Arkadaşım sana mikrop demedim ki
yenidoğan bebek mikroplara hassas olur, zaman içinde bağışıklık kazanır dedim.
Ayrıca senin,ailenin ve eşinin ailesinin kimseye saygı duymayan,bencil bir aile yapınız var. Sizin gibi düşünmeme imkan yok . Benim öz ablam doğum yaptığında hastanede üçüncü kişi istememişti, eşi ile beraber bakmak istemişti ,sezaryanli olduğu halde. Biz de saygı duyduk,eve geçtik. Kimse yatiya kalsin istemezdi çünkü tüm gün memesi açık bebek emzirirdi,evinde rahat rahat. Bu yüzden ne anne ne kaynana ne komşu ne elti ne kardeş. Kimse catkapi gidip rahatsızlık vermedik. Mutlaka sorduk, eğer 'gelin' derse gittik. Lohusa haliyle kimseyle uğraşmadi, kimseyi ağırlamadi, misafir gelecek diye evini toplamak silmek zorunda kalmadı.
Bu yüzden kocası,bebeğiyle gerginlikten uzak ,güzel bir lohusalık geçirdi.
Benim yaşadığım dünya böyle bir yer. Bu dünyada canından kanından olsun davet etmeyen insanın evine gidilmez. Birisine gitmeden önce rahatsızlık veririm diye korkulur. Bebekler ne kadar tatlı da olsa mikrop kapar diye korkulur opulmez... Herkes birbirinin hayatına saygı duyar. Bu nedenle mutluyuzdur.
Sizin anlattiginiz hayatta kimse kimseyi sevmiyor,kimse kimseye saygı duymuyor, herkes herkesin alanına müdahil, kaos içinde yaşıyorsunuz. Bu yüzden empati yapmak imkansız.
Ama bence gitme yani. Biri yukarıda 'halasin,bebek için git' demiş ama bebek sanki seni mi tanıyacak? Biraz büyüyünce anlayınca bag kurarsın.