Az önce aradılar. 5. Güne 7 tane embriyo kalmış ve şu anda biyopsi alınacak seviyeye gelmemişler
“mikroenjeksiyonunuz 14:30’da yapılmış belki akşama doğru biyopsi alınacak seviyeye gelirler, biz sabah baktık” dediler, “e dedim saat 3 buçukta arıyorsunuz, tekrar bakıp neden aramıyorsunuz?” Neyse tekrar bakıp döndüler
Şu anda sadece 1 tanesi biyopsi alınabilecek durumdaymış, akşama kadar 3 tanesi daha biyopsi alınabilecek hale gelir dediler.
Ben de “bana sormadan biyopsi almayın NGs den vazgeçebilirim bu durumda” dedim. Yarına da 1 ya da en fazla 2 tanesi sağlam kalırmış
Bu durumda NGs ‘den sıfır sağlıklı gelme ihtimali yüksek
Eşimle konuştum “hepsine yapsınlar risk almayalım” diyor ama sıfır dönerse tekrar dener miyim bilmiyorum, sadece 4 taneyi NGs ye göndersem yarına kalanları NGs siz dondursam mı diyorum.. kafam çok karıştı ve moralim çok bozuk
Bu arada ağlaya zırlaya konuşurken havuz yapılırken neden 5. Gün değil de 3. Gün donduruyorsunuz diye sordum
hem finansal boyutu yüzünden dedi, her biyopside sabit biyopsi ücretini alacakları için, hem de dondur/çöz olayında 3. Gün embriyolarının devam etme oranı %98, 5. Gün embriyolarında bu oran %90-95 dedi. Oranlar böyle olunca ekstra maliyete sokmamak için böyle yapılıyor anladığım kadarıyla..