Öncelikle şimdiden okuyan herkese teşekkürler. .
Kızlar ben daha önce buraya konu açıp bahsetmiştim ancak şu an bazı gelişmeler oldu ve ben bir karar aşamasındayım o yüzden sizde bana destek olursanız sevinirim. Bilmiyorsunuzdur diye konuyu özet olarak yazayım. 4 yıllık kardesim dediğim bir arkadaşım vardı. Babam hocası oluyor ve onu okutuyor bende tek çocuğum gerek ailem gerekse ben onu kardeşim olarak gördük hep. Bu kızın bir tane hayırsız sevgilisi vardı nasıl desem çocuk ne okuyor ne çalışıyor boş bir hayat yaşıyor yani. Bunlar 3 seneye yakın beraberlerdi sonra çocuk ayrılmak istedi ve ilişki bitti. Ancak bu süreçte kız devlet yurdunda kalırken çocukla eve çıktı ve kızın annesi ile babam bu olayı öğrendi. Babam görüşmeyi kesti annesi ise eşyalarını alıp buraya taşındı ki kız okusun yanlış tercih yapmasın. Ayrılınca kız babamın elini öpmeye geldi barıştılar. Ben şehirdışında okuyorum kız kafa dinlemek için bir haftalığına yanıma geldi. Üniversitedeki sınıf arkadaşımla benim facebook hesabım üzerinden yazışmışlar ben uyurken. Sabah bir kalktım telefon numaraları bile alınmış..
Bana diyor ki akşam X gelcek beni yemeğe çıkarcak düşünün 3 saatte bu duruma gelmişler. Çocuk da her önüne gelen kıza yazan bir tip beni de bir ara sürekli arayıp buluşmak isteyip rahatsız etmişti. Kızı uyardım ama dinlemedi 5 karış suratla dolandı 1 hafta boyunca. Daha sonra memleketine gittiğinde ben bir daha görüşmek istemediğimi söyledim yalvardı "ben bir daha onla konuşmayacağım zaten adinin önde gideni o. senin arkandan da konuşuyordu" dedi. Affettim. 2 gün sonra çocuk beni aradı ve şunu dedi " senin arkadaşın vermeye ne meraklıymış". Belki yalan söylüyordur diye kızın ağzını aradım ve sevgili olma aşamasında olduklarını öğrendim. Daha yüzünü dahi görmediği, yüz yüze oturup 2 kelime etmediği kişiyi bana tercih etmiş oldu üstüne bir de arkamdan konuşmuş utanmadan.
Yaklaşık 2 haftadır konuşmuyorum zaten bütün bağlarımı kopardım hem çocukla hem arkadaşım olacak insanla. Size danışmak istediğim şey şu; sonuçta bu kızı benim ailem okutuyor.. Bu durumu aileme açmak durumunda kaldım çünkü sürekli evimize gelir , gelmezse dışarda görüşürdük. Ben görüşmeyince annem sordu ve bütün olanları anlattım. Şimdi onların harç parası yatırılacak ve annemler ona karşı çok tepkililer okumaya niyeti yoksa para yatırmayız diyorlar. Ben bu duruma çok üzüldüm acaba birinin geleceğini mi kararttım?? vicdan azabı çekiyorum. Aileme yansıtmak hata mıydı? :18:
Çok uzun yazdım kusura bakmayın vaktinizi aldım kızlar
Öncelikle şimdiden okuyan herkese teşekkürler. .
Kızlar ben daha önce buraya konu açıp bahsetmiştim ancak şu an bazı gelişmeler oldu ve ben bir karar aşamasındayım o yüzden sizde bana destek olursanız sevinirim. Bilmiyorsunuzdur diye konuyu özet olarak yazayım. 4 yıllık kardesim dediğim bir arkadaşım vardı. Babam hocası oluyor ve onu okutuyor bende tek çocuğum gerek ailem gerekse ben onu kardeşim olarak gördük hep. Bu kızın bir tane hayırsız sevgilisi vardı nasıl desem çocuk ne okuyor ne çalışıyor boş bir hayat yaşıyor yani. Bunlar 3 seneye yakın beraberlerdi sonra çocuk ayrılmak istedi ve ilişki bitti. Ancak bu süreçte kız devlet yurdunda kalırken çocukla eve çıktı ve kızın annesi ile babam bu olayı öğrendi. Babam görüşmeyi kesti annesi ise eşyalarını alıp buraya taşındı ki kız okusun yanlış tercih yapmasın. Ayrılınca kız babamın elini öpmeye geldi barıştılar. Ben şehirdışında okuyorum kız kafa dinlemek için bir haftalığına yanıma geldi. Üniversitedeki sınıf arkadaşımla benim facebook hesabım üzerinden yazışmışlar ben uyurken. Sabah bir kalktım telefon numaraları bile alınmış..
Bana diyor ki akşam X gelcek beni yemeğe çıkarcak düşünün 3 saatte bu duruma gelmişler. Çocuk da her önüne gelen kıza yazan bir tip beni de bir ara sürekli arayıp buluşmak isteyip rahatsız etmişti. Kızı uyardım ama dinlemedi 5 karış suratla dolandı 1 hafta boyunca. Daha sonra memleketine gittiğinde ben bir daha görüşmek istemediğimi söyledim yalvardı "ben bir daha onla konuşmayacağım zaten adinin önde gideni o. senin arkandan da konuşuyordu" dedi. Affettim. 2 gün sonra çocuk beni aradı ve şunu dedi " senin arkadaşın vermeye ne meraklıymış". Belki yalan söylüyordur diye kızın ağzını aradım ve sevgili olma aşamasında olduklarını öğrendim. Daha yüzünü dahi görmediği, yüz yüze oturup 2 kelime etmediği kişiyi bana tercih etmiş oldu üstüne bir de arkamdan konuşmuş utanmadan.
Yaklaşık 2 haftadır konuşmuyorum zaten bütün bağlarımı kopardım hem çocukla hem arkadaşım olacak insanla. Size danışmak istediğim şey şu; sonuçta bu kızı benim ailem okutuyor.. Bu durumu aileme açmak durumunda kaldım çünkü sürekli evimize gelir , gelmezse dışarda görüşürdük. Ben görüşmeyince annem sordu ve bütün olanları anlattım. Şimdi onların harç parası yatırılacak ve annemler ona karşı çok tepkililer okumaya niyeti yoksa para yatırmayız diyorlar. Ben bu duruma çok üzüldüm acaba birinin geleceğini mi kararttım?? vicdan azabı çekiyorum. Aileme yansıtmak hata mıydı? :18:
Çok uzun yazdım kusura bakmayın vaktinizi aldım kızlar
canım öncelikle yorumun için teşekkür ederim.Ancak arkadaşım devlet üniversitesinde okusa da bölümü dişhekimliği. Malzeme alınması, ödevler falan derken ekstra masraflar doğuyor. Bunları babam karşılıyordu ayrıca para veriyorlardı. Ama şimdi harcını yatırsalar bile bu masrafları karşılamazsa okul bitmeyecek.. Bir de bu kız üniversiteyi bırakmıştı bahsettğim sevgilisi için babam arayıp aklını başına topa dön buraya demişti.. Şimdi beni ilgilendirmez 1.hatasını affettim 2.si kabul değil diyor. Bu 2.olayda benim sayemde öğrenilmiş oldukesinlikle hata değil çok iyi yapmışsın tebrik ederim seni
ancak bence harç parasını yatırmaları için ailenle konuş
görünen o ki bu kız okumazsa daha da kötü bir posizyona gelecek
konuşmayla düzeleceğede benzemiyor, ama yinede baban harçı yatırmaya devam etmeye notlarına göre karar vereceğim diye konuşsun,
sonuçta burs bile böyle alınır, notları düşük birisine neden baban para harcayıp dursun
canım öncelikle yorumun için teşekkür ederim.Ancak arkadaşım devlet üniversitesinde okusa da bölümü dişhekimliği. Malzeme alınması, ödevler falan derken ekstra masraflar doğuyor. Bunları babam karşılıyordu ayrıca para veriyorlardı. Ama şimdi harcını yatırsalar bile bu masrafları karşılamazsa okul bitmeyecek.. Bir de bu kız üniversiteyi bırakmıştı bahsettğim sevgilisi için babam arayıp aklını başına topa dön buraya demişti.. Şimdi beni ilgilendirmez 1.hatasını affettim 2.si kabul değil diyor. Bu 2.olayda benim sayemde öğrenilmiş oldu
fazla serbest olmakla okumamak aynı şeyler değildir..okulda durumu iyiyse hareketlerinden dolayı bir tutmamak gerekir...zamanında kardeşim diye gördüğünüz kişiyle yaşanılanları ailenizle paylaşmamanız doğru olurdu..hatasında uyarırsınız,anlayıp anlamamak ona kalmıştır,başkalarına kusurunu dillendirmek hoş olmamış..yapılan iyiliklerde kişinin hareketine göre belirlenmemeli yada başa kalkılmamalı..yinede bugüne kadar aileniz okutmuş Allah razı olsun okulunu bitirene kadar yardım yapılsaydı daha hayırlı olurdu,tabii ailenizin bileceği bir iş..
Okulda başarılı da diyemem kötü de diyemem.. Eğitim hayatı tabi ki farklı ama babam affedeli bir hafta olmamıştı bu olay yaşanalı belki de arka arkaya böyle şeyler olması babamı üzdü. Sonuçta eğitimle aşkı ayırt edemiyor bu kişi. Sevgilisinin yanına kaçmıştı önceden okulu bırakıp belki de bu yüzden bu konuda hassas babam bilemiyorumarkadaşının özel hayatı ayrı eğitim hayatı ayrı... eğer okulda başarılı bir öğrenciyse ben olanları anlatmazdım...
Çok vicdani bi durum gerçekten. Aslında yaptığına ne doğru ne de yalnış diyemiyorum. O kızın okumaya pek niyeti yok gibi geldi ama bana da... Eğer yapmak istediği bir şey varsa da gitsin uzakta yapsın canım hiç mi yüzü kızarmıyor
ben olsam ınce detayına kadar anlatmazdım
sadece görüşmüyoruz der geçerdım
sonuçta kımın kımınle gezdığı benı ılgılendırmez
ama sen anlattığına göre kendınce doğru olanı yapmışsın
artık bunu kafaya takıp vıcdan yapmana gerek yok olan olmuş kız düşünsün
Harç parası yatırılırsa , annen baban sadaka veriş olurlar.. Ötesinde kızın okuyup okumaması vs yi boşver.. Hı aynı harç parası , çok daha ihtiyacı olan ve gerçekten okuma niyetinde başka bir kıza da verilebilir o ayrı..
Sen bu karakterde bir kızla bir daha görüşmemeye bak
Kesinlik ile en güzelini yapmışsınız o kızın niyeti sadece okumak değilmiş zaten. Fena yoldan çıkmış bu arkadaşın ve yine devamını getirecektir böyle eylemlerin. Bundan sonrası onun tercihinin yaratmış olduğu etkiye bağlı olarak devam edecektir. Sen ise iyi niyetli olduğun için huzursuz oldun, olma.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?