• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

acil yardım! üniversite mi evlilik mi?

Bunun ayrımını yapamayacak durumdaysanız zaten bence evlenin gitsin ya okulla filan işiniz yok sizin belli boşu boşuna ailenize masraf çıkarmayın yazık günah o kadar paraya. Yoksa aklı başında, geleceğini öngörebilen hiç bir genç kız bu çağda okuyayım mı yoksa salla üniversiteyi ben evleneyim mi bir an önce demez. O yüzden bu kafadaysanız zaten evlenin gidin gereksiz zaten kadınların okuması, meslek sahibi olması hayatlarımızdaki tek ve yegane amaç kociş bulmak, bir an önce evlenmek, çocuk filan doğurmak kocamız ne derse de sorgusuz itaat etmek. :37:

10 senedir berabersin, adam ciddi düşünüyor okumaya gidiyor, ama zoru görünce çalışmak yerine geziyor tozuyor 3 sene, sana da ara ara bekle beni gelicem evlenicez diyor. Sen bekliyor sun. Sonra geliyor bu sefer askere gitmek için 2 sene bekliyor, sen de bekliyorsun. Bundan sonrası askerden gelecek bekle iş bulayım dicek birkaç senede öyle beklicen.... Bak sen onu kaç sene beklemişsin, o da seni birkaç senecik bekleyiversin......

tabiki uniye git derim bende
ama sen erkek arkadasin icin gitmiyceksin gibi duruyor cok iyi dusun arkadasim sonra pisman olma neden gitmedim diye

Bunun ayrımını yapamayacak durumdaysanız zaten bence evlenin gitsin ya okulla filan işiniz yok sizin belli boşu boşuna ailenize masraf çıkarmayın yazık günah o kadar paraya. Yoksa aklı başında, geleceğini öngörebilen hiç bir genç kız bu çağda okuyayım mı yoksa salla üniversiteyi ben evleneyim mi bir an önce demez. O yüzden bu kafadaysanız zaten evlenin gidin gereksiz zaten kadınların okuması, meslek sahibi olması hayatlarımızdaki tek ve yegane amaç kociş bulmak, bir an önce evlenmek, çocuk filan doğurmak kocamız ne derse de sorgusuz itaat etmek. :37:

Bu itici yorumdan hareketle birkaç gerçekliğe değinmek lazım.

*Herkes okuyacak diye bir şey yok.

Okuduğu halde cahil cühela nice kadın var.

*Gelişime, yeniliğe, farklı fikir ve farklı dünya görüşlerine açık insanlar okudukça zihnini açabilir.

Zihin dar olduktan sonra insan okusa da sizin söyleminizle , kociş , arama yoluna gidip belli fikirlere bürünebilir.

*Kaldı ki konu sahibi de evlenip köle olmak istiyorum izlenimi vermedi bana.

Evlenenler de makine değil ayrıca tek fonksiyonları çocuk yapıp koca yolu gözlemek olmuyor. Sen de 2 ay bilmem kaç zaman sonra

evleneceksen bunun ayrımına da sen var.

*Lise mezunları da çalışabiliyor.

Biraz mantık yani beyin bedava. :51:

Dipnot: Üniversite mezunuyum derdim alınmış olmak değil.

Son düzenleme:
kızlar merhaba..
benim 10 yıllık bir ilişkim var ve sevgilim askerde. Lise mezunuyum.
benimkide lise mezunu daha doğrusu 3 yıl kadar üniversite okudu okulu bıraktı sonrasında da 2 yıl boş geçirdi ve askere gitti. neticede lise mezunu sayılıyor. başta her ne kadar kendim okumadığım için takmasamda zamanla ezikliğini yaşıyorum..
babam üniversite mezunu ve çok iyi bir mesleği var. ailem benim okumamı, meslek sahibi olmamı çok istiyor.
benimki üniversiteye giderken bana hiç sormadı, fikrimi almadı. yurtdışına okumaya gitti bana da sadece bekle dedi, ama hakkını yemeyeyim bana sen okuma otur evinde demedi. tamamen benim seçimimdi üni okumamak.
gitti bari bitiripte gelseydi ya! gitti burdan arkadaşlarıda vardı gezdiler devamsızlık yaptı derslerden geçemedi sınıfta kaldı bu yüzden okulu bıraktı bitiremeyeceğini anladığı için. bana ise "senin için bıraktım sensizliğe dayanamıyorum hemen askere gidicem gelicem evlenicez" diyordu. bunu söyleyen insan hemen askerlik için başvurması gerekmiyor mu? okulu bıraktıktan 2 yıl sonra gitti askere!
ben sabırla onu bekliyorum, şu an "geleyim hemen ilk adımı atıcaz ve en yakın zamanda evlenicez bir an önce sana kavuşmak istiyorum askerede senin için geldim" diyor. 10 yıldır sevgiliyiz ve ailesiyle falan tanışmıyorum, yüzüğümüz yok normal bir sevgiliyiz yani lafta ciddiyiz ve uzun süreli birlikteliğimiz var bu kadar.
ailem babamın mesleğini okumamı istiyor kardeşimle birlikte ve yurtdışına bizi üniye göndermek istiyorlar. bugün daha ciddi olarak bu konu konuşuldu. benimde söylediğim şey "henüz kendime tam anlamıyla güvenemiyorum neticede yurtdışında okumak kolay değil hem oranın dilini öğreneceksin hem ana dilin gibi İngilizce konuşmayı öğreneceksin derslerde paso İngilizce. Türkçe hiç yok."
diye bahane ediyorum birazda.
asıl sebep ise erkek arkadaşım! ona bu konudan bahsedemem etsem de asla izin vermez gitmeme.
"ben senin için geldim evlencez sen neyden bahsediyorsun" der.
kayıtlarda devam ediyormuş okulda eylülde açılıyor sanırım.
ben şimdi üniye gidersem beni beklemez ayrılırız "bugüne kadar neden okumadın yaşımız küçükkende şimdi yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik okula gidicem diyorsun" dicek.
sonuç olarak ben gidersem şayet ayrılmış olcaz ve asker! üstelik zor şartlarda!

Hangisini yapsam doğru olur? birden çok kafam karıştı..:26:
Fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar şimdiden çok teşekkür ederim hepinize :40:

sinemcim bu tarz konuları buraya actıgın zaman bence cok sacma kısıler cok sacma yorumlar yapabılıyor!! sen kendını uzme bu tarz yorumlarla.. okumaya gerek duymayanlara cevap verme geregide duyma neyse..
bence okulu öne al derim hıc bişi icin gec deil daha 23 yasındasın ve eger gercekten istiosan git oku cunku ailenın sundugu sartlar cok iyi bunlari elinin tersiyle itmeni istemem belkı bi gun bunun pişmanlıgını yaşarsin buda kötu olur
hersey daha basındayken bence okul derimm askerinlede konuş bu karari aldıgını söyle suana kdr hep onun kararına göre yönlendin ama bundan sonrasi kendı kararların olsun cunku yurt dısında unv ciddi anlamda her yönden etkilicek seni kendını dusunn
kendı yasam standartlarını yukseltmen senin elinde canım bu fırsatı tepme ztn senınkide madem okdr senin icin askere gitmiş falan eee bekleme sırası bırazda ona gecmiş olur sen kendıne guven ben yaparsın dıyorummmm sonucta topragıızz beeee :9:

Bu itici yorumdan hareketle birkaç gerçekliğe değinmek lazım.

*Herkes okuyacak diye bir şey yok.

Okuduğu halde cahil cühela nice kadın var.

*Gelişime, yeniliğe, farklı fikir ve farklı dünya görüşlerine açık insanlar okudukça zihnini açabilir.

Zihin dar olduktan sonra insan okusa da sizin söyleminizle , kociş , arama yoluna gidip belli fikirlere bürünebilir.

*Kaldı ki konu sahibi de evlenip köle olmak istiyorum izlenimi vermedi bana.

Evlenenler de makine değil ayrıca tek fonksiyonları çocuk yapıp koca yolu gözlemek olmuyor. Sen de 2 ay bilmem kaç zaman sonra

evleneceksen bunun ayrımına da sen var.

*Lise mezunları da çalışabiliyor.

Biraz mantık yani beyin bedava. :51:

Dipnot: Üniversite mezunuyum derdim alınmış olmak değil.

İyi de konu sahibini derdi okumak çalışmak filan değil ki bell ki ailelerin durumu iyi sevgilisi bile okumaya diye gidip aylaklık yapıp dönmüş belli bir olgunluk ve mantık yok. Üniversite okumuşsunuz hukuk sanırım bölüm. :34:

Siz nasıl onu beklediyseniz, üstelik döndükten 2 yıl sonra askere anca gitmiş, siz gidersenizde onun size saygı gösterip beklemesi lazım. Eger beklemeyip ayrılsa bile bu sizin için bir şanstır. karakterini belli eder. kesinlikle böyle bir şansın varken bunu geri çevirmeyin ve ünv. okuyup bir mesleğiniz olsun. Sevdiğiniz insanı kaybetmek istemiyor ve bir an önce evlenmeyi istiyorsunuz. herkes ister ama ikinizinde mantıklı düşünmesi lazım. Eger ki gerçekten birbirinizi seviyorsanız fedakarlık yapmanız lazım geleceginiz için. sonradan pişman olmamak için ünv. gidin.

Tabiki evlilik! mi diyeceğiz ? Sanırım öyle..
Adam gitmiş takılmış etmiş.. Hayatını yaşamış, sonunda da bi halt edemeden çekmiş gelmiş..
Sanırım sizde bu sırada, elma bahçelerinde elma topluyordunuz?
Bu saatten sonra okusanız ne olur okumasanız ne olur?
Boş boş adam beklemişsiniz, insan eğitimini tamamlar..
Okumaya niyetiniz olsaydı çoktan okurdunuz, bence bu saatten sonra evlenin gitsin..
Dayayın sırtınıza da kayınpedere, oh mis...

Nasıl insanlarsınux yorum yazanlar kız sizin fikrinizi istemiş siz neler demişsiniz!!
Bebegm whtsapptan ayrıntılı konuşuruz bu konuyu ama bncede üniversite..

Üniversite sınavına gir, barajı geçip yaşayacağın şehirde bir üniversiteye gir, o sırada da evlen, hem okula gidersin hem evlenmiş olursun. Yurt dışına gitmeye gerek yok, türkiye de o diplomayı saydırmak zor olur.

İyi de konu sahibini derdi okumak çalışmak filan değil ki bell ki ailelerin durumu iyi sevgilisi bile okumaya diye gidip aylaklık yapıp dönmüş belli bir olgunluk ve mantık yok. Üniversite okumuşsunuz hukuk sanırım bölüm. :34:

Hukuk okumadım, aslında niyetim onu savunmak da değil.

Yazdıkları açık, yaşı da küçük değil sanırım, 10 yıldır biriyle görüşebildiğine göre.

Belli bir yaş sonrasında evlenmek de sıkıntı.

Belki de sorun bu, sonuçta bir seçim için fikir soruyor.

Yazdıkları bundan ibaret.

Ama insanların yazmadıklarından nasıl da , koca derdine düşmüş, evlenip itaatkar olacak gibi yorum yapabiliyorsunuz anlayamıyorum.

Bu tarz yorumlara sıkça rastladığımdan sizinkini de örnek olarak aldım.

Yoksa ne şahsınızla bir sorunum var ne de konu sahibine bir empatim.

İyi akşamlar.

bir kişi kendisi okumak istemiyorsa bunu anlarım ve saygı duyarım sonuçta herkes ünv.te mezunu olmak zorunda değil..ancak henüz sevgilisi olan bir adamın eğer ünv.teye giderse onu bırakacağından endişe edip acaba mı diye soruyorsa bunu anlamam işte..

o daha sevgilin,bu kadar söz hakkı verme derim,eğer gerçekten okumak istiyorsan bu konuda asla vaz geçme..şimdi zor gelir belki ama ilerde değerini anlayacaksın.ya da şöyle söyleyeyim ne yap et elinde bir mesleğin olsun.

bir kişi kendisi okumak istemiyorsa bunu anlarım ve saygı duyarım sonuçta herkes ünv.te mezunu olmak zorunda değil..ancak henüz sevgilisi olan bir adamın eğer ünv.teye giderse onu bırakacağından endişe edip acaba mı diye soruyorsa bunu anlamam işte..

o daha sevgilin,bu kadar söz hakkı verme derim,eğer gerçekten okumak istiyorsan bu konuda asla vaz geçme..şimdi zor gelir belki ama ilerde değerini anlayacaksın.ya da şöyle söyleyeyim ne yap et elinde bir mesleğin olsun.

İşte işin özü bu kendi istemediği için değil ailesi filan ne güzel yurt dışında bile okutmak istiyor ama konu sahibi sırf evlenmek için bu nimetlerden vazgeçiyor ve karşısındaki insan da okumak için gidip laylaylom yapıp dönmüş acaba o ne iş yapıyor bu soruya cevap yok. Ben aileleri en ufak bir şey dese onlara kızıp asilik yapıp da sevgilileri isteyince süt dökmüş kuzu olan kadınlara kızıyorum malesef.

İşte işin özü bu kendi istemediği için değil ailesi filan ne güzel yurt dışında bile okutmak istiyor ama konu sahibi sırf evlenmek için bu nimetlerden vazgeçiyor ve karşısındaki insan da okumak için gidip laylaylom yapıp dönmüş acaba o ne iş yapıyor bu soruya cevap yok. Ben aileleri en ufak bir şey dese onlara kızıp asilik yapıp da sevgilileri isteyince süt dökmüş kuzu olan kadınlara kızıyorum malesef.

almorcum sonuçta biz fikir verip geçiyoruz konu sahibi kendisi bilir artık..şu devirde yurt dışında okuma imkanı verilse uçarak gidecek çok kişi var..

Durumunuz iyise özel üniversite olabilir hem yaşadığınız şehirde kalırsınız hem evlilik hem okulu bir arada götürebilirsiniz tabi bu sene için geç kaldınız seneye düşünebilirsiniz

10 yıldır beraber olduğunuza göre yaşınız küçük değil. Liseden sonra kaç yıl oldu ve neden okumadınız bilemem sonuçta geçmiş zaman gitmiş boşa. Bari bundan sonra bir şeyler yapın evlilik her zaman olabilecek bir şey.

Back
X