- 6 Aralık 2009
- 6.159
- 2.775
- 723
Kimse burda vicdan muhasebesi yapmasin, butun yorumlari okuyun sonra degerlendirin bence.Konu sahibi icin bosuna atip tutuyorsunuz.Bu aile, bu kiza zaten hak etmedigi kadar sans vermis.Artik aklini basina alip yaptiklarinin cezasini cekmeli.Elestirenler bu yapilanlara kendilerine yapilsaidi, bu kiza sans vermezdi.Cunku kullanildigini, ustune saygisizlik gordugunu dusunup bursu keserdi.Bir onceki yorumlarimda da yazdim, sahiden uzulup vicdan yapanlar, kizin iletisim bilgilerini konu sahibesinden alsinlar, gercek cesur yureklileri o zaman gormus olalim bizde..Biran kendinizi bu ailenin yerine koyun, nezamana kadar elinizi cebinize atabilceksiniz.Bukadar affedici olabilicekmisiniz onu merak ediyorum.
Belki aynı cümleyi su an yüzüncü kez yazıyorum burs kesilmedi zaten suan 1 hafta sonra yatırılacak. olay nasıl buraya gedli ben anlamadım. ben demedim yatırma bak bunu bunu yaptı diye.. ben bu kızı elimden geldiğince uyardım sonuçta ben bana düşman olanı bile kırmaktan erinirim. kızın sevgilisi bi hafta öncce babamı arayp sövüp saymış şimdi bu da benm suçum onu anlamadım. bu olay aileme yansıdı keşke yansımasaydı ama zorundaydı diye bin kere dedim arkadaşlar içlidışlıydık diye. ben anlatmasam annem onu okulda kenara çeker anlttırırdı zaten. bayram oldu babam onun gelmesini bekledi affetmek için gelmedi,aramadı. özür dilemedi. burda da hatalıyım herhalde ben. ben telefon açıp kutladım hem onu hem annesini neyse bunu geçtim. ben onun benim babam için aman o adam çok saf ya herkese kanıyor zaten okul bitsin yüzüne bile bakmam dediğini babama söylemedim sustum.. çocuk elinde mesajları tek tek okuttu. benim arkamdan demediği şey kalmamış. ben okulu bıraktığında yalvardım günlerce dönmesi için öyle içi fesat bi insan olsam bu arkadaşlık da bursda yıllar önce bitmişti. ben burda onla çıkmasın bunu yapmasın demiyorum o bana karşı yaptığı yanlış orası benimle alakalı. neyse tuz biber olması konusunda evet haklısın arkadaşım ama ben içime attıklarımı söylemedim söylemedim böyle birikti. olayın dörtte birini ancak biliyolardır.
Konu sahibinin bana göre yanlış yapmış olması ve bunu yazmamız, atıp tutmak mı oluyor.
Nereden biliyorsunuz şans vermeyeceğimizi.
Buraya , bu konuya yorum yapmak için, kızın bilgilerini alıp, bursunu yükleneceğimi bilseydim,
yorum yapmazdım.
Siz de biraz karşıdakinin yerine koyun kendinizi.
Ben kızın yaptıkları doğrudur demedim zaten, ben bursa takılmış durumdaydım.
Konu sahibi bile başlarda vicdan yaparken, aldığı bazı olumlu yorumlar sayesinde (bu yorumlara sözüm yok, istediğiniz yorumu yapabilirsiniz)
,vicdanı biranda 365 derece dönüverdi, kendi yazdıklarını unutuverdi.
Madem bu kadar vicdan yapacak birşey yok, kız hakediyor bursununun kesilmesini, konu sahibi bu kadar emin kendisinden, doğru yaptığından,
o zaman hiç konu açmasada olurmuş.[/QUOTE
pes yani.. zaten burs kesilmedi arkadaşım.. ben asla hakettiğini söylemedim. burada hatalı olan ben değilim kendisi bırakmak istiyorsa, gidip biriyle evlenmek istiyorsa ben ne kadar engel olabilirim.. Ben konunun aileye yansıma kısmında hatalı olduğumu zaten söyledim ama yansımak zorunda olduğunu da belirttim nedenlerini. Gidip babama şikayettarzında anlatmadım öyle olsa onun için saf ve okul bitince yüzüne bakmayacağını da söylerdim. vicdanım olmasa oturup buraaya konu açmazdım
Afedersinizde size ne kızın özel hayatından ister sevgili olur ister yanlış yapar herkesin kendi inancı özel hayatı.sana görüşmüyoruz demiştir çünkü senin küseceğini biliyodur kız.belki o arkadaşını çok beğendi çok hoşlandı sırf sen istemiyorsun diye vazgeçmek zorunda değilki..gerkeç dostu olsaydın hatalarında ona yardımcı olmaya çalışırdın.hemen bi hatasında yüz çevirmezdin kaç yıllık kardeşim diyosun çok üzüldüm..
hele babasız bi kızın geleceğiyle oynamışsın evet.kız şimdi o para kesilince ne kadar zor günler geçiricek.gezip tozabilir ama biyandanda okulunu okuyor bu kız ve gelecekte elinde bi meslek olucak hiçbişey için bunu engellemeye değmezdi!!![/B][
Canım ben onun özel haatında değilim. burada konuyu arkadaşım xle çıktı x şuydu buydu diye açmadım. Hoşlanma benim bildğim bir insanla görüşünce olur hadi bilemedin fotoğrafını görünce beğenirsin böyle bir olay olmadı. zaten ondan ayrılmasını isteme nedenim çocuğun kızın arkasndan kötü kelimeler kullanması bilmem anlatabildim mi. sen dostunu böyle bi ilişkiden uzak tutmya çalışmazdın herhalde. bu da senin düşüncen bişey diyemem
bana kızma ama sacmalamıssın tamam senın kararın saygı duyuyorum ama bu kadar ıyı nıyette artık enayılıge gırer[sıze=3]kızlar cevap yazmaya çalıştım tek tek. Ama vaktim kısıtlı olduğundan atladığım yorumlar olduysa kızmayın. Ben bana kötü yorumda bulunanlara kızmadım, onlara kötü bişey demedim. Yorum yazdıkları için bile teşekkür ettim. Bir arkadaş başına kaktın flan demişti ona sert çıktım çünkü ben ne arkadaşıma yaptığım maddi manevi yardımdayım, ne de onun bana yardımlarını burada sıraladım. Bazıları aradaki yorumları okumadı sanırsam. Ben bu olayda mükemmelim, hatam yoktur demedim. Hatam vardır onu da aileme benim yansıtmam oldu. Haa ben yansıtmasaydım annem zaten okul açıldığında kızı kenara çekip konuşurdu zaten. Ama belki bu durumları kendisinin anlatması daha iyi olurdu bilemiyorum. Gelelim burs meselesine.. Zaten bi hafta sonra yatırılacak burs. Ben bursunun kesilmesini hiç bi zaman istemedim. öyle olsa gelip konu açıp derdimi danışmam. öyle bir noktadayız ki sanki ben bunların olmasını istedim gibi olmuş. Tekrar söylüyorum benim vböyle bi niyetim olsa babamın arkasından saf, okul bitnce yüzüne bile bakmam demesini söylerdim. Ayrıca benim derdim burada kızın özel hayatı değil farkındaysanız kız neden xle çıktı da değil konum.
Gelişmelere gelince bu sabah x beni aradı saat 9 gibi. "arkadaşına sahip çık o şu an eski sevgilisinin ynına gitti okulu bırakcakmış " dedi. Arkadaşımı aradım o da gerçekten eski sevgilisinn yanına istanbula gittiğini bidaha dönmek istemediini okulu bırakcağını söyledi. X ile kavga etmişler anladığm kadaryla x küfür mü etmiş napmış bu da almış eşyalarını gidiyormuş istanbula. Konuştuk yarım saat buraya dönmesi için yalvardım bilmiyorum etkili olmuş mudur. Annesini de aradım babamı birkaç gün idare etmesini söyledim yokluğunu belli etmemek için. Babam eve çağırrmıştı pazar gün konuşmaya çünküü. Bilemiyorum inşallah döner ne diyim yada yokluğu anlaşılmaz.. Gelişme olursa yazarım tekrar. Herkese iyi günler[/sıze]
Kızlar cevap yazmaya çalıştım tek tek. Ama vaktim kısıtlı olduğundan atladığım yorumlar olduysa kızmayın. Ben bana kötü yorumda bulunanlara kızmadım, onlara kötü bişey demedim. yorum yazdıkları için bile teşekkür ettim. bir arkadaş başına kaktın flan demişti ona sert çıktım çünkü ben ne arkadaşıma yaptığım maddi manevi yardımdayım, ne de onun bana yardımlarını burada sıraladım. Bazıları aradaki yorumları okumadı sanırsam. Ben bu olayda mükemmelim, hatam yoktur demedim. Hatam vardır onu da aileme benim yansıtmam oldu. Haa ben yansıtmasaydım annem zaten okul açıldığında kızı kenara çekip konuşurdu zaten. Ama belki bu durumları kendisinin anlatması daha iyi olurdu bilemiyorum. Gelelim burs meselesine.. zaten bi hafta sonra yatırılacak burs. Ben bursunun kesilmesini hiç bi zaman istemedim. Öyle olsa gelip konu açıp derdimi danışmam. Öyle bir noktadayız ki sanki ben bunların olmasını istedim gibi olmuş. Tekrar söylüyorum benim vböyle bi niyetim olsa babamın arkasından saf, okul bitnce yüzüne bile bakmam demesini söylerdim. Ayrıca benim derdim burada kızın özel hayatı değil farkındaysanız kız neden xle çıktı da değil konum.
Gelişmelere gelince bu sabah x beni aradı saat 9 gibi. "arkadaşına sahip çık o şu an eski sevgilisinin ynına gitti okulu bırakcakmış " dedi. Arkadaşımı aradım o da gerçekten eski sevgilisinn yanına istanbula gittiğini bidaha dönmek istemediini okulu bırakcağını söyledi. x ile kavga etmişler anladığm kadaryla x küfür mü etmiş napmış bu da almış eşyalarını gidiyormuş İstanbula. Konuştuk yarım saat buraya dönmesi için yalvardım bilmiyorum etkili olmuş mudur. Annesini de aradım babamı birkaç gün idare etmesini söyledim yokluğunu belli etmemek için. Babam eve çağırrmıştı pazar gün konuşmaya çünküü. bilemiyorum inşallah döner ne diyim yada yokluğu anlaşılmaz.. Gelişme olursa yazarım tekrar. herkese iyi günler
Aman ben elimden geleni yapayım gerisi kendi tercihidir artık ne diyim..bana kızma ama sacmalamıssın tamam senın kararın saygı duyuyorum ama bu kadar ıyı nıyette artık enayılıge gırer
Umarım arkadaşın hatasını anlayıp okuluna devam eder.O da zorluk çekmiş onun adına çok üzüldüm kolay dağil.Sende vicdanım rahat değil anlattığım için demişsin hatanı anlamışsın ve sonra dönmesi için de uğraşmışsın.Gelişmeleri yazmışsın okudum.Şu anda vicdanın rahattır ozaman
1. benim arkamdan laflar söyleyip atıp tutucak
2. babam için saf o adam aman okul bitsin yüzüne bakmam dicek
3. o kadar emeğin karşılığı erkek için okulu bırakıp gidicek
4. tekrar geri dönmesi için yalvarıcam ama tekrar adamın evine yerleşip okulu bırakacağını söyleyecek
sen az bile yaptın arkadaşım bu ne sabır ya benim babam için öle konuşucak varya off diyorum ne hale getirim onu . tamam babasız büyümüş sevgi açlığı yaşıyo vs deniliyo ama yok artık emeğin karşılığı bumu madem babası yok başında babanı baban bilseydi ona bu kadar ilgilisiniz sizinle bir olup aile olsaydı . o olayın başka boyutlarını seçmiş hiç okumakla falan uğraşmaz ki inşallah hatalarını anlar okulun kıymetini bilir ve ozaman inşallah okulun yolunu görür ...
burda yargısız infaz yapmak çok kolay insan kendi başına gelmeyince anlamaz die boşa demiyorlar . hep derim insanlar kalp kırar sayar söver döver bile başkası yapınca vijdan yaparlar emin ol
kimsenin kötü olması istemem ve yine diyorum arkadaşın inşallah aklını başına alır .[/QUOTE
Evet kimse başına gelmeden anlayamaz herhalde durumumu. Bende yoruldum artık sonuçta benimde hayatım var oturup her gün ben bu kızın sorunlarını düşünemeyeceğim. Allah yolunu açık etsin. Bir insan zorla okutulmaz madem istemiyor bundan sonra bizimde zorlamamız olmaz bundan sonra. Seçtiği hayatta mutlu olsun. Ama bir daha asla karışmam ne ilişksine ne aile yaşantısına , dersmi aldım.teşekkürler arkadaşm yorumun için..
artık onun için mücadeleden vazgec okumak istese bulduğu her fırsatta heriflerin peşine gitmez harbi kızıyom sana ya burak şunu arayıp sorma yeter yaa bide babana saf demişş pis nankör gitsin güzelce halledip akıllatırlar onu merak etme sen keyfine bak...
Canım zaten bahsettiğim son olaydan sonra ipler koptu. Buraya döndü mü dönmedi mi onu bile bilmiyorum. Ben onu Allaha havale ettiğimi söyledim bundan sonra hiçbir şekilde yardım eli de uzatmam konuşmam da.. 20 yaşında kızın bakıcısı oldum resmen kendimi düşürdüğüm duruma bak
insan zamanla herkesin hata yapabileceğini farkediyor ama hatalar değilde hatayı yapan kişi önemli sanırım, bir şarkıcı barda onunla bununla öpüşse ilgi çekici olur izleyip yorum yapar ama gene onun programlarını izler kıyafetlerine hayran olursunuz :) basit bir insanda parası yoksada kötü bir insandır namussuzdur bırakın hayran olmayı, arkadaşlığı bile haketmez. Arkanızdan konusuyorsa belki sizin yada babanızında bir kötülüğü dokunmustur, herşeyin göründüğü gibi olmadıgı bir dünyadayız, siz ona yardım ettiğinizi sanıyorsunuz fakat iyilik yapmak böyle birşey değil, bir çocuğa dondurma verip bunu salı günü saat 5te yiyeceksin demek gibi sizin yaptıgınız :) bizim hayat şartlarımıza uyum sağlarsa veririz, iyiki bütün burs veren insanlar böyle değil, insanlara öğüt vermek boş çünkü hepimizin günahları var bu hayatta o erkeklerle gezerek günah işliyor belki ama siz onun sırlarını öğrenip bunları ailenize arkadaşlarınıza anlatarak daha çok günah işliyorsunuz ayrıca x dediğiniz kişi kızları kullanan bir tipse neden sizin arkadasınız ve cepten sürekli görüşüyorsunuz pek inandırıcı gelmedi bana, siz çok düzgünseniz ve o kız hatalıysa kızları kullanan bir tiple neden arkadassınız anlam veremedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?