Ablamin nisanlisinin ailesi

NisaZumra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2015
1.047
708
Merhaba arkadaslar. Size bugün basimizdan gecen olayi anlaticam. Ablam 3 aydir nisanli nisanlisinla gayet iyi anlasiyorlar. Bugün bizi yemege cagirdilar. Gittik hersey cok güzel gidiyor derken bir anda ortam gerildi. Ablamin görümcesiyle onlarla beraber yasayan babaanne atismislar (agiz kavgasi) (nedenini bilmiyorum). Ama biz tabi bisey duymadik baska bir odada oldu olay. Neyse babaanne bize bisey caktirmadi icerde oturuyoruz sonra ablamin nisanlisi girdi odaya basladi söylenmeye babaanne kardesim senin yüzünden agliyor hic yakistiramadim sana gibi laflar etti... babaannede sinirlendi sen dedi bana laf diyecegine kardesine söyle bu evde beni hic istemiyor bana bakmiyor sanki düsmaniyim fln basladi söylenmeye .. ben annem ablam tabi soktayiz ilk kez karsilastik böyle olayla.. sonra birden ablamin kayinvalidesi bu olaylar olunca üzülüp fenalasti ayri odaya getirdiler sonra herkes babaanneye yüklendi az tut kendini bak neler oldu senin yüzünden felan diye.. biz hic bisey demedik sokun etkisinden olsa gerek. Biraz oturduk sonra kalktik babaanne bizden özür diledi tatsizliklardan dolayi. Annemle pisman olduk keske o an kalkip gitseydik kendi sorunlarinizi kendiniz cözün ayip bizim yanimizda konusulcak seylermi bunlar diye ama yapmadik ortami daha cok germemek icin.. simdi anneme diyorum ablamin kayinvalidesini uyar bidaha asla böyle bir olay olmamasi icin ayip yani bizde mahcup kaldik arada. Sizce bundan sonraki tutumumuz nasil olmali? Normalde aile olarak iyiler ama bu olaydan sonra cok saskiniz..

Hiç hoş olmamış ama uyarsanız dahada hoş olmaz yanı kimse istemezdi böyle bi tatsızlık yaşanmasını herhalde bide ablanızın olaya bakış açısı önemli onu rahatsız etmediyse yada ettiyse bile nişanlısıyla Konuş hallederler. Bence aile olarak bu konuyu hiç olmamış varsayın

Cok ayip ama babaanneye yapilan, cok ayip.
Yasli bu ya yazik gunah. Icim parcalandi
Aynen canim bende babaanneye acidim en cok.. ablamin kayinvalidesinin fenalasmasini bile kadindan biliyorlar oysaki basbaya ablamin nisanlisinin sucu olgun insan gibi davranip agzini tutsaydi hicbisey olmicakti. Babaanne gecimsizmis diyolar ama yinede her ne olursa olsun öyle davranmaya haklari yok. Allah kimsenin eline düsürmesin gercekten yazik..

Annen ablanın kayın validesini uyarsa ne olacak? Kavgayı o çıkarmamış ki! Kadının kayın validesi kaç yaşına gelmiş, bunu öğrenememiş. Bu saatten sonra da o öğretecek değil. Bundan sonra tutumunuz aynısı gibi olmalı. Her evde oluyor bunlar. Siz evinizde kendi ailenizle sorun yaşadığınızda tavır mı değiştiriyorsunuz? Bir müddet sonra hiç bir şey olmamış gibi davranıyorsunuzdur herhalde. Kaç yaşında kadının yaptığı bir şey yüzünden tavır değiştirmeniz komik olur bence...

Iyide, kendileride böyle bir olay olsun istememislerdir. Yani uyarmak niye? Bazen iste böyle tatsiz olaylar oluyor. En iyisi üstünü kapatmaktir.

@Bilgece : Sirf yasli diye daima hakli diye birsey yoktur. Nice yasli vardir durmadan eziyet ediyorlar etrafindakilerine, durmadan hizmet, hürmet bekliyorlar. Ben böyle bir yasliyi çok yakindan taniyorum diyelim. Tabiki durum nasil tam anlamiyla bilemeyiz fakat orda babaannenin "kardesin bana bakmiyor" gibi laflar etmesi kanimca baze seyleri isaretliyor. Neticede orda bile büyük olarak konuyu kapatabilirdi, "baska zaman konusuruz" diyebilirdi, ama demedi. Görümcede öylesine aglama krizlerine girmez bence.

İyide tam olması gereken bişey olmuş. O an kalkıp gitseniz bu defa iki aile arasında skıntı cıkıcaktı. Kayınvalideyi uyarmak ne anlamsız bi iş. Kadın yeterince uZulup fenalasmıs zten.her ortamda olmadık zamanlarda böyle hızursuzluklar cıkabilir istemeden. Bi bakarsınız aynısı sizdede yaşanır. Ki özürlerini dilemiş insanlar.Ne kadar hoşgörüsüz ne kadar tahammülsüzsünüz böyle konularda.

ablanızın kayınvalidesinden çok ablanızın nişanlısı ayıp etmiş,olmaması gereken bir şey yaşanmış başka bir odada ve siz olaydan habersizken enişteniz gelerek babanneye laf söyleyerek olayın ortaya çıkmasına sebep olmuş,kaç yaşında enişteniz bilmiyorum ama hiç olgun bir davranış değil bu yaptığı.

Yani onlarda bu yasanilanlardan zevk almadiklarina gore bir daha ki gorusmede uyarip utandirmak niye ben anlamadim
Onlari utandirmak elbette degil niyetimiz. Benim belirtmek istedigim böyle seylerin yanimizda konusulmamasi icin uyarmakti. Bizde hala soktayiz yani ilk kez böyle bir olayla karsilastigimizdan olsa gerek.. resmen kiyameti kopardilar ne yapacagimizi sasirdik inan..

Aynen kesinlikle katiliyorum size. Ablamin kayinvalidesinde zaten hic suc yok oda biz gibi herseyden habersizdi..

Pardon ama ne alaka acaba ? Siz neden uyarma gereği duyuyorsunuz koskoca insanları.. Bir daha dikkat etmeleri gerektiğiini onlar da anlayabiliyordur büyük ihtimalle. Her aile arasında olan şeyler bunlar size denk gelmiş büyütmenin bir anlamı yok..

Hosgörüsüz olsam kalkip burda fikir aramam. Tahammülsüz olsam ortamida terk ederdim onuda yapmadim. Kayinvalideyi uyarmakta söyle olacakti en azindan cocuklarini uyarsin bize böyle seyler yansimasin diye. Yoksa elbette kadininda elinden bisey gelmez olacakta yinede olur.

Dogru üstünü kapatirsak olgunlugumuzu ortaya koymus oluruz.

Yani onlarda bu yasanilanlardan zevk almadiklarina gore bir daha ki gorusmede uyarip utandirmak niye ben anlamadim
Unuttum birseyi eklemeye olaylardan olduktan sonra oturduk biraz sonra ablamin kayinbabasi eski mevzulari acti eskiden evlenince parayi masanin üstüne koyardik bize bisey kalmazdi ne kadarda cahilmisiz felan filan. Sonra annesi dedi oglum sizin borcunuzu ödedik mecburduk. Adam kadina bi parladi ne alaka borcu niye kattin simdi onla ne alakasi var kapat ya su konulari gibi kücükte olsa yine onun üstüne hala konusmalari bizi gercekten bunaltti. Olaylari örtbaz edecekleri yerde ne var ne yok döküyolar ortaya. Bizden bundan dolayi rahatsiziz o yüzden anneme dedim uygun bir uslupla ablamin kayinvalidesine söyle bizim yanimizda konusulmasin bunlar diye..

Dogru üstünü kapatirsak olgunlugumuzu ortaya koymus oluruz.

Ne olgunlugu yahu? Size bizzat saygisizlik yapmamislar adamlar. Küfür, hakaret etmemisler adamlar, sadece aile içi bir olay oldu o kadar. Bunu büyütmek niye? Yarin birgün bu senin ailendede olabilir. O zaman istermisin karsindakilar isitip isitip, önüne koysunlar diye? Hayir yani sanki siz kraliyet ailesiniz de SIZIN yaninda nasil böyle birsey olabilir mantigindasin. Lütfen biraz kendine gel..

Bu senin baslikta yazdigin olay ile ne alaka? Konun akisini sirf hakli olmak adina degistirenleri gördüm fakat tamamen konu degistirmek?? Sirf millet seni haksiz buldu diye fantazini kullanmak.. Yazik ya..

''Olgunluk ortaya koymak'', bizimle böyle şeyler konuşmayın demek, ortamı hemen terk etmediniz diye pişman olmak gibi ayrıntılardan amacınızın karşı tarafa gösteri yapmak olduğu anlaşılıyor.

Gerçekten olgun insanlar ve aileler, zaten bu olay yaşandığında da 3 maymunu oynar, sonrasında da.

Siz aile içi meseleleri bilemezsiniz, yanınızda yaşanmamasını o aile sizden daha fazla isterdi.

Eğer ablanız çok rahatsızsa sevgilisine ailesini sizin yanınızda zor durumda bırakmamasını söyler zaten, kaç yaşında insan. Bunda ailece oturup da kınayarak plan geliştirme gibi bir durum yok.

Amacınız ''Biz sizden iyiyiz.'' demek ise bunu bu şekilde yapmacık tepkilerle alttan alta vereceğinize, gidin açık açık söyleyin. Daha samimi olur.

Tamam bencede yanlis davranidlar yersiz ve vakitsiz. Ama sizin uyarma hakkiniz oldugunu dusunmuyorum. Demek ki boyle garip insanlar yani. Cok rahatsiz olduysaniz Gerekmedikce gorusmezsiniz mesafeli olursunuz olur biter sonucta sen uyardin diye kendi davranislarini degistirmezler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…