• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acı eşiği tıbben ölçülebilir bir şey mi? Doğum korkusu olan okumasın.

Allah bağıslasın
Bazılarının çok kolay oluyor benim de öyle olur sanmıştım :olamaz:canım değerli değil acı eşiğim çok yüksektir bunu doğum korkusu olanlar okumasın dediği için yazıyorum bi ara “allahım nolur canımı al bitsin bu acı diye” dua edıyodum
Neyse ki sonunda mis kokulu bişeyle karşılaşıyosn ki eh işte değdi diyosun

amin cümlemizinkini..
valla benimde canım tatlı değildir. her iki sezeryandan sonra eve gelip iş yaptım hatta. ama epiduralli esnasında o kadar bağırdım ki doktor Yokuspokus Yokuspokus gibi genel anesteziye almayı teklif etti. yok dedim yarısı bitti ben bağırırım siz takılmayın devam edin:)) hastabakıcı bir çocuk vardı elini sıkmaktan rahat iki gün iş göremez raporu almıştır:KK12:

Ilk bebekte 20 saate yakin sancı cekip sezaryen oldum. Zaten sezaryen olacaktim ama kör cahillik dr 5 cm açılana kadar aklin nerdeydi kizim zaten çekeceğini cekmissin dedi . Hatta hic mi bagirmadin allah allah diye soylendi. 2 saate dogurursun sen dedi. O kadar dayanikliyim aciya.
Ama asla istemedim. Iki oglum var
Dogumlarimla ilgili tek acim yok. Ne dikis acisi ne kalan göbek. Hic yok.
Normal dogumun kendi de kötü sonrasi da . Dikisle ugras , genisleme ile uğraş
Allah kolaylik versin

amin cümlemizinkini..
valla benimde canım tatlı değildir. her iki sezeryandan sonra eve gelip iş yaptım hatta. ama epiduralli esnasında o kadar bağırdım ki doktor Yokuspokus Yokuspokus gibi genel anesteziye almayı teklif etti. yok dedim yarısı bitti ben bağırırım siz takılmayın devam edin:)) hastabakıcı bir çocuk vardı elini sıkmaktan rahat iki gün iş göremez raporu almıştır:KK12:
Kadınların Doğum hikayesi bitmez :D birkaç anım daha geldi aklıma ama yazmıcam sonra yiyorum cezayı :halay:

Kesi hiç acımıcak diye kim dedi?
Doktorun da elinin becerisi ve uzmanlığı önemli bu konuda.
Annem mesela iki normal doğum yapmış, ilkinde hiç bişey hissetmedim ikincide hastaneyi yıktım dedi mesela.
İlkinde çok dikişi oldgu halde canı nerdeyse hiç yanmamış.
Bende sizin gibiydim , ama okadar çok ameliyat ve operasyon geçirdimki , öldürmeyen acı güçlendiriyor misali şimdi daha dirençliyim.
Biçok insan sizin gibi ama başa gelen çekiliyor.
Ayrıca anestezi dozunu siz doktorunuza tavsiye edemezsiniz , onlar sizin genel durumunuza göre ayarlama yaparlar.
Acı eşiğiniz düşük yada yüksek , bu doktorları bağlamaz.

Ilk bebekte 20 saate yakin sancı cekip sezaryen oldum. Zaten sezaryen olacaktim ama kör cahillik dr 5 cm açılana kadar aklin nerdeydi kizim zaten çekeceğini cekmissin dedi . Hatta hic mi bagirmadin allah allah diye soylendi. 2 saate dogurursun sen dedi. O kadar dayanikliyim aciya.
Allah kolaylik versin
Kendi kötü de sonrasında hiçbirşey yok. 15den fazla dikişim vardı dogumhaneden yürüyerek çıktım hiç yatmadım. Genişlemede yok en büyük korkum oydu

amin cümlemizinkini..

Zaten genel anestezi olmadan baskıyı illaki hissediyorsun Noop, ben nefes alamadığımı çok net hatırlıyorum, çocuk yukarı mı kaçtı, çıkaracağız diye yanlışlıkla akciğerimi tutup onu mu çekmeye çalıştılar, resmen bi organlarım ağzıma kadar geldi sandım tıkandım. Soğukluğu hissediyorsun zaten o da var gazlı bezle kırmızı zimbirtidan sürüyorlar, keserlerken acımadı ama çocuğu çıkardıktan sonra sızım sızım vurmaya başladı iç taraflardan ağrılar. Oğlanı yanağıma getirdiler yavreeem ağlamağ derken zaten dikime toplamaya mı geçtiler "Ben tuhaf oluyom" dedim, doktor işareti çaktı, sonrası yok bende :D

Doğuma girmeden konuştuktu yani sağ olsunlar çok kontrolüydüler. Hiç korkmaya gerek yok (Tüm bu anlattıklarıma rağmen korkmayın :D ) Doktorlarınızla iletişimde olduğunuz sürece ve doktorunuz da iyiyse (Doktorun iyisi de önemli, kimi Nemrut oluyor) onlar zaten durumu ele alıyorlar her noktadan.

Kendi kötü de sonrasında hiçbirşey yok. 15den fazla dikişim vardı dogumhaneden yürüyerek çıktım hiç yatmadım. Genişlemede yok en büyük korkum oydu
Ben de sezaryenden 4 saat sonra dus aldim doktorumun istegi ile. Sut daha cabuk gelsin diye.
Dikisler elinize gelmiyor mu ?
Bir de dogum yapali ne kadar oldu. Annem ve arkadasim daraltma ameliyati oldular. Zaten bana o yuzden yaptirtmadi ailem biz cektik sen cekme diye. Ama tabiki herkesin genetiği farkli

İki doğumda da epozyoda hiçbir şey hissetmedim. Size alttan uyuşturucu iğne yapmadan dikis atmış olabilirler mi? Ki benim de canım tatlıdır. Ve acı eşiğim düşüktür. Hatta bu sebepten bayılırım da. İlginç geldi bana sizin durum.

ben iki doğum yaptım. ilki suni sancı, ikincisi kendi sancimla oldu. epidurali bilmiyorum ama normal doğumda sancı gittikçe artıyor, hele tam doğum sırasında zirve yapıyor. eğer son hissettiğiniz kasılmalar epidural almadan hemen onceki kadarsa epidural sancinizi azaltmıştır. çünkü çok cok cok daha fazlasıyla karsilasacaktiniz.
şöyle diyeyim ilk beş cm kadar sanciniz 10sa gittikçe artacak ve 10 cm de 1000 e yükselecek.

Allah kolaylik versin
Dr bana catin dar deyip sezeryana alacagini soylediginde normal doguramiycam diye hungur hungur aglamistim, en sagliklisi normal dogum diye takintim vardi cok. Ama her seyde var iste bir hayir. Bunlari okuyunca normal dogumun da cok zorluklari olabilecegini goruyorum :) Allah hayirli olani nasip etsin hep.

Sezaryenle doğum yaptım o yüzden anlattıklarınızı tam anlayamadım ama kendi durumumu anlatayım. Bir gün evde dizimi sehpanın köşesine çok siddetli carptigim için bayıldım. Gözlüğüm göz kapağımi kesti. Bayilma sebebim arastirilırken noroloji eeg çekti epilepsisin dedi. Bu nasıl olur derken başka doktora gittim. Daha once bayildin mi diye sordu bende dis cektirirken çocukluğumda doktorlar ugustuguna inanmadiklari için iki defa bayıldım dedim. Vazavagol senkop senin rahatsızlığın acı eşiğin çok düşük hatta ilerde doğum yaparken doktoruna soyle dedi. Doktora anlattığımda sen norma doğum yapamazsin dedi. Sezeryan sonrası da her ağrım var dediğimde iğne yaptılar. Su an dişçiye gittigimde 3 tane iğne vuruyor çünkü uğuşmuyor. (Dişçi bende fobi.)Dizimi dirseğimi bilmeden bir yere carparsam gözlerim karariyor bayilmamak için bulduğum yere oturuyorum. Caniniz acıdığında böyle göz kararması mide bulantısı yasiyorsaniz sizde de olabilir. 100 de 1 kişi de bu rahatsızlık varmış.

Dr bana catin dar deyip sezeryana alacagini soylediginde normal doguramiycam diye hungur hungur aglamistim, en sagliklisi normal dogum diye takintim vardi cok. Ama her seyde var iste bir hayir. Bunlari okuyunca normal dogumun da cok zorluklari olabilecegini goruyorum :) Allah hayirli olani nasip etsin hep.
Sakinnn. Aman diyim. Inanin pisman olmayacaksınız.. hakkinizda hayirlisi olsun.
Normal dogumda 40 gun oturamayan kuzenim var benim, idrar tutamayan. Yazmayacagim kimseyi etkilemek istemiyorum. Herkesin kendi karari kendi vücudu. Ama inanın cok kolay. Eski yasaminiza donmek 3 gün
O kadar

Sezeryana girdiğimde ya aciyi hissedersem diye sormustum. Biz uyusmayi kontrol ediyoruz sende sen fark etmiyorsun demişlerdi. Yani igne felan mi batiriuorlar ne! Bilmem ama tabiki anastezi herkesre ayni etkiyi yapmıyor. Rapora gerek yok dorek bu durumu doktoruna onemle soylemen yeterli olur bence bir dahakine.

Sakinnn. Aman diyim. Inanin pisman olmayacaksınız.. hakkinizda hayirlisi olsun.
Normal dogumda 40 gun oturamayan kuzenim var benim, idrar tutamayan. Yazmayacagim kimseyi etkilemek istemiyorum. Herkesin kendi karari kendi vücudu. Ama inanın cok kolay. Eski yasaminiza donmek 3 gün
O kadar
Hepimiz icin her seyin hayirlisi olsun canim her zaman,sagolasin:KK68::KK68:

Allah kolaylik versin
O doktor nasil bir bilgi vermis hayret. Acilmalarda sancilar cok acili olmuyoki neden bagiracakmissin? Milletce genelde bu konuda bilincsiz oldugumuz gercek. Yesilcamdan aklimizda kalan bagirarak kadinlarin dogurmakari. Saniyordumki dogurmak bagirmaktan geciyo:)) yok ole birsey, ancak nefesini harcarsin.. ha asil zor olan kisim dogumun baslamasi.. ikinma hissi gelince ikinmaman gerektigi an.. daha sonrasi ikinmak.. bunlarin yaninda o 5 cm devede kulak:)

Ben de uyusturulmama ragmen hissederim sezeryanda kesilirken bagirdim mesela discide de bi kac defa igne yapilir, gozumde salazyon icin de yine bi kac igne yedim. Sonuc, hissettim hep

O doktor nasil bir bilgi vermis hayret. Acilmalarda sancilar cok acili olmuyoki neden bagiracakmissin? Milletce genelde bu konuda bilincsiz oldugumuz gercek. Yesilcamdan aklimizda kalan bagirarak kadinlarin dogurmakari. Saniyordumki dogurmak bagirmaktan geciyo:)) yok ole birsey, ancak nefesini harcarsin.. ha asil zor olan kisim dogumun baslamasi.. ikinma hissi gelince ikinmaman gerektigi an.. daha sonrasi ikinmak.. bunlarin yaninda o 5 cm devede kulak:)
Doktor bilgiyi nst ye baglayinca verdi. Bu siddet dogumhanede cekilir diye . Acilmaya bakarak degil ;)

Normal Doğumda en önemli şeyler sabır, sükunet, soğukkanlılık ve kendine güven. Sende bunlar varsa her anlamda rahvan atlar gibi koşarsın zaten Doğum da neymiş.

Back