• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

acil yardım! üniversite mi evlilik mi?

üniversitede bir kız vardı
hemşireydi hem çalışıyordu hem de öğretmenlik okuyordu
bi çocukla hemşireyken sevgili olmuşlar
çocuk ilkokul mezunuydu
kız ailem kabul etmez ben de zaten daha yükselmek istiyorum beni istiyorsan bana yakışmalısın dedi
çocuk dışardan ortaokulu liseyi bitirdi
beraber ders çalıştılar kız çocuğu çalıştırdı çocuk üniversiteyi kazandı okudu
maksat iş miydi para mı eğitim mi kariyer mi bilmem
ama çocuk emek verdi
kıza değer verdiğini onun için bi şeyler yapabileceğini gösterdi
senin üzülür diye düşündüğün adam yarın öbür gün ben bu kıza asgari ücretle nasıl bakarım diye düşünüp okuduğu okulu bile bitirmemiş
şimdi hemen asgari ücret alanlar atlamasın biz nasıl geçiniyoruz diye
imkanı olan ve keyfinden bunu kullanmayanlardan bahsediyoruz

oo harika.bravo gerçekten çocuğa ve aşkları büyükmüş tebrik ederim.. herkes bu kadar emek veremez fedakarlık yapamaz..
benim en büyük hatam zaten kendimden çok onu düşünmek..kendimden çok ödün veriyorum.aptalım işte!
gerçekten daha bi istekle bakıyorum artık..
ama ona nasıl dile getiririm hala bilemiyorum :50:

üstelik ailemide tanısanız alır en kalın sopayı beni döversiniz kesinlikle!! :14:
hiçbir şeyin garantisi olmadığı gibi bu hayatta evleneceğimizinde garantisi yok ha evlendik diyelim boşanmayacağımızında garantisi yok hayat ne gösterir bilemiyoruz..:26:
sadece askerde olması beni düşündürüyor....çok karışığım ya çokkkk aslında gitmek bende istiyorum :14:

Ben cok sinirlendim inan. Bu cagda, bu devirde millet bir degil iki Üniversite bitiriyor, bir bitiriyor.. ihtisas yapiyor, bir degil birkac dil biliyor.... Neden ....
Erkek arkadasin elle tutulur, gözle görülür derecede degil. Sen hic bir söylediginin arkasinda durmamis birinin üzerine gelecek planlari yapabiliyorsun anlamis degilim. Iyi insan olabilir ama, senin anlattigin kadari ile anlasilan ortada ve sana oku diyenlerin hepaide senin icin en dogrusunun bu oldugunu söylemek istemislerdir.

Sen beklemissin, arkadasin da bekleyebilir, askerde madem, onu terk etmiyorsun ki farzet gitmeye karar verirsen diyorum.
En azindan gidebilirsin kardesinle ve ondan sonra emin ol kendin bile sasirirsin, iyi ki gelmisim dersin. Demesen bile gidip kendin karar verirsin dogru olan hangisi.

evet aynen öyle. işi hazır. babasının işine devam edecek maddi durumları iyi ama üni diploması yok sadece. artı lise mezunu olmak istemiyor kendiside o yüzden askerdeyken üni sınavlarına girdi ve açık öğretime yazdı. evlenicez o yüzden açıktan okuycam diyor.
aynı zamanda çalışkan birisi işi olmamış olsaydıda işsiz kalmazdı ne yapar eder çalışırdı..

şunu asla unutma para biter
ev iş yeri kül olur gider
insan bir anda tepetaklak olur
ama o diplomaya hiç bir şey olmaz
çalışmak istemeyebilirsin onu anlarım
eşinin maaşı yeter
ailen destek olur
çalışamasam da boşansam da ayakta dururum dersin
ama o diploma elinde olmalı bu devirde

ha bir de bu devirde okumak istemeyen kız olamaz işte ona karşıyım
her bayan kesinlikle okuyabildiği yere kadar okumalı
çünkü erkeklerin artık ne halde olduğunu görüyoruz
forum bedava pardon forum burda:6::6::6:

Konu sahibi kac yasindasin? Sevgilin kac yasinda.

Bir yerde 23 okudum da, 10 senelik sevgiliysen 13 yasinda mi basladin sevgili olmaya.

Yanlissam duzeltir misin.

aa ne güzel toprağım sayılırsın
bende sinem tatlım 23 yaşındayım..çok memnun oldum bu arada kader ortağım
ay bitsin şu askerlik bir an önce yaaaa bıktım usandım

Canim oncelikle dusunup yazdigin icin tesekkur ederim sagol.

Dedigin gibi duymamis olsaydim goz gormeyince gonul katlaniyor.
Biz 8 yildir birlikteyiz tabiki gtmistir bu sure icinde.
Ama haberim olmayinca o kadar rahatsizlik duymuyorum gozumun onune gelmiyor.
Fakat dun olda giderken daha haberim oldu.dön geri yoksa biticek bu iliski dedim.
Yok arkadaslaryla gidiyorms aliswerise donemezmis ayip olurmus.
Onlara ayip olmasin bana olsun!
Ve daha sonra telini kapatti 1-2 saat kadar acmadi.
O hic telini kapatan bi insan degil.
Ya o an o kadinla yatakta oldgunu biliyorum hersey gozumum onune geliyor ve igrenc katlanilmicak bi durum.
Kabul eden olur mu bilmem ama bile bile o an ustelik ben kabul edemem bidaha onu midemde, kalbimde kabul etmez.
Biraz daha sabredemedi mi ya neden bizde bu azginlik yok!!
Tmm hormonlari belki hizli calisiyor ama beni bi dusunsun baska adamla yatarken ne hissederse bende onu hissettim!!
Erkegin duygusu varda kadinin yok mu?
Her iki cinsinde duygusu ve gunahi oluyor bu konuda!!
Bide evlendgmzde o pislikleri bana mi getrcek.ben birak onunla birlkte olmayi yada elini tutmayi beni gozu gorsun istemiyorum!
Onun gozu pis yerlere bakti benim yuzume bakmayi haketmiyor!!!
Ne hali varsa gorsun bundan snra buyuk askimizi bir anlik zevk ve bi o.... icin BİTTİ!

8 yil mi 10 yil mi? 13 yasinda mi sevgili oldunuz, yoksa 15 yasinda mi sevgili oldunuz. Ikisi de cok erken degil mi? Mesajinin iceriginden hic bahsetmiyorum bile.

Son düzenleme:
hiç kimse için öğreniminden vazgeçilmez geçilmemeli.
elbetteki okumalısın hemde sonuna kadar okuyabildiğin en üste kadar.
sen istekli sapasağlam olursan sevgilinde seni gerçekten seviyor ve istiyorsa, iyiliğini düşünür ve okumanı ister.

yerinde olup okumak isteyen dünya kadar kişi vardır inan!!!!!!

şunu asla unutma para biter
ev iş yeri kül olur gider
insan bir anda tepetaklak olur
ama o diplomaya hiç bir şey olmaz
çalışmak istemeyebilirsin onu anlarım
eşinin maaşı yeter
ailen destek olur
çalışamasam da boşansam da ayakta dururum dersin
ama o diploma elinde olmalı bu devirde

ha bir de bu devirde okumak istemeyen kız olamaz işte ona karşıyım
her bayan kesinlikle okuyabildiği yere kadar okumalı
çünkü erkeklerin artık ne halde olduğunu görüyoruz
forum bedava pardon forum burda:6::6::6:

Doğru söze ne denir:ssz:
Özellikle insanın gün gelip herşeyini kaybetme kısmına katılıyorum, hayat bu, başımıza ne zaman ne geleceğini bilemeyiz, insan tüm mal varlığını yitirse vasıfsız olup çalışmasıyla meslek sahibi olup çalışıp arasında çok fark var, yanlış anlaşılmasın, ekmeğini taştan çıkaran herkese saygım var fakat burada irdelediğim alınacak maaş bile farklı, hele hele bu zamanda geçim zor ve pahalıyken.

Birde çoluk çocuğa karışınca herşey daha da zorlaşıyor, herşey iyi gitse Allah korusun kaza olsa eşin çalışamaz hale gelse meslek olmadan ayakta durmak zor.

Bende kızların okumasından yanayım, okumayı elinin tersiyle iten kızlar keşke babası istemediği için okumaktan vazgeçmek zorunda kalan kızları bir dinleseler, okumak istediği halde bırakın üniversiteyi liseye gidemeyen kızlar yerinizde olmak için neler yapmazdı ki.

Bilmem farkında mısın kendi annen/baban gönderecek seni okumaya. Sen hala onca yorumdan sonra ona nasıl söyleyeceğim diyip izin verip vermeyeceğini düşünüyorsun. Hayret valla. Sonra da derler kk kadınlarının yorumları hayat kaydırır he canım he.
Ne diyim adam kendi hayatını yaşarken sana sormamış sen hala nasıl açarım konuyu. çok şaşkınım şu anda :19:

ona inanmıyorum işte canım ailemde bulduğum rahatı onda bulamıcakmışım gibi geliyor.
ailemde ne kadar beni rahat ettirirse ettirsin mesleğimi alıp kimseye eywallah etmek istemiyorum.
okumanın yaşı yok tabikide insan dilediği her zaman okuyabilir.
o hayatımda olmasaydı şu anda zaten durum çok farklı olurdu...
nasıl karar vericem ne yapıcam hiç bilmiyorum...
bide okula karar verirsem ona nasıl dile getiricem oda ayrı bi mesele :50:

o sana nasıl dile getirdiyse bu zamana kadar kararlarınıı çizdiği yolları sende ona aynı şekilde söyle canım.he olduki o senin gibi davranmazsa zaten emin ol hayır gelmez..sende farkındasın zaten sadece yıllarına acıyosun şuann ve hala onu kırmamaya çalışıyosun ama okul hayatına başlayınca ondan eser kalmıcak içinde

Erkek arkadasini fazla ciddiye alma, ona guvenerek de hayatinin kararini verme derim.
Erkek arkadasin ayaklari yere saglam basan, mantikli biri degil. Babasinin parasini 3 yil carcur edip, tek gorevi olan okulunu bitirememis, ustune 2 yil bos gezmis, simdi de askerden geleyim de evlenelim diyen akli bes karis havada gezen biri. Neyine guverenerek evleniyor? Ona sorsan ego tavandir. Neden? Cunku cahil. Cahil cesareti buna denir iste, kendisi ne ki nasil aile kursun? Hayattan haberi yok ki... Kendi babasina guvenerek evlenecek seninle zaten, kendine degil. Babasinin isine birsey olsa kalirsiniz disarda, bu kadar kolay biter.
Bir cevabinda evlenme teklifi etse evlenirim demissin. Ben seni anlamadim. Senin onceliklerin neler once ona karar vermelisin. Okulsa oku, evlilikse evlen. Erkek arkadasin seni cok parmaginda oynatiyor gibime geliyor. Kendini dusun biraz da.
Galiba 23 yasindasin. 13 yasinda basladiniz? Cocuk yasta ne emegi anlayamadim, 13 yasinda evlenecek degildiniz herhalde? :) ama yas olarak cok gecikmis sayilmazsin. Bence bir an once bir okula girmeye bak. Zaten okusan, mezun oldugunda yas 30'a dayancak, is bulmak gitgide zorlasacak. Okumaya niyetin varsa senin bir an once birseyler yapman gerekli aslinda.

kesinlikle haklısın canım.. zaten o yüzden mantıklı düşünüp karar vermek istiyorum. okula gidersem asla bırakmam ve elimden geldiğinin fazlasını çabalarım okulu bitirmek için.. evlilikte başka biriyle olsa henüz zaten düşünmezdim 10 yıllık ilişki var ortada teklif ederse kabul ederim tabi.. ama dediğin gibi askerliğini bitirip ilk adım atmak yerine üni okucam ben derse yapacak hiçbir şeyim yok. Allah'a havale etmekten başka..:50:
ama sanmıyorum öyle bir şey olacağını nedenide o zmn okurdu kısa dönem askerlik yapardı boşuna uzun dönem yapmazdı..

canım bana kalırsa otur bi erkek arkadaşınla konuş sen zamanında üniversiteye gittin ancak üniversite okumak benim de hakkım, ileride pişman olursam bu yüzden seni suçlamak istemiyorum de. Beklemek sadece kadına ait bir eylem değildir bana kalırsa zamanı geldiğinde bir erkekte sevdiği kadını beklemeli. Ama habersiz yapma dediğin gibi, uzun zamandır hayatında olan bir insan sana saygı duyması gerekli kararların konusunda. İşin içinden çıkamıyorsanız madem durumları iyi evlenin sen okulu bitirene kadar yurtdışında yaşayın.

Konu sahibi kac yasindasin? Sevgilin kac yasinda.

Bir yerde 23 okudum da, 10 senelik sevgiliysen 13 yasinda mi basladin sevgili olmaya.

Yanlissam duzeltir misin.

8 yil mi 10 yil mi? 13 yasinda mi sevgili oldunuz, yoksa 15 yasinda mi sevgili oldunuz. Ikisi de cok erken degil mi? Mesajinin iceriginden hic bahsetmiyorum bile.

ben de tam onu soracaktım 13 yaşında ne ilişkisi
ben gerilere gittim şöyle bi kendimi düşündümde üniversite okusam mı diye bişey aklıma hiç gelmedi, okumamak gibi bi seçenek yoktu, babam her zaman çocuklarım beni aşmadan ben kendimi başarılı bi baba sayamam derdi o lise mezunu bizim üniversite okumamızı istedi hep, lise 17-18 yaşında bitiyo, konu sahibi şu an 23 yaşında arada 5 sene var okumak isteyen okurdu, lafa gelince tabiki istiyorum diyo ama istemekle çabalamak doğru orantılı olmadıkça istekler hayal olarak kalır her zaman

"Canim oncelikle dusunup yazdigin icin tesekkur ederim sagol.

Dedigin gibi duymamis olsaydim goz gormeyince gonul katlaniyor.
Biz 8 yildir birlikteyiz tabiki gtmistir bu sure icinde.
Ama haberim olmayinca o kadar rahatsizlik duymuyorum gozumun onune gelmiyor.
Fakat dun olda giderken daha haberim oldu.dön geri yoksa biticek bu iliski dedim.
Yok arkadaslaryla gidiyorms aliswerise donemezmis ayip olurmus.
Onlara ayip olmasin bana olsun!
Ve daha sonra telini kapatti 1-2 saat kadar acmadi.
O hic telini kapatan bi insan degil.
Ya o an o kadinla yatakta oldgunu biliyorum hersey gozumum onune geliyor ve igrenc katlanilmicak bi durum.
Kabul eden olur mu bilmem ama bile bile o an ustelik ben kabul edemem bidaha onu midemde, kalbimde kabul etmez.
Biraz daha sabredemedi mi ya neden bizde bu azginlik yok!!
Tmm hormonlari belki hizli calisiyor ama beni bi dusunsun baska adamla yatarken ne hissederse bende onu hissettim!!
Erkegin duygusu varda kadinin yok mu?
Her iki cinsinde duygusu ve gunahi oluyor bu konuda!!
Bide evlendgmzde o pislikleri bana mi getrcek.ben birak onunla birlkte olmayi yada elini tutmayi beni gozu gorsun istemiyorum!
Onun gozu pis yerlere bakti benim yuzume bakmayi haketmiyor!!!
Ne hali varsa gorsun bundan snra buyuk askimizi bir anlik zevk ve bi o.... icin BİTTİ!"

konu sahibinin bu yorumu bu konuda değildi dimi, bide hovardalık var yani :ssz:

yanlışsam düzeltin lütfen ama bu adam daha evlenme teklifi de etmedi size galiba.
yani 2-3 yıl daha kendi kendine oyalanmayacağını nereden biliyorsunuz?
her şey zamanında güzel
okumak da, evlilik de...

Konuyu okumadım bile. Üniversite ortamında 1 hafta geçir "evlilik ne ya" dersin. Tabi ki üniversite okumalısın.

ben de tam onu soracaktım 13 yaşında ne ilişkisi
ben gerilere gittim şöyle bi kendimi düşündümde üniversite okusam mı diye bişey aklıma hiç gelmedi, okumamak gibi bi seçenek yoktu, babam her zaman çocuklarım beni aşmadan ben kendimi başarılı bi baba sayamam derdi o lise mezunu bizim üniversite okumamızı istedi hep, lise 17-18 yaşında bitiyo, konu sahibi şu an 23 yaşında arada 5 sene var okumak isteyen okurdu, lafa gelince tabiki istiyorum diyo ama istemekle çabalamak doğru orantılı olmadıkça istekler hayal olarak kalır her zaman

Normalde eski konulara bakmam . Kimsenin ne yaptigi beni ilgilendirmez cunku. Kac yasinda diye baktim ama okudugum mesajlar celiskili cikti. :19:

Bir yerde 10 senelik diyor, bir yerde 8 senelik diyor. Ustune sevgilisi aldatmis ya da aldattigini saniyor.

17-18 yasindan once sevgili bulan kizlarin cogunun okumak istemedigini dusunuyorum. Istisnalar olabilir.

Cocuk yasta oluyorlar ve cok hata yapiyorlar. Bu benim fikrimdir.

Kaldi ki yurt disindaki universiteler hic kolay degil. Yeterli dil ogrenmek istiyorsan cok caba harcamak gerekiyor.

Su durumda ne evlilik, ne universite ikisi de degil bence. :19:

kesinlikle üniversite!!!!zaman geçirme hiç boşuna!elinde böyle bi fırsatında varsa değerlendir!bi gün olurda kötü bişey geçerse aranızda ah vah etmezsin o zaman.

bende sizin alıntıları görünce mrk ettim yazdığı msjlara baktım
ve bu başlık için tek bi yorum yapıcam:
seni aldatan sana değer vermeyen biri için,
küfürler ettiğin biri için,
sen HALA KALKPDA EVLİLİK Mİ ÜNİVERSİTE Mİ DİYORSAN ALLAH SANA AKIL FİKİR VERSİN CANIM!Ben başka bişey diyemiyorum!

Back
X