Acil yardım lütfennn!!!!

Çok geçmiş olsun arkadaşınız adına çok üzüldüm benle yengem gibi olmussunuz sizde benim bebegim 4 seneden sonra geldi ama fazla kalmadı 7. Haftasında kalbi durdu ve istemeye istemeye aglaya aglaya düştü bebegim . Yengemin cok şükür sağlığı yerinde insallah rabbim tüm hamile olanların bebeklerini sag saglim kucağına almayı nasip etsin sizede insallah . Olmayanlara versin rabbim .

Konu sahibine gelince rabbim hakında hayırlısını nasip etsin insallah 3 evladın varmış onlara bakabilmek icin vazgectigin evladının acısı çıkmaz umarım
Benim annem de beni aldırmak istemiş babam izin vermemiş ablamı da aldırmak istemiş çocuklarım küçük Bi tane daha olmasın diye hastaneyr giderken suratının üstüne yere düşünce aklı başına gelmiş ve inan şuan her zor zamanında yanında ben ve ablam olur digerleri keyfine yaşar hangi çocugun daha hayırlı olucak bilemezsin belki aldırıcam dedigi hayırlı olan olacak

Siz ne saçmalıyorsunuz aldircaksa gitsin aldirsin ozaman buraya gelip konu açmasına gerek yok sizde galiba av. Sınız konu sahibinin gidin bana veya Benim gibi düşenleri elestireceginize konu sahibi ne akıl verin
Ben konu sahibine özelden yazıp yardımcı oldum zaten merak etmeyin. Daha fazla tartışmamıza gerek yok. Neden beğenmedim butonuna bastığımı sordu hanımefendi ben de ona cevap verdim. Siz hanımefendiye verdiğim cevabı alıntılayıp bana yazdınız. Kendi düşündüğümü savunuyorum ben de konu sahibini değil, kimsenin avukatlığını yapmıyorum. İyi forumlar.

Konu sahibi arkadaşlar demesi gerekini demiş sana. MrsDelfino MrsDelfino arkadaşlar kızmışlar çünkü istenmeyen gebelikte kadının kürtaj hakkına karşı okduklarından değil. Buram buram akan cehalete kızmışlar. Kocam kendi korunuyodu diye bişey mi var. Belli ki bu kadın doğurgan bi kadın 3 kez doğum yapmış korunma yöntemlerinin ıvır zıvır rahatsızlıklarının dert olduğunu biliyor ama kalıcı çözüme geçmiyor. 🤷🏻‍♀️

Orada aç olanlara rabbim rızık veriyor ama insan oglu güçsüz olanı sömürdügü için onlar öyle açlık çekiyorlar baktığın zaman yeraltı zenginlikleri en çok olan ülke Nijerya ama açlık sınırı dalar neden diger devletler sömürüyorlar da ondan yani rabbimin rızık vermemesinden degil onların açlık çekmesi insanoğlunun aç gözlülügünden tabi siz olaya bu açıdan bakmak yerine farklı açıdan bakıyorsunuz bu da size bunu düşündürüyor

Ben size özelden yazacağım burada dini yorum yasak zaten. Özelden saygı çerçevesinde düşüncelerimiz üzerine konuşup birbirimizi anlayabileceğimize inanıyorum. Sizinle fikir alışverişi yapmak hoşuma gitti :)

7 yıldır bekliyorum bir düşük bir dış gebelik bu ay bir düşük daha rabbim isteyen herkese nasip etsin
Rabbim bu mubarek aylarda yüzünü güldürsün inşallah 🤲bende imtihan oldum rabbim sınavında kolaylık versin sanada olmayan herkese de
Kızlar Rabbim inşallah yüzünüzü güldürsün bu mübarek günlerde. Ben de 4 sene bekledim hasreti iyi bilirim. Hamilelerin duaları kabul olur derler ondan dua ediyorum sizin için inşallah sağlıkla tez zamanda hamile kalırsınız 🤲

Devir olmuş 2020 çocuk yapmak istemiyorsanız bunun bin türlü korunma yolları var kazayla oldu yok şöyle oldu böyle oldusu yok bastan önlemini alırsın yapmak istemediğin çocuğun da. Insan kendini biliyordur demi. Şimdi gelip burda çocuğu olmayan kadinlar olanları suçluyor deme algısını yaratan arkadaşa söylüyorum rabbimin verdiği de vermedigide sizi ilgilendirmez ben dedimmi size veriyorda bana vermiyor diye önce düşüncenizi art niyetinizi arindirin inanç dan bahsediyorsunuz ama sacma sapan yorumla insanları zayif noktalarindan vurmaya çalışıyorsunuz kendinizi haklı görmek adına siz benim inancımı sorgulayamassiniz haddiniz degil

Yargılamak eleştirmek kimsenin hakkı değil bana göre. Seni yargilayamam bu yüzden. Sadece fikrimi beyan edebilirim. Ben zor sahip olduğum için dünyanın en büyük nimetı Allah in verdiğı hediye evlat benim için. Senin ne yaşadığını da bilemem kendince mutlaka haklı sebeplerin vardır. Ama şöyle düşün bu zor günler geçip gider ama içinde ki pişmanlık ömür boyu seninle kalır. Şahsen bende maddi anlamda çok zorluk yaşıyorum hele şu iki aydır ne işi var eşimin ne de sosyal güvencesi aileler olmasa resmen aç açıkta kalırız üstüne birde bebek bekliyoruz ama inan bu yoklukta zorlukta bile 10 cocuğum olsa 11 yine isterim. Evet mutlaka çok zordur bu kadar küçük çocuk bakmak üstüne hamilé kalmak ve kv ile aynı evde olmak ama çocukların zorlugu onları kreşe okula gönderene kadar. Onlar o yasa geldiğinde sende rahat edersin kendine ayıracak zamanın kalır. 5 sene bir zorluk çekersin ama ilerde kapını çalan evlatların torunların olduğu zaman da iyi ki dersin. Senin için zor bir karar zor bir süreç inşallah hakkında en hayırlısına karar verirsin. Senin ve bebeğinin hakkında en doğrusu en iyisi neyse Rabbim onu versin size 😚
Sen ne güzel bir insansın çok düşünüyoruz eşimle İnan olduramıyoruz ileri de başka zorlukları var kızım okul sürecinde ben en çok o zaman yoruldum mesele yorulmamda değil kendi nefsim için değil onların geleceği için endişem büyük bir günaha girmekten de korkuyorum araştırdım dinimizde cenin e ruh üflenmeden düşük yaptırılırsa günah değil haram olduğu söyleniyor ama günah denmiyor canlandıktan sonra alınması büyük günahmış benim daha çok başta bir süreç doktorun işlem yapacağı zamanda da 26 gün olacak ben o kadar bile olmadan bişeyler yapmak istedim yine yanlış bir karardı aynen hakkımda hayırlısı olsun çok sağol

Konu sahibi arkadaşlar demesi gerekini demiş sana. MrsDelfino MrsDelfino arkadaşlar kızmışlar çünkü istenmeyen gebelikte kadının kürtaj hakkına karşı okduklarından değil. Buram buram akan cehalete kızmışlar. Kocam kendi korunuyodu diye bişey mi var. Belli ki bu kadın doğurgan bi kadın 3 kez doğum yapmış korunma yöntemlerinin ıvır zıvır rahatsızlıklarının dert olduğunu biliyor ama kalıcı çözüme geçmiyor. 🤷🏻‍♀️

Evet cahillikle çevresindekiler kalıcı çözüme ulaşmasını engellemiş kadının. Ben emzirdiğim için doğum kontrol hapı kullanamadım demesine de takıldım mesela. En küçüğü 2 yaşındaymış, hâlâ emzirmesi anormal değil mi? Ben çevremde 6-12 aylıktan sonra emziren duymadım. Eşim korunuyordu dediği de umarım geri çekilme değildir.

Doğum kontrol hapı kullanırken hamile kaldım ben, neyse ki kimyasal gebelikti de uğraştırmadı beni. Prezervatif de birçok kez içimde kaldı, istemeyen kadın tek yönteme güvenmeyip birden fazla yöntem kullanmalı ben bunu her yerde savunurum zaten. Ama bir şekilde olmuş korunarak ya da korunmayarak, günahı boynuna, sırf hamile kalmış diye kimse doğurmak zorunda değil, istemediği bir hamileliği aylarca yaşamak zorunda değil. Bunu anlatmaya çalışıyorum sadece.

Tıp gelişti, türlü türlü yöntemler var ama hiçbiri %100 etkili değil. Spiral taktırır kayar, tüp bağlanma durumunda dahi çok nadir hamilelikler görülebiliyor. Zaten kadıncağız ayda bir anca oluyor ilişki demiş. Tek %100 etkili yöntem sevişmemek onunda çoğunlukla uygulamış zaten kadın.

Ben size özelden yazacağım burada dini yorum yasak zaten. Özelden saygı çerçevesinde düşüncelerimiz üzerine konuşup birbirimizi anlayabileceğimize inanıyorum. Sizinle fikir alışverişi yapmak hoşuma gitti :)
Yaz tartışalım severim bazı konular üstüne düşünceleri tartışıp olaya başka açılardan bakmayı bana uyar

Kızlar Rabbim inşallah yüzünüzü güldürsün bu mübarek günlerde. Ben de 4 sene bekledim hasreti iyi bilirim. Hamilelerin duaları kabul olur derler ondan dua ediyorum sizin için inşallah sağlıkla tez zamanda hamile kalırsınız 🤲
Amin canım Sağol inşallah. Allah razı olsun. Rabbim senide evladına sağlıklı sıhhatli kavuşmayı nasip etsin ikinizde birbirinize sağlıklı şekilde kavuşun inşallah 🤲☺️

Eşinizin korunması yeterli mi bu kadar basit mi yani kazayla oldu aldırıcam🤔 yıllardır bebek isteyen çeşit tedaviler gören adet gününün gelmesini hiç istemeyen her ay bu ay hamile miyim diye gece gündüz Allaha yalvaran arkadaşlar var o bebek için neleri göze alıyorlar siz evladınızın yaşamını sonlandırmayı düşünüyorsunuz. Peki madem karnınızdakini değilde diğer 3 evladınızdan birinin yaşamını sonlandırın hepsi aynı evlat değil mi ne farkeder diğerlerinden birini öldürün o kadar basitse.
Ya öyle güzel soylemissin ki diline sağlık :KK200: tedbirini önceden alacaksın saglamca Bekir bebeğin canına kıymaya kimsenin hakkı yok

herkesın kendı hayatı.. cocugu cıdden canı gonulden ıstemeyerek dogurdugunda ben buna bakamıycam psıkolojısıyle ıntıhar eden kısıler blıyorum cıdden çökebılıyolar (kendı akrabam ). bı yardım almanızı en azından kararınızı oyle vermenızı ısterım. ben aldır yada aldırma dıyen karar veren olamm. ama can a mudehale hakkımız yok malesef. cok yasasın dıye gozunun ıcıne baksan nolcak 1 trafık kazasıyla bı aıle bıle siliniyo elimizde mi?.. dogsun dıye dua etsen yalvarsan yıycek ekmegı yokmus dıyoruz dusukle sonuclanıyo kabullenıyoruz. hangısı hayırlı evlat olcak hangısı hayırsız kestıremezsın. hangısı sana ne yasatcak bılemezsın.. ne ıcın ne feda edıcegını sakın kafayla dusun. bız cok ıstıyoruz cocuk amenna ama ıstememek da yusek sevıye duygu. rızık bereket konusu ayda 10 bın gelir ay sonunu goremezsın 2000 gelır bola doke yersın bereket bu. sadece derdın parasal yonden sıkıntı cekmemekse sadece dusun ıstıyorum he yetısmek zor olcak bı ona bı buna kosmak.. haklısın hayatın zorlasacak ama zaman cabuk gecıyor .. rabbım hayırlı olanı versın

Evet cahillikle çevresindekiler kalıcı çözüme ulaşmasını engellemiş kadının. Ben emzirdiğim için doğum kontrol hapı kullanamadım demesine de takıldım mesela. En küçüğü 2 yaşındaymış, hâlâ emzirmesi anormal değil mi? Ben çevremde 6-12 aylıktan sonra emziren duymadım. Eşim korunuyordu dediği de umarım geri çekilme değildir.

Doğum kontrol hapı kullanırken hamile kaldım ben, neyse ki kimyasal gebelikti de uğraştırmadı beni. Prezervatif de birçok kez içimde kaldı, istemeyen kadın tek yönteme güvenmeyip birden fazla yöntem kullanmalı ben bunu her yerde savunurum zaten. Ama bir şekilde olmuş korunarak ya da korunmayarak, günahı boynuna, sırf hamile kalmış diye kimse doğurmak zorunda değil, istemediği bir hamileliği aylarca yaşamak zorunda değil. Bunu anlatmaya çalışıyorum sadece.

Tıp gelişti, türlü türlü yöntemler var ama hiçbiri %100 etkili değil. Spiral taktırır kayar, tüp bağlanma durumunda dahi çok nadir hamilelikler görülebiliyor. Zaten kadıncağız ayda bir anca oluyor ilişki demiş. Tek %100 etkili yöntem sevişmemek onunda çoğunlukla uygulamış zaten kadın.
Yeterince korunduğundan emin olmadığım. Hatta geri çekilme olduğunu düşündüğüm için seni destekleyemiyorum. Tabi ki spiralle de hamile kalan var öyle bir durum olsa şu sekilde korunuyordum oldu isyemiyorum dese eyvallah aldırsın.

Siz ne saçmalıyorsunuz aldircaksa gitsin aldirsin ozaman buraya gelip konu açmasına gerek yok sizde galiba av. Sınız konu sahibinin gidin bana veya Benim gibi düşenleri elestireceginize konu sahibi ne akıl verin
Benim aklım var kimseden de akıl istemedim varsa bir bilginiz onu istedim dinimi bilen biriyim eğer buna karar vermişse bir kadın demek ki kendince nedenleri vardır demek bu kadar mı zor sizin yaşadığınız sorunlarla benim aynı olmayabilir her hayat farklı kimse kimseyi bu kadar kolay yargılamamalı bence bak aldırma diyen insanlarda var ne kadar güzelce söylüyorlar bana bu kararı tekrar düşünmem için vesile oluyorlar ama sizin konuşmalarınız da iyi niyet yok ne diyeyim Rabbim herkesin gönlüne göre versin herkes kalbinin ekmeğini yiyor işte yemin ederim ki bu forum da bunları yaşayacağımı tahmin etmezdim ortada gayri meşru çocuk yapıp çöplere bırakan kadınlar varken bu kadar kötü eleştirileri ben hak etmedim çok zalimsiniz kadının en büyük düşmanı yine kadın

Ne boş konuşuyorsunuz benim erken olmasaydı çocuklarımın en küçüğü en az bir beş 6 yaşında olsaydı asla aldırmak istemezdim Son gebeliğim de fıtığım patlama noktasına geldi doktor doğumdan sonra acil ameliyat dedi ben sırf onlara bakamam diye küçük kızımın büyümesini bekliyorum normal bir ev süpürünce bile ağrılar çekiyorum bacağıma vurmuş durumda bir hamilelik daha kaldıramam çocuklarıma yetemem diye korkularım ama sizin baktığınız nokta haklı bile olsa benim ile ilgisi yok siteminiz bana mı Allah a mı onu da anlamadım
Niye tuplerinizi baglatmadiniz son doğumda bu kadar sıkıntınız varsa

Devletler yasal olarak belli bir haftaya kadar sağlık sorunu olmaksızın kadına kürtaj hakkı veriyor bunun farkındasınız değil mi?
Öncelikle ben onu size değil konu sahibine yazdım. Size ne oluyor anlamadım?
Sonrasında da yazdım kürtaj olmak her annenin hakkı diyor. Her kadının hakkı demiyor. Benim takıldığım konu o. Onun yaptığına annelik denmez! Devlet ne kadar haftaya kadar demiş bana ne? Biz burda dini haktan bahsediyoruz.

Ya kadın bunalmış bakamıycam diyor. Maalesef olan olmuş. Doğursun ama çocuğa bakamasın, mutsuz bir anne olsun bunu görmek daha mı hoşunuza gidiyor? Kadın dert yanmış yazmış siz de bir sürü duyar kasmışsınız. Hey yarabbi ya.

herkesın kendı hayatı.. cocugu cıdden canı gonulden ıstemeyerek dogurdugunda ben buna bakamıycam psıkolojısıyle ıntıhar eden kısıler blıyorum cıdden çökebılıyolar (kendı akrabam ). bı yardım almanızı en azından kararınızı oyle vermenızı ısterım. ben aldır yada aldırma dıyen karar veren olamm. ama can a mudehale hakkımız yok malesef. cok yasasın dıye gozunun ıcıne baksan nolcak 1 trafık kazasıyla bı aıle bıle siliniyo elimizde mi?.. dogsun dıye dua etsen yalvarsan yıycek ekmegı yokmus dıyoruz dusukle sonuclanıyo kabullenıyoruz. hangısı hayırlı evlat olcak hangısı hayırsız kestıremezsın. hangısı sana ne yasatcak bılemezsın.. ne ıcın ne feda edıcegını sakın kafayla dusun. bız cok ıstıyoruz cocuk amenna ama ıstememek da yusek sevıye duygu. rızık bereket konusu ayda 10 bın gelir ay sonunu goremezsın 2000 gelır bola doke yersın bereket bu. sadece derdın parasal yonden sıkıntı cekmemekse sadece dusun ıstıyorum .. rabbım hayırlı olanı versın
Asla parasal sıkıntı değil kimse acından ölmüyor elhamdürüllah ama ben insan olarak kaldırmam artık ve sonra çocuklarıma verimli olamamak en büyük korkum bu bel ağrısı çekince son aylarımda en küçüğünde dayanamadığım için beni emar a aldılar hastahane koridorunda o göbekle ağlıyordum ben doktor fıtığımın patlama noktasında olduğunu doğar doğmaz müdahale dedi ve ben sadece parol içebiliyordum o ağrı geçmiyordu bir daha aynı şeyleri yaşayacağım çocuklarıma kim bakacak annem 70 yaşında kaynanam desen bir gün yanında bırakıp bir işime gitsem surat asıyor ya ben herşeyi yazmak istemiyorum insanlar oturdukları yerden hakaret ediyor inşallah kimse yaşamaz yaşadığımı onlar çok güzel imkanlarla bir evlat bekliyorlar belki huzurlu yuvalarının tek eksiği bir bebek peki huzursuz mutsuz bir ortamda çocuk büyütmek nasıl zor biliyorlar mı herkes kendi derdini biliyor

Öncelikle ben onu size değil konu sahibine yazdım. Size ne oluyor anlamadım?
Sonrasında da yazdım kürtaj olmak her annenin hakkı diyor. Her kadının hakkı demiyor. Benim takıldığım konu o. Onun yaptığına annelik denmez! Devlet ne kadar haftaya kadar demiş bana ne? Biz burda dini haktan bahsediyoruz.
Annenin hakkı derken bende dini açıdan demedim bu konuda hak yalnız Allah ındır ama benim anne olarak bu kararı vermekte özgürüm Allah a veririm hesabını size değil

Allah razı olsun rabbim seninde zamani geldiğinde sağlicakla yavrunu kucağına almayı nasip etsin canim :KK68: :KK68: :KK68: :KK68:

X