- 3 Nisan 2014
- 36.161
- 147.502
- 798
- Konu Sahibi gunebakan_
-
Zaten genel anestezi olmadan baskıyı illaki hissediyorsun Noop, ben nefes alamadığımı çok net hatırlıyorum, çocuk yukarı mı kaçtı, çıkaracağız diye yanlışlıkla akciğerimi tutup onu mu çekmeye çalıştılar, resmen bi organlarım ağzıma kadar geldi sandım tıkandım. Soğukluğu hissediyorsun zaten o da var gazlı bezle kırmızı zimbirtidan sürüyorlar, keserlerken acımadı ama çocuğu çıkardıktan sonra sızım sızım vurmaya başladı iç taraflardan ağrılar. Oğlanı yanağıma getirdiler yavreeem ağlamağ derken zaten dikime toplamaya mı geçtiler "Ben tuhaf oluyom" dedim, doktor işareti çaktı, sonrası yok bende
Doğuma girmeden konuştuktu yani sağ olsunlar çok kontrolüydüler. Hiç korkmaya gerek yok (Tüm bu anlattıklarıma rağmen korkmayın) Doktorlarınızla iletişimde olduğunuz sürece ve doktorunuz da iyiyse (Doktorun iyisi de önemli, kimi Nemrut oluyor) onlar zaten durumu ele alıyorlar her noktadan.
Sigara iciyor musun sigara anestezi etkisini azaltir. Gerci benim teyzemde hiç sigara icmemesine ragmen anestezi etki etmez o da dogumda bütün dikisleri hissetmisMerhaba. Aile icinde canı tatlı tabir edilen biriyim. Parmakla dürtülen yerim bile uzun uzun ağrır ve morarır hemen. Morluklarım da zor geçer.
Doğumda suni sancıya dayanamadığım için epidural istedim. Forumdan okuduklarıma göre epidural alanlar kasilmalari bile hissetmiyordu. Ben kasilmalari önce hafif doğuma yakın şiddetle hissettim ve yine çığlık çığlığa bir doğum oldu. Yine forumda okuduklarima göre epizyo kesisi yapıldığını kadınlar doktor dikiş atacagim dedigi zaman anlıyordu ama ben epizyo acisiyla çığlık attım. Ne makas gormustum ne biri kesiyorum dedi, korkudan acıdı zannetmedim yani. Anesteziye ragmen dikiş acısını da şiddetli hissettim. Doktora yalvardım bir iğne daha yapıp devam etmesi için ama ara vermeden diktiğine göre yapmadı yenisini. O sırada titremekten soylediklerim anlaşılmıyordu, tum vucudum titriyordu, korkudan mi, su kaybi mı, kan kaybi mi başka bir şey mi hala bilmiyorum. Lisede lokal anesteziyle bademcigimi aldirirken de dayanılmaz aci cekip çığlıklarla beklemistim ameliyatin bitmesini.
Gelecekteki olası tüm operasyonlarin canımı bu kadar yakacagini düşünmek beni gerçekten yıpratıyor ve sık sık bu konuyu düşünürken buluyorum kendimi. Acaba buna benzer bir durum yaşayan var mi? Acı eşiği ya da anestezi duyarlılığı tıbbi olarak ölçülebilen bir şey mi? Muhtemel bir ameliyat söz konusu oldugunda anestezi dozu konusunda doktorumu yönlendirebilecek bir rapor bir belge alabilir miyim? Cevap verecek doktor arkadaşlar varsa çok mutlu olurum.
Zor bir bebeğim olduğu için düzenli yazamayabilirim.
Son dikisin çatır çatır atıldığını hatırlattı bu bana doğum sonrası boğazlarım acımış sesim kisikmisti bagirmaktanbende suni sancı ile doğum yaptım epidural almadım sizde de epidural işe yaramadıysa çektiğiniz acıyı çok iyi biliyorum
Doğum sonrası dikişi ipin geçişine kadar hissettim o acıyı çekmemiş olsaydım o dikişler bile bi travmaydı benim için en son artık hissedıyorum çok canım yanıyor dedim doktor son dikiş bitti diyince bi süre daha dayandım. Aylarca etkisinden kurtulamamıstm.
Sizin de daha çok yeni zamanla unutucaksınız
Cok etkileyici : (Bir yazı okumuştum yıllar önce gözünü ameliyatla aldırması gereken bir kadın da bu tarz bir şey yaşamış. Tam hatırlamıyorum ama anesteziye göre gözü açık şekilde kalacak ama bilinçsel ve fiziksel uykuda olması gerekiyormuş. Ama kadın ameliyatın ortasında uyanmış, tüm acıyı hissetmiş ama uyuşturulduğu için hiçbir tepki verememiş. Sonra bir dernek kurmuş bu tarz travmatik olay yaşayan çok fazla kişi varmış aslında. Çok etkilenmiştim, şimdi bulamadım yazıyı ama o tarz bir şey olabilir.Bir tür bağışıklığınız olabilir sanırım araştırmak lazım. Not: doğum korkum var ölesiye korkuyorum sırf bu yüzden çocuk fikrine çok soğuğum malesef...
Bir yazı okumuştum yıllar önce gözünü ameliyatla aldırması gereken bir kadın da bu tarz bir şey yaşamış. Tam hatırlamıyorum ama anesteziye göre gözü açık şekilde kalacak ama bilinçsel ve fiziksel uykuda olması gerekiyormuş. Ama kadın ameliyatın ortasında uyanmış, tüm acıyı hissetmiş ama uyuşturulduğu için hiçbir tepki verememiş. Sonra bir dernek kurmuş bu tarz travmatik olay yaşayan çok fazla kişi varmış aslında. Çok etkilenmiştim, şimdi bulamadım yazıyı ama o tarz bir şey olabilir.Bir tür bağışıklığınız olabilir sanırım araştırmak lazım. Not: doğum korkum var ölesiye korkuyorum sırf bu yüzden çocuk fikrine çok soğuğum malesef...
Merhaba. Aile icinde canı tatlı tabir edilen biriyim. Parmakla dürtülen yerim bile uzun uzun ağrır ve morarır hemen. Morluklarım da zor geçer.
Doğumda suni sancıya dayanamadığım için epidural istedim. Forumdan okuduklarıma göre epidural alanlar kasilmalari bile hissetmiyordu. Ben kasilmalari önce hafif doğuma yakın şiddetle hissettim ve yine çığlık çığlığa bir doğum oldu. Yine forumda okuduklarima göre epizyo kesisi yapıldığını kadınlar doktor dikiş atacagim dedigi zaman anlıyordu ama ben epizyo acisiyla çığlık attım. Ne makas gormustum ne biri kesiyorum dedi, korkudan acıdı zannetmedim yani. Anesteziye ragmen dikiş acısını da şiddetli hissettim. Doktora yalvardım bir iğne daha yapıp devam etmesi için ama ara vermeden diktiğine göre yapmadı yenisini. O sırada titremekten soylediklerim anlaşılmıyordu, tum vucudum titriyordu, korkudan mi, su kaybi mı, kan kaybi mi başka bir şey mi hala bilmiyorum. Lisede lokal anesteziyle bademcigimi aldirirken de dayanılmaz aci cekip çığlıklarla beklemistim ameliyatin bitmesini.
Gelecekteki olası tüm operasyonlarin canımı bu kadar yakacagini düşünmek beni gerçekten yıpratıyor ve sık sık bu konuyu düşünürken buluyorum kendimi. Acaba buna benzer bir durum yaşayan var mi? Acı eşiği ya da anestezi duyarlılığı tıbbi olarak ölçülebilen bir şey mi? Muhtemel bir ameliyat söz konusu oldugunda anestezi dozu konusunda doktorumu yönlendirebilecek bir rapor bir belge alabilir miyim? Cevap verecek doktor arkadaşlar varsa çok mutlu olurum.
Zor bir bebeğim olduğu için düzenli yazamayabilirim.
Ben de adamin elini birakmak istememistim çattık ya demistir kesinamin cümlemizinkini..
valla benimde canım tatlı değildir. her iki sezeryandan sonra eve gelip iş yaptım hatta. ama epiduralli esnasında o kadar bağırdım ki doktorYokuspokus gibi genel anesteziye almayı teklif etti. yok dedim yarısı bitti ben bağırırım siz takılmayın devam edin:)) hastabakıcı bir çocuk vardı elini sıkmaktan rahat iki gün iş göremez raporu almıştır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?