Acı eşiği tıbben ölçülebilir bir şey mi? Doğum korkusu olan okumasın.

ahaha o gazlı bezle sürdükleri zımbırtının kokusu beni benden aldıydı zaten. iğrenç bir yanık kokusu dağladılar sandım dikiş atmak yerine:))

Bir yazı okumuştum yıllar önce gözünü ameliyatla aldırması gereken bir kadın da bu tarz bir şey yaşamış. Tam hatırlamıyorum ama anesteziye göre gözü açık şekilde kalacak ama bilinçsel ve fiziksel uykuda olması gerekiyormuş. Ama kadın ameliyatın ortasında uyanmış, tüm acıyı hissetmiş ama uyuşturulduğu için hiçbir tepki verememiş. Sonra bir dernek kurmuş bu tarz travmatik olay yaşayan çok fazla kişi varmış aslında. Çok etkilenmiştim, şimdi bulamadım yazıyı ama o tarz bir şey olabilir. Bir tür bağışıklığınız olabilir sanırım araştırmak lazım. Not: doğum korkum var ölesiye korkuyorum sırf bu yüzden çocuk fikrine çok soğuğum malesef...

Sigara iciyor musun sigara anestezi etkisini azaltir. Gerci benim teyzemde hiç sigara icmemesine ragmen anestezi etki etmez o da dogumda bütün dikisleri hissetmis

O dediğin raporları hiç duymadım. Ben spinal sezeryan oldum kesilme aşamasını hissetmedim ama bebeği çıkarmalarını baya baya hissettim. Çünkü belden aşağın uyuşuk ama bebeği göğsümün altından ittirdiler ve ben yattığım yerde baya sallandım falan hatta dedimki aaaaaaa ben hissediyorummmmm falan.

Ayni sey degil tabi ama ben kucukken discide hapsirdim. Hapsirinca tam uyusmadi agzim. O dis cekmenin nerdeyse hepsini hissettim, bagirdim, haykirdim ama doktor naz yapma dedi O cene kemigimden disin cikisina kadar hissettim yani igrencti.

Son dikisin çatır çatır atıldığını hatırlattı bu bana doğum sonrası boğazlarım acımış sesim kisikmisti bagirmaktan

Cok etkileyici : (

19 ay oldu dogurali. hala o cigliklarim kulagimdan gitmiyor. bende dikis anini cok kötü hissettim. doktor ipi cekerkeb dizlerimin cani cikiyordur resmen. ve hala cok kötü oluyorum düsündükce.

Ya simdi dusunuyorumda.. ilk dogumda dikis attiklarinda hissetmemistim. 2. De gene ole.. 3. Dogumda bende hissettim baya baya.. hatta uyusturmayi beceremedi bu kadin diye soylendim. Bu durunda aci esigim dusmus mu benim?

Anestezik farkındalık/bilinçlilik denilen olay bu.
Sezaryene girmeden önce güzeeelce okumuştum.
Anestezi doktorunun hatası.

Bende sezaryanda hissettim.aciyor dedim sonra tamamen uyumusum.bazilari hissediyot malesef normali de sezaryanida hepsi ayri zor tabi

Ben iki normal dogum yaptim.
Ikisi de suni sanci ve epiduralle oldu.
Ilk dogumumda iki kesi ve dikislerim vardi.
kesilerin acisini degil kesi anini hissettim evet ve dogum sonrasi kakara kikiri dikislerimi atti doktor.
Dikisler atilirken gayet hissettim ama epidural yapilana kadar suni sanci oyle bi canimi yakmisti ki dikismis kesiymis viz geldi tiris gitti.
Ikinci dogumda epidural aldim fakat sancilari gayet hissettim.
Dikis kesi olmadan dogdu ikinci bebegim.
Ilk dogumlar zor oluyor, ikinci inanin daha kolay.
Normal dogum simsek cakmasi gibi gelip geciyor, sonrasi cok rahat, en azindan benim icin oyle oldu.
Dogumhaneden yuruyerek ciktim, ciktigim gibi bagdas kurup bebegimi kucagima aldim.
Aci esigi hakkinda yorum yapamicam cunku ben acilar icinde kivransam da aciya odaklanmam, hep gececegine inanirim.
Sizde kendinizi bu fobiden siyirmaya bakin.

iki kere spinal oldum hiçbirşey hissetmedim. Keşke genel anestezi ile sezeryan olsaydınız.

Ben normal dogum yaptım şunca cocuk cıktı da o dikiş acısı başka biseydi ya...ilk dikiste resmen kendimi geri cektim,kadın uyardı kipirdarsan yanlış yaparim diye

ben spinal yanı belden uyusturmayla sezeryan dogum
spınal hemoroıd amelıyatı
2 kere jınekolojık amelıyat seklınde 4 amelıyat gecırmıs bırıyım
2 haftadır cene kemıgıme kaynamıs yırmılık dıslerım cene cerrahı tarafından cerrahı yontemde cıkarılıyor tek tek

en ufak bırsey hıssetmedım sonrasında uyusuklugun gecmesı saatler suruyor hatta... uyusukluk gectıkden sonra herkesden daha az agrı hıssedıyorum

hatta amelıyat olurken doktorla sohbet ederken bu konuyu konustuk . genel aneztesı olup acıyı komple hıssedıp ama uyusturuldugu ıcın konusamayan amelıyat sonrası kendısıne neler yapıldıgını tek tek anlatan hastalardan bahsettım

cok nadir bınde bır hatta mılyonda bır olan bırsey bu . aksı halde psıkolojık dedı.uyusturuldukdan sonra hıssedemezsın hıssetsen senı burda kımse tutamaz acıdan dedı

Öff ya merakimdan Tum yorumlari okudum. Zihnimden silemem artik . isin kotusu pzrtesi gnu kardesim dogm ypcak. Genel anestezi istedi. Bende kiza diyordum yarim al die aman amn iyikibeni dinlemedi garibim anyayi konyayi gorurdu o degil de deli gibi cocuk isyordum 10 dk ya kdr .

Ben de adamin elini birakmak istememistim çattık ya demistir kesin

Türkiyede epidural nasıl yapılıyor? Bir iğne daha vurun demişsiniz de. Bende suni sancı aldım ve epidural oldum. Epidural takıldı ve bana kumanda gibi bir şey verildi. O kumandaya 30dk dan önce basamıyorsunuz, 30 dkdan sonra bir şeyler hissetmeye başlayınca basıyorsunuz, böylelikle tekrar almış oluyorsunuz. Bu tamamen benim elimdeydi yani.
Ayağa kalka bilmiştim, yürümüştüm ama tabi ki çok tuhaf bir histi.

Açılmam tamamlanınca bana artık basma kumandaya biraz hisset dediler, öyle yaptım. Herşey mükemmeldi.

Yani bende acıya pek dayanamam ama hiç bir şey hissetmedim ki.. Yine yırtık olduğu için dikerlerken hiç bir şey hissetmedim.
Belki de güzel takamadılar epiduralinizi? Olabilir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…