Acaba arkadaşımın geleceğini mi kararttım

Neyse kızlar ben uyuyorum artık. konuyu açma d-nedenim fikir almaktı zaten yeterince fikir sahibi oldum. Hak veren ya da haksz gören herkese teşekkürler okuyup yorumda bulundunuz çok sağolun. Birini yargılamadan önce bence onun duygularını önemseyin. Burada da beni çok kötüleyen insan oldu ama ben sırf üzüldüm, ağladım, bunu bana nasıl yapar vs diye düşüncelerimi yansıtmadığım için herhalde herkes beni taş kalpli sandı. Ben 4 yıllık kardeşimden ihanet gördüm hem de bunun gibi kaç olay var kaç kez bunları atlattım bilemiyorum ben mutsuz ve kızgın olmama rağmen burda ona tek söz etmedim.. aradım bayramını da kutladım. Ben yaptığım iyilikleri onun başına da kakmadım. ben nasıl onun yanında olduysam o da benim yanımdaydı 4 yıl boyunca. Ne ben ne ailem onun kötü olmasını isteriz. Sanki ben babama gidip onun bursunu kes demişim gibi bi yere vardı olay. Yapmayın arkadaşlar ya hangi insan bu kadar acımasız olur kaldı ki babam 55 yaşında adam beniim yapma etme dememle olacak şeyler mi bunlar. Babamın kendi kızgınlığının üzerine bu olay tuz biber oldu sadece. Babam ondan su an sadece özür bekliyor.. ben de size yazayım biraz rahatlarım dedim millete laf yetiştirmekten stres topuna döndüm. Kimse de benim gözümden bakmadı çok ilginçtir arkadaşımdan kazık yiyen ben.. onun haline üzülen yine ben.. Kız bu arada arkamdan dedikodumu yapıyor o ayrı.. neyse herkes kendi fikrini belirtti artık uyuyabilirim. iyi geceler size de kızlar

iyi geceler çok sevdim ben bu konuyu. dün bana yaptığınızı gördüm bi an sizde tatlı rüyalar

Arkadaşınızın size karşı hata yapmasını ayrı tutmak gerekir.
Sonuçta anladığım kadarıyla okulunu okuyor, eğitimine devam ediyor.
Bursu kesmeniz yarı yolda bırakmak olup, vebal olacaktır. En başta size...

Bak ey kardeşim, onun seni satmasına, kazık atmasına kimse alkış tutmadı. Bunun doğru olmadığını, başa gelebilecek en iğrenç şeylerden biri olduğunu (dost olaylarında) emin ol herkes biliyor. Ancak olay bu değil senin ayırt edemediğin durum o. Ben neden bu kadar tepki verdim biliyor musun? Dedin ki babası yok. Ben hayatımda hiçbir zaman kendi babamı tanıyamadım. Ve bana okumam için yardımcı olan kimse de olmadı. Kendimi o insanın yerine koydum (okuma açısından) özel hayatında ne yaparsam yapayım bu benim sorunum. İsterse karşımdakine dünyanın en kötü şeyi olarak gelsin, ben yapmak istedim, denemek istedim, yanılmak istedim bu yüzden yaptım derim. Önemli olan bunu demek istemem, diyebilmemdir. Babası olmayan kimi kız çocukları sevgi açlığı yaşar ve karşısındakinden en ufak ilgi görünce kapılırlar. Sana ters gelen bu. Ancak bu engellenmesi zor olan duygu karmaşasıdır.
Ne olursa olsun babanın tepkisine tuz biber olacak şeyleri anlatmaman lazımdı. Babanı senden iyi tanıyan mı var? Neye kızacağını bildiğin halde anlatmamalıydın.. Seçimlere saygı duymalıydın. Bak kardeş, ben asla sırtından vurmasını savunmuyorum ancak ne olursa olsun yetim birisini okumak ne kadar sevap biliyor musun? tıpkı yetim ahının altından kimsenin kalkamayacağı gibi büyük birşeydir bu da.. Bundan sonra bazı şeyleri yaparken daha dikkatli, ölçülü ve uzaktan müdahaleci şekilde yap.

Bir insana okuması için burs vermek demek sizinle aynı hayat felsefesinde olup sizinle aynı düşüncede aynı mantalitede yaşaması demek değildir..siz özel hayatı yaşam tarzı size benzediği için yada benzesin diye burs vermiyorsunuz eğitim alsın meslek edinsin diye burs veriyorsunuz o yüzden özel hayatı sizi ilgilendirmez..ama tabiki şöyle bir durumda var bu kız okulu bırakıyosa o zaman tabiki burs vermenin anlamı yok..bir de onun özel hayatının sizinkini etkilemeside (erkek arkadaşının babanızı araması falan) doğru olmamış..çok arada derede bir durum..ama ben sizin ailenizin yerinde olsam bursunu kesmezdim yinede..çünkü artık bu kadar sene okutmuşsunuz yarım kalmasın en azından okulunu bitirsin ben sebep olmayayım diye düşünürdüm..nasılsa haketmediyse ilerde ondan illaki çıkar bi şekilde ama benim yüzümden olmasın diye düşünürdüm..tabi sizin tercihiniz..

bencede en dorusunu yapmıssınız ama yinede basınızın gözünüzün sadakası için burs parasının yatmasına ikna edin ailenizi çünkü yarım kalmasın iyiliğiniz tam yapın ne hali varsa görsün görüşme bir daha ne yapsan da değişmez böyleleri hiç üzülme sen üstüne düşeni yapmıssın cnm

bence en ince detayına kadar söylemek hata olmuş
görüşmeyebilirsiniz ama belki ileride tek sığınağı mesleği
olabilirdi
ne kadar çok konu okuyoruz burada mesleği olmadığı halde
tek bir hatasıyla evlenip mutlu olamayanları
ayrıl dendiğinde maddi imkansızlık diyenleri...
ben olsam kızla görüşmem ama hayatına da engel olmam
babanın annenin yaptığı öyle sevap ki ileride
kız hatasını anladığında mesleğine sığındığında düşüünsene
bir genç kızın ayakta durmasını sağlamış olacaktı aileniz...

Belki aynı cümleyi su an yüzüncü kez yazıyorum burs kesilmedi zaten suan 1 hafta sonra yatırılacak. olay nasıl buraya gedli ben anlamadım. ben demedim yatırma bak bunu bunu yaptı diye.. ben bu kızı elimden geldiğince uyardım sonuçta ben bana düşman olanı bile kırmaktan erinirim. kızın sevgilisi bi hafta öncce babamı arayp sövüp saymış şimdi bu da benm suçum onu anlamadım. bu olay aileme yansıdı keşke yansımasaydı ama zorundaydı diye bin kere dedim arkadaşlar içlidışlıydık diye. ben anlatmasam annem onu okulda kenara çeker anlttırırdı zaten. bayram oldu babam onun gelmesini bekledi affetmek için gelmedi,aramadı. özür dilemedi. burda da hatalıyım herhalde ben. ben telefon açıp kutladım hem onu hem annesini neyse bunu geçtim. ben onun benim babam için aman o adam çok saf ya herkese kanıyor zaten okul bitsin yüzüne bile bakmam dediğini babama söylemedim sustum.. çocuk elinde mesajları tek tek okuttu. benim arkamdan demediği şey kalmamış. ben okulu bıraktığında yalvardım günlerce dönmesi için öyle içi fesat bi insan olsam bu arkadaşlık da bursda yıllar önce bitmişti. ben burda onla çıkmasın bunu yapmasın demiyorum o bana karşı yaptığı yanlış orası benimle alakalı. neyse tuz biber olması konusunda evet haklısın arkadaşım ama ben içime attıklarımı söylemedim söylemedim böyle birikti. olayın dörtte birini ancak biliyolardır.

Canım ben seni anlıyorum ki bir tek olay ile bu noktaya gelmz bu tarz insanlar oldu çevremde biliyorum neler yapabildiklerini. Sen artık son bir olay ile patladın aslında olay bundan ibaret. Ki onun daha neleri vardır kendine sakladığın sen bursu kesilsin düşüncesinde olsan ikilemde kalmazdın zaten.

evet aynen öyle oldu canım.. ben derdimi anlattım, fikir aldım. her defasında dedim benimde hatam olmuştur mutlaka diye ama ben kesinlikle bursunun kesilmesi gibi bi niyet taşımadım.. O benim arkamdan küfür etsin isterse ben gene onun iyiliğini düşünüyorum.. arkadaşlık madalyon gibi 2 yüzlüdür benim size anlattığım sadece kendi kısmım.. bazı arkadaşlar her seyi yazmışsın özeli kalmamış demiş evet çok ayrıntılı yazdım o da içimi rahatlatmak için kaldı ki buraya yazdığım şeylerin hiç biri onun özeli değil zaten kendisi de facebookumda bunları yazmış tanımadığı çocuğa ve çok genel bilgi bunlar sanırsınız ki devlet sırrı. Beni çoğunuz anlamadı çünkü olayı bir ordan bi burdan anlattım şuanda da yumağa dönüştü. neyse teşekkürler ilgilenen herkese.

Arkadaşım seninde söylediğin gibi yaptığın hataydı.Birinin hayatını mı kararttım? Vicdan azabı çekiyorum demişsin.O da çok hatalı o ayrı bişey tabi böyle davranmamalıydı ama bu dediğim seni kırmasın lütfen çünkü yaptığının doğru olduğunu söyleyen arkadaşlara teşekkür ederken hata yaptığını söyleyenlere alınmışssın.Buraya yazıp fikirlerimizi öğrenmek istemişssin sonuçta öyle değilmi?

Bence arkadaşınıza kötülük yapmışsınız. Okumasına yardım ediyorsunuz diye, özel hayatına burnunu sokuyorsunuz. Peki hiç bu davranışlarının altında yatan sebepleri düşündünüz mü? Babasının olmaması, okumak için başkalarına muhtaç olması..İnsanları yargılamak kolaydır, anlamak zor.. Maalesef siz bu yüceliği göstermemişsiniz. Sizinle aynı yerde bile okumayan arkadaşınız için aman okulda ne derler diye endişelenmenizde komedi..Diş hekimliğini devlet üni de kazandıysa demekki zeki bir kız. Umarım siz olmadan da okur...

harc parasını yatırmayın artık
sızın bogazınızdan kıztıgınızla o elalemın adamlarıyla gezecekse hıc gerek yok

Afedersinizde size ne kızın özel hayatından ister sevgili olur ister yanlış yapar herkesin kendi inancı özel hayatı.sana görüşmüyoruz demiştir çünkü senin küseceğini biliyodur kız.belki o arkadaşını çok beğendi çok hoşlandı sırf sen istemiyorsun diye vazgeçmek zorunda değilki..gerkeç dostu olsaydın hatalarında ona yardımcı olmaya çalışırdın.hemen bi hatasında yüz çevirmezdin kaç yıllık kardeşim diyosun çok üzüldüm..

hele babasız bi kızın geleceğiyle oynamışsın evet.kız şimdi o para kesilince ne kadar zor günler geçiricek.gezip tozabilir ama biyandanda okulunu okuyor bu kız ve gelecekte elinde bi meslek olucak hiçbişey için bunu engellemeye değmezdi!!![/
B]

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…