Abimin eşine ismiyle hitap etmem uygun mu?

Eşimin kardeşi bana yenge diyor. Abla da diyebilirdi. Arada yaş farkı olmasa miyav da diyebilirdi. Ama epey yaş farkı varmış.
Bence mesafeli olur falan diyor anneniz ama asıl mesafeyi kendi koymak istiyor.

Sanirim anneniz siz farkinda olmadan sizi dolduruyor. Abine saygin varsa zaten yenge veya abla dersin ben mesela bana yenge demelerinden hic hoslanmam kac defa da dile getirdim kendimi yasli hissediyorum yenge dediklerinde neden bilmiyorum sizde yarin gelin olacaksiniz kayinvalideniz gorumcelerinizi doldurusa getirdiklerinde ne hissedeceksiniz

Anneniz kendisi nasıl hitap edeceğine karar verdi mi peki abinizin eşine madem bu konu çok önemli

İsmail abi gibi hoooooooppp da diyebilirsiniz eğer karar veremediyseniz

Kendine sorabilirsin veya ben seni kendime yakin goruyorum arkadas gibi bundan sana isminle hitab etsem olur mu diye. Boylece herkesi memnun edebilecek bir cozum bulursun. Benim esimin ailesi hic bir sey demiyor! Yani bir hitabim bile yok! ismimi soyleseler bile raziyim Ama 7´den yetmise boyleler bide iki laflarinin birisi saygi.

B Bende babama baba diyorum ama hiç öyle ilişkimiz yok zorla diyorum halbuki babalık yapana baba kelimesi ne büyük bir hitap. Bunlara takılmayın ne kardeşiniz yerine koyun nede el olarak görün

Benimde eltim bende 5 6 yaş küçük direk adımla hitap etti garipsedim ama çok da önemli değil ilk gelin benim ona göre der gibi sezdim

Bnimde annem der ki ismiyle hitap edersen yanlış olur yenge diye hitap et

Abooow kız anan bek fena demedi deme Ya yenge ya abla demen uygun onu da kendisine sormalısın.

Tabii ki yenge de ve şuan annen seni görümceliğe itekliyor sanki.Sen saygını bozma sana öyle yengelik taslarsa ozaman ismiyle hitap eder saygısızlık yaparsın.Oda davranışlarını düzeltir.

Büyük yengeme yenge derim aramız gayet iyi hiçbir sorunumuz yok küçük yengem ilk evlendiğinde yenge deme ismimi söyle demişti, görünürde bir sorunumuz yok ama aramzı hep soğuk daha doğrusu pek görüşmeyiz atda yılda bir görüşürüz arada soğuk rüzgarlar eser, diyeceğim o ki yenge, abla ya da isim birşey değiştirmez karakter önemli..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…