Acı eşiği tıbben ölçülebilir bir şey mi? Doğum korkusu olan okumasın.

Her kişinin bünyesi ve acıya dayanıklılığı farklıdır arkadaşım. İki normal doğum yaptım. İlk zamanlar genişleme hissediliyor. Ama zamanla eski haline döndüğünde hiç bir fark olmuyor. Açıkçası eşim böyle tarif ediyor (afedersiniz açık oldu biraz). Herkesin yaşadığı kendine özeldir. Kimi sezaryenden memnundur kimi normal doğumdan. Tamamen kişisel tecrübeler bence.

Merhaba
Ben aciya dayaniklilikla ilgili bakmiyorum olaya.
Benim icin estetik yapi onemli. Bir ömür hayatimin odak noktalarından biri olacak cinsellik icin riske edemem. Bir de annemin ve arkadaslarimin yaşadıkları beni zaten cok etkiledi. Sizin esiniz tabi ki dogru söylüyordur . Benim esim disim cekilirken çektiğim acıya dayanamaz . Koca adam aglar. O da asla istemedi. Hoş istesede annemi gördükten sonra yapmazdim. Ne guzel sizin ki sorunsuzmuş.
Vajinal mudehaleleri sevmiyorum. Elimde değil
Hayirli doğumlar...

normali deneyip sezeryana dönmüş biri olarak bazen çocuk gelmek istemeyip o yolda bekleme yapınca insanın başına ne geleceğini kestirmek güç normalde de ameliyatta da her zaman riskler mevcut bence yüzde elli bebiş de seçiyor sanki nasıl geleceğini normal gelecekse bi şekilde çabucak doğuyor.ama gelmeyecekse bitmek bilmiyor sancılar.bence kadının yanında ana babadan çok böyle yaşam koçu gibi biri olsun ki yatıştırsın her türlü.

Bende bir kez normal dogum yapip o bozulmayi deformasyonu yasayan biri olarak 2 de goze alamadim ve sezaryan oldum. Cunku doktorum 1 dogum yapmisla 2 veya 3 dogum yapmis birinin ayni olmayacagini soyledi zararin neresinden donersen kardir dedim yani her normal dogumdan sonra bozulma artacaktir kim inanmak istemezse istemesin ama gercek bu. Hic normal dogum yapmamis biriyle normal dogum yapmis birinin vajina sıkılıgi asla ayni olmuyor.cinsellik evlilik ve insan hayatinin odak noktasi oldugu icin bende size sonuna kadar katiliyorum riske etmemek gerek

Aynen öyle
Eski haline dönüyor demek tamamen yalan.
Kendi doktorum da dedi bana . Her seyin bedeli var tabi ki eski haline gelmez ama o da farkli bir duygu dedi. Daha sonra daraltma yaptirilir dedi. Ne gerek var riske girmeye. Bir de tabi dediğim gibi eşim büyük faktör. Asla istemedi

Bunu söyleyebilmek için bütün normal doğum yapanların öncesinde ve sonrasında vajina genişliğinin ölçülmesi lazim. Kesinlikle genişlik oluyor fakat egzersiz ve spor hayatındaysa bir insanın kalıcı bir genişleme söz konusu değil. Genişleme yaşayan arkadaşlar mutlaka bununla yaşamak zorunda diye bir şey yok. Elbette memnun değillerse daraltmaya gidilebilir. Ancak bunu kendi vücut yapısından öteye gidip, genelleme yaparak her normal doğum mutlaka kalıcı hasar bırakır ve ikinci üçüncüde daha da artar demek adaletli bir yaklaşım değil. Mesela cevremde sezaryen ile doğum yapan arkadaşlarımın göbekleri var. Ama genelleme yapıp sezaryen göbeği erimez demem ne kadar acımasızca bir yaklaşım olursa, her normal.Doğumda aynı deformasyon yaşanır demek de o kadar acımasızca.

Bende de uyuşma oluyor ama etkisi çabuk geçiyor normalde 2 saat sürüyorsa etkisi bende 1,5 saat en fazla.. Bu nedenle epiduralli normal doğumda bile acı hissettim çünkü anestezi uzmanı başka bir doğuma gitmişti...

ilk doğumumu normal yapmış biri olarak, hiçbir değişiklik olmadı bende.. Ama ıkınmada zorluk yaşayıp yukarıdan bastırarak çıkarılan bebekler, çatısı dar olmasına rağmen zorla normal doğum yaptırılanlar, makat gelişinde bile normal doğum yapanlar var onlar için geçerli olabilir sanıyorum. Böyle bir genel-geçer durum olsa yurt dışında da bu kadar normal doğum yapmak isteyen insan olmazdı sanırım. Tabi anne nasıl kendini iyi hissedecekse öyle olmasından yanayım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…