- 5 Kasım 2019
- 490
- 1.158
- 63
Umarım canım temennim o yönde çevremde böyle bir kaç olay gördüm davranışlar aynı doğrultuda erkekler değişiyor evlendikten sonra umarım abin değişmez bu gelin sayesinde herşey gönlünce olsun geçmiş olsunAllah korusun. Buradaki tek güvencem abim ve babalığı. Böyle birşeye göz yumacak bir değil. Eşi de öyle olmaz umarım. Evliliğe alışma sürecidir belli diye düşünmek istiyorum açıkçası.
Neyse seninle polemiğe girmicem çünkü aynı zekaya sahip değiliz kendin zaten benim istediğim cevabı verip bu düşünce de ne demek demekte ne biliyimTamam sende kocanin ailesi degilsin.hicbieyi degilsin.dusunceye bak yawww!
Abim varken tutup da taksiciyi aramam insan aynı zamanda bir destek arar kendine o panikle kimse taksiciyle uğraşmaz elinde daha iyi bir alternatifi varkenAilemle ayni sehirde degiliz ama ayni sehirde olsaydik bile annemlerle ayni binada oturmuyorsak yine once taksiyi arar sonra ailemi arardim ben olsam.
Yasadigim sehirde kimsem yok ve eşim evde yokken rahatsizlanmistim ki elim ayagim titriyordu taksiye kadar nasil incem onu bile
dusunuyordum, cagirdim taksiyi ben uzerime birsey alip asagi inene kadar taksi gelmisti bile.Agac kavuguyla pek alakasi yok taksinin aslinda.
Bunu neden gucluluk olarak algiladiniz? Guclu olsam da olmasam da ailem yanimda yok, abim ablam yok. Şimaracak kimsem yok yani eşim olmadiginda...
Benim gibi farkli sehirde hatta farkli ulkede yasayan COCUKLU kuzenlerim, arkadaslarim var. Cocuklu herkesin emrine amade bir abisi yok ve hala yaşayabiliyorlar.
Yapmak istemekle alakali ama konu sahibi evlendiklerinden beri ilk kez abisini cagirdigini soyledi, bu durumda bu kadar tepki verecek birsey yok o ayri.
Görümceler her yere gelmek istiyorlar derkenGelinin mesaj yazmasi biraz sacma olmus ama genelde herseye vakif degiliz anlattiginiz kadar biliyoruz.eminim bu kadini cigrindan cikaran bir durum olmustur.cunku bende gorumceme sabrettim en sonunda dayanamadim patladim.cunku sanki kendini kanitliyormus gibi her yaptigimiz harekete karisip yanimizdan ayrilmiyordu.yeni evliler sadece baska seyler yapmaz herkes o yonden vurmusda.beraber vakit gecirmek isteyebilir gezmek isteyebilir.ama gorumceler heryere gelmek istiyorlar.bizimde abimiz diye.evlenmeden once degeri olmaz evlendikten sonra kiymete biner.erkekler icin de aileleride boyledir aynen.kardesiniz diye bu size her istediginizi yapma hakki vermez.abinizin mutlugunu gelecegini dusunuyorsaniz ona gore hareket etmek zorundasiniz.onun huzuru sizin tavirlariniz yuzunden bozulursa hic vicdaniniz sizlamayacakmi?ben gorumce ve kaynanalari bu yuzden asla samimi bulmuyorum.seven insan sevdigi uzulmesin diye katlanir herseye gerekirse az gorusur birsey kaybetmezsiniz!
Kimseniz yokken taksiyi aramaniz zaten normal.Ailemle ayni sehirde degiliz ama ayni sehirde olsaydik bile annemlerle ayni binada oturmuyorsak yine once taksiyi arar sonra ailemi arardim ben olsam.
Yasadigim sehirde kimsem yok ve eşim evde yokken rahatsizlanmistim ki elim ayagim titriyordu taksiye kadar nasil incem onu bile
dusunuyordum, cagirdim taksiyi ben uzerime birsey alip asagi inene kadar taksi gelmisti bile.Agac kavuguyla pek alakasi yok taksinin aslinda.
Benim yorumuma siz soyle boyle yazildigi icin kendi acimdan cevap verdim yani ben olsamYeni gelinlikle ilgiyi biz kurmadık ki. Bizzat savunduğunuz gelin hanım kendisi yazmış biz yeni evliyiz arama diye.
Kendi ailesine vermesi gereken ilgiyi vermediği nerde yazıyor? Gerçekten kadınlardaki şu eşimin en iyi arkadaşı da ben olayım, karısı da ben olayım, kardeşi de ben olayım hatta anası da ben olayım isteğini hayatım boyunca anlamadım. Ondan sonra konu açılıyor eşim neden benden bıktı oysa benim bütün hayatım her şeyim o diye.
Sorun zaten yengenin rahatsız olması aklı başında akıl sağlığı yerinde bir insan kocasının kardeşiyle konuşmasından neden rahatsız olur? Kesin görümcesindir yazacaklar için şimdiden belirteyim ben tek çocuğum hatta iki tane görümcem var.
Yeni bir hayat kurmak demek aileni, kardeşini silmek mi demek oluyor size göre? Kaldı ki konu sahibi iş saatlerinde telefonda konuştuklarını da yazmış, yani adam eve geliyor odaya kapanıp saatlerce kardeşini aramıyor. Ailesi yerine abisine söylemesinden rahatsız oluyormuşsunuz ya şunu anlamadım abisi de ailesi değil mi? Evlenince aile bireylerinden istifa mı ediliyor? Siz kendi kardeşlerinize artık ben senin ailen değilim evlendim beni arama mı diyorsunuz?
Sürekli çağırıyor gibi bir fikre nerden kapıldığınızı da anlamadım konuda öyle bir ayrıntı yok sadece bir kere sağlık ile ilgili bir durum için acil arama var.
Eşinin ailesi var. Ben başım sıkıştığında görümcemi ararım mesela ki zatürre olduğumda araba kullanacak halim yokken görümcemden yardım istedim, işten izin aldı yarım saat yol geldi beni hastane hastane dolaştırdı. Yetmedi, hemşiredir kendisi, sabah akşam gelip iğne vurdu, besleyici yemekler yaptı zorla yedirdi, başımda bekleyip ben ona sinirle bağırıp çağırırken ateşimi düşürdü. Ha kendi ablam ha eşimin ablası bir fark yok bence aralarında. Görümcem olmasaydı arkadaşımı arardım, o olmasaydı komşumdan yardım isterdim ama kalkıp yalnız hastaneye gitmezdim. İnsan ilişkilerim iyidir, çok şükür yalnız hastaneye gidecek durumda kalmadım hiç. Biri yardıma ihtiyaç duyduğunda da taksiye atla git diyecek kadar vicdansız olamadım.
Tamam karismasalar ne alaa.herkes haddini yerini bilse.ama oyle gorumceler varki resmen sahiplenme yarisindalar.bunun kotu oldugunu vurguluyorum kardesiniz kacmiyorki.yeni hayatinda mutlu biraz rahat birakmaya yeni ailesine adapte olmasina izin vermeye ne derler acaba.bu yaris anlamsiz ve sacma cunku
Ay pardon ya benim gerçekten bu akrabalik ilişkilerinden ders almam lazm ahaha bu sefer bildim dedm yine olmadi ben bacanakla karıştırdım kusura bakmayinNiye baldız olamayayım? Ablam evli eniştem var ve eniştemin baldızıyım ben. Elti değilim çünkü eşimin erkek kardeşi yok.
Evet eşimin ailesi var. Bana yakin oturan gorumcemle aramiz çok iyi cagirsam gelirdi ama aramizdaki mesafe yarim saat civari, gorumcem gelene kadar taksiyle hastaneye ulaşmam daha hizliydi mantik olarak ve oyle yaptim. :)
Hastaneye ulastiktan sonra daha kotu olsaydim eger o zaman gorumcemi arardim mecburi ve gelirdi. İnsanlari basima toplamiyor olmak herkesle aramin kotu olmasi demek degil ugrastirmayi sevmiyorum.
Gercekten ihtiyacim oldugunda (geçen yaz şehirler arasi yolda kaza gecirdik) babam haberi alir almaz aninda yola cikti başka şehirden geldi yanimiza...
Herkesin kendi tercihi elbet ama herseyde illa birileri olmasi mecburi degil ve hayati degil sadece.
Taksiyle gitsin, kendi gitsin diyenlere en güzel cevap bu..Kimseniz yokken taksiyi aramaniz zaten normal.
Ama taksi sizi hastaneye bırakır doner. Konu sahibinin biri yanmis iki kucuk cocugu var ve abi ulasimdan ziyade hastanede yardimci olacak insan burada. Nitekim kucuk cocugu abi oyalamis. Kayit isleri olur, eczane olur, pansuman olur vs. Yaninda abisiyle halledebilecekken tek basina cebellesmesine gerek yok ki. Bu konudaki yardimi da taksiciden alamaz. Gerektigi yerde yardim istemek cok normal bir sey.
21 yasimdan beri yalniz yasiyorum ve her işimi kendim goruyorum. Ama tek basima yapamayacağımi hissedersem de cekinmem yardim isterim. Bunda ne kotuluk var?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?