Ablamın yakın arkadaşı ile yaşadıklarım

Valla ben de laf yarıştırmam özellikle ev sahibi olarak ablam arkadaşı giderken peki sen bilirsin madem rahatsız oldun kardeşimden başka zaman gelirsin diye ağzının payını vermedikten hala onu geri içeri sokmaya çalışırken hiç uğraşmam. Bence asıl kabahatli abla burada.

Sana Bi sır vereyim mi ablan arkadaşıyla çatır çatır senin dedikodunu yapıyor. Seni ona kötü anlatıyor. Arkadaşı sendense ablana kendini daha yakın sanıyor. Bu hakkı ablandan almış. Eminim ama ispatlayamam.

Bilmiyorum ablama kırıldığımı söyledim sen de hiçbir şey söylemedin dedim. Evimde misafirdi yapamazdım dedi. Daha sonra konuşmuşlar

Ablam mi beni kötü anlatiyor? Şunda haklı olabilirsiniz evet kendini benimle kiyasliyor olabilir yani ben ablasına daha yakınım gibi düşünüyor olabilir.

Off benimde öyle oldu işte herkese doğuma gidiyoruz diye haber vermiştik üstelik.....
Oluyor ya hamileliğin son zamanları Ben gitmedim hastaneye tatildeydik yarıda bırakmadım sancı bekledim ama arkadaşlarla gitmiştik o gün herkesin eli böğründe doğurmamı bekledi.

Konuşmayın ayol ne diyeceksiniz ki bu saatten sonra? Her yerden silip hayatınıza hiç girmemiş gibi davranacaksınız.
Kendini haklı görüyor olmasını istemiyorum. Ben bunu bunu yaptım da böyle oldu desin istiyorum. Ama anlamayacak biliyorum. Sonra kendini haklı çıkarmaya çalışacak şeyler bulup aylarca dert yanacak vah bana bunu yaptı da böyle söyledi de vs. Hiç demeyecek ben ne yaptım da bunlar oluyor

İşte boşuna kendinizi yormuş olacaksınız. Aradan çok zaman geçmiş bir de. Bazi şeyler sıcağı sıcağına halloldu halloldu. Sonrasında ne yaparsanız yapın düzelmez. Mesela öyle ukala ukala konuştuğunda ağzının payını alsaydı bu konu kapanıp gidecekti. Ablaniz sonradan konuşmuş diyorsunuz da anında tepki vermedikten sonra günlerce konuşsun fayda etmez. Misafirdi ne deseydim demiş de misafir de misafirliğini bilsin. Hangimiz ev sahibinin kardeşi geldi diye ağız burun eğip tuhaf tuhaf konuşuyoruz ki mesela ?

Misafir misafiri sevmez olmuş
Ya da sizden zaten haz etmiyor
Bence konuşmayın konuşmakla anlayacak birine benzemiyor

Hamile kadına böyle konuşacak arkadaşımın ağzını caaart diye yırtarım ki benim arkadaşlarımın haddine mi brnim kardeşime laf etmeleri

Kesinlikle aynı fikirdeyim ablam ses çıkarmıyorsa ben kalkıp onun evinden kovamam zaten.

Aman boşver, enerjin varsa kalk evi derle toparla zamanın varsa git duş al dinlen biraz. Bir zaman sonra pişman olursun aman değerli zamanımı be saçma şeyler için harcamışım dersin . Olurda ilerde görüşürsen de önemseme , yok ağzının payını vereyim , yok şu lafı vurayım diye de uğraşma . İç huzur ve mutluluğu başkalarını kafaya takarak bulamazsın . 40 yaş civarında ne demek istediğimi anlarsın

Ablanın evi tabii..iyi canını yakmissin boşver kudursun..senin için önemli kişiler doğrusunu biliyor.Ama ablanın tavır yapması lazım o hamileyken kardeşimin dedikodusunu yapıyorsun diye ama bunu yapmıyor

Konusmayin hic gerek yok
Ben llsam ablamla konusurdum
Bana boyle davranan biriyle niye bu kadar yakin
En azindan kirildigimi soylerdim
Sen gorusmek istiyorsan gorus ama ben kirldim bil bunu derdim ablam bana ragmen gorusuyorsa da onla da mesafe koyardim
diger kisiyle hic muhatap olmazdim

Ben de böyle düşündüm konuyu ve detayları okuyunca. Ablasi konu sahibinin dedikodusunu o arkadaşa yapıyor o kadar bariz belli ki.

Bence yok gibi davranın, sizin değil ablanızın arkadaşı sonuçta düğün cenaze ya da farklı mevzularda bir araya gelince de konuşmak zorunda değilsiniz o sizin cemiyetinize katılacak sonuçta, anlatsanız da anlamaz böyle insanlar nerden biliyosun diye sormayın çooook çok iyi bilirim ben böylelerini. O terbiyesiz ile muhatap olup da hiç canınızı sıkmayın evladınız ile sağlıklı günler güzel anne

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…