Ben özelden yazdım kendisine, kendi hayatını riske atmayacak çok da etkisi olmayan işe yarama olasılığı düşük yöntemler söyledim. Benim inancıma göre doğurup yetememesi iyi bakamaması aldırmasından çok daha büyük bir günah. Cahillikle korkutmuşlar kadının gözünü tüplerini bağlatmamış, keşke yapsaymış.
Bazı insanların anlamadığı şey şu sizlerin çocuk istediğiniz derecede aynı seviyede çocuk sahibi olmamayı istemeyebilir bir insan. Ben her regl olduğumda evi bayram yerine döndürürüm mesela. Korunmama rağmen bir tedirginlik olur içimde. Sizler bir bebek sahibi olmak için canınızı verecek derecedeyken bir kadın da çocuk sahini olmamak için canını verecek derecede olabilir. Kendi küçük pencerelerinizden bakıp kadını suçlu hissettirmeye çalışıyorsunuz. Sizin hamile kalamamanızın sebebi konu sahibi değil.
Ben de istenmemiş bir bebeğim, hayatım boyunca yaşadıklarım yüzünden keşke annem zamanında aldırsaymış da bana bunları yaşatmasaymış diyorum. Bu yüzden by konuya sizlerden farklı bir hassasiyetle yaklaşıyorum.