Öncelikle çok geçmiş olsun.
benim de kistler yüzünden tek yumurtalığım alındı, diğeri için hormon haplarına devam, yaş erken diye almak istemiyor doktor menepoz ve beraberinde kemik erimesi vs nedeniyle... 25 yaşından beri uğraşıyorum kadın hastalıklarıyla, önce kanser başlangıcı ardından kistler... kullandığım ilaçlarla hem sinir sistemim mahfoluyor hem de, 30 kilo aldım...
hiç tüp bebek denemedim, çünkü rahmimin büyük bölümü alındığı için taşıyıcılığım yok zaten...
ama anne olucam ben, üstelik de kızıma kavuşmama çok çok az kaldı inşallah. Odası hazır, beşiği hazır, oyuncaklarını, havlularını falan aldım, kızımı beklyorum...
Anne olmanın tek yolu doğurmak değil arkadaşlar, bu kadar dertle yıllardır cebelleşirken bile asla anne olamayacağım demedim, sadece zamanını bekledim. ve zamanı geldiğinde evlat edinmeye başvurdum. ve bayramdaan sonra heran telefon bekleyin dendi en son geçen hafta... şimdi son sürrat eksiklerini tamamlıyorum kızımın...
evet belki ultrason resimleri yok elimde veya hiç kalbinin atışını dinlemedim, yada içimde hareketlerini hissetmedim... ama hareketlerini, kalp atışını yüreğimde hissediyorum ben. biyolojik değil belki ama o benim öz be öz kızım ve ben onun gerçek annesiyim, eşim gerçek babassı...
eğer yüreğinizde anne olma için yeterli cesaret varsa, belki sadece eşinizle ufak bir kaçamak yaparak veya ilaç vs tedavisiyle, olmadı tüp bebekle veya da evlat edinme ile anne olabilirsiniz.
Yüreğinizden geçen şekilde umarım anne olursunuz ama o olmazsa da aklınızın bbir köşesinde olsun diye yazmak itedim.
İsteyen herkesin kucağı dolsun, evi şenlensin inşallah :)