Evet cahillikle çevresindekiler kalıcı çözüme ulaşmasını engellemiş kadının. Ben emzirdiğim için doğum kontrol hapı kullanamadım demesine de takıldım mesela. En küçüğü 2 yaşındaymış, hâlâ emzirmesi anormal değil mi? Ben çevremde 6-12 aylıktan sonra emziren duymadım. Eşim korunuyordu dediği de umarım geri çekilme değildir.
Doğum kontrol hapı kullanırken hamile kaldım ben, neyse ki kimyasal gebelikti de uğraştırmadı beni. Prezervatif de birçok kez içimde kaldı, istemeyen kadın tek yönteme güvenmeyip birden fazla yöntem kullanmalı ben bunu her yerde savunurum zaten. Ama bir şekilde olmuş korunarak ya da korunmayarak, günahı boynuna, sırf hamile kalmış diye kimse doğurmak zorunda değil, istemediği bir hamileliği aylarca yaşamak zorunda değil. Bunu anlatmaya çalışıyorum sadece.
Tıp gelişti, türlü türlü yöntemler var ama hiçbiri %100 etkili değil. Spiral taktırır kayar, tüp bağlanma durumunda dahi çok nadir hamilelikler görülebiliyor. Zaten kadıncağız ayda bir anca oluyor ilişki demiş. Tek %100 etkili yöntem sevişmemek onunda çoğunlukla uygulamış zaten kadın.