Acaba arkadaşımın geleceğini mi kararttım

ya aradakı yorumlrı okumadım ama kızn belkı okul hayatı basarılıydı bunuda bılmek gerekır ...

Ben kaçırdım yaa biri açıklayabilir mi, konu sahibinin babası niçin öteki kızı okutuyor? Hayır yapmak için mi, başka bir sorumluluğu mu varmış?

ya aradakı yorumlrı okumadım ama kızn belkı okul hayatı basarılıydı bunuda bılmek gerekır ...

Eğer eğitim hayatı iyi gidiyorsa gerisinde ona karışmanız doğru olmaz. Onaylıyorum demiyorum yaptıklarını ama insanlar seçimlerinde özgürdürler bu yüzden bence harç konusunu tekrardan konuşun tabi okumaya niyeti varsa bu arkadaşın.

Kimse kusura bakmasın ama vicdanın rahatmı? vs çok garip olmuş.

Ailenin hiçbir şekilde onu okutma gibi bir zorunluluğu yok. O harç denen parada az bi'şey değil kendi çocuğunun geleceği içinde kullanabilirler bunu, yatırım amaçlı. Ama onlar iyi insanlarmış ki bir evlat daha okutalım demişler.

Ama bu kız çokta hakediyor gibi değil. Kızı zor durumda bırakmış o da ailesi sorunca anlatmış. Tabii ki anlatacak kimin için, ne için saklasın kendi ailesinden böyle bir durumu.

Hiçte vicdan yapmaya gerek yok koskoca kız olmuş eğriyi doğruyu gayette bilecek bir yaşta. Eğer o aile onu okutuyorsa ve o kız özel hayatıyla, eğitimini karıştırıyorsa çokta rahat bursu kesebilirler. Zira kız sonunu düşenecek bir yaşta çoluk çocuk değil.

Oh ben keyfimden geri kalmayım, gerekirse bana bu kadar yardımı dokunan arkadaşımı bir erkek için satayım, yalanlar söyleyim ordayım burdayım diye ailesine. Onun ailesi de beni ne yanlış yaparsam yapayım okutsun.

Oh valla bir bizi bulmaz böyle bir aile

Yeri geliyor küçük bir hatada bile aileler okuldan alıyor çocuklarını, kendi öz evlatlarını. O yüzden kimse vicdanın rahat mı demesin zira rahat olmalı zaten.

Bence doğru yapmışsın canım.Böylelerini okutmaya çalışmak enayilik olur.Evlendirceksin direk bunun gibisini.Mart kedisi gibi azmış bence de okumaz bu.Üzme kendini

Ya arkadaşlar bu arada farkettim de konu sahiplerini linç etmeye ne kadar meraklısınız.Ben konu sahibinin yazdıklarını okudum ailesi bursu kesmemiş zaten ama kesmiş olsaydı bile suçlanılcak durumda değillerdi.Lütfen insanların problemlerini dinlerken kendinizi onların yerine bir koyun.Bekara karı boşamak kolay görünür derler öylesiniz sizler de.Ben olsam ben de istemezdim ailemin böyle iğrenç bir insana burs ödemesini,okuması için yardımda bulunmasını.Hatta onlar ödemek isteseler ben kavga çıkarırdım ödetmezdim!

Kendi ailesinin rızkı olan o para neden haketmeyen aklı fikri erkeklerde olan bir kıza gitsin?Durumları iyiyse gitsinler başka hakeden birine burs versinler ama konu sahibinin arkadaşı gibi insanlar iyiliği haketmiyor.Boşa dememişler iyilikten maraz doğar diye.Ben olsam önce kendimin ve ailemin çıkarlarını düşünürdüm.Herkes aynı şekilde düşünür bu yüzden boşa ahkam kesip komik oluyorsunuz.

Neyin kafasını yaşadığınızı bilmiyorum ama belli ki bir kuyruk acınız var hıncınızı bu konuda çıkarmışsınız. Ben din alimi değilim kaldı ki konumda yaptığı günah gibi bir şey demedim bu tarz konuşmalardan da hiç hoşlanmam.. Babamı da konu dışında tutarsan çok sevinirim.. Parası olmadığı için bi insanı aşağılayacak kapasiteye sahip olsaydım onunla kardeş gibi olmazdım. Buraya yazıp fikir almak ne zamandan beri sır anlatmak oldu tartışılır. Buradaki kızların fikirlerine güvendiklerinden insanlar eşiyle yaşadığı en mahrem şeyleri bile yazıyorken böyle bir yorum çok saçma olmuş. Çok düzgün bir insan mıyım bilemem ama düzgün olmadığımın kararını da sizin verebileceğinizi düşünmüyorum..

Kızlar hepinize ayrı ayrı cevap verecektim güzel yorumlarınız için ancak kusura bakmayın müsait bir zamanımda değilim..

Gelişmeleri merak eden olmuş anlatayım..

Babam harcı yatırdı ancak burs yatıramayacak artık bugün açtığım konuda bahsetmiştim babam iflas etti şu an zor bi süreçteyiz hepimiz.. zaten bende belkide hukuku dondurup bir işe girebilirim part time iş bulamaz isem.. Arkadaşım naptı diye sorarsanız bir kez bile aramadı üstelik annemde kötü huylu bir kitle çıktı ameliyat oldu hastanede yattı bir hafta, kanser çıkar diye ölü gibiydik.. Bu durumu da bildiği halde açıp anneme geçmiş olsun bile demedi..Her zor anında yanında olduğum insan telefon açmaya bile tenezzül etmedi anlayacağınız.. Artık onun için de üzülmüyorum daha doğrusu hastane telaşından onu düşünecek vaktim de olmadı ama hep içimde bir umut vardı gelip destek olması için. Sadece hayırlısı diyorum.. En yakın zamanda tek tek cevaplayacağım yanıtlarınızı. çok teşekkür ederim okuyup da yorum yaptığınız için sevgiler..

Son düzenleme:

Canım çoook geçmiş olsun, Allah tez zamanda şifasını versin inşallah umarım öyle dediğin gibi birşey değildir...
İflas durumuna da üzüldüm giden para olsun, Allah ağız tadınızı, sağlığınızı, birliğinizi bozmasın inş. Diğer konuya gelince ben olsam o harcıda yatırtmazdım.

Şimdi yok efendim harç yatırıyorsunuz diye yapmak zorunda mı diyen falan çıkar senin yerine ben çıldırırım

Çok teşekkürler canım.. Evet para gittiği gibi geri gelir önemli olan tek şey sağlıkları. İnşallah yakın zamanda iyileşecek.. Artık ailecek hayatımızdan çıkardık bu insanı. Bundan sonra kendi bildiği yolunda ilerlesin. Ona harcadığım emeklere üzülüyorum bir tek. Ama bu da çok iyi bir tecrübe oldu o ayrı. Maalesef insanlar fikirlerini yazarken kalp kırmadan ya da aşağılamadan yorum yazmanın önemini anlayamadı. Umarım yakın zamanda anlarlar.

Canım çok ama çok geçmiş olsun.Maddi açıdan da düzelirsiniz umarım.Keşke harcı da yatırmasaydınız bu zor günlerinizde.

İnsan oğlu böyle işte siz iyilik yaptıkça o sizi iyilik yapmaya mecbur hisseder.Yaptıklarınıza bir teşekkür etmez,minnet etmez ama bir gün gelir o iyiliği yapmazsanız gelir hesap sorar neden yapmadın der.Ben bu yüzden gerekmedikçe kimseye iyilik yapmıyorum.İyilik yapıp denize de atamam.İnsan önce kendisine ve ailesine yapmalı bence iyiliği.Bak o kadar bu kıza iyilik yapmışsınız o bir geçmiş olsun bile dilememiş.Ve bir de konuna muhalefet yapanlar var şimdi geçmiş olsun dilemek zorunda değil filan derler.Ama yok öyle dünya.Nankörlük edene kimse iyilik yapmak zorunda değil.Uzaktan atıp tutuyor insanlar ama eminim kendi başlarına gelse burada senin verdiğinden bin kat kötü tepki verirlerdi o kıza.

Davulun sesi uzaktan hoş geliyor insanlara.. Ben de yazdığın her cümleye katılıyorum virgülüne kadar, konu sahibi olarak yüzlerine vurmak istemedim sadece hoş olmaz diye.. Her zorluğu aşacağız kararlıyız. Moralimiz tam Bence çok da iyi oldu bazı şeyleri daha net görür oldum, dostu düşmanı.. Çok şey kattı tecrübe gibi olgunluk gibi.. İyi dileklerin için çok teşekkür ediyorum canım. Umarım hepimizi hep iyi insanlar bulur

Acil şifalar diliyorum çok çok geçmiş olsun inşallah her şey yoluna girer. Arkadaşının aramasını bekleme çıkar ilişkisi kurmuş belli ki boş verin onu artık kendi durumunuza bakın ve atlatırsınız inşallah bir an önce.

Çok teşekkür ederim canım atlatacağız eminiz

neyse ki harç paraları kaldırıldı :) :)
Gerçi diğer konuda durumların biraz sıkıntılı olduğu yazıyordu ama babanız da elinden geldiğince yardım eder herhalde...
Hem ailesinin durumu olmadığı için çalışan tonla insan var,o da kendine bir iş bulsa hiç fena olmaz...
Senin yerinde olsam vicadanım hala rahat değilse kız için uygun burs bulurdum.Ailesinin durumu kötü,kendi güzel bir bölümde okuyor...Yardım edecek birsürü kuruluş bulabilir..

canım bence söylemekle iyi etmişsin hak etmiyor herkes üni de birşeyler yaşıyor ama abartmış işin cılkını çıkartmış kırıp dizini okuyacağına yaptıklarına bak.

ailenin bilmesi gerekiyordu. bence bursu verip vermeme konusunu ailen daha iyi ölçüp biçececektir.

Konu sahibi arkadaşım; sadece konunu okudum,yorumları ve sonraki gelişmeleri bilmeden yazıyorum:
1-Yapılan ıyılık kul ve Allah rarsındadır,Alenen dökülmez,
2-Madem dökülecek ailenen söylemeden önce kendisiyle konussaydınız,duruma göre devam ederdiniz,
3-Burs veriyorsunuz diye arkadasınızın hayatınızı satın alamazsınız,Esas ölçüt dersleri olmalı

Herkesin burs verirken şartları vardır: ki bu %99 ders notlarıyla alakalı gerisi kimseyi ilgilendirmez,
(örn.benim hayatım anne babamı ilgilendirmiyorken,başkalarına ne oluyor... Saygı,yapılanı görmek ve unutmamak ayrı birley ondan bahsetmiyorum..)
Ki ayrıca inandığım tek şey hayatımında felsefesidir Özgürlük= Başarı (özgürlükten herkes ne anlar bilemem, ben kimsenin bana müdahale etmemesini anlıyordum okul dönemlerimde,gerçi hala da öyle:) ( Okulumda birinci ve o kadar da rahat bir kız idim, Buna rağmen burslarımla okudum)..

hareketlerine göre zaten herseferinde bir kriz masası olusacaksa ailenizde bırakında kız başının çaresine baksın konu sahibi,
Sizde yorulmayın, kız da, biz de:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…