insan zamanla herkesin hata yapabileceğini farkediyor ama hatalar değilde hatayı yapan kişi önemli sanırım, bir şarkıcı barda onunla bununla öpüşse ilgi çekici olur izleyip yorum yapar ama gene onun programlarını izler kıyafetlerine hayran olursunuz :) basit bir insanda parası yoksada kötü bir insandır namussuzdur bırakın hayran olmayı, arkadaşlığı bile haketmez. Arkanızdan konusuyorsa belki sizin yada babanızında bir kötülüğü dokunmustur, herşeyin göründüğü gibi olmadıgı bir dünyadayız, siz ona yardım ettiğinizi sanıyorsunuz fakat iyilik yapmak böyle birşey değil, bir çocuğa dondurma verip bunu salı günü saat 5te yiyeceksin demek gibi sizin yaptıgınız :) bizim hayat şartlarımıza uyum sağlarsa veririz, iyiki bütün burs veren insanlar böyle değil, insanlara öğüt vermek boş çünkü hepimizin günahları var bu hayatta o erkeklerle gezerek günah işliyor belki ama siz onun sırlarını öğrenip bunları ailenize arkadaşlarınıza anlatarak daha çok günah işliyorsunuz ayrıca x dediğiniz kişi kızları kullanan bir tipse neden sizin arkadasınız ve cepten sürekli görüşüyorsunuz pek inandırıcı gelmedi bana, siz çok düzgünseniz ve o kız hatalıysa kızları kullanan bir tiple neden arkadassınız anlam veremedim.
Kızlar hepinize ayrı ayrı cevap verecektim güzel yorumlarınız için ancak kusura bakmayın müsait bir zamanımda değilim..
Gelişmeleri merak eden olmuş anlatayım..
Babam harcı yatırdı ancak burs yatıramayacak artık bugün açtığım konuda bahsetmiştim babam iflas etti şu an zor bi süreçteyiz hepimiz.. zaten bende belkide hukuku dondurup bir işe girebilirim part time iş bulamaz isem.. Arkadaşım naptı diye sorarsanız bir kez bile aramadı üstelik annemde kötü huylu bir kitle çıktı ameliyat oldu hastanede yattı bir hafta, kanser çıkar diye ölü gibiydik.. Bu durumu da bildiği halde açıp anneme geçmiş olsun bile demedi..Her zor anında yanında olduğum insan telefon açmaya bile tenezzül etmedi anlayacağınız.. Artık onun için de üzülmüyorum daha doğrusu hastane telaşından onu düşünecek vaktim de olmadı ama hep içimde bir umut vardı gelip destek olması için. Sadece hayırlısı diyorum.. En yakın zamanda tek tek cevaplayacağım yanıtlarınızı. çok teşekkür ederim okuyup da yorum yaptığınız için sevgiler..
Canım çoook geçmiş olsun, Allah tez zamanda şifasını versin inşallah umarım öyle dediğin gibi birşey değildir...
İflas durumuna da üzüldüm giden para olsun, Allah ağız tadınızı, sağlığınızı, birliğinizi bozmasın inş. Diğer konuya gelince ben olsam o harcıda yatırtmazdım.
Şimdi yok efendim harç yatırıyorsunuz diye yapmak zorunda mı diyen falan çıkar senin yerine ben çıldırırım
Canım çok ama çok geçmiş olsun.Maddi açıdan da düzelirsiniz umarım.Keşke harcı da yatırmasaydınız bu zor günlerinizde.
İnsan oğlu böyle işte siz iyilik yaptıkça o sizi iyilik yapmaya mecbur hisseder.Yaptıklarınıza bir teşekkür etmez,minnet etmez ama bir gün gelir o iyiliği yapmazsanız gelir hesap sorar neden yapmadın der.Ben bu yüzden gerekmedikçe kimseye iyilik yapmıyorum.İyilik yapıp denize de atamam.İnsan önce kendisine ve ailesine yapmalı bence iyiliği.Bak o kadar bu kıza iyilik yapmışsınız o bir geçmiş olsun bile dilememiş.Ve bir de konuna muhalefet yapanlar var şimdi geçmiş olsun dilemek zorunda değil filan derler.Ama yok öyle dünya.Nankörlük edene kimse iyilik yapmak zorunda değil.Uzaktan atıp tutuyor insanlar ama eminim kendi başlarına gelse burada senin verdiğinden bin kat kötü tepki verirlerdi o kıza.
Acil şifalar diliyorum çok çok geçmiş olsun inşallah her şey yoluna girer. Arkadaşının aramasını bekleme çıkar ilişkisi kurmuş belli ki boş verin onu artık kendi durumunuza bakın ve atlatırsınız inşallah bir an önce.
Öncelikle şimdiden okuyan herkese teşekkürler. .
Kızlar ben daha önce buraya konu açıp bahsetmiştim ancak şu an bazı gelişmeler oldu ve ben bir karar aşamasındayım o yüzden sizde bana destek olursanız sevinirim. Bilmiyorsunuzdur diye konuyu özet olarak yazayım. 4 yıllık kardesim dediğim bir arkadaşım vardı. Babam hocası oluyor ve onu okutuyor bende tek çocuğum gerek ailem gerekse ben onu kardeşim olarak gördük hep. Bu kızın bir tane hayırsız sevgilisi vardı nasıl desem çocuk ne okuyor ne çalışıyor boş bir hayat yaşıyor yani. Bunlar 3 seneye yakın beraberlerdi sonra çocuk ayrılmak istedi ve ilişki bitti. Ancak bu süreçte kız devlet yurdunda kalırken çocukla eve çıktı ve kızın annesi ile babam bu olayı öğrendi. Babam görüşmeyi kesti annesi ise eşyalarını alıp buraya taşındı ki kız okusun yanlış tercih yapmasın. Ayrılınca kız babamın elini öpmeye geldi barıştılar. Ben şehirdışında okuyorum kız kafa dinlemek için bir haftalığına yanıma geldi. Üniversitedeki sınıf arkadaşımla benim facebook hesabım üzerinden yazışmışlar ben uyurken. Sabah bir kalktım telefon numaraları bile alınmış..
Bana diyor ki akşam X gelcek beni yemeğe çıkarcak düşünün 3 saatte bu duruma gelmişler. Çocuk da her önüne gelen kıza yazan bir tip beni de bir ara sürekli arayıp buluşmak isteyip rahatsız etmişti. Kızı uyardım ama dinlemedi 5 karış suratla dolandı 1 hafta boyunca. Daha sonra memleketine gittiğinde ben bir daha görüşmek istemediğimi söyledim yalvardı "ben bir daha onla konuşmayacağım zaten adinin önde gideni o. senin arkandan da konuşuyordu" dedi. Affettim. 2 gün sonra çocuk beni aradı ve şunu dedi " senin arkadaşın vermeye ne meraklıymış". Belki yalan söylüyordur diye kızın ağzını aradım ve sevgili olma aşamasında olduklarını öğrendim. Daha yüzünü dahi görmediği, yüz yüze oturup 2 kelime etmediği kişiyi bana tercih etmiş oldu üstüne bir de arkamdan konuşmuş utanmadan.
Yaklaşık 2 haftadır konuşmuyorum zaten bütün bağlarımı kopardım hem çocukla hem arkadaşım olacak insanla. Size danışmak istediğim şey şu; sonuçta bu kızı benim ailem okutuyor.. Bu durumu aileme açmak durumunda kaldım çünkü sürekli evimize gelir , gelmezse dışarda görüşürdük. Ben görüşmeyince annem sordu ve bütün olanları anlattım. Şimdi onların harç parası yatırılacak ve annemler ona karşı çok tepkililer okumaya niyeti yoksa para yatırmayız diyorlar. Ben bu duruma çok üzüldüm acaba birinin geleceğini mi kararttım?? vicdan azabı çekiyorum. Aileme yansıtmak hata mıydı? :18:
Çok uzun yazdım kusura bakmayın vaktinizi aldım kızlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?