiyor kardeşimle birlikte ve yurtdışına bizi üniye göndermek istiyorlar. bugün daha ciddi olarak bu konu konuşuldu. benimde söylediğim şey "henüz kendime tam anlamıyla güvenemiyorum neticede yurtdışında okumak kolay değil hem oranın dilini öğreneceksin hem ana dilin gibi İngilizce konuşmayı öğreneceksin derslerde paso İngilizce. Türkçe hiç yok."
asıl sebep ise erkek arkadaşım! ona bu konudan bahsedemem etsem de asla izin vermez gitmeme.
ben şimdi üniye gidersem beni beklemez ayrılırız "bugüne kadar neden okumadın yaşımız küçükkende şimdi yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik okula gidicem diyorsun" dicek.

aslında dün yazmıştım fakat belkide ben hatalı giriş yaptımki cevap görünmüyor. neyse. bence arkadaşın çokda sorumluluk sahibi birine benzemiyor. yıllardır seni oyalamış. bu yüzdende güvenemiyorsun. evlilik her zaman olur, yıllardır sen beklemişsin şimdide o beklesin seni gerçekten istiyorsa. okumayı denemediğin sürece başarıp başaramıyacağınıda bilezsin en azından dene. kendi geleceğini kur, ayakların yere sağlam bassın. tereddütlerin varsada emin olmadan karar verme evlilikte. yinede tercih senin.

Canim bak bi de şu var ne diyeceğim sana.......1990 doğumlu isen eğer 25 yaşından sonra çalışmayacaksan eğer isteğe bağlı sigortanı paşa paşa yaptırmak zorundasîn........çunkü sen muhtemelen annelerimiz gibi eşlerinin emekliliğinden faydalanamayacaksın........yeni çıkan yasalar bu kadar ağır şartlar sunuyor bizlere............bir araştîr istersen.........evliliğin mükemmel gitse dahi kocan senden önce bu dünyadan göçüp giderse ne yapacaksın...............kayınpedere sor bir bakalım aylık en az 320 törkiş lira bayılacak mı senin için
Ben bir çocuk yaparsam yurt dışîna nasıl kabul edilirim onun derdindeyim........bırak okumayı.........çevremdeki yaşını başını almış doktorlar almanca öğreniyorlar çocukları için almanya ya kabul edilmek istiyorlar........biz mi çok telaşlıyız anlamadım

kızlar merhaba..

Seni gerçekten seviyorsa zaten, senin onu beklediğin gibi, kendiside seni beklemeyi bilmeli. zaten mantıklı düşündüğünde anlayacak oda. askerden gelince pat diye evlilik olmicakki, anca iş güç bulucak sonra olucak herşey. sende bu sürede okulunu okumaya devam ediceksin. sana güveniyorsa zaten dönüceğini bilir. ve en önemlisi ailen senin iyiliğini istiyor hiç bir karşılık beklemeden o yüzden önce okul, sonra sevgilin ile evlilik... tabiki hayat senin ama böyle bir fırsatın varsa ileride çok pişman olabilirsin unutma

Back
X