• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acaba arkadaşımın geleceğini mi kararttım

Katılmasan şaşırırdım açıkcası sevglimin içkisi başlıklı konunda seni çok iyi tanıdım. Üşenmedin bekledin herhalde konu açmam. Aman orada ettiğin küfürleri burada da yazma bana yeter şimdiden:31:

hayır öyle bi beklentim yoktu ayrıca yorum yazarken nickine bile bakmadım. benim konumu burda da tartşıp bi de burda karalamak için sataşmayın lütfen. uğraşamıycam sizinle

evet haklısın sanıyorum kiii, insanın kıymet bilmesi gerekiyor, bişi diyemiyorum canım, belliki hassas düşünceli insanlarsınız, olayın içindesiniz, siz daha iyi bilirsiniz olacağıı,
umarım doğru kararı verebilrisinizzz, kimse de madur olmazz

Umarım dediğin gibi olur:31:

senin bu cevabın kendi çapında dalga geçtiğini gösterir evet, ancak asıl olan yazdıklarıma nokta kadar itirazın ve verecek cevabın olamadığıdır.. senin gibi dostunun özelini ağzına sakız yapan , geleceğini mahfeden birisi bana gülse inan birşey kaybetmem.. senin gibiler kaldı mı diye düşünürken karşıma çıktın sağol aydınlattın beni küçük dedikoducu

Olmadı şimdi bu yarama bastın hepsini tek tek cevaplayacağım ki her konuda böyle yersiz eleştiri yapanlara bi örnek ol. Yazdıklarına nokta kadar değil sayfalar dolusu itirazım var ama ben yazabildiğimi yazarım. küçük dedikoducu nerden çıktı çok aramadın herhalde sana hep denildiği için aklına gelmesi kolay olmuştur. Dostumun özeli bende saklıdır sen rahat ol. 15-20 kişinin bldiği özel değildir zaten. ben onun hayatının benimle ilgili olan kısmını yansıttım sadece ayrıca onun özel görmeyip 2 gün tanıdığı insana anlattığı şeyleri ben buraya yazmakta sakınca görmedim. ve evet senin gibi kendine eğlence arayanlarla çok güzel eğlenirim çünkü sen böyle laf sokma çabanla karşındakini ezmeye çalışırken komik oluyorsun
:31:

evet arkadaşım aynen öyle. güya üzülmüş de falan filan.. peeh külahıma anlatsın.. özel hayatı ifşa ederken iyiydi de şimdi mi düşünecek yanlış mı yaptım diye..
<Üzülüp üzülmediğimi sen değil kimse bilemez ki ben burda üzülüyorum, acımdan ölüyorum gibi şeyler yazmadım kendi kendine dram yazma.

Hem fikir almak istiyorum diyorsun hem de ön yargını açıkça belli ediyorsun.. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu ! İyi yapmışsın diyenlere "teşekkür ederim " hata etmişsin diyenlere " yine de teşekkür ederim " ... Madem böyle kafanda sabit fikirlilik yaparak olayı kesinleştirmişsin, o halde ne amaçla yazdın da akıl istedin ?

Hata üstüne hata yapmışsın...

Görüşmediğini anlatırken illa yaşadıklarınızı anlatman gerekmezdi. ! Zira özel hayat bu, dost isen dostluğunu bilip saklayacaktın dostunun özel hayatını !

Okumaya niyeti olmayan insan başarısızdır.. Diş hekimliğinden bahsediyorsun farkında mısın?!

Peki körü körüne inanmayı bırakıp gerçekçi olursan, önüne bak, ne olursa olsun bir insanın geleceğini riske attığının farkında değil misin hala?!

Bence farkına var.... Hala haklılığını kanıtlamak için yok bunu yaptı bunu etti diyorsun.. Sana ne ?

Her insan özel hayatında hata yapar.. Kimileri hataları yaşayarak öğrenmeye yatkındır, telkinler işe yaramaz.. İstersen buna saygı göster !

Şimdi değilse bile, ileride gerçekten vicdan azabı çekeceksin... Buna kalben inanıyorum..

Ayrıca bu olay dışında değil, genel hayatın için söylüyorum.. Bırak insanların özelleri kendilerinde kalsın.. Ya da baştan uyar.. Arkadaş ben oturup anlatırım özelini bana anlatma de... Bu karakter hiç iyi değil benden söylemesi...

Eleştirenlere yine de yorumun için teşekkürler yerine ne deseydim? Küfür mü etseydim tee allahımmm.
Kafamda sabit fikirlilik var ama ben insanlara bana fikir verin diyorum açık açık. Laf söylemek istiyorsan yazılarımla çelişmeden yap bunu.
görüşmediğimi anlatsam millet ne anlayacaktı bu konudan sorarım sana herhalde sana şöyle bi cümle kursam ; arkadaşımla küstüm bana kazık attı ailem harcını yatırmadı. ben napacağım? desem her şeyi anlardın eminim engin hislerinle.
Hata bende yapmışımdır zaten hatasız kul olmaz canım sen kendin çok mu mükemmelsin?
Bende hukuk okuyorum o zaman ben çok başarılıyım. Çalışan arkadaşlarım var onlar başarısız sana göre o da iyi. Başarı yaptığın işte en iyi olmaya çalışmaktır sadece onu statü belirlemez.
Kendi geleceğini düşünmeyen insanın geleceğini ben kaç kez düşüneyim? EE sürekli ben bu insanı düşüneyim, ona akıl vereyim, yanında olayım ama o benim arkamdan attıkça atsın böyle insana dost diyorsan ohoooo.
Derdim haklılık değil ben haklı olsam nolur olmasam nolur bu saatten sonra.
Ve son olarak beni 10 satır yazıyla çözüp karaktersiz olduğumu anladn vallahi bravo bundan sonra birini hayatıma sokarken sana danışayım net üzerinden eşsiz hislerinle hemen anlıyorsun baksana.
:ssz:

tamamını okumadım, kızın bursu kesildi mi şimdi.
öyle ise yanlış olmuş.
ortalığı bu kadar karıştırmasaydın keşke.
herkes hata yapıyor hayatta sonradan o da keşke olmasaydı diyecektir belki.
belki sen de keşke olmasaydı diyeceğin şeylerin içinde bulacaksın kendini.

bize kasten zarar vermediği sürece,
kimseyi sadece kendi hayatı içinde yaşadıklarından dolayı cezalandırma hakkımız yok diye düşünüyorum.
kınayabiliriz, kızabiliriz, ilişkimizi kesebiliriz ama cezalandırmak bize düşmez değil mi.

Olmadı şimdi bu yarama bastın hepsini tek tek cevaplayacağım ki her konuda böyle yersiz eleştiri yapanlara bi örnek ol. Yazdıklarına nokta kadar değil sayfalar dolusu itirazım var ama ben yazabildiğimi yazarım. küçük dedikoducu nerden çıktı çok aramadın herhalde sana hep denildiği için aklına gelmesi kolay olmuştur. Dostumun özeli bende saklıdır sen rahat ol. 15-20 kişinin bldiği özel değildir zaten. ben onun hayatının benimle ilgili olan kısmını yansıttım sadece ayrıca onun özel görmeyip 2 gün tanıdığı insana anlattığı şeyleri ben buraya yazmakta sakınca görmedim. ve evet senin gibi kendine eğlence arayanlarla çok güzel eğlenirim çünkü sen böyle laf sokma çabanla karşındakini ezmeye çalışırken komik oluyorsun

<Üzülüp üzülmediğimi sen değil kimse bilemez ki ben burda üzülüyorum, acımdan ölüyorum gibi şeyler yazmadım kendi kendine dram yazma.

Eleştirenlere yine de yorumun için teşekkürler yerine ne deseydim? Küfür mü etseydim tee allahımmm.
Kafamda sabit fikirlilik var ama ben insanlara bana fikir verin diyorum açık açık. Laf söylemek istiyorsan yazılarımla çelişmeden yap bunu.
görüşmediğimi anlatsam millet ne anlayacaktı bu konudan sorarım sana herhalde sana şöyle bi cümle kursam ; arkadaşımla küstüm bana kazık attı ailem harcını yatırmadı. ben napacağım? desem her şeyi anlardın eminim engin hislerinle.
Hata bende yapmışımdır zaten hatasız kul olmaz canım sen kendin çok mu mükemmelsin?
Bende hukuk okuyorum o zaman ben çok başarılıyım. Çalışan arkadaşlarım var onlar başarısız sana göre o da iyi. Başarı yaptığın işte en iyi olmaya çalışmaktır sadece onu statü belirlemez.
Kendi geleceğini düşünmeyen insanın geleceğini ben kaç kez düşüneyim? EE sürekli ben bu insanı düşüneyim, ona akıl vereyim, yanında olayım ama o benim arkamdan attıkça atsın böyle insana dost diyorsan ohoooo.
Ve son olarak beni 10 satır yazıyla çözüp karaktersiz olduğumu anladn vallahi bravo bundan sonra birini hayatıma sokarken sana danışayım net üzerinden eşsiz hislerinle hemen anlıyorsun baksana.

madem az önce benim konumla ilgili konuştunuz, hatırlatırım dün 10dk da siz de beni karaktersiz yapmıştınız. kendi başınıza gelince hoş olmadığını anlamışsınızdır umarım

Aslında ailenize bu kadar şeyi anlatmanıza gerek yokmuş.
Görüşmek zorunda değilmişsiniz sonuçta, herşeyi anlatmadan da çözüm bulabilirmişsiniz.
Açıkçası o sinirle anlatmak işinize gelmiş diye düşünüyorum.
Kızmışsınız ve kızgınlığınızı o şekilde de çıkarmışsınız karşı taraftan.
Ne olursa olsun, ister okusun ister okumasın, bence bursu yatmalıydı.
Kimbilir belki okuyacak.
Özel hayatında yaşadıkları filan kendi sorunu, istediği gibi yaşar, yanlış olsa bile.
Size ancak beğenmiyorsanız ve yanlış buluyorsanız görüşmemek düşer.
Sonuç olarak bence anlatmamalıydınız, evet bursunu etkilemişsiniz,
etkilemediğinizi iddia edebilir misiniz?
Size göre haketmediğinizi iddia edebilirsiniz sadece, ama size göre!

Kimse burda vicdan muhasebesi yapmasin, butun yorumlari okuyun sonra degerlendirin bence.Konu sahibi icin bosuna atip tutuyorsunuz.Bu aile, bu kiza zaten hak etmedigi kadar sans vermis.Artik aklini basina alip yaptiklarinin cezasini cekmeli.Elestirenler bu yapilanlara kendilerine yapilsaidi, bu kiza sans vermezdi.Cunku kullanildigini, ustune saygisizlik gordugunu dusunup bursu keserdi.Bir onceki yorumlarimda da yazdim, sahiden uzulup vicdan yapanlar, kizin iletisim bilgilerini konu sahibesinden alsinlar, gercek cesur yureklileri o zaman gormus olalim bizde..Biran kendinizi bu ailenin yerine koyun, nezamana kadar elinizi cebinize atabilceksiniz.Bukadar affedici olabilicekmisiniz onu merak ediyorum.

Son düzenleme:
Kızlar burs şuan kesilmedi zaten 1 hafta sonra yatırılması gerek. Bir arkadaşa yorum olarak yazmıştım aileler görüştü diye kız babamdan özür dileseydi babam zaten yatırır o parayı. Şuan kızgın sadece ve bu tamamen benim olayımla alakalı değil benimki patlama noktası oldu o ayrı.. Her detayı anlatmadım arkadaşlar öyle olsa ailem hakkında dediği şeyleri derdim zaten. içli dışlı olduğumuz için öğrenildi çünkü insan 4 yıl kardeşim dediği insanla basit bir neden yüzünden küsmez elbet. görüşmüyoruz desem de olmazdı çünkü evler yakın her gün bize uğrardı büyük bi şey olduğunu ailem farketti zaten

sadece konu sahibinin yazısını okudum aradaki sayfaları atladım..

buna benzer bişeydi ablamın üniversite arkadaşı son 3 senesi ilk 2 senesinden çok farklıydı.. ablam arkadaşlık bağlarını koparmıştı..
bunun sebebini bi tek annem biliyordu fakat babama konuyu yansıtmamıştık.. eğitimini tamamlaması açısından kız mezun olana kadar her ay bursu eksiksiz olarak yatırıldı..

şimdi ne ablam pişman ne annem.. kişisel tercihler noktasında bişey yapamazsın kimseye belki öneride bulunursun ama kimse sen değil herkes bi birey doğru yada yanlış bişeyler yaşıyor..
bursunun kesilmesi demek yarı yolda kalması demek buna gerek yok vebal altında kalırsın belki de onun için çok çok önemli bi miktar

Son düzenleme:
madem az önce benim konumla ilgili konuştunuz, hatırlatırım dün 10dk da siz de beni karaktersiz yapmıştınız. kendi başınıza gelince hoş olmadığını anlamışsınızdır umarım

Kimseye karaktersiz demedim ben ne sanalda ne yüzyüze canım. sen kendin sevgilin hakkında küfür yaz eleştirdik diye gel konuya gıcıklık olsun diye yorumda bulun
:20:

Aslında ailenize bu kadar şeyi anlatmanıza gerek yokmuş.
Görüşmek zorunda değilmişsiniz sonuçta, herşeyi anlatmadan da çözüm bulabilirmişsiniz.
Açıkçası o sinirle anlatmak işinize gelmiş diye düşünüyorum.
Kızmışsınız ve kızgınlığınızı o şekilde de çıkarmışsınız karşı taraftan.
Ne olursa olsun, ister okusun ister okumasın, bence bursu yatmalıydı.
Kimbilir belki okuyacak.
Özel hayatında yaşadıkları filan kendi sorunu, istediği gibi yaşar, yanlış olsa bile.
Size ancak beğenmiyorsanız ve yanlış buluyorsanız görüşmemek düşer.
Sonuç olarak bence anlatmamalıydınız, evet bursunu etkilemişsiniz,
etkilemediğinizi iddia edebilir misiniz?
Size göre haketmediğinizi iddia edebilirsiniz sadece, ama size göre!
[/QUOTE
Bin kere dedim ben arkadaşımla yaşadığım sorunu ne diye aileme gelip şikayet edeyim 20 yaşında insanım ben. Ailemle içli dışlı olduğu için konyu aileye yansıdı. siz düşünün cocuğunuzun çok yakın arkadaşı olduğunu 4 yıl hiç ayrılmadıklarını hep sizde kaldığnı. ama bikaç gün gelmediğini buluşmadığnı siz sormaz mydınız acaba neden konuşmuyorsun dye. bende küstüğümüzü söyledim ama annem 4 yıllık samimi arkadaşımla boş bi neden yüzünden küsmeyecğimi bilir bu yüzden üsteledi bende detaya girmeden anlattım. bu bardağı taşırdı ben aileme gidip de ben onla küstüm onu okutma diyecek şımarık bi kız değilim

Yersiz eleştiri mi.. hahahaha küçük afacan ne komiksin sen öyle.. ben bana göre doğru neyse onu yaparım.. sana yalakalık yapmamı mı bekliyordun yani? günah çıkarmana ortak mı olmalıydım?? bence kendine gel.. az yazıları oku gözünü aç. hata ettiğini söyleyen tek kişi değilim.. demek ki eleştirim de yersiz değil, düşüncem de.. sen bana sayfalar dolusu itiraz edemezsin üzgünüm yanılttım seni.. çünkü ben daha önce forumda karşılaştıklarına benzemem denizde kum bende laf anladın sen... 15- 20 kişinin bildiği özel değildir diyorsun da, özeldir bilmiş insan özel.. SIR değildir sadece... ben özelimi istediğim kişilerle paylaşırım.. paylaşmadıklarımda kimse benim özelimi paylaşamaz mesela.. demek ki neymiş, anlatmadıklarıma anlatılınca hem art niyetli , hem de dedikoduvari şekilde birşey çıkıyormuş ortaya gördün mü.. ben buraya yazmana birşey demedim okuduğunu anlamayan insan, ben ailene anlatmana tepkili yaklaştım.. ben ne seni tanırım ne arkadaşını.. istersen mahremini anlat arkadaşının bana ne. ancak senin ailen arkadaşını tanıyor.. bundan ötürü ailene anlatman YANLIŞTI sen ne dersen de.. ben laf sokma çabasında değilim.. bana daha önce rastladıysan, öyle bir çaba içinde olduğumda sen ortadan kaybolurdun bunu da biliyor olman lazımdı ama bilmiyorsun demekki..

Ben bu duruma çok üzüldüm acaba birinin geleceğini mi kararttım?? vicdan azabı çekiyorum. Aileme yansıtmak hata mıydı?

Çok uzun yazdım kusura bakmayın vaktinizi aldım kızlar

sevgili alzheimer konu sahibi, yukarıda çok üzüldüğünü, hatta bununla beraber vicdan azabı çektiğini yazan bizzat sensin.. Ben dram yazmıyorum kanıtım var ama sen kendini aklamak için gayet de inkar yolunu seçip, kendi ellerinle yazdığını yalanlıyorsun.

sevgili alzheimer konu sahibi, yukarıda çok üzüldüğünü, hatta bununla beraber vicdan azabı çektiğini yazan bizzat sensin.. Ben dram yazmıyorum kanıtım var ama sen kendini aklamak için gayet de inkar yolunu seçip, kendi ellerinle yazdığını yalanlıyorsun.

Anlamamakta ısrar edecek misin, ona göre vakit harcamayayım.. " YİNE DE " ile başlamak cümleye, "ben aksini düşünüyorum ama olsun " demektir..
Çelişenin kim olduğunu zaten yazdım ben yukarıda :1:
Hala buraya yazmana laf ettiğimi düşünüyorsun ya sana birşey demiyorum.. Arkadaş anlamak mı istemiyorsun ben ailene anlatmana tepki veriyorum heeeeeeey orda biri var mıııııııııııııııı :37:
Ben kendime mükemmelim demedim.. Alakaya bir maydanoz daha geldi senden :1: ben hata yapanlara saygı duymayı öğren dedim.. :20:
Diş hekimliği kazanıp okuyan birinin , okumaya niyeti yok tabirini haketmediğini dile getirdim.. Amcam diş hekimi oradan biliyorum zor bölümdür.. :34: ben çalışan-çalışmayan ayrımı yapmadım.. iş oraya giderse daha farklı olur.. lise bile okumamış ancak, güzel bir firmaya sahip olan onlarca insan var.. Ben konuna göre yorumaldım..
Bu şeye benzedi yazdığın, " al kızım sana 5 tl harçlık, ama bununla sigara alma , çikolata alma , cips alma " :1: bırak da herkes kendi geleceğini düşünsün sana iş düşmez burada..
Arkanda vurmuş olmasına en ufak bir yorumda bulunmadım!!!!!!! Zira o konuda büyük bir terbiyesizlik ettiği aşikar arkadaşının..
Teşekkür ederim iltifatların için :27:

Son düzenleme:
sadece konu sahibinin yazısını okudum aradaki sayfaları atladım..

buna benzer bişeydi ablamın üniversite arkadaşı son 3 senesi ilk 2 senesinden çok farklıydı.. ablam arkadaşlık bağlarını koparmıştı..
bunun sebebini bi tek annem biliyordu fakat babama konuyu yansıtmamıştık.. eğitimini tamamlaması açısından kız mezun olana kadar her ay bursu eksiksiz olarak yatırıldı..

şimdi ne ablam pişman ne annem.. kişisel tercihler noktasında bişey yapamazsın kimseye belki öneride bulunursun ama kimse sen değil herkes bi birey doğru yada yanlış bişeyler yaşıyor..
bursunun kesilmesi demek yarı yolda kalması demek buna gerek yok vebal altında kalırsın belki de onun için çok çok önemli bi miktar
şuan bursu kesilmedi canım sonuçta ben bu insanın hatalarını kaç kez telafi etcem. ben htalym anlattım diyelim peki kızın babamdan özür dilemesi gerekmez mi. sonuçta sevgilisine telefonunu verip aratıyorsa babamı bu başlı başına özel hayatla eğitimin karışması.. bilemiyorum

.....................................................

Son düzenleme:
sen en doğru olanı yapmışsın.. madem baban onu kızı gibi görmüş, o zaman yaptığı yanlışları bilmeye ve cezalandırmaya da hakkı var.. yalnız bunu bursunu keserek yapmamalı.. en azından sonradan vicdan azabı çekmesin.. sonuçta devam eden bir eğitim var ve arkadaşın baban yüzünden eğitiminden olmasın, okumayacaksa okumaz zaten o ayrı ama, madem imkanınız var yardımcı olacak, her hangi birine yardım ediyormuş gibi,sadaka gibi düşünün.. normal eğitim süresince bursunu verirsiniz, okul uzatma vs durumu olursa devam etmezsiniz.. yanlış yapan siz değilsiniz o ama, siz pişman olmayın ilerde, bırakın o utansın.. ilişkinizi kesersiniz, görüşmezsiniz fazla, sadece tanımadığınız ihtiyacı olan birine burs verir gibi yaparsınız... kız gercekten çok hatalı affedilir bir tarafı yok ama ben böyle konularda genelde sonradan içimde pişmanlık olsun istemem..

Herkesin kişisel tercihleri farklıdır.
Kimseyi de ilgilendirmez.

Kız diş hekimliğinde okuyor belli ki başarılı, zeki.
Babanız yardımı keserse okulu bitiremeyecek,
ve siz bunları anlatarak farkındaysanız,
o kızın gelecegini karartıyorsunuz....

Back