• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acı eşiği tıbben ölçülebilir bir şey mi? Doğum korkusu olan okumasın.

Tamda bu durumu yasadim..
5 cm aciklik vardi, tup bebek diye dr illa sezeryan dedi. Hic istemedim sezeryani o psikoloji yuzundenmi bilmiyorum. Genel anestezi ile doguma alindim.
Bayiltildiktan 2 dk kadar sonra bilincim yerine geldi. Tum konusmalari, bebegin aglamasini, yapilan islemleri hep duydum, hissettim.. Sadece aci yoktu.
Herseyi duyuyor ama kimildayamiyordum. Dogumdan sonra konusulanlari hemsireye anlattigimda anestezi uzmani odama geldi. Sok oldu duyduklarina.

Aslında şok olmaması lazım; sezaryende anesteziyi (Bildiğim kadarıyla) olması gereken dozun altında veriyor ve tam bir bilinç kaybını beklemeden çok hızlı davranıyorlar bebek narkoz yemesin diye. Annem de 30 sene öncesinin genel anestezi ile sezaryene girenlerinden; o da doğumunu hatırlıyor.

Anestezik farkındalık, sezaryende daha sık rastlanabiliyor yani bu sebeplerle.

Doktorsunuz sanirim. Tesekkur ederim yorumunuz için. Peki siz doktorlar acı eşiğini fizyolojik bir kavram olarak mi algiliyorsunuz? Bana sanki şımarıklık yapiyorum gibi yaklaştı iki doktor da. Yani her şey şımarıklık olsun hadi ama hiç görmeden epizyo acildigini nasıl anlayabilirim ki?
Maalesef ölçülebilen bir şey değil. Böyle bir rapor alamazsınız. Anestezide ilaç dozları böyle kriterlere göre de ayarlanmaz. Ağrı eşiğiniz isterse en düşük seviyede olsun; kimse size yüksek doz ilaç yapmaz, yapamaz. Ancak ilaçlara tolerans gelişir ya da uyuşturucu madde kullanıyorsunuzdur o zaman doz artırılır. Siz kendinizi şartladırmayın acı hissedeceğim diye

Benim bildigim aci olculebiliyor. Yanlis bilmiyorsam. Ancak bu yine yanilmiyorsam norolojik birsey. Hatta aci hissetmeyen kadinin haberini bile izlemistim. Sinirlerin beyne gonderdigi sinyalle ilgili. Belki internette arastirip bulabilirsiniz. Rapor da aliniyorsa ilgili yerden alirsiniz ins.

Duzeltme : sanirim bir doktor aciklama yapmis. Dikkate almayin o halde cunku silemiyorum :)

2. Daha hizli geliyo dimi? Birde ben gece uyanip sancilardan beklerdimki gecer belki diye:)) kac defa gece kalkip dus mus alip yatakta bekledim dogurmaya gitcem diye.. sancilar gecmis ben uyumusum:)) iYi bari bebegi dusurmemissin yerlere:)) suni sanci daha zor ikisinide yasadim biliyorum. Keside yirtiktan zor. Kizimda ikisinide bildigimden biliyorum yirtiksiz kesisiz doguramiycami ya.. dua ediyodumki: Allahim nolur yirtilayim diye:)) cok daha cabuk iyilesiyo cunku.

Cocuksuzlar ve bekarlar kusura bakmayin. Derler ya erkeklerin askerlik anisi kadinlarin dogum anilari bitmez:))
Anlattıkça anlatasım geliyor:KK70:
Kesinlikle yırtık çok kolay bir şey.
Hem dikişi az hem çabucak iyileşiyor.
Benim hala ilk doğumumdaki epizyom acır, 2 sene geçti üzerine doğum yaptım bir de ama nafile, acıyor işte.
İlk doğumda sizin gibiydim duş alıyordum sürekli.
Benim ikinci biraz olaylı ve tövbe etsem yeridir, böyle bir şey yaşamadım, böyle doğum da Allahım düşmanıma yaşatmasın çığlıklarla ağladım, travma yaşadım çocuğu koridorda kendi kendime doğuracağım diye.
Zehirlendim diye hastaneye gittim, doğum başlamış, epidural açıldı.
Bir yandan kusuyorum bir yandan sancılar.
Sonra sancılar kesildi doğum durdu ama epidural takıldığı ve yakın zamanda bir daha takılamayacağı için mecbur sunniye abandık, zorla doğurdum oğlumu.
Hemşire doğurduğuma inanmadığı, daha 6cm çok var dediği için doğum odasına yetişemedik, gerizekalıydı çünkü bana inanmadı.
Tabi zehirlenmeyi yaşayan bilir, kirpikleri bile ağrır insanın bir de üzerine sunniyle doğum olunca nasıl ıkınıyorsam bitsin diye 6 cm açıklıkla ittiriverdim 3 dk da çocuğumu.
Konuşmak iyi geldi, hatırladım doğum kontrol yöntemlerini çifter çifter kullanayım:rolleyes:

Aslında şok olmaması lazım; sezaryende anesteziyi (Bildiğim kadarıyla) olması gereken dozun altında veriyor ve tam bir bilinç kaybını beklemeden çok hızlı davranıyorlar bebek narkoz yemesin diye. Annem de 30 sene öncesinin genel anestezi ile sezaryene girenlerinden; o da doğumunu hatırlıyor.

Anestezik farkındalık, sezaryende daha sık rastlanabiliyor yani bu sebeplerle.
Gencti,, muhtemelen yasamamis boyle birseyi. Ben ilk tecrubesi oldum:sinirli:

ben de sezeryanda anesteziye rağmen hissettim hatta bağırdım biraz. ama sizinkisi epey ileri boyutu . korkunuzda etkilidir muhtemelen . psikolojik olarak zaten şartlanmışsınız acı cekeceginize .

tabi uzmanı bilir fiziksel sebebi vardır belki.
Aksine doğumum çok rahat olacak diye gitmiştim doğuma. Annem çok kolay kesisiz 5 cocuk doğurmuş. Anneme benzerim sanmıştım. Önce bademcik üstüne doğum travması sonrakilerin de acıli olacağına şartladı ama.

Cok dedigin 3 :)) sukur allahim olmayan herkese versin:) burda rekor sanirim 6 miydi 7 miydi neydi bi uye vardi. Simdi belki 8 olmustur :))

Eyvaaah üç çok gorulmuyorsa o üyenin rekor elden gitcek anlaşılan :)
Zaten alakasız şekilde girmisken konuya şunu da diyim peki bi ara dusunmustum uc cocukla bukadar banlanmaya nasil vakit buluyor diye. :eğlence:

bende suni sancı ile doğum yaptım epidural almadım sizde de epidural işe yaramadıysa çektiğiniz acıyı çok iyi biliyorum
Doğum sonrası dikişi ipin geçişine kadar hissettim o acıyı çekmemiş olsaydım o dikişler bile bi travmaydı benim için en son artık hissedıyorum çok canım yanıyor dedim doktor son dikiş bitti diyince bi süre daha dayandım. Aylarca etkisinden kurtulamamıstm.
Sizin de daha çok yeni zamanla unutucaksınız
14 ay oldu, hala o an yasadigim çaresizliği hatırlıyorum. Üst üste iki operasyonu da aynı acıyla yasayinca bir üçüncüsüne unutmuş olarak girebilecek miyim bilemiyorum.

Bende kendimi son sayfada buldum :) bütün yorumları okumuşum, üstelik bırak hamile olmayı, evli bile değilim :) doğum acısını iliklerime kadar hissettim sanki :)
valla ne evliyim,ne sevgilim var ne de flortum bu kadar bomboşken neden burayı okudum hic bilmiyorum :D

Anlattıkça anlatasım geliyor:KK70:
Kesinlikle yırtık çok kolay bir şey.
Hem dikişi az hem çabucak iyileşiyor.
Benim hala ilk doğumumdaki epizyom acır, 2 sene geçti üzerine doğum yaptım bir de ama nafile, acıyor işte.
İlk doğumda sizin gibiydim duş alıyordum sürekli.
Benim ikinci biraz olaylı ve tövbe etsem yeridir, böyle bir şey yaşamadım, böyle doğum da Allahım düşmanıma yaşatmasın çığlıklarla ağladım, travma yaşadım çocuğu koridorda kendi kendime doğuracağım diye.
Zehirlendim diye hastaneye gittim, doğum başlamış, epidural açıldı.
Bir yandan kusuyorum bir yandan sancılar.
Sonra sancılar kesildi doğum durdu ama epidural takıldığı ve yakın zamanda bir daha takılamayacağı için mecbur sunniye abandık, zorla doğurdum oğlumu.
Hemşire doğurduğuma inanmadığı, daha 6cm çok var dediği için doğum odasına yetişemedik, gerizekalıydı çünkü bana inanmadı.
Tabi zehirlenmeyi yaşayan bilir, kirpikleri bile ağrır insanın bir de üzerine sunniyle doğum olunca nasıl ıkınıyorsam bitsin diye 6 cm açıklıkla ittiriverdim 3 dk da çocuğumu.
Konuşmak iyi geldi, hatırladım doğum kontrol yöntemlerini çifter çifter kullanayım:rolleyes:
Oldurmeyen aci guclendirir demisler:)) ben emin olamiyodum.. bosa milleti ayaklandirnayim diye:) birde erken olsa neyse 40. Haftadayken boyle diyodum. Esim hastaneye gidelim vs demese herhalde ya yolda dogururdum ya da evde- ki evde dogum en son istedigim seydir. Yasta geciyo iyi korunmak lazim tabii:)

Valla kombinE aneztezi dedikleri epidural spinal beraber olan zimbirtidan oldum sezaryeni catir catir her anini hissettim. Doktorumda osrarla sen hissetmedim panik yaptin diyor ama aci ile panik arasinda ki fsrkida anlarim heralde.

Sigara, alkol, düzenli kullandığın birkaç ağrı kesici, uyku ilacı vb. var mı? Bunlar da anestezi etkisini değiştirebiliyor.

Bende hepsi olduğundan mütevellit, uyuşmam zaman alıyor. Doğumda da sonradan genel anesteziye bağladılardı zaten baktılar olmadı :)
Hiçbir zararli alışkanlığım kullandığım ilaç yok, aksine çok saglikli beslenirim.

Eyvaaah üç çok gorulmuyorsa o üyenin rekor elden gitcek anlaşılan :)
Zaten alakasız şekilde girmisken konuya şunu da diyim peki bi ara dusunmustum uc cocukla bukadar banlanmaya nasil vakit buluyor diye. :eğlence:
Hic zorlanmiyorum :)) banlanmak sorun degil, banlanmamak mesele:))

Oldurmeyen aci guclendirir demisler:)) ben emin olamiyodum.. bosa milleti ayaklandirnayim diye:) birde erken olsa neyse 40. Haftadayken boyle diyodum. Esim hastaneye gidelim vs demese herhalde ya yolda dogururdum ya da evde- ki evde dogum en son istedigim seydir. Yasta geciyo iyi korunmak lazim tabii:)
Siz bu tecrübeyle gayet evde doğurursunuz maşallah.
3 normal doğum her baba yiğidin harcı değildir gerçekten.
Ben iki de final yaptım inşallah.
Bana bile doktorum 3.ye gelmene gerek yok, sana dokunamadan bebeğini yakalamakla meşguldüm, evde doğur da stres yaşama dedi.
Ama sizde de öyle mi, ben çok farkediyorum mesela çoklu doğum sonrası değişikliği.
İlkinde hiçbir değişiklik yok iken kaslarımda, ikincide sonra genişlik, idrarda sıkıntı yaşıyorum bazen.
Özellikle öksürme vs durumlarda kaslarımın inanılmaz gevşediğini anlıyorum.

Valla kombinE aneztezi dedikleri epidural spinal beraber olan zimbirtidan oldum sezaryeni catir catir her anini hissettim. Doktorumda osrarla sen hissetmedim panik yaptin diyor ama aci ile panik arasinda ki fsrkida anlarim heralde.
Zaten bu bahsettiğiniz anestezilerde his var, acı yok.
Arkadaşım da sizin gibi panik yaptığı için doktoru sakinleştiri yaptı ona.
Aynı ayak uyuşması gibi, iğne batırılsa dokunma hissi var ama acısı olmuyor o kadar.

Anestezi; herkese aynı dozda verilmez. Kişiye özeldir.Anestezi teknikeri; rapora bakarak ameliyat öncesi geçirdiğiniz hastalıklara, ilaçlarınıza, alerjinize, yaşınıza, cinsiyetinize, duyarlılığınıza ve olacağınız ameliyata göre dozajı ayarlar, nasıl verilmesi gerektiğine karar verir. Bunlar raporda vardır zaten.
Keşke doğum öncesi ayrıca konuşsaydınız, daha hassas davranılırdı. Tekrar ameliyatlık bir durumda anestezi almadan önce tekniker ile özel olarak görüşün.
Anestezi uzmanına bir şey söylemedim ama dikis atan doktora soyledim daha önce de bir operasyonda yeterince uyuşma olmadigini. Kadın himm dedi devam etti. Doktorlar canım çok yaniyoru ciddiye almıyor, şımarıklık zannediyor sanırım. O yüzden açtım konuyu, acaba bir nörolog ya da başka bir bransta bir uzman acı eşiğini tespit edebilir mi, bilirkisi görüşü alabilir miyim? Ki sonraki operasyonlarda doktoru ikna edebileyim yeterli uyuşma olmadigina.

Back