• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acı eşiği tıbben ölçülebilir bir şey mi? Doğum korkusu olan okumasın.

Benim halamda olmus zamaninda dogum sirasinda. Uyusturamamislar doktor sormus falan halama denilenler sirasinda cakmis durumu cocukkken tarlada hashas yetistirirken halamlar o haşhaşin yapragindan cocukken yermisler oda bi nevi uyusturma etkisi varmis. Vucudu o yuzden direnc kazanmis cocuklugundan. Ve narkoz islememis bile. Sizin durumunuz farkli tabiki gecmis olsun:KK43:

Kesi hiç acımıcak diye kim dedi?
Doktorun da elinin becerisi ve uzmanlığı önemli bu konuda.
Annem mesela iki normal doğum yapmış, ilkinde hiç bişey hissetmedim ikincide hastaneyi yıktım dedi mesela.
İlkinde çok dikişi oldgu halde canı nerdeyse hiç yanmamış.
Bende sizin gibiydim , ama okadar çok ameliyat ve operasyon geçirdimki , öldürmeyen acı güçlendiriyor misali şimdi daha dirençliyim.
Biçok insan sizin gibi ama başa gelen çekiliyor.
Ayrıca anestezi dozunu siz doktorunuza tavsiye edemezsiniz , onlar sizin genel durumunuza göre ayarlama yaparlar.
Acı eşiğiniz düşük yada yüksek , bu doktorları bağlamaz.
Ikinci dogum zor olur der annanem. Benim de ikinci de sezeryan sonrası ağrı kesici ise yaramadı baya baya acı çektim

Benim teyze kızıda hisetmiş.. Yandan kan akıyor demiş doktora.. Anlatıgında cok şaşırmıştım, demeki oluyormuş. Başka sorunlar gelmeden araştırmak lazım.. Saglık ocagındaki doktoruna anlatıp , sizi belki yönlendirir..

Ilk bebekte 20 saate yakin sancı cekip sezaryen oldum. Zaten sezaryen olacaktim ama kör cahillik dr 5 cm açılana kadar aklin nerdeydi kizim zaten çekeceğini cekmissin dedi . Hatta hic mi bagirmadin allah allah diye soylendi. 2 saate dogurursun sen dedi. O kadar dayanikliyim aciya.
Ama asla istemedim. Iki oglum var
Dogumlarimla ilgili tek acim yok. Ne dikis acisi ne kalan göbek. Hic yok.
Normal dogumun kendi de kötü sonrasi da . Dikisle ugras , genisleme ile uğraş
Allah kolaylik versin

Neden kötü olsun? Dünyanın en güzel şeyi. Dikiş 3 gün sonra hiç hissedilmiyor, genişlik falan da yok.

Ben yaşadım.
Yaşadıklarınızın sebebi epiduralin tutmaması.
Çünkü epidural takılırken yapılırken uyuşturucu ve sonrasındaki kısa süreli ağrı kesiciyi epidural sandınız.
Muhtemelen yürüyebiliyordunuz ya.
Yani siz bildiğiniz normal doğum hem de sunni sancıyla yaptınız.
Ama ben durumu farkettiğimde epizyo kesisinde doktorum hemen müdahale edip 2 doz uyuşturucu iğne yaptı ve bekledi.
Ardından da bir sakinleştiri.

Ben bu durumu ikinci doğumumda anladım, 7 cm olana kadar açılma sunni ile devam ettik ve epidural verilmedi o ana kadar.
Verildiğindeği rahatlık paha biçilemez, tabi suyumun patlatılması için çok az bir şekilde vermişti gene doktorum.
Aynen dediğiniz gibi iki doğumumu hem de sunni sancı çekerek yaptım, evet öyle avaz avaz ölüyorum yeter şeklinde oluyor.
Zaten dişçim bile 2 morfin uygular hala hissederim...

Neden kötü olsun? Dünyanın en güzel şeyi. Dikiş 3 gün sonra hiç hissedilmiyor, genişlik falan da yok.
yani bence de. iki normal doğum yaptım, epiduralsiz. cinsel hayatım daha iyi bile oldu. lütfen gözünüzde büyütmeyin.
bu arada titreme , doğum.esnasında kendinizi sıktığınız için olmuştur. kaslar gevşeyince titremiştit yani

O doktor nasil bir bilgi vermis hayret. Acilmalarda sancilar cok acili olmuyoki neden bagiracakmissin? Milletce genelde bu konuda bilincsiz oldugumuz gercek. Yesilcamdan aklimizda kalan bagirarak kadinlarin dogurmakari. Saniyordumki dogurmak bagirmaktan geciyo:)) yok ole birsey, ancak nefesini harcarsin.. ha asil zor olan kisim dogumun baslamasi.. ikinma hissi gelince ikinmaman gerektigi an.. daha sonrasi ikinmak.. bunlarin yaninda o 5 cm devede kulak:)
Aynen öyle.
O son 15 20 dk asıl başlar ve doğumdan 2 saniye önce insano delirtir ve biter.
5 cm açılmam ile hastanede saçımı makyajımı yapıyordum ben.:anneadayı:

Aynen öyle.
O son 15 20 dk asıl başlar ve doğumdan 2 saniye önce insano delirtir ve biter.
5 cm açılmam ile hastanede saçımı makyajımı yapıyordum ben.:anneadayı:
Yani nesine bagircakmissinkk zaten :)) ben koltukta 4-5 cm kadar gecistiriyodunbevde. Tamam aci yok muydu? tabi vardi ama dogum ani bambaska.. asil aci nedir, onu orda goruyosun zatende uzatmak istemedim:)

Ben de bunun üzerinde çok düşündüm ama epizyo kesisinin olduğu anı nasıl bilebilirim ki aciyi pskilojik olarak hissedeyim.

Ağrı eşiğim yüksektir ve ben o kesiyi hissettim ama umursamadım diyebilirim.
Bence çoğu kadın da hissediyor ama umursamıyor o doğum anında..

Aşırı bir sinir uyarısı var galiba sizde. Açıkcası büyük bölümü psikolojik olduğunu düşünüyorum..

Yani nesine bagircakmissinkk zaten :)) ben koltukta 4-5 cm kadar gecistiriyodunbevde. Tamam aci yok muydu? tabi vardi ama dogum ani bambaska.. asil aci nedir, onu orda goruyosun zatende uzatmak istemedim:)
Ağrıyla acıyı karıştırıyorlar bence.
Sancılar ağrıdır, evet şiddetlenir de.
Ama doğum süreci başladığı ve dediğiniz gibi o nefesler ıkınmalar hele bir de tepeye binip ittiren hemşire var ise, bebek çıkmadan can çıkacak kıvamda olur o acı ve biter.
Gerçi epidural durumunu 15 dk yaşadım, böyle bir olay yok.
Ne acı ne sancı, bir de üzerine normal doğum.
Hakikaten prenses doğum!

Ağrıyla acıyı karıştırıyorlar bence.
Sancılar ağrıdır, evet şiddetlenir de.
Ama doğum süreci başladığı ve dediğiniz gibi o nefesler ıkınmalar hele bir de tepeye binip ittiren hemşire var ise, bebek çıkmadan can çıkacak kıvamda olur o acı ve biter.
Gerçi epidural durumunu 15 dk yaşadım, böyle bir olay yok.
Ne acı ne sancı, bir de üzerine normal doğum.
Hakikaten prenses doğum!

Ben korkumdan epidural istememe ragmen almadim. Hissedemezsem ikinamazsam vs diye. Igne olmustum. 2. De hastaneye zor yetistim zaten acilmam cok olmustu evde bekledim vs. Agri kesici alsam etki edene kadar dogum olurdu. Kizindada suni sanci verildi agri kesici almadim.

Yani denize dusen yilana sarilir hesabi..dayanmicanda napacsksin o anda:) vucudumuz endorfin uretiyormus.. 20 kusur kemik kirilmasina esdegermis o acilar. Ha 3 dogum yaptim hayatta aci esigim yuksek filan demem.. hala manyak gibi korkuyorum ysni:))

Ben korkumdan epidural istememe ragmen almadim. Hissedemezsem ikinamazsam vs diye. Igne olmustum. 2. De hastaneye zor yetistim zaten acilmam cok olmustu evde bekledim vs. Agri kesici alsam etki edene kadar dogum olurdu. Kizindada suni sanci verildi agri kesici almadim.

Yani denize dusen yilana sarilir hesabi..dayanmicanda napacsksin o anda:) vucudumuz endorfin uretiyormus.. 20 kusur kemik kirilmasina esdegermis o acilar. Ha 3 dogum yaptim hayatta aci esigim yuksek filsn demem.. hals manyak gibi korkuyorum ysni:))
Benimki de aynı hesap.
Doğumdan değil iğneden korkan ben çığlık çığlığa epidural taktırdım da ne fayda, doktorum vermiyor ki!
Çünkü hep açılmam yavaş ilerlediğinden sezeryan diye tutturuyorum, basıyor sunniyi.
Bile bile hele bir de kullanmayacağım şeyi niye ağlaya zırlaya taktırırım aklım almıyor.
İkinci doğumum tamamen organik, sıfır müdahale.
Doğum odasına son anda yetiştim, doğum yatağına çıkamadan ayakta birkaç santim yırtıkla doğurdum.
Herkes tut diye bağırıyordu
Sanki lokma mı bu yutulmayacak:KK70:
Ah kadınların çilesi bitmez valla...

Bir yazı okumuştum yıllar önce gözünü ameliyatla aldırması gereken bir kadın da bu tarz bir şey yaşamış. Tam hatırlamıyorum ama anesteziye göre gözü açık şekilde kalacak ama bilinçsel ve fiziksel uykuda olması gerekiyormuş. Ama kadın ameliyatın ortasında uyanmış, tüm acıyı hissetmiş ama uyuşturulduğu için hiçbir tepki verememiş. Sonra bir dernek kurmuş bu tarz travmatik olay yaşayan çok fazla kişi varmış aslında. Çok etkilenmiştim, şimdi bulamadım yazıyı ama o tarz bir şey olabilir. :KK43: Bir tür bağışıklığınız olabilir sanırım araştırmak lazım. Not: doğum korkum var ölesiye korkuyorum sırf bu yüzden çocuk fikrine çok soğuğum malesef...
Tamda bu durumu yasadim..
5 cm aciklik vardi, tup bebek diye dr illa sezeryan dedi. Hic istemedim sezeryani o psikoloji yuzundenmi bilmiyorum. Genel anestezi ile doguma alindim.
Bayiltildiktan 2 dk kadar sonra bilincim yerine geldi. Tum konusmalari, bebegin aglamasini, yapilan islemleri hep duydum, hissettim.. Sadece aci yoktu.
Herseyi duyuyor ama kimildayamiyordum. Dogumdan sonra konusulanlari hemsireye anlattigimda anestezi uzmani odama geldi. Sok oldu duyduklarina.

Benimki de aynı hesap.
Doğumdan değil iğneden korkan ben çığlık çığlığa epidural taktırdım da ne fayda, doktorum vermiyor ki!
Çünkü hep açılmam yavaş ilerlediğinden sezeryan diye tutturuyorum, basıyor sunniyi.
Bile bile hele bir de kullanmayacağım şeyi niye ağlaya zırlaya taktırırım aklım almıyor.
İkinci doğumum tamamen organik, sıfır müdahale.
Doğum odasına son anda yetiştim, doğum yatağına çıkamadan ayakta birkaç santim yırtıkla doğurdum.
Herkes tut diye bağırıyordu
Sanki lokma mı bu yutulmayacak:KK70:
Ah kadınların çilesi bitmez valla...
2. Daha hizli geliyo dimi? Birde ben gece uyanip sancilardan beklerdimki gecer belki diye:)) kac defa gece kalkip dus mus alip yatakta bekledim dogurmaya gitcem diye.. sancilar gecmis ben uyumusum:)) iYi bari bebegi dusurmemissin yerlere:)) suni sanci daha zor ikisinide yasadim biliyorum. Keside yirtiktan zor. Kizimda ikisinide bildigimden biliyorum yirtiksiz kesisiz doguramiycami ya.. dua ediyodumki: Allahim nolur yirtilayim diye:)) cok daha cabuk iyilesiyo cunku.

Cocuksuzlar ve bekarlar kusura bakmayin. Derler ya erkeklerin askerlik anisi kadinlarin dogum anilari bitmez:))

Yani denize dusen yilana sarilir hesabi..dayanmicanda napacsksin o anda:) vucudumuz endorfin uretiyormus.. 20 kusur kemik kirilmasina esdegermis o acilar. Ha 3 dogum yaptim hayatta aci esigim yuksek filan demem.. hala manyak gibi korkuyorum ysni:))

Normal dogum diyince aklima direkt sen geliyorsun :)

Banada ilk doğumda epidural yapıldı ve aynı sizin gibi sonlara doğru olan doğum sancısı hariç herşeyi hissettim.Hatta dikiş atılırken canım o kadar yandı ki kesiyorlarmi,parcaliyorlarmi yoksa dikiş mi atılıyor çözemedim..ustelik epiduralin yani sira üç tane de uyuşturucu iğne yapılmış olmasına rağmen.
Acı eşiğim yüksek olduğu halde canım çok yanmıştı..bazı insanların vücudu uyuşturuculara karşı dirençli oluyordur belkide bilemiyorum.

2. Daha hizli geliyo dimi? Birde ben gece uyanip sancilardan beklerdimki gecer belki diye:)) kac defa gece kalkip dus mus alip yatakta bekledim dogurmaya gitcem diye.. sancilar gecmis ben uyumusum:)) iYi bari bebegi dusurmemissin yerlere:)) suni sanci daha zor ikisinide yasadim biliyorum. Keside yirtiktan zor. Kizimda ikisinide bildigimden biliyorum yirtiksiz kesisiz doguramiycami ya.. dua ediyodumki: Allahim nolur yirtilayim diye:)) cok daha cabuk iyilesiyo cunku.

Cocuksuzlar ve bekarlar kusura bakmayin. Derler ya erkeklerin askerlik anisi kadinlarin dogum anilari bitmez:))

Şuan zaten tüm bekarlar evlilikten tum evliler de çocuktan vazgectiler :D

Back