Acaba bir gün bende "anne" olacak mıyım...?

İnşallah allah tüm evlat sahibi olmak isteyenlere hayırlısıyla sağlıklı sıhhatli bebekler nasip eder bizlerin de kucağını doldurur inşallah

Tup bebekmi yapilack canm insallah hayirla sonuclanir trdavin

Yok canım tüp bebek değil ama çok iyi doktorum var.. Ondan Allah razı olsun, 3 senedir 1 tane bile yumurtam büyümezken şimdi 15 ve üzeri var ve hepsinin durumuda çok iyi çoğu da çatlamış.. Hap ve iğne kullandım.. Cumartesi çatlatma iğnesi vuruldum işte bakalım nasip arkadaşım bekliyorum..

canım senle en son özelden yazdk.şmdi ne durumdasn tam olark?

Dün doktordaydım arkadaşım durumun çok çok iyi dedi.. 15 ve üzeri yumurtam var, gün aşırı ilişki önerdi.. En önemlisi kafandan bebek fikrini atıcaksın dedi, o şekilde ilişki olsun dedi.. Çoğul gebelik oluşabilir dedi, birden fazla yumurtam oluştuğu için.. İnşallah Rabbim nasip eder...

Oy oy sağolasın nur yolu..
Biliyo musun doktorum çoğul gebelikten bahsetti..
Rabbim bilir tabi ki, ama yumurtaların durumuna göre öyle dedi..
3 senedir bekliyorum inşallah bu ay kavuşurum ..
Allah razı olsun duandan ayırma arkadaşını..

Amin arkadaşım kaybın için üzüldüm.. Rabbim bi'daha öyle acılar yaşatmasn..
İstanbuldaysan doktorumu önerebilirim..
İnşallah kavuşursun bebeğine..
Moralini bozma, Rabbim nasip edicek..
O canı rahmine yerleştiricek..
Dua et bol bol..

İnşallah allah tüm evlat sahibi olmak isteyenlere hayırlısıyla sağlıklı sıhhatli bebekler nasip eder bizlerin de kucağını doldurur inşallah

Amin inşallah, Rabbim bebek isteyen tüm ailelere nasip etsin..
Çok zor bir imtihan, ama insanoğlu nelere dayanmış..
Sabırla geçeceğiz bu sınavı, evlatlarımıza kavuşacağız inşallah..

insh canim benim
uzulme ve umudunu kaybetme, duamdasin

Yok canim manisadayim.doktorum izmirde.iyi dileklerin için teşekkürler.Allah herkesin yardımcısı olsun

insh canim benim
uzulme ve umudunu kaybetme, duamdasin

Sağol gülüm sen ve senin gibi iyi yürekli insanlar benim bu zorluklarla dolu yolumda
birer ışık birer umut oluyorlar..
Allah razı olsun, umudum benimle..
Bakalım ayın sonlarına doğru belli olur
sorduğum bu sorunun cevabı..

Yok canim manisadayim.doktorum izmirde.iyi dileklerin için teşekkürler.Allah herkesin yardımcısı olsun

Amin arkadaşım güzel haberler alınca burada paylaşalım,
umut olsun..

Allah yazdıysa, ne zaman hayırlı gördüyse ve zamanı gelince inşallah anne olucaksın diyerek sözlerime başlamak ve kısaca kendi hikayemi anlatmak isterim.. Hani belki umut olur diye..

Evliliğimizde 4.yılı bitiriyoruz 3 gün sonra biz.. Evlendik evleneli de hiç korunmadık,hep çocuk istedik.. Ciddi anlamda 3-4 ay sonra başladık ve yalan olmasın tam hatırlamıyorum ama 5. ya da 6.ayda hamile kaldım.. O heyecan ve mutlulukla hemen hemen herkese söyledik ve 7.haftanın bitimine doğru düşük yaptım.. Boş gebelik sebebi ile.. Müthiş bir ağrı ve kanama ile başlayan kötü son..

Vazgeçmedik.. Çok isteyerek devam ettik.. Hiç korunmadık.. Üzerine tam 1 sene geçtikten sonra 2.hamileliğim gerçekleşti.. Tabi korku ve endişe var, ilk seferden acı bir tecrübe var ya kimseye söylemedik bu kez.. Sadece aileler biliyor ama yine 7.haftada yine boş gebelik ve yine aynı acılarla düşük..

Özel hastanede yaptırmaya kalksam 3.000 tl civarı tutan bir dolu genetik,hormonel testler yapıldı.. Sorun ne diye.. Çünkü genelde genetik sorundan oluyor boş gebelik.. Düşen keseden parçalar alındı,incelemeye gitti.. Hiç bir sonuç yok,hiç bir problem yok.. Sorun yok.. Hani her şeyin normal olmasına sevinemedim bile,ya bir daha olursa düşncesinden..

Bu kötü olaydan bile iyi yön buldum kendime ben.. Her iki düşüktede kürtaja gerek kalmadı mesela.. Ağrım acım çok oldu ama rahim kendi kendini temizledi ve o zamanlar satılan ama şu an yasak olan bir ilaçta buna yardım etti..

2.düşüğün üstüne 4 ay geçtiydi ki 3.hamilelik haberi geldi.. İnan bana sevinç,mutluluk gibi duygular o korku,endişe ve acabaların yanında ufacık kalmıştı.. Önemini yitirmişti nerdeyse.. Yine bebek yok mu?Boş gebelik mi?Dış gebelik mi?O mu bu mu derken 7.haftayı zor ettim.. Ama nasibi varmış oğlumun,gördük kalp atışlarını.. Şimdi 1.5 yaşına doğru ilerliyor kendileri.. O kalp atışı anını ilk duyduğumuz günü ömür boyu unutabileceğimi sanmıyorum.. "En güzel günüm" olarak geçti tarihe..

Üstelik ben pko'yum.. Yani yumurta tembelliği var.. Birazda fazlalık olan kilolarla bağlantılı bu.. 1.düşükten sonra çıktı ortaya,öncesinde böyle bir şey yoktu..

Önceki düşüklerim için doktorum "sorununuz olmadığına göre,kadere tesadüfe bağlayacağız" demişti.. Öyleymiş cidden.. Bu da benim sınavımmış demek.. Sabretmek,isyan etmemek ve her şeyden önce hayırlısını,sağlıklısını dilemek gerekmiş.. Ben bu uğurda bunu öğrendim.. "Neden ben" diye asla sormamak gerek,sorgulamamak gerek.. Dünyada her zaman senden daha kötü olan,daha kötüsünü yaşayan birileri var çünkü.. Şükretmek gerek..

Çok isteyince beklemek zor gelir,sabretmek işkencedir.. Seni çok iyi anlıyorum _Verda_ ama inan bana Allah zamanı gelince veriyor.. Sen elinden geleni yapmaya devam et,gerisini Allah'ın takdirine bırak..

Baya uzatmışım farketmeden ama umut olur belki sana ve okuyan,anne olmak isteyen arkadaşlara.. Dilerim ki bu isteğin en hayırlı zamanda,en kısa sürede gerçekleşsin..

pufpuff
Yüreğimi ferahlatan hani içimi rahatlattın derler ya öyle bir yaklaşımın oldu..
Teşekkür ederim, öncelikle.. Ben de bebeğimin kalp atışlarını duyacağım zamanları hayal ediyorum..
Bir gün olacak biliyorum... Lakin sabretmek zor.. İnsanların tuhaf sorularına geri dönmek zor..
Çok uzak bir zamana gitmeden bugün yaşadığım olayı anlatayım, kayınvalide ile markete giderken
eski bir komşusuyla karşılaştık.. Kadın beni baştan aşağa süzdü, sonra kim hanım kızımız dedi.. Kayınvalidem de
"küçük gelinim" dedi.. Komşusu da ne kadar oldu evleneli'den tut, bebek yok mu bebeğe kadar gitti sağolsun..
Hatta yetmedi eleştirdi, "şimdikiler istemiyor anacım ben hep diyorum yapın ne var sanki!" Ben de ufak bir tebessümle bir zamanı vardır belki diyerek yanlarından ayrıldım.. Biraz daha dursaydım farklı cümleler çıkacaktı ağzımdan, kendimi tanıyorum.. "Yapın ne var sanki" nedir ya? Sanki biz mi yapmıyoruz? Rabbimin takdiri.. Bazı şeyler bizim elimizdeymiş gibi konuşuyor insanlar, özellikle cahil insanlar.. Benim elimde hiçbir şey yok.. Bebeğimin yolunu beklemekten başka..
Herkesin imtihanı ayrı tabi, kimisi gerçekten korunur bebek düşünmez, ama ben evlendiğimden beri istiyorum.. Her ay doktorlardayım, sadece bir dönem ara vermiştim o da geçen yaz artık sıkılmıştım.. Demem o ki kendimizden çok etrafımızdaki insanların bize olan tutumları da önemli.. Benim çevremde yok mu benim gibileri? Var tabi ki ... Daha geçen ay düşük yaşayan bir akrabam var, tedavide olduğumu oda biliyor ama onun yanında ben hiç konusunu açmıyorum.. Bu nedir.. Saygı duymaktır.. Ayy içim dolmuş resmen, ben de çok yazdım.. Desteğinizi her zaman bekliyorum, oğlunuzla size, huzurlu mutlu sağlıklı günler diliyorum..

Mujdeli haberlerle insh canim

Her türlü yardımcı olmaya çalışırım ben.. Bu yollardan geçmiş biri daha iyi anlıyot karşısındakinin duygularını.. Daima desteğe ihtiyaç duyduğunda,bişey sormak istediğinde yazabilirsin bana.. Elimden geldiğince de yardımcı olurum.. Bu arada sadece ilk mesajını okudum,aralarda yazdıysan görmedim.. Herhangibir sorun mu var, sorun yokta henüz olmuyor mu?

Polikistik over rahatsızlığım var, yumurta tembelliğine yol açıyor.. Birden çok yumurta büyümeye çalışıyor, ama büyümüyo.. Bu da regli geciktiriyor, kilo yapıyo vs.. Çok çok sağolun..

Polikistik over rahatsızlığım var, yumurta tembelliğine yol açıyor.. Birden çok yumurta büyümeye çalışıyor, ama büyümüyo.. Bu da regli geciktiriyor, kilo yapıyo vs.. Çok çok sağolun..

İlk mesajımda yazmıştım pko,bende de var.. Nerdeyse sorunumuz aynı.. Ama benim ki tedavi gerektirecek boyutta değildi.. Doktor sadece kilo vermemi söylüyordu hep o kadar.. Herhangibir ilaç tedavisi vs görmedim..

Mesela 2 örnek daha vereyim sana..Görümcem 7 yıllık evli o da evlendiğinden beri çocuk istiyor,korunmuyor..Ama olmadı..Sorunlarıda yok,gitmediği doktor denemediği yöntem kalmadı..Ufak bir rahim operasyonu,rahim filmi,aşılama neler denedi..Son çare olarakta tüp bebek ve Allah tüp bebek sayesinde anne yaptı onu..Şimdi 4 aylık oldu,kızı var..

Bir arkadaşım..Sorun eşinin spermleriydi,doktorlar doğal yolla imkansız dedi ve direk tüp bebek denediler,ikizleri oldu ikisi de erkek..İkizler 2 yaşındayken o imkansız denen oldu ve doğal yolla hamile kaldı arkadaşım..herkes şok oldu..şimdi bir de kızı oldu,doğum yaptı..

Böyle örnekler çoğalır gider..Allah bazen ne kadar dayanabileceğini,isyana başvurup başvurmayacağını deniyor belkide..Sabret arkadaşım..İnşallah olucak..

Hangi şehirdesin bu arada,İstanbul'daysan kendi doktorumu öneririm sana..

yazını okuduğumda kendimi gördüm ve seninle aynı şeyi ben dün iş yerinde yaşadım.Burası küçük yer herkes birbirini tanıyor o yüzden daha çok yaşanıyor.Bana vatandaş geldi ve "senin hala çocuğun yok mu? neden yok? iyi kocan seni kapının önüne koymuyo " dedi. tabiki ben müdürüm yanımda olduğu için azımı açıp birşey diyemedim ama yerin dibine girdim.Ve eve gidince de hüngür hüngür ağladım Diyeceğim o ki insanlar çok acımasız ve içinde ne yaşadığını bilmeden umarsızca konuşuyorlar.Ben isyan etmiyorum dua ediyorum bol bol rabbim inşallah bir gün hepimize de hayırlı evlatlar nasip eder...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…