• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acı eşiği tıbben ölçülebilir bir şey mi? Doğum korkusu olan okumasın.

Merhaba. Aile icinde canı tatlı tabir edilen biriyim. Parmakla dürtülen yerim bile uzun uzun ağrır ve morarır hemen. Morluklarım da zor geçer.

Doğumda suni sancıya dayanamadığım için epidural istedim. Forumdan okuduklarıma göre epidural alanlar kasilmalari bile hissetmiyordu. Ben kasilmalari önce hafif doğuma yakın şiddetle hissettim ve yine çığlık çığlığa bir doğum oldu. Yine forumda okuduklarima göre epizyo kesisi yapıldığını kadınlar doktor dikiş atacagim dedigi zaman anlıyordu ama ben epizyo acisiyla çığlık attım. Ne makas gormustum ne biri kesiyorum dedi, korkudan acıdı zannetmedim yani. Anesteziye ragmen dikiş acısını da şiddetli hissettim. Doktora yalvardım bir iğne daha yapıp devam etmesi için ama ara vermeden diktiğine göre yapmadı yenisini. O sırada titremekten soylediklerim anlaşılmıyordu, tum vucudum titriyordu, korkudan mi, su kaybi mı, kan kaybi mi başka bir şey mi hala bilmiyorum. Lisede lokal anesteziyle bademcigimi aldirirken de dayanılmaz aci cekip çığlıklarla beklemistim ameliyatin bitmesini.

Gelecekteki olası tüm operasyonlarin canımı bu kadar yakacagini düşünmek beni gerçekten yıpratıyor ve sık sık bu konuyu düşünürken buluyorum kendimi. Acaba buna benzer bir durum yaşayan var mi? Acı eşiği ya da anestezi duyarlılığı tıbbi olarak ölçülebilen bir şey mi? Muhtemel bir ameliyat söz konusu oldugunda anestezi dozu konusunda doktorumu yönlendirebilecek bir rapor bir belge alabilir miyim? Cevap verecek doktor arkadaşlar varsa çok mutlu olurum.

Zor bir bebeğim olduğu için düzenli yazamayabilirim.
Ben iki doğum yaptım. İkisi de spinal anesteziyle sezeryan oldu, aralarında 4 sene var.
İlk sezeryanımda hiç acı hissetmedim.
Aradan 4 yıl geçmişti. İkinci sezeryana girerken de yine aynı şekilde acısız olacak diye çok rahattım. Ama acı hissettim. Doktor ameliyata başladığında “hissediyor musun?” diye sordu. İğne batması gibi acılar hissediyorum dedim. Sonra ameliyat ilerledikçe daha çok hissetmeye başladım. Söyledim durumu. Sakinleştirici verin dedi doktor. Uyumak istemiyorum dedim ama sonrasını hatırlamıyorum. Uyandığımda bitmişti. Neden öyle oldu hala merak ediyorum.
Anesteziyi mi az verdiler acaba? Benim de aklıma takılıyor bu konu.

Sezeryana girdiğimde ya aciyi hissedersem diye sormustum. Biz uyusmayi kontrol ediyoruz sende sen fark etmiyorsun demişlerdi. Yani igne felan mi batiriuorlar ne! Bilmem ama tabiki anastezi herkesre ayni etkiyi yapmıyor. Rapora gerek yok dorek bu durumu doktoruna onemle soylemen yeterli olur bence bir dahakine.
Epidural takan doktora söylemedim ama dikiş atarken kendi doktoruma söyledim, himm dedi, simariklik yapıyorum zannetti. Daha sonra da bir doktoru bu konuda ikna edebilecegimi zannetmiyorum :/

Awake filmi vardı bununla ilgili. Ama anestezik farkindaligin ötesindeydi.. acı da var hareket yok. Bilinç var. Farkındalık dedikçe geldi aklima.

Evet, anestezi filmi. :)
Geçtiğimiz sayfalarda bi arkadaş da bahsetmiş okuduklarından;
hatta şöyle basit bir derleme buldum, bakabilirsiniz:
https://o nedio.com/haber/butun-kabuslarinizin-gercek-oldugu-caresizligi-dibine-kadar-yasadiginiz-bir-durum-anestezik-farkindalik-830145
(o ile n arasındaki boşluğu silerek yazın)

bende epiduralin tamamen uyuşturduğunu düşünmüyorum. genel anestezi gibi gelmedi bana da.
sonuçta kesildiğini hissediyorsun acı yoktu ama psikolojikti belki bilmiyorum bütün işlemleri hissettiydim.
neyse ki bir daha doğurmayacağım:KK53:
Varis ameliyatı oldum epi ile kaç saat ayaklarımı bile kıpırdatamadım ne hissetmesi :27:
Acı eşiğinde cok yüksektir :KK59:
Konu sahibi biraz psikolojik gibi sizinki katur kutur bademcik kesilirken farkedersin ama kesildiğini hissetsen gerçekten acıdan bayılırsın canlı canlı kesilmek ne demek :işsiz:

İmkansız diyen doktorlara da bi ayrı fitim, işte imkanlı ki yaşanıyor arkadaşım. :))
Genel anestezi sırasında çeşitli sebeplerden hasta uyanabiliyor Turuncu sen de sağlıkçısın bilirsin. Bazen maskenin yana kayması bile etkiliyor. Sezaryen öncesi oturdum sayfa sayfa anestezik farkındalığı okudum; ki sezaryende daha sık karşılaşılan bir durum olduğu da belirtiliyordu yazılanların arasında.

Ve bu durum (Yine yanlış bilmiyorsam ibaresini ekleyeyim) acı hissetme halinde de yaşanabiliyor;
Kiminde acı yok-hareket yok-bilinç açık
Kiminde acı yok-hareket var-bilinç yarı açık (Bu yüzden elleri kolları bağlıyorlar operasyonda, hasta ani kalkarsa diye :KK70:
Kiminde acı var-hareket yok-bilinç var. (Bu ağır travma sebebi oluyor)

Ben çok istemeyerek girdiğim için bilincimin anesteziyi reddettiğini falan düşünüyorum gayet bilimsel olmayan ama kendimce inandığım sebeplerle :))
Doktorum imkansız dedi durdu, sonra sorun Cem beye, yeni aldığı arabasının markası şu degil miymiş dedim, sordu da inandı bana :)

Evet bahsettiginin filmini yapmışlar, anesteziydi galiba filmin adı da, oluyordur muhakkak birilerine, de çok nadirdir acı hisseden diye düşünüyorum... filmin adını da verdim, korkacak olan korkusuna korku katmak için izlesin şimdi :KK70: 3 ay sonra genel anestezi ile bir Doğum daha yapacak bana da Harika oluyor bunlar :))

Normal Doğumda en önemli şeyler sabır, sükunet, soğukkanlılık ve kendine güven. Sende bunlar varsa her anlamda rahvan atlar gibi koşarsın zaten Doğum da neymiş.
Suni sancı alana kadar rahvan atlar gibiydim. Öyle ki evde ebeyle en dogalindan doguracagim diye şaha bile kalktım da gönüllü ebe bulamayıp hastaneye razı oldum. Böyle artist başlayıp böyle boynu bükük bitirmek hiç olmadı ama oldu ne yapayım :)

Ayni sey degil tabi ama ben kucukken discide hapsirdim. Hapsirinca tam uyusmadi agzim. O dis cekmenin nerdeyse hepsini hissettim, bagirdim, haykirdim ama doktor naz yapma dedi :işsiz: O cene kemigimden disin cikisina kadar hissettim yani igrencti.
Malesef benim asıl korkum önceki iki deneyimimde olduğu gibi doktoru çektiğim acıya inandiramamak. Simariklik zannediyorlar.

Ben çok istemeyerek girdiğim için bilincimin anesteziyi reddettiğini falan düşünüyorum gayet bilimsel olmayan ama kendimce inandığım sebeplerle :))
Doktorum imkansız dedi durdu, sonra sorun Cem beye, yeni aldığı arabasının markası şu degil miymiş dedim, sordu da inandı bana :)

Evet bahsettiginin filmini yapmışlar, anesteziydi galiba filmin adı da, oluyordur muhakkak birilerine, de çok nadirdir acı hisseden diye düşünüyorum... filmin adını da verdim, korkacak olan korkusuna korku katmak için izlesin şimdi :KK70: 3 ay sonra genel anestezi ile bir Doğum daha yapacak bana da Harika oluyor bunlar :))

Tamam konuyu kapattık, yok öyle bişi :D
Doktor imkansız diyosa imkansız tamam :D
Çoook nadir, nadirin de nadiri yani. Şeapma.
Sezaryen öncesi lokal kararım bunları okuyup okuyup verdiğim bi karardı ama oğlanı alır almaz genel anesteziyi bastılar zaten. Bir gitmişim pir gitmişim. Bişi olmaz. :D

Suni sancı alana kadar rahvan atlar gibiydim. Öyle ki evde ebeyle en dogalindan doguracagim diye şaha bile kalktım da gönüllü ebe bulamayıp hastaneye razı oldum. Böyle artist başlayıp böyle boynu bükük bitirmek hiç olmadı ama oldu ne yapayım :)
çok hoşsunuz :) ilkinde epidural aldım ameliyat anı sıkıntılıydı, ikincisi spinal oldu çok rahat geçti. Beni sezaryen sonrası ayağa kalkmalar yedi bitirdi. En büyük acı o. Oturmak kalkmak.. Allahım yaşayan bilir yok öyle bi acı. 3.bebeyi de doğurayım diyodum ama yetsin 2 tane dedim. 3.bi defa o acıyı göze alamıyorum.

Ben iki normal dogum yaptim.
Ikisi de suni sanci ve epiduralle oldu.
Ilk dogumumda iki kesi ve dikislerim vardi.
kesilerin acisini degil kesi anini hissettim evet ve dogum sonrasi kakara kikiri dikislerimi atti doktor.
Dikisler atilirken gayet hissettim ama epidural yapilana kadar suni sanci oyle bi canimi yakmisti ki dikismis kesiymis viz geldi tiris gitti.
Ikinci dogumda epidural aldim fakat sancilari gayet hissettim.
Dikis kesi olmadan dogdu ikinci bebegim.
Ilk dogumlar zor oluyor, ikinci inanin daha kolay.
Normal dogum simsek cakmasi gibi gelip geciyor, sonrasi cok rahat, en azindan benim icin oyle oldu.
Dogumhaneden yuruyerek ciktim, ciktigim gibi bagdas kurup bebegimi kucagima aldim.
Aci esigi hakkinda yorum yapamicam cunku ben acilar icinde kivransam da aciya odaklanmam, hep gececegine inanirim.
Sizde kendinizi bu fobiden siyirmaya bakin.
Tam da bu korkudan kurtulmak için açtım konuyu. Ne bileyim bir testi bir doktor onayi bir rapor bir bilirkişi görüşü olabilecek bir sikintidir da alır raporu rahat ederim dedim ama yokmuş öyle bir belge.

ben spinal yanı belden uyusturmayla sezeryan dogum
spınal hemoroıd amelıyatı
2 kere jınekolojık amelıyat seklınde 4 amelıyat gecırmıs bırıyım
2 haftadır cene kemıgıme kaynamıs yırmılık dıslerım cene cerrahı tarafından cerrahı yontemde cıkarılıyor tek tek

en ufak bırsey hıssetmedım sonrasında uyusuklugun gecmesı saatler suruyor hatta... uyusukluk gectıkden sonra herkesden daha az agrı hıssedıyorum

hatta amelıyat olurken doktorla sohbet ederken bu konuyu konustuk . genel aneztesı olup acıyı komple hıssedıp ama uyusturuldugu ıcın konusamayan amelıyat sonrası kendısıne neler yapıldıgını tek tek anlatan hastalardan bahsettım

cok nadir bınde bır hatta mılyonda bır olan bırsey bu . aksı halde psıkolojık dedı.uyusturuldukdan sonra hıssedemezsın hıssetsen senı burda kımse tutamaz acıdan dedı
Ben tüm acıyı hissettigimi dusunmuyorum. Ama hani sadece ipin deriyi sundurgunu hissettim sadece diyorlar ya o konfordan çok çok uzak oluyorum. Aaa anesteziye ragmen canım yanıyor düşüncesi insanı o an şoka soktuğu için belki herkesin sıfır hissettiğini 3 hissedip 5 algiladim. Ama kesinlikle acı hissettim.

Tamam konuyu kapattık, yok öyle bişi :KK70:
Doktor imkansız diyosa imkansız tamam :KK70:
Çoook nadir, nadirin de nadiri yani. Şeapma.
Sezaryen öncesi lokal kararım bunları okuyup okuyup verdiğim bi karardı ama oğlanı alır almaz genel anesteziyi bastılar zaten. Bir gitmişim pir gitmişim. Bişi olmaz. :KK70:

İkinci Doğumda ayıldıgımda anestezi uzmanı başımdaydı (Cem bey meşhur oldu sayemde :D)
Bir şeyler söyledi bir an algılayamadım, adama bir doz daha verin biraz daha uyuyayım bence falan dedim. Gerçekten de çok yorgundum ve dinlenmeye ihtiyacım vardı, vereydi iyidi. Adam muhtemelen beni keş falan sanıyor
Şimdi de uykusuz gecelerime bakınca. Neyse artık Doğumda uyurum diyorum. Dünden hazırım anlayacağın :)) hooop 10-9-8-7 diyemeden gideceğim.

Bu arada hiç hiç ihtimal dahilinde değil Benim için lokal anestezi ile sezaryen.
Sakin, soğukkanlı biriyim aslında ama ameliyat masasında beni keserlerken uyanık olmasam daha iyi olur gibi hissediyorum. Bebeğimle bir yarım saat geç görüşsem de olur, nasıl olsa sonraki 3-5 yıl yakamdan düşmeyecek.

Türkiyede epidural nasıl yapılıyor? Bir iğne daha vurun demişsiniz de. Bende suni sancı aldım ve epidural oldum. Epidural takıldı ve bana kumanda gibi bir şey verildi. O kumandaya 30dk dan önce basamıyorsunuz, 30 dkdan sonra bir şeyler hissetmeye başlayınca basıyorsunuz, böylelikle tekrar almış oluyorsunuz. Bu tamamen benim elimdeydi yani.
Ayağa kalka bilmiştim, yürümüştüm ama tabi ki çok tuhaf bir histi.

Açılmam tamamlanınca bana artık basma kumandaya biraz hisset dediler, öyle yaptım. Herşey mükemmeldi.

Yani bende acıya pek dayanamam ama hiç bir şey hissetmedim ki.. Yine yırtık olduğu için dikerlerken hiç bir şey hissetmedim.
Belki de güzel takamadılar epiduralinizi? Olabilir mi?
İkinci igneyi epizyo kesisi dikilirken istedim yanlış anlamissiniz. Epidural öncesi stresi epidural takılınca bir uyku sarhoşluğuna donusunce doktor durtene kadar dalıp dalıp gidiyordum, zaman çok hızlı geçti doğum anı geldi, kumanda falan hiç hatırlamıyorum :)

Acı eşigim cok yuksektir sadece kanal dolgularım uyusturucuyla yapildi Hissetmem önemli degil yok sayıyorum .
2.Dunya savasinda hastalara anestezi verdik deyip hatur hutur kesmisler ama anestezi filan hak getire kimse bisey hissetmemiş .Plasebo etkisi deniyor buna .
Bence sizinkide psikolojik yada yetersiz anestezi .
Oglum bir ameliyat gecirdi çıkan herkes uyuyordu ama o uyanikti .Dr geldi tekrar uyusturucu verdi ise yaramadı,sonra tekrar verdi .Galiba üçuncude sakinlesti.Dr bu uyusturucuyu bir danaya versem yıkılmıstı dedi.Ve 3 yaşindaydı sakinlesmesi icin once ben bi 15 dk ustunde oturdum .Sonra babasi oturdu .:KK70:Kan ter icinde kalmıstım ,feci bir gündü ve oglumunda acı esiği yüksektir .

Bundan sonra kendinize 2 doz uyusturucu aldim diye telkin verin.

İkinci Doğumda ayıldıgımda anestezi uzmanı başımdaydı (Cem bey meşhur oldu sayemde :KK70:)
Bir şeyler söyledi bir an algılayamadım, adama bir doz daha verin biraz daha uyuyayım bence falan dedim. Gerçekten de çok yorgundum ve dinlenmeye ihtiyacım vardı, vereydi iyidi. Adam muhtemelen beni keş falan sanıyor
Şimdi de uykusuz gecelerime bakınca. Neyse artık Doğumda uyurum diyorum. Dünden hazırım anlayacağın :)) hooop 10-9-8-7 diyemeden gideceğim.

Bu arada hiç hiç ihtimal dahilinde değil Benim için lokal anestezi ile sezaryen.
Sakin, soğukkanlı biriyim aslında ama ameliyat masasında beni keserlerken uyanık olmasam daha iyi olur gibi hissediyorum. Bebeğimle bir yarım saat geç görüşsem de olur, nasıl olsa sonraki 3-5 yıl yakamdan düşmeyecek.

Yani, o da bi tercih. Ben de tamamen kendimden geçmekten ürkerim, illa uyanık olabilme imkanım varsa beni keserlerken de uyanık olayım, müdahale edebileyim hani "Doktor yavaş kes yavaş" filan gibisinden ters bi şeyler hissedersem.
Sonradan öğrendim ki, sezaryen sırasında araya çekilen örtüyü kaldırtma imkanın da varmış, çocuğun kesiden çıkışını görmek istiyorum kapatmayın dersen, o perde gibi örtüyü alıyorlarmış. Ama yine de tavandaki ameliyat ışıklarının aynalarindan yansıyan her şeye bakmıştım. Baya gazlı bez gitmişti karnıma :D

Epidural almamışsınız işte, benim durumum bu.
Epidural takılırken bir uyuşturucu yapılıyor, siz sadece en başta onun rahatlığını almışsınız, o kadar.
Zaten maksimum 2 saat sürüyor o, ağrı kesici iğne sonuçta.
Boşuna prenses doğum demeyin, normal doğum sizinki de.
Çünkü ya kumanda ya da enjeksiyon ile katetere ilaç verilmesi gerekiyordu.
Ya da işlem sırasında en başta tek doz uygulandı, tabi doğuma yetmez ki!
Sorun çözüldü yani...

Son düzenleme:

Bende ameliyat olucam yakın zamanda :deli: ama bundan öncede bir iki ameliyat geçirdim hiç birşey hissetmedim :halay: hatta sezeryan gibi kist alameliyatı oldum genel anestezi altında ameliyattan 2 saat sonra geziyordum :KK53::KK53:

Back