• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abimin Eşi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
En güzeli herkesten ayrı bir şehirde yaşamak. Bir şekilde başının çaresine bakmayı öğreniyorsun. Bu yüzden her kadın, özellikle çocuklu kadın araba kullanmayı bilmeli. Eşimin ailesiyle aynı şehirde yaşıyorum, başımın çaresine bakmayı, çocuğum hastalandığında eşim görevdeyse tek başıma götürmeyi, çalışan anne olup tek başına çocuk büyütmeyi onlardan öğrendim. Ailemle aynı şehirde olsam belki her zora düştüğümde çağırırdım onları. Ama şartlar işte. Kimseden birşey beklemem, kimse de benden bir şey beklemesin. Ben yapıyorsam herkes yapar kafasındayım.
Maddi duruma bağlı çoğu ev hanımı çalışmıyor ekonomik durumu çok kötü, herkesin durumu sizin gibi değil, keşke herkesin durumu parasal yönden iyi olsa,
Bazende paradan alakasız yardımlaşmada
Gerekiyor sanırım henüz çocuklarınız küçük

Benim yorumuma siz soyle boyle yazildigi icin kendi acimdan cevap verdim yani ben olsam
Bu bu durumlardan rahatsizlik duyarim kiz cokta haksiz degil dedim. Annesi babasi sonucta evli ve cocuklu degil onlardan yardim istemesi daha iyi olurdu bence. Bu benim dusuncem gelini cokta haksiz bulmuyorum herkes sizin gibi dusunmek zorunda degil.
ben esimin herseyi olayim diye bir dusunce yapim yok ikimizde ayri gayri takiliriz kendi cevrelerimizle ama ailesinin evinde annesi yada kardesi yada babasi birlikte halledebilecekleri bisey oldugunda esimi ararlarsa rahatsiz oluyorum evet.
Karsida yeni orurmamia bir evlilik var kadin esinin bazi davranislarindan rahatsiz oluyor belliki ama zamanla bunlar duzelebilir oturabilir her evlilikte oluyor bir takim sorunlar bana gore burda gorumce olan kisi abisinden biraz uzak durmali ko onlarda evliliklerine adapte olabilsinler ne yapalim kiz bu u sorun ediyor bu sebepten kocasiyla sorun yasasin ozaman. Aralarinda ne varsa duzelince gelin gorumce arasida duzelir elbet

Annesi babası evli ve çocuklu değil mi 😂 Savunucam diye ne yazdığınızı düşünmeden yazdınız sanırım.

Ben kocasının her şeyi olmak isteyen kadınlar diyerek bu forumdaki kadınlar üzerinden genelleme yaptım. Siz üzerinize gereksiz yere alınmışsınız.

Eşinin davranışlarından rahatsız oluyor da neden bunu görümce ile çözmeye çalışıyor?

Kız bunu sorun ediyorsa sorununu çözmek neden görümceye düşüyor? İş yardım istemeye gelince her koyun kendi bacağından asılıyor da iş evlilik birliğine gelince mi başka birine ihtiyaç duyuluyor?

Kızın bunu sorun etmesi zaten asıl mesele. Bir insan zor duruma düştüğünde abisini aradığında abisinin eşi ayrı kaldıkları bir saati sorun olarak görüyorsa sağlıksız bir kafa yapısı var demektir.

Şunu merak ediyorum sizin anneniz babanız kardeşiniz sizi aradığında kendi halledebilecekleri bir durum ama varsayalım sizi aramışlar onlara beni aramayın, benim başka ailem var artık sizin aileden değilim, rahatsız oluyorum kendiniz halledin diyor musunuz? Yoksa bu durum sadece eş ailesi için mi geçerli?

Konuşuyoruz ama iki günde bir birkaç dakika. Yani tüm öğlen arasını alan bir konuşmamız olmuyor zaten. Dışarıdan iyi gözüküyorlar açıkçası tabi gün içerisinde konuşuyorlar mı bilmiyorum.
Siz bilirsiniz ama sert olmayacak şekilde bir cevap verin bence

Maddi duruma bağlı çoğu ev hanımı çalışmıyor ekonomik durumu çok kötü, herkesin durumu sizin gibi değil, keşke herkesin durumu parasal yönden iyi olsa,
Bazende paradan alakasız yardımlaşmada
Gerekiyor sanırım henüz çocuklarınız küçük
Evet bir kızım var 2yaşında. Çocuğum 5aylık hastayken çok ağır hastalık geçirdim yine de kimseyi çağırmadım yanıma, eşim işten geldikçe ilgilendi, çocuk emziriyordum üstelik, ölüm kalım meselesi olmadıkça da çağırmak istemem, işimi halledebildiğim kadar kendim halledeyim. Zaten artık herşey telefon ucunda, yemek mi yiyeceksin sipariş ediyorsun geliyor, market ihtiyacın öyle, ekmek öyle, keza ambulans vs de öyle.

Evet eşimin ailesi var. Bana yakin oturan gorumcemle aramiz çok iyi cagirsam gelirdi ama aramizdaki mesafe yarim saat civari, gorumcem gelene kadar taksiyle hastaneye ulaşmam daha hizliydi mantik olarak ve oyle yaptim. :)
Hastaneye ulastiktan sonra daha kotu olsaydim eger o zaman gorumcemi arardim mecburi ve gelirdi. İnsanlari basima toplamiyor olmak herkesle aramin kotu olmasi demek degil ugrastirmayi sevmiyorum.
Gercekten ihtiyacim oldugunda (geçen yaz şehirler arasi yolda kaza gecirdik) babam haberi alir almaz aninda yola cikti başka şehirden geldi yanimiza...

Herkesin kendi tercihi elbet ama herseyde illa birileri olmasi mecburi degil ve hayati degil sadece.
Ama Cirilla Hanımcığım, anlattığınız konuda sadece siz varsınız. Yani peşinizde idare etmeniz gereken iki küçük çocuk yok. Hiç iki küçük çocukla, yalnız başınıza hastaneye gittiniz mi? Birinin canının acıyor oluşunu geçtim, rutin kontroller için bile gitmek zor iş. Yaşadığımdan biliyorum. Ha tek başına altından kalkılmayacak iş mi? Zorlayınca olur. Ama yardım istemek ayıp mı? Hele kardeşten? Konu sahibi kardeşini her işine koşturan biri de değil ki üstelik. Tam tersi kardeşine destek olan biri. Onun da iki küçük çocuğu var, birbirlerinin halinden en iyi anlayacak insanlar. Aralarında samimi, yakın bir ilişki var. Evlendi diye bu ilişkiden neden vazgeçsin? Gelin hanım da biliyordu sonuçta bu kardeş ilişkisini. Kaç yıllık komşuları ya. Neyse, uzatmayayım. =) Siz tek kişiden, kendinizden bahsediyorsunuz; giderim yaparım diye. Bu konuysa örneğinize eş değer değil bence.

Evet bir kızım var 2yaşında. Çocuğum 5aylık hastayken çok ağır hastalık geçirdim yine de kimseyi çağırmadım yanıma, eşim işten geldikçe ilgilendi, çocuk emziriyordum üstelik, ölüm kalım meselesi olmadıkça da çağırmak istemem, işimi halledebildiğim kadar kendim halledeyim. Zaten artık herşey telefon ucunda, yemek mi yiyeceksin sipariş ediyorsun geliyor, market ihtiyacın öyle, ekmek öyle, keza ambulans vs de öyle.
Öyle değil işte o yaşta çocuklar küçük olduğundan, ilerisini göremediğimizden herşey kolay ve paraya endeksli olduğunu sanıyoruz ama değil, neyse sizde görüp yaşayacaksınız

Annesi babası evli ve çocuklu değil mi 😂 Savunucam diye ne yazdığınızı düşünmeden yazdınız sanırım.

Ben kocasının her şeyi olmak isteyen kadınlar diyerek bu forumdaki kadınlar üzerinden genelleme yaptım. Siz üzerinize gereksiz yere alınmışsınız.

Eşinin davranışlarından rahatsız oluyor da neden bunu görümce ile çözmeye çalışıyor?

Kız bunu sorun ediyorsa sorununu çözmek neden görümceye düşüyor? İş yardım istemeye gelince her koyun kendi bacağından asılıyor da iş evlilik birliğine gelince mi başka birine ihtiyaç duyuluyor?

Kızın bunu sorun etmesi zaten asıl mesele. Bir insan zor duruma düştüğünde abisini aradığında abisinin eşi ayrı kaldıkları bir saati sorun olarak görüyorsa sağlıksız bir kafa yapısı var demektir.

Şunu merak ediyorum sizin anneniz babanız kardeşiniz sizi aradığında kendi halledebilecekleri bir durum ama varsayalım sizi aramışlar onlara beni aramayın, benim başka ailem var artık sizin aileden değilim, rahatsız oluyorum kendiniz halledin diyor musunuz? Yoksa bu durum sadece eş ailesi için mi geçerli?
Basta soyledigim seyi anlamissinidir ama anlamamis gibi yapmissiniz neyse demek istedigim anasi babasi kucuk cocuk sahibi yeni evli cift degil. Tamam?

benim ailem beni aramaz gercekten bensiz yapamiycaklari bir seyse cunku dusunceli insanlar rahatsizlik vermek sitemezler.
Nedenmi gorumceye yaziyor cunku esi kardesine gelemem diyemez mecbur kendisi soyluyor.
Comek gorumceye dusmuyor kiz rahatsiz mesafesini ayarlamak gorumceye dusuyor kardesimin karisi onu aramamdan rahatsiz olsa daha dikkatli davranirdim o benim kardesim istedigimi yaparim istedigim gibi ararim tribine girmezdim hani kaynanalar oglunu sahiplenir ya o misal.

son olarakta sadece bir hastane isi icin yazmamistir o mesaji belkide biriken seyler vardir. Gercekten sikildim daha bisey yazmiycam ne derseniz deyin sizin dusunceniz o benimki bu gelini hakli buldum bukadar.

Konu acaip içime oturdu yaa.. Dertlendim.. Hele evlendikten sonra eşin ailesiyle ve kardeşyle görüşmesine karşı çıkanları gördükçe iyice dertlendim.. 😒😒 Biz abimle konuşup görüşemiyoruz diye içimdeki boşluğu kimse bilemez.. Veya abimin içindeki o boşluğu.. Abimle yıllar sonra konuştuğumdu özledim kz seni demesinin içimde açtığı yarayı annemi arayıp anne gelin ne olur.burda kimsem yok enazından bir gün de olsa yanımda göreyim sizi komşular annem, babam, kardeşim olduğunu görsün dediğinde içimizde açılan yarayı bilemezsiniz.. Bunların üstüne günü birlik oldukları yere gitmemizin gelin hanım tarafından müsait değiliz diye karşılandığında hem abim için hem kendimiz için ne kadar üzüldüğümüzü bilemezsiniz.. Ben gelin hanım bulunduğum şehre geldiğinde mutlaka bana da bekliyorum diye evimde ağırladm yaa.. Hiç gocunmadam lafını etmedm.. Her ay annem babam paket paket yiyecek yienime giyecek birşeyler gönderir ben gene yengemdir arayı gende soğutmayayım diye arada onunla irtibatta olurum.. Ama abiyle konuşamamak görüşememek ne kadar kötü birşey bilemezsiniz.. Bu yüzden ben asla eşimin aile ilişkilerine karşmam.. Tam tersi görümceme de eltime de gider geliriz onlar gelsin isteriz.. Evlenince aileden kopmamalı insan.. Kopmanın getirdiği yürek acısını kimse bilemez.. Karşı.çıkanlar sizlerinde çocukları olacak veya var ister misiniz abisini göremesin konuşamasın.. Eşleriniz sizin tapulu malınız değil. Onları yetiştiren büyüten hastalandığında başında bekleyen maddi gücüna ortaya koyup okutan meslek sahibi yapan aileleri var sizinle evlenince onları silmelerini istiyorsanız bir oturup vicdanınıza bakın derim ... Yarın anne olunca aynı konuma siz düşeceksiniz umarım kaldrabilirsiniz.. 😒😒😒

belki mi cocuk ayirabilir? aci ceken bir cocuga bile acimayan insan kendine mecbur olan annesiz kalmis iki yavruya mi aciyacak.
Evet acımaz.
Konu sahibi açıklama yazmış. Ondan sonra anladım ki kadının niye evlendiği çok belli..
Abisinin durumu çok ıyiymis. Evde özel yardımcı var.
Ama kadında sitem masallah..
Bu kadın kendi çocuğu oldu mu ciddi ayırım yapacak.
Ki yerini garantilemek için hemen hamile kalacak.
Bakın yazmıştınız dersiniz..

Bazen hemcinslerimden çok korkuyorum.

Son düzenleme:
İşte gerçekten ihtiyaç kavramı kişiden kişiye değişiyor demek ki. İnsan ihtiyaç duyduğunda yardım isteyebiliyor. Konu sahibi de ihtiyaç duyduğunda abisinden yardım istemiş, bundan sonra da isteyecekmiş.

Evet kişilere gore degisiyor. Bu cagirma meselesini geçtim mesela her hafta kardeş buluşmasi bana gore fazla, eşim boyle birsey yapsa ben bir noluyoruz derdim galiba 🙄

Konudaki abi söz konusu kadinla severek evlenmemis anladigim kadariyla ve kadin
duygusal olarak eksik kaliyor olabilir, ustune bir de "hergun kardesle konuşma, her hafta kardeşle bulusma" olunca yanlis bir zamanda yanlis kisiye tepki koymuş diye dusundum ben.

Surada okuduklarimdan sonra ne diyecegimi bilemiyorum.
Sanki komşunun oğlundan bahsediyoruz..
Kardeş yahu. Kardeş.
Kardeşimin olmadığı yerde çocuklarımı babasına bırakıp yeğenimi ben hastaneye götürdüm.
Hiç de esim bana donup demedi annen gitsin, onun ablası gitsin vs diye.
Kardeşim de keyfi bir sebepten şehir dışındaydı üstelik. Ne deseydim?
Kusura bakma canım, arabam var, imkanım var, yeğenimi de çok seviyorum ama kendi ayaklarının üstünde durmalısın yada babamı ara?
Saka misiniz anlamadim ki?
Niye kimsesiz gibi davranalim, nerede kaldi yardimlasma?
Annemle babam yıllarca komşumuz yalnız yaşıyordu diye hastane vs durumlarında yardımcı oldu. Taksi mi yoktu?
Biraz makul olun.

Güçlü olmak yalnız olmak demek değildir, gerektiğinde isleri kolaylaştırmak için, çoluk çocuk mağdur etmemek için yardim istemeyi akıl etmektir.

Geçmiş olsun Yabanelma, yanık en basiti bile çok zor olan bir şey.
Yalnızsan ve iki küçük çocukla o panikle yapılması gerekeni yapmışsın. İnsan yakınını arar o durumda.
Taksi hastaneye girip çocuğunuzu tutamaz,prosedürlerle ilgilenmez.
Belki babanızı arayıp anne ve babanızla taksiyle gidebilirdiniz o da var ama bunu da biz bilemeyiz şimdi buradan. Kim nerede oturur hastane nerededir, kim daha işe yarar, kim daha yakın vs.
Abinizi aramasanız belki de kızardı size.
Neyse, burada önemli olan bu gelin hanım neden böyle hayal kırıklığı yarattı.
Bende bile:(
İkiz yeğenlerinizin durumundan ne kadar etkilendiğimi defaatle yazmıştım size.
Gelin hanımdan umutluyduk burada.
Hadi hemen modumuz düşmesin, belki bir daha böyle densizlik yapmayacaktır.
Densizlik evet. Kimse bayılmıyor kayın ailesine ama böyle mesajlar atmak da yürek istiyor.
Neden bu kadar öfke dolu onu anlamak lazım.
Sizin hassaslığınızın da farkında olmalı ki, abinize söylemeyeceğinizi düşündüğünden böyle çirkinleşmiş.
Ne yaparsınız bilmem. Yeterki o küçük kızlar mutsuz olmasın, bu kadın sizlere pişmanlık vermesin.
Allah kalbine merhamet versin.
Umarım abi ile çok mutlu olurlar da kızlar da bu sıcaklıkla büyürler.

Mantıklı bencede bakıcı kamerası konulabilir bu geline güvenmemekten çok tedbir sonuçta evin içinde çocuklara nasıl davrandığını bilinmez yetişkin birine bu tarz çıkış yapabilme cüreti varsa sinirlendiğinde ve ya kocası çocuklarla ilgileniyor diye çocukları eşi gelmeden korkutabilir ılla olucak diye değil sonuçta insan şaşar beşer kimse peygamber değil
Katılıyorum bende olsam kamera taktırırdım. Ve hemen çocuk olmasın diye konuşurdum.
Daha dakika bir gol bir bir buçuk ayda; hemen halaya hiza vermeye çalışmış açık açık. Bir de biz yeni evliyiz..tövbe tövbe ya..
Ama bir yerde ekstrem duygu yoğunluğu varsa orada mutlaka maskelenen şeyler vardır derim hep..
Çünkü her kadının kıstasları olur.

Bir kadın herşeye evet diyorsa oradan erkeklerin kaçması lazım..

Ama Cirilla Hanımcığım, anlattığınız konuda sadece siz varsınız. Yani peşinizde idare etmeniz gereken iki küçük çocuk yok. Hiç iki küçük çocukla, yalnız başınıza hastaneye gittiniz mi? Birinin canının acıyor oluşunu geçtim, rutin kontroller için bile gitmek zor iş. Yaşadığımdan biliyorum. Ha tek başına altından kalkılmayacak iş mi? Zorlayınca olur. Ama yardım istemek ayıp mı? Hele kardeşten? Konu sahibi kardeşini her işine koşturan biri de değil ki üstelik. Tam tersi kardeşine destek olan biri. Onun da iki küçük çocuğu var, birbirlerinin halinden en iyi anlayacak insanlar. Aralarında samimi, yakın bir ilişki var. Evlendi diye bu ilişkiden neden vazgeçsin? Gelin hanım da biliyordu sonuçta bu kardeş ilişkisini. Kaç yıllık komşuları ya. Neyse, uzatmayayım. =) Siz tek kişiden, kendinizden bahsediyorsunuz; giderim yaparım diye. Bu konuysa örneğinize eş değer değil bence.

İlla taksiyle gitsin yorumunu ben yapmadim zaten. Ama taksi bir secenek mi evet secenek, cocuklu herkesin yaninda daima bir abi ya da birileri olamiyor, bunu demek istedim sadece. Yenge bu kadar çildirinca "acaba devamli birseyler icin cagiriyor mu?" Dusuncesi oluştu haliyle. Bazilari devamli birseyler icin cagirmayi da olağan karsiliyor cunku.

Yoksa evlendiklerinden beri ilk kez cagirdigini soyledi konu sahibi, bu durumda yengenin tepkisini ben de fazla buldum ve farkli sebepleri oldugunu dusunuyorum.

Merhaba Hanımlar

Abim bir buçuk ay kadar önce ikinci evliliğini yaptı.

Abimle, çocukluğumuzdan beri yakın bir abi kardeş ilişkimiz var. İlk eşinin vefatından sonra ki süreçte de bu yakınlık daha da arttı. Sık sık telefonda konuşur, bir araya geliriz.

Bu yakınlığımız şuan ki eşini rahatsız etmiş olacak ki, bir keresinde ben annemle bu kadar sık konuşmuyorum ne buluyorsunuz konuşacak dedi. Konuşmalarımız genelde abim isteyken olur ve uzun konuşmalar değil ki olsa bile kime ne orası da ayrı. Bende herkesin ilişkisi farklı, kıyaslamanin bir manası yok diye kapatmıştım o konuyu.

Görünürde herhangi bir sorunumuz da yok kendisiyle, başından beri iyi niyetle yaklaşıp herhangi bir beklenti de olmadım kendisiyle ilgili.

Bugün akşam üzeri kızımın eli yandı. Eşim şehir dışında olduğu için ve evde kızımdan küçük bir çocuğum daha olduğundan abimi aradım bizi hastaneye götürmesi için. Hastane de bir saat kadar kaldık, çok şükur derin bir yanıgı yok.

Hastaneden geldikten bir saat sonra, abimin eşi mesaj atmış geçmiş olsun diye ve eklemiş ki baban dururken abini hastaneye çağırmana da şaşırdım, sonuçta yeni evliyiz, abin artık evli her derdine o kosamaz bu konularda daha ince düşünürsün sanmıştım demiş.

Mesajı okuyunca çok şaşırdım ve sinirlendim haliyle. Evli olduğu için sağlık gibi önemli bir konuda bile abimi çağırma hakkımın olmadığını düşünen bir insanla muhattap olacak olmak bile ciddi sıkıntı bundan sonra benim için.

Mesaja birkaç saat oldu cevap yazmadım. Yazsam mı yazmasam mı onda da emin değilim. Olayın uzamasını istemiyorum, bundan sonra da bir sorun olsa, eşim yoksa ve yardıma ihtiyacım varsa yine abimi arayacağım elbette ama bunu eşi nasıl kabul edecek onu bilmiyorum. Babamı aramıyorum çünkü babamın özel aracı yok. Böyle bir sebepten tatsızlık yaşamak bile çok saçma geliyor şuan.

Abime söylemeyi düşünmüyorum çünkü bu konu aralarında ciddi sorun olur biliyorum. Şuan böyle bir şeye sebep olmakta istemiyorum açıkçası, evlilikleri çok yeni olduğu için.

Böyle bir durumda abime söylemenin dışında ne yapmak daha doğru olur? Cevap yazmak mı, hiç cevap yazmayıp söylediği şeyi ciddiye almamak mı?
Sen abine söylemesende zaten ,sen abini çağırdığında o kadın evde tartışıyordur abin ile niye sen gidiyorsun diye emin ol.

ben de abimle çok yakınım abim bekar henüz ama evlense şöyle bir durum olur
ararım, müsait değilse eşiyle vakit geçiriyorsa açmaz zaten ben de üstelemem.
bu, bu kadar basittir. benim abimle ne kadar konuşacağıma abim ve ben karar veririz bence. ikisinin çözmesi gereken bir şey ben olsam cevap yazmazdım ama abime bu durumu anlatırdım çirkinleşmek istemediğim için cevap vermedim de derdim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back