• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acı eşiği tıbben ölçülebilir bir şey mi? Doğum korkusu olan okumasın.

Zaten genel anestezi olmadan baskıyı illaki hissediyorsun Noop, ben nefes alamadığımı çok net hatırlıyorum, çocuk yukarı mı kaçtı, çıkaracağız diye yanlışlıkla akciğerimi tutup onu mu çekmeye çalıştılar, resmen bi organlarım ağzıma kadar geldi sandım tıkandım. Soğukluğu hissediyorsun zaten o da var gazlı bezle kırmızı zimbirtidan sürüyorlar, keserlerken acımadı ama çocuğu çıkardıktan sonra sızım sızım vurmaya başladı iç taraflardan ağrılar. Oğlanı yanağıma getirdiler yavreeem ağlamağ derken zaten dikime toplamaya mı geçtiler "Ben tuhaf oluyom" dedim, doktor işareti çaktı, sonrası yok bende :KK70:

Doğuma girmeden konuştuktu yani sağ olsunlar çok kontrolüydüler. Hiç korkmaya gerek yok (Tüm bu anlattıklarıma rağmen korkmayın :KK70: ) Doktorlarınızla iletişimde olduğunuz sürece ve doktorunuz da iyiyse (Doktorun iyisi de önemli, kimi Nemrut oluyor) onlar zaten durumu ele alıyorlar her noktadan.

ahaha o gazlı bezle sürdükleri zımbırtının kokusu beni benden aldıydı zaten. iğrenç bir yanık kokusu dağladılar sandım dikiş atmak yerine:))

Bir yazı okumuştum yıllar önce gözünü ameliyatla aldırması gereken bir kadın da bu tarz bir şey yaşamış. Tam hatırlamıyorum ama anesteziye göre gözü açık şekilde kalacak ama bilinçsel ve fiziksel uykuda olması gerekiyormuş. Ama kadın ameliyatın ortasında uyanmış, tüm acıyı hissetmiş ama uyuşturulduğu için hiçbir tepki verememiş. Sonra bir dernek kurmuş bu tarz travmatik olay yaşayan çok fazla kişi varmış aslında. Çok etkilenmiştim, şimdi bulamadım yazıyı ama o tarz bir şey olabilir. :( Bir tür bağışıklığınız olabilir sanırım araştırmak lazım. Not: doğum korkum var ölesiye korkuyorum sırf bu yüzden çocuk fikrine çok soğuğum malesef...

Merhaba. Aile icinde canı tatlı tabir edilen biriyim. Parmakla dürtülen yerim bile uzun uzun ağrır ve morarır hemen. Morluklarım da zor geçer.

Doğumda suni sancıya dayanamadığım için epidural istedim. Forumdan okuduklarıma göre epidural alanlar kasilmalari bile hissetmiyordu. Ben kasilmalari önce hafif doğuma yakın şiddetle hissettim ve yine çığlık çığlığa bir doğum oldu. Yine forumda okuduklarima göre epizyo kesisi yapıldığını kadınlar doktor dikiş atacagim dedigi zaman anlıyordu ama ben epizyo acisiyla çığlık attım. Ne makas gormustum ne biri kesiyorum dedi, korkudan acıdı zannetmedim yani. Anesteziye ragmen dikiş acısını da şiddetli hissettim. Doktora yalvardım bir iğne daha yapıp devam etmesi için ama ara vermeden diktiğine göre yapmadı yenisini. O sırada titremekten soylediklerim anlaşılmıyordu, tum vucudum titriyordu, korkudan mi, su kaybi mı, kan kaybi mi başka bir şey mi hala bilmiyorum. Lisede lokal anesteziyle bademcigimi aldirirken de dayanılmaz aci cekip çığlıklarla beklemistim ameliyatin bitmesini.

Gelecekteki olası tüm operasyonlarin canımı bu kadar yakacagini düşünmek beni gerçekten yıpratıyor ve sık sık bu konuyu düşünürken buluyorum kendimi. Acaba buna benzer bir durum yaşayan var mi? Acı eşiği ya da anestezi duyarlılığı tıbbi olarak ölçülebilen bir şey mi? Muhtemel bir ameliyat söz konusu oldugunda anestezi dozu konusunda doktorumu yönlendirebilecek bir rapor bir belge alabilir miyim? Cevap verecek doktor arkadaşlar varsa çok mutlu olurum.

Zor bir bebeğim olduğu için düzenli yazamayabilirim.
Sigara iciyor musun sigara anestezi etkisini azaltir. Gerci benim teyzemde hiç sigara icmemesine ragmen anestezi etki etmez o da dogumda bütün dikisleri hissetmis

O dediğin raporları hiç duymadım. Ben spinal sezeryan oldum kesilme aşamasını hissetmedim ama bebeği çıkarmalarını baya baya hissettim. Çünkü belden aşağın uyuşuk ama bebeği göğsümün altından ittirdiler ve ben yattığım yerde baya sallandım falan hatta dedimki aaaaaaa ben hissediyorummmmm falan.

Ayni sey degil tabi ama ben kucukken discide hapsirdim. Hapsirinca tam uyusmadi agzim. O dis cekmenin nerdeyse hepsini hissettim, bagirdim, haykirdim ama doktor naz yapma dedi :işsiz: O cene kemigimden disin cikisina kadar hissettim yani igrencti.

bende suni sancı ile doğum yaptım epidural almadım sizde de epidural işe yaramadıysa çektiğiniz acıyı çok iyi biliyorum
Doğum sonrası dikişi ipin geçişine kadar hissettim o acıyı çekmemiş olsaydım o dikişler bile bi travmaydı benim için en son artık hissedıyorum çok canım yanıyor dedim doktor son dikiş bitti diyince bi süre daha dayandım. Aylarca etkisinden kurtulamamıstm.
Sizin de daha çok yeni zamanla unutucaksınız
Son dikisin çatır çatır atıldığını hatırlattı bu bana doğum sonrası boğazlarım acımış sesim kisikmisti bagirmaktan :(

Bir yazı okumuştum yıllar önce gözünü ameliyatla aldırması gereken bir kadın da bu tarz bir şey yaşamış. Tam hatırlamıyorum ama anesteziye göre gözü açık şekilde kalacak ama bilinçsel ve fiziksel uykuda olması gerekiyormuş. Ama kadın ameliyatın ortasında uyanmış, tüm acıyı hissetmiş ama uyuşturulduğu için hiçbir tepki verememiş. Sonra bir dernek kurmuş bu tarz travmatik olay yaşayan çok fazla kişi varmış aslında. Çok etkilenmiştim, şimdi bulamadım yazıyı ama o tarz bir şey olabilir. :KK43: Bir tür bağışıklığınız olabilir sanırım araştırmak lazım. Not: doğum korkum var ölesiye korkuyorum sırf bu yüzden çocuk fikrine çok soğuğum malesef...
Cok etkileyici : (

19 ay oldu dogurali. hala o cigliklarim kulagimdan gitmiyor. bende dikis anini cok kötü hissettim. doktor ipi cekerkeb dizlerimin cani cikiyordur resmen. ve hala cok kötü oluyorum düsündükce.

Ya simdi dusunuyorumda.. ilk dogumda dikis attiklarinda hissetmemistim. 2. De gene ole.. 3. Dogumda bende hissettim baya baya.. hatta uyusturmayi beceremedi bu kadin diye soylendim. Bu durunda aci esigim dusmus mu benim?

Bir yazı okumuştum yıllar önce gözünü ameliyatla aldırması gereken bir kadın da bu tarz bir şey yaşamış. Tam hatırlamıyorum ama anesteziye göre gözü açık şekilde kalacak ama bilinçsel ve fiziksel uykuda olması gerekiyormuş. Ama kadın ameliyatın ortasında uyanmış, tüm acıyı hissetmiş ama uyuşturulduğu için hiçbir tepki verememiş. Sonra bir dernek kurmuş bu tarz travmatik olay yaşayan çok fazla kişi varmış aslında. Çok etkilenmiştim, şimdi bulamadım yazıyı ama o tarz bir şey olabilir. :KK43: Bir tür bağışıklığınız olabilir sanırım araştırmak lazım. Not: doğum korkum var ölesiye korkuyorum sırf bu yüzden çocuk fikrine çok soğuğum malesef...

Anestezik farkındalık/bilinçlilik denilen olay bu.
Sezaryene girmeden önce güzeeelce okumuştum. :KK70:
Anestezi doktorunun hatası.

Bende sezaryanda hissettim.aciyor dedim sonra tamamen uyumusum.bazilari hissediyot malesef normali de sezaryanida hepsi ayri zor tabi

Merhaba. Aile icinde canı tatlı tabir edilen biriyim. Parmakla dürtülen yerim bile uzun uzun ağrır ve morarır hemen. Morluklarım da zor geçer.

Doğumda suni sancıya dayanamadığım için epidural istedim. Forumdan okuduklarıma göre epidural alanlar kasilmalari bile hissetmiyordu. Ben kasilmalari önce hafif doğuma yakın şiddetle hissettim ve yine çığlık çığlığa bir doğum oldu. Yine forumda okuduklarima göre epizyo kesisi yapıldığını kadınlar doktor dikiş atacagim dedigi zaman anlıyordu ama ben epizyo acisiyla çığlık attım. Ne makas gormustum ne biri kesiyorum dedi, korkudan acıdı zannetmedim yani. Anesteziye ragmen dikiş acısını da şiddetli hissettim. Doktora yalvardım bir iğne daha yapıp devam etmesi için ama ara vermeden diktiğine göre yapmadı yenisini. O sırada titremekten soylediklerim anlaşılmıyordu, tum vucudum titriyordu, korkudan mi, su kaybi mı, kan kaybi mi başka bir şey mi hala bilmiyorum. Lisede lokal anesteziyle bademcigimi aldirirken de dayanılmaz aci cekip çığlıklarla beklemistim ameliyatin bitmesini.

Gelecekteki olası tüm operasyonlarin canımı bu kadar yakacagini düşünmek beni gerçekten yıpratıyor ve sık sık bu konuyu düşünürken buluyorum kendimi. Acaba buna benzer bir durum yaşayan var mi? Acı eşiği ya da anestezi duyarlılığı tıbbi olarak ölçülebilen bir şey mi? Muhtemel bir ameliyat söz konusu oldugunda anestezi dozu konusunda doktorumu yönlendirebilecek bir rapor bir belge alabilir miyim? Cevap verecek doktor arkadaşlar varsa çok mutlu olurum.

Zor bir bebeğim olduğu için düzenli yazamayabilirim.

Ben iki normal dogum yaptim.
Ikisi de suni sanci ve epiduralle oldu.
Ilk dogumumda iki kesi ve dikislerim vardi.
kesilerin acisini degil kesi anini hissettim evet ve dogum sonrasi kakara kikiri dikislerimi atti doktor.
Dikisler atilirken gayet hissettim ama epidural yapilana kadar suni sanci oyle bi canimi yakmisti ki dikismis kesiymis viz geldi tiris gitti.
Ikinci dogumda epidural aldim fakat sancilari gayet hissettim.
Dikis kesi olmadan dogdu ikinci bebegim.
Ilk dogumlar zor oluyor, ikinci inanin daha kolay.
Normal dogum simsek cakmasi gibi gelip geciyor, sonrasi cok rahat, en azindan benim icin oyle oldu.
Dogumhaneden yuruyerek ciktim, ciktigim gibi bagdas kurup bebegimi kucagima aldim.
Aci esigi hakkinda yorum yapamicam cunku ben acilar icinde kivransam da aciya odaklanmam, hep gececegine inanirim.
Sizde kendinizi bu fobiden siyirmaya bakin.

iki kere spinal oldum hiçbirşey hissetmedim. Keşke genel anestezi ile sezeryan olsaydınız.

Ben normal dogum yaptım şunca cocuk cıktı da o dikiş acısı başka biseydi ya...ilk dikiste resmen kendimi geri cektim,kadın uyardı kipirdarsan yanlış yaparim diye

ben spinal yanı belden uyusturmayla sezeryan dogum
spınal hemoroıd amelıyatı
2 kere jınekolojık amelıyat seklınde 4 amelıyat gecırmıs bırıyım
2 haftadır cene kemıgıme kaynamıs yırmılık dıslerım cene cerrahı tarafından cerrahı yontemde cıkarılıyor tek tek

en ufak bırsey hıssetmedım sonrasında uyusuklugun gecmesı saatler suruyor hatta... uyusukluk gectıkden sonra herkesden daha az agrı hıssedıyorum

hatta amelıyat olurken doktorla sohbet ederken bu konuyu konustuk . genel aneztesı olup acıyı komple hıssedıp ama uyusturuldugu ıcın konusamayan amelıyat sonrası kendısıne neler yapıldıgını tek tek anlatan hastalardan bahsettım

cok nadir bınde bır hatta mılyonda bır olan bırsey bu . aksı halde psıkolojık dedı.uyusturuldukdan sonra hıssedemezsın hıssetsen senı burda kımse tutamaz acıdan dedı

Öff ya merakimdan Tum yorumlari okudum. Zihnimden silemem artik . isin kotusu pzrtesi gnu kardesim dogm ypcak. Genel anestezi istedi. Bende kiza diyordum yarim al die aman amn iyikibeni dinlemedi garibim anyayi konyayi gorurdu :D o degil de deli gibi cocuk isyordum 10 dk ya kdr .

amin cümlemizinkini..
valla benimde canım tatlı değildir. her iki sezeryandan sonra eve gelip iş yaptım hatta. ama epiduralli esnasında o kadar bağırdım ki doktor Yokuspokus Yokuspokus gibi genel anesteziye almayı teklif etti. yok dedim yarısı bitti ben bağırırım siz takılmayın devam edin:)) hastabakıcı bir çocuk vardı elini sıkmaktan rahat iki gün iş göremez raporu almıştır:KK12:
Ben de adamin elini birakmak istememistim çattık ya demistir kesin :skandal:

Türkiyede epidural nasıl yapılıyor? Bir iğne daha vurun demişsiniz de. Bende suni sancı aldım ve epidural oldum. Epidural takıldı ve bana kumanda gibi bir şey verildi. O kumandaya 30dk dan önce basamıyorsunuz, 30 dkdan sonra bir şeyler hissetmeye başlayınca basıyorsunuz, böylelikle tekrar almış oluyorsunuz. Bu tamamen benim elimdeydi yani.
Ayağa kalka bilmiştim, yürümüştüm ama tabi ki çok tuhaf bir histi.

Açılmam tamamlanınca bana artık basma kumandaya biraz hisset dediler, öyle yaptım. Herşey mükemmeldi.

Yani bende acıya pek dayanamam ama hiç bir şey hissetmedim ki.. Yine yırtık olduğu için dikerlerken hiç bir şey hissetmedim.
Belki de güzel takamadılar epiduralinizi? Olabilir mi?

Back