Ablamin nisanlisinin ailesi

Yasli kadini resmen döveceklerdi az kalsin kadin senin yuzunden fenalasti diye daha kac aydir taniyoruz aileyi sasirmamiz gayet normal. Onlar istemeden oldu evet ama daha cok dikkat edecekleri yere babaanne oturma odada yanliz onlar mutfakta kadini cekistiriyorlar olayi örtbaz etmek yerine. Sonrada konusabilirler anlatabiliyomuyum. Benim ailemdede olabilir dogru ama ben olayi kapatirim alevlendirmem onlar gibi biz ondan rahatsiz olduk.

Ne gösterisi? Sadece rahatsiz olduk dogal olarak. Herkes rahatsiz olur kim isterki böyle bir olaya taniklik etmek. Onlar olayi örtbaz etmediler ona sinir olduk kusura bakmayin diyip konuyu kapatmadilar bu durumda kimse hicbisey olmamis gibi saatlerce oturamaz orada.

Bu mesajın benim yazdıklarımla alakası ne anlayamadım.

Zaten beyanınıza göre oturmuşsunuz orada.

Sıkıntı sonradan kınama şeklinizde ve uyarma hakkını kendinizde görmenizde.

Bazı aileler çok içe kapanıktır, ''Kol kırılsın yen içinde kalsın.'' düsturuna göre hareket ederler. Kişisel tecrübelerime göre en fazla kötü olay bu aileler içinde yaşanır.

Bazı aileler ise biraz umursamaz, biraz da açıktır bu konularda. Tatsızlığa hemen tepki verebilirler, yanlarında kim olduğunu pek umursamayabilirler. Hatta dünürleri diye yakın görmüş olabilirler.

Bu iki aileden hangisi gibi olacağınız sizi ilgilendirir ancak bu durum diğer aileyi terbiyesiz yapmaz. Size karşı yaptıkları herhangi bir saygısızlık yok, kendi içlerindeki olaya şahit olmuşsunuz o kadar.

Bu kadar dramatik tepkiler vermeniz çok garip. Sanki küçük çocuklarını falakaya yatırdılar gözünüzün önünde.

İlk suçlu ablanızın nişanlısı,idare denen bişey vardır bu herşeyi açık edecek evlenince de demek ki milletin yanında.

Görümce ise ne değişik insanlar ya,yazık yaşlı kadına yüklenmiş hepsi,herhalde her şeye azarlıyorlardir sizin yanınızda bile kadına laf ediyorlar.

Çok sinirlendim hepsi gayet cıvık bir aile geldi bana bence vesile olmuş tanısın ablanız 3.göz olarak

ayrıca sonuna kadar haklısıniz rahatsız olmakta,rahatsız olmamak sorun zaten burdan atanlara bakma kendi başlarına gelse kına kına evde magazin olurdu konu.sizin yanınızda daha dikkat gerek

Uyarmaniz hiç hiç hiç hoş olmaz. Hatta bununla Ilgili size bi Özür dönüşü yapıldığı zaman soylemeniz gereken "aile içinde olur böyle şeyler Kimin evinde olmuyor ki uzulmeyin" tarzı bi yaklaşımdır. Bidaha olmasın şeklinde konusmakta çok ayıp. Katilmiyorum bu tutumunuza kesinlikle.

Ne de güzel karar vermişsiniz zıt düşünen insanların adınA. Sahi bakma bize biz burda öyle yazarız kendi başımıza gelse uuu neler neler.. Neden böyleyiz senin dışındakiler??

Rahatsız olmakta sonuna kadar haklısınız kim olsa şaşar böyle bir durum da.ama uyarmanız kırıcı olabilir.annenizin ve sizin bu konu da konusmaniz ablanizi da uzebilir.konusacak ve uyaracak tek kişi varsa nisanlisini uyaracak ablanizdir.bir de bence ablaniz dikkkatli olmali babaabannesine karşı kardeşini savunan bir nişanlı evlenince sürekli kardeşini savunan bi abi olabilir diye düsünmekten kendimi alamadim.

Olayin sokuyla yazmis olabilirmisin? Cunku uyarmak veya kalkip gitmek cok mantiksiz.
Zaten uyarmamis orda oturmussunuz.
Ablanin nasil bir aileye gelin gidecegini görmeniz ve ev ici yasantilarina sahit olmaniz sizin icin iyi aslinda...

ben de bir yere misafirliğe gitsem istemem yanımda kavga etsinler,
bir de nişanlının ailesi gelmiş oturmaya hoş değil yani.
o kadar ayılmalar bayılmalar gerek yok.

uyarilmasi gereken biri varsa o da ablanizin nisanlisi..yaslilarla toplum icinde nasil konusulup davranmasi gerektigiyle alakali egitilmesi gerek resmen..ayni hadsizligi herkese yapabilir cunku.
kavgayi ne babaanne cikarmis ne kv ayilip bayilarak alevlendirmis..esas ayibi eniste adayiniz yapmis.
kv bayildiysa utancindan rezil olduk dusuncesinden bayilmistir,hepsi bir olup kadincagiza yuklenmislerdir ki kendi cekirdek aileleri cok matah
buarada kayinpeder nerde ben onu merak ettim?dut yemis bulbul gibi annesine denilen laflari mi dinliyor?

sizin yanınızda bu şekilde tartışıp uzatmak çok ayıp olmuş..bundan sonraki tutumunuz hiçbirşey olmamış gibi davranmak olmalı..

ablan bir kez daha düşünsün o vakit nişanlanmayı yaşlı kadına acımayanlar ablanıza kim bilir nasıl davranırlar aynı kandan da değil zira.

Kayinpederi diger erkeklerle disaridaydi duymadilar.

siz kendi mahçubiyetinizi düşünene kadr sizi olayın ortasına atan nişanlıyla konuşun öncelikle...
diğer odada olmuş ne olmuşsa oturdugunuz odaya getiren nişanlı...
burda tek hata sizin damatta bence...
hatta sizden daha mahçup olan onlar bu durumda.....
zor durumda kalan karşı taraf olmuş....
hala kendinizi düşünüyorsunuz.............

Yok artık daha neler. Sizi ne ilgilendirir ki. Bi tatsizliktir yaşanmış. Şahsi kanaatim babanneye üzülmek yerine kendinize saygısızlık yapıldığını düşünüp haddiniz olmayarak aile içi iletisime sırf kendinize birdaha SAYGISIZLIK yapılmaması adına karismak istemenizi yersiz ve kibirli buldum. İşte böyle böyle aileler birbirine düşman oluyor. Ben karşıdaki ailenin yerinde olsam size karşı varolan saygimi da yitirirdim.

Konuyu okudum yazıyorum; yorumları ya da aradakileri okumadım.

Biri birini uyaracaksa bu asla annen ve ablanın kayınvalidesi değil.

Ablan nişanlısını uyaracak eğer rahatsız ise.

Aile işleri misafir yanında konuşulmaz; her ne kadar biz aile olacaksak da anne babalarımızın yanında kendi özelimizi açmamalıyız; babaannene bir şey diyeceksen de çağırır içeri dersin; herkesin yanında o yaşta insan azarlanmaz diye anlatacak.

Klasik kuşak çatışması olayda da bir şey yok; babaanne kıza bir şey demiş; kız ona kızmış ağlamış; abisi arka çıkmaya kalkmış; zira senin misafirlerin yüzünden babaannem ile birbirimize girdik demiştir muhtemelen, babaanne o kalabalıkta tepki gösterilmesine kızmış.

Olur olağan şeyler; büyütülecek bir durum yok; sıkmayın canınızı

Olay hic hos olmamis tabi gerilmekte haklisiniz. Ancak yaslilar da bazen nerde ne diyeceklerini bilemiyorlar. Siz bu konuda ne yapabilirsiniz bilemedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…