• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abimin Eşi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yabanelma Yabanelma çok geçmiş olsun, tabiki taksiden önce en yakınınızda bulunan kişiyi arayacaksınız, bu kardeşiniz değil komşunuz bile olabilirdi o sırada. Ki normal şartlarda komşuluğun olduğu yerlerde en azından kan bağımızın olmadığı insanlar bile koşarken gelininizin yaptığı biraz densizlik çünkü ortada sağlıkla alakalı bir konu var. Tutupta bana çekirdek alıp getirsene deseniz okey siz haksızsınız derdim ama hayır.

Allah korusun. Buradaki tek güvencem abim ve babalığı. Böyle birşeye göz yumacak bir değil. Eşi de öyle olmaz umarım. Evliliğe alışma sürecidir belli diye düşünmek istiyorum açıkçası.
Umarım canım temennim o yönde çevremde böyle bir kaç olay gördüm davranışlar aynı doğrultuda erkekler değişiyor evlendikten sonra umarım abin değişmez bu gelin sayesinde herşey gönlünce olsun geçmiş olsun

Ailemle ayni sehirde degiliz ama ayni sehirde olsaydik bile annemlerle ayni binada oturmuyorsak yine once taksiyi arar sonra ailemi arardim ben olsam.
Yasadigim sehirde kimsem yok ve eşim evde yokken rahatsizlanmistim ki elim ayagim titriyordu taksiye kadar nasil incem onu bile
dusunuyordum, cagirdim taksiyi ben uzerime birsey alip asagi inene kadar taksi gelmisti bile. 🙄 Agac kavuguyla pek alakasi yok taksinin aslinda.
Abim varken tutup da taksiciyi aramam insan aynı zamanda bir destek arar kendine o panikle kimse taksiciyle uğraşmaz elinde daha iyi bir alternatifi varken

Bunu neden gucluluk olarak algiladiniz? Guclu olsam da olmasam da ailem yanimda yok, abim ablam yok. Şimaracak kimsem yok yani eşim olmadiginda...
Benim gibi farkli sehirde hatta farkli ulkede yasayan COCUKLU kuzenlerim, arkadaslarim var. Cocuklu herkesin emrine amade bir abisi yok ve hala yaşayabiliyorlar. 🙄

Yapmak istemekle alakali ama konu sahibi evlendiklerinden beri ilk kez abisini cagirdigini soyledi, bu durumda bu kadar tepki verecek birsey yok o ayri.

Eşinin ailesi var. Ben başım sıkıştığında görümcemi ararım mesela ki zatürre olduğumda araba kullanacak halim yokken görümcemden yardım istedim, işten izin aldı yarım saat yol geldi beni hastane hastane dolaştırdı. Yetmedi, hemşiredir kendisi, sabah akşam gelip iğne vurdu, besleyici yemekler yaptı zorla yedirdi, başımda bekleyip ben ona sinirle bağırıp çağırırken ateşimi düşürdü. Ha kendi ablam ha eşimin ablası bir fark yok bence aralarında. Görümcem olmasaydı arkadaşımı arardım, o olmasaydı komşumdan yardım isterdim ama kalkıp yalnız hastaneye gitmezdim. İnsan ilişkilerim iyidir, çok şükür yalnız hastaneye gidecek durumda kalmadım hiç. Biri yardıma ihtiyaç duyduğunda da taksiye atla git diyecek kadar vicdansız olamadım.

Gelinin mesaj yazmasi biraz sacma olmus ama genelde herseye vakif degiliz anlattiginiz kadar biliyoruz.eminim bu kadini cigrindan cikaran bir durum olmustur.cunku bende gorumceme sabrettim en sonunda dayanamadim patladim.cunku sanki kendini kanitliyormus gibi her yaptigimiz harekete karisip yanimizdan ayrilmiyordu.yeni evliler sadece baska seyler yapmaz herkes o yonden vurmusda.beraber vakit gecirmek isteyebilir gezmek isteyebilir.ama gorumceler heryere gelmek istiyorlar.bizimde abimiz diye.evlenmeden once degeri olmaz evlendikten sonra kiymete biner.erkekler icin de aileleride boyledir aynen.kardesiniz diye bu size her istediginizi yapma hakki vermez.abinizin mutlugunu gelecegini dusunuyorsaniz ona gore hareket etmek zorundasiniz.onun huzuru sizin tavirlariniz yuzunden bozulursa hic vicdaniniz sizlamayacakmi?ben gorumce ve kaynanalari bu yuzden asla samimi bulmuyorum.seven insan sevdigi uzulmesin diye katlanir herseye gerekirse az gorusur birsey kaybetmezsiniz!
Görümceler her yere gelmek istiyorlar derken 😒 Bende görümceym abmi evlendiğinden beri bir kere gördüm oda düğünümde yenge hanmla araları bozulmasn dye aramam sormam hamileliğimi öğrennce 2 kere konuşmuşuzdur ki yenge hanımın abm ve aile arasnda mesafe olmasnı istemesnden dolayı abmn telinde numaram ble kayıtlı değil.. Gene de aman araları bozulmasn dye uzak duran ben olurum.. 😒 Her görümce aynı değil her gelin de sütten çıkma ak kaşık değil.. Kardeşlik bağı çok farklı birşey ben bunu diğer abimde yaşayp o abimde yaşayamıyorsam burda gelinde br sorun var demektir.. Görümceler her yere gelmek istiyor derken genelleme yapmayn derim ..

Keşke benimde abim olsaydı birde olmayanlar var zor zamanlarımda ki eşim il dışına giderdi
En yakın olan kaynım yardımıma koşardı,
Allah ondan razı olsun, zor günlerimde hanımları yanımda olmadı ama kaynımlarım bir başka değerli

Ailemle ayni sehirde degiliz ama ayni sehirde olsaydik bile annemlerle ayni binada oturmuyorsak yine once taksiyi arar sonra ailemi arardim ben olsam.
Yasadigim sehirde kimsem yok ve eşim evde yokken rahatsizlanmistim ki elim ayagim titriyordu taksiye kadar nasil incem onu bile
dusunuyordum, cagirdim taksiyi ben uzerime birsey alip asagi inene kadar taksi gelmisti bile. 🙄 Agac kavuguyla pek alakasi yok taksinin aslinda.
Kimseniz yokken taksiyi aramaniz zaten normal.

Ama taksi sizi hastaneye bırakır doner. Konu sahibinin biri yanmis iki kucuk cocugu var ve abi ulasimdan ziyade hastanede yardimci olacak insan burada. Nitekim kucuk cocugu abi oyalamis. Kayit isleri olur, eczane olur, pansuman olur vs. Yaninda abisiyle halledebilecekken tek basina cebellesmesine gerek yok ki. Bu konudaki yardimi da taksiciden alamaz. Gerektigi yerde yardim istemek cok normal bir sey.

21 yasimdan beri yalniz yasiyorum ve her işimi kendim goruyorum. Ama tek basima yapamayacağımi hissedersem de cekinmem yardim isterim. Bunda ne kotuluk var?

Yeni gelinlikle ilgiyi biz kurmadık ki. Bizzat savunduğunuz gelin hanım kendisi yazmış biz yeni evliyiz arama diye.

Kendi ailesine vermesi gereken ilgiyi vermediği nerde yazıyor? Gerçekten kadınlardaki şu eşimin en iyi arkadaşı da ben olayım, karısı da ben olayım, kardeşi de ben olayım hatta anası da ben olayım isteğini hayatım boyunca anlamadım. Ondan sonra konu açılıyor eşim neden benden bıktı oysa benim bütün hayatım her şeyim o diye.

Sorun zaten yengenin rahatsız olması aklı başında akıl sağlığı yerinde bir insan kocasının kardeşiyle konuşmasından neden rahatsız olur? Kesin görümcesindir yazacaklar için şimdiden belirteyim ben tek çocuğum hatta iki tane görümcem var.

Yeni bir hayat kurmak demek aileni, kardeşini silmek mi demek oluyor size göre? Kaldı ki konu sahibi iş saatlerinde telefonda konuştuklarını da yazmış, yani adam eve geliyor odaya kapanıp saatlerce kardeşini aramıyor. Ailesi yerine abisine söylemesinden rahatsız oluyormuşsunuz ya şunu anlamadım abisi de ailesi değil mi? Evlenince aile bireylerinden istifa mı ediliyor? Siz kendi kardeşlerinize artık ben senin ailen değilim evlendim beni arama mı diyorsunuz?

Sürekli çağırıyor gibi bir fikre nerden kapıldığınızı da anlamadım konuda öyle bir ayrıntı yok sadece bir kere sağlık ile ilgili bir durum için acil arama var.
Benim yorumuma siz soyle boyle yazildigi icin kendi acimdan cevap verdim yani ben olsam
Bu bu durumlardan rahatsizlik duyarim kiz cokta haksiz degil dedim. Annesi babasi sonucta evli ve cocuklu degil onlardan yardim istemesi daha iyi olurdu bence. Bu benim dusuncem gelini cokta haksiz bulmuyorum herkes sizin gibi dusunmek zorunda degil.
ben esimin herseyi olayim diye bir dusunce yapim yok ikimizde ayri gayri takiliriz kendi cevrelerimizle ama ailesinin evinde annesi yada kardesi yada babasi birlikte halledebilecekleri bisey oldugunda esimi ararlarsa rahatsiz oluyorum evet.
Karsida yeni orurmamia bir evlilik var kadin esinin bazi davranislarindan rahatsiz oluyor belliki ama zamanla bunlar duzelebilir oturabilir her evlilikte oluyor bir takim sorunlar bana gore burda gorumce olan kisi abisinden biraz uzak durmali ko onlarda evliliklerine adapte olabilsinler ne yapalim kiz bu u sorun ediyor bu sebepten kocasiyla sorun yasasin ozaman. Aralarinda ne varsa duzelince gelin gorumce arasida duzelir elbet

Şahsen ben olsam bende bu kadar vıcık vıcık olmasını istemem. Tamam kardeştir konuşulur ama gerçekten her gün ne buluyorsunuz konuşacak? Ben ablamla bile bu kadar sık konuşmam. Ama hastane meselesinde haksız tabiki gelininiz. Bir de gelin maşallah baya açık sözlü hemen döküvermiș içindekileri. Ben olsam diyemezdim

Çok mesaj birikmiş tek tek cevap yazmam zor olacak topluca cevap vermiş olayım.

Kızımı soranlar olmuş sabah pansuman için gittik 2.derece de yanığı, işlem esnasında çok ağladı yine, şuan iyi, iyi deyince bir şeyi yokmuş gibi anlaşılıyor da ayrıntı yazayım dedim.

Abim sabah erken saatte mesaj atmış, işe giderken hastaneye bırakayım sizi diye, işe gidiş saati hastane için erken olduğu için taksiyle gittim, oğlumu da anneme bıraktım. İşe gidiş saati erken olmasaydı yine abimle giderdim. Düşüncesizlik etmiş olacaktım buradaki bazi kişilere göre giderek, çünkü eşi rahatsız oluyorsa, abimin hayatından elimi eteğimi çekmem gerekiyor, iyi insan olmak bunu gerektiriyormus bunu da buradan öğrenmiş oldum..

Aralarda yorum yapılmış, abimin eşi meslek sahibi bir kadın, evde tüm gün eşinin çocuklarıyla ilgilenen bir değil yani. Abiminde maddi durumu oldukça iyi, evde hem işlerle hemde çocuklar okuldan gelince onlarla ilgilenen bir yardımcıları da var. Bunu yazmamın sebebi de hayatlarını biraz olsun anlatmak için. Abim eşine çocuklarının sorumluluğunu yıkacak bir baba değil kesinlikle. İlk eşi vefat ettiğinden beri işin dışında tüm vaktini çocuklarina ayırdı. Buna rağmen eşi 2 çocukla yeni bir hayata yine zorlanmıs olabilir elbette ben bu evliliğin onun için kolay olmayacağını biliyordum zaten. Direkt ona kötü damgası da vurmuyorum, burada kendisiyle ilgili konular açtım oradaki düşüncelerim hep iyiydi zaten.

Ama bunların hiçbiri abimle öğlen birkaç dakika konuştuğum telefondan ve sonrasında hastaneye gitmek için çağırmama rahatsız olmasına bana o mesajı atmasına sebep değil kesinlikle.

Mesaja cevap yazmadım, yazmayacağım. Birkaç gün sonra abimle konuşacağım ama onun sebebi de yine yeğenlerim. Şuan bir sorun yok gibi duruyor ama bu tavrını onlara yansımasını düşünmek bile istemiyorum. Aralarında ki ilişkiyi, abimin tavrını da konuşacagım.

Umarım derdi sadece benimledir, bir anlık sinirdir, evliliklerine ve çocuklara yansımaz bu tavırları.

Eşinin ailesi var. Ben başım sıkıştığında görümcemi ararım mesela ki zatürre olduğumda araba kullanacak halim yokken görümcemden yardım istedim, işten izin aldı yarım saat yol geldi beni hastane hastane dolaştırdı. Yetmedi, hemşiredir kendisi, sabah akşam gelip iğne vurdu, besleyici yemekler yaptı zorla yedirdi, başımda bekleyip ben ona sinirle bağırıp çağırırken ateşimi düşürdü. Ha kendi ablam ha eşimin ablası bir fark yok bence aralarında. Görümcem olmasaydı arkadaşımı arardım, o olmasaydı komşumdan yardım isterdim ama kalkıp yalnız hastaneye gitmezdim. İnsan ilişkilerim iyidir, çok şükür yalnız hastaneye gidecek durumda kalmadım hiç. Biri yardıma ihtiyaç duyduğunda da taksiye atla git diyecek kadar vicdansız olamadım.

Evet eşimin ailesi var. Bana yakin oturan gorumcemle aramiz çok iyi cagirsam gelirdi ama aramizdaki mesafe yarim saat civari, gorumcem gelene kadar taksiyle hastaneye ulaşmam daha hizliydi mantik olarak ve oyle yaptim. :)
Hastaneye ulastiktan sonra daha kotu olsaydim eger o zaman gorumcemi arardim mecburi ve gelirdi. İnsanlari basima toplamiyor olmak herkesle aramin kotu olmasi demek degil ugrastirmayi sevmiyorum.
Gercekten ihtiyacim oldugunda (geçen yaz şehirler arasi yolda kaza gecirdik) babam haberi alir almaz aninda yola cikti başka şehirden geldi yanimiza...

Herkesin kendi tercihi elbet ama herseyde illa birileri olmasi mecburi degil ve hayati degil sadece.

Tamam karismasalar ne alaa.herkes haddini yerini bilse.ama oyle gorumceler varki resmen sahiplenme yarisindalar.bunun kotu oldugunu vurguluyorum kardesiniz kacmiyorki.yeni hayatinda mutlu biraz rahat birakmaya yeni ailesine adapte olmasina izin vermeye ne derler acaba.bu yaris anlamsiz ve sacma cunku

Herkes haddini mi bilse? Eşinizin ailesi için mi söylüyorsunuz bunu?
Siz kimsiniz ki eşinizi yetiştiren, beraber büyüdüğü insanlara hadsiz diyorsunuz?
Ay iyi ki evlenebilmişsiniz (sizin mantığınıza göre)

Evliliğe statü atlama anlamı yükleyenler, adamların ailesini hakir görmeye çalışanlar.. Ne biçim bir tatmin biçimidir bu :KK70:
Kraliyet ailesinde bile yok bu kralcılık :KK45:

Son düzenleme:
Birde en çok yardım olayları çocuk olduktan sonra yoğunlaşıyor, mutlaka o günde geliyor
Onun için çokta büyük konuşmamak lazım ve ben tek başıma hallederim tripleri yerle bir oluveriyor, hem bizim kültürümüzde var yardımlaşmak

Evet eşimin ailesi var. Bana yakin oturan gorumcemle aramiz çok iyi cagirsam gelirdi ama aramizdaki mesafe yarim saat civari, gorumcem gelene kadar taksiyle hastaneye ulaşmam daha hizliydi mantik olarak ve oyle yaptim. :)
Hastaneye ulastiktan sonra daha kotu olsaydim eger o zaman gorumcemi arardim mecburi ve gelirdi. İnsanlari basima toplamiyor olmak herkesle aramin kotu olmasi demek degil ugrastirmayi sevmiyorum.
Gercekten ihtiyacim oldugunda (geçen yaz şehirler arasi yolda kaza gecirdik) babam haberi alir almaz aninda yola cikti başka şehirden geldi yanimiza...

Herkesin kendi tercihi elbet ama herseyde illa birileri olmasi mecburi degil ve hayati degil sadece.

İşte gerçekten ihtiyaç kavramı kişiden kişiye değişiyor demek ki. İnsan ihtiyaç duyduğunda yardım isteyebiliyor. Konu sahibi de ihtiyaç duyduğunda abisinden yardım istemiş, bundan sonra da isteyecekmiş.

En güzeli herkesten ayrı bir şehirde yaşamak. Bir şekilde başının çaresine bakmayı öğreniyorsun. Bu yüzden her kadın, özellikle çocuklu kadın araba kullanmayı bilmeli. Eşimin ailesiyle aynı şehirde yaşıyorum, başımın çaresine bakmayı, çocuğum hastalandığında eşim görevdeyse tek başıma götürmeyi, çalışan anne olup tek başına çocuk büyütmeyi onlardan öğrendim. Ailemle aynı şehirde olsam belki her zora düştüğümde çağırırdım onları. Ama şartlar işte. Kimseden birşey beklemem, kimse de benden bir şey beklemesin. Ben yapıyorsam herkes yapar kafasındayım.

Bence beklemeden yazın
O benim abim istediğim zaman ararım kaldıki sağlık söz konusu kimi ne zaman aratacağımı sana sormayacsğım gibi birşey yazardım ben heralde ne terbiyesiz insanlar var ya.

Kimseniz yokken taksiyi aramaniz zaten normal.

Ama taksi sizi hastaneye bırakır doner. Konu sahibinin biri yanmis iki kucuk cocugu var ve abi ulasimdan ziyade hastanede yardimci olacak insan burada. Nitekim kucuk cocugu abi oyalamis. Kayit isleri olur, eczane olur, pansuman olur vs. Yaninda abisiyle halledebilecekken tek basina cebellesmesine gerek yok ki. Bu konudaki yardimi da taksiciden alamaz. Gerektigi yerde yardim istemek cok normal bir sey.

21 yasimdan beri yalniz yasiyorum ve her işimi kendim goruyorum. Ama tek basima yapamayacağımi hissedersem de cekinmem yardim isterim. Bunda ne kotuluk var?
Taksiyle gitsin, kendi gitsin diyenlere en güzel cevap bu..
Bir yerde teksen zaten kendin gidersin tüm işleri kendin halledersin. Ama bir yerde aileden biri de varsa burada abi var, yardım istersin olay bu.

Bu yorumu alkışlıyorum.. :KK9:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back