• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abimin Eşi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Siz iyi niyetli bir insansınız. Yoksa söylemeliyim dimez direkt abinize soylerdiniz. Bizde de görümce var biliyoruz. Ne edepsizlikler yapardı kim bilir benimkiler olsa .Bence abinize söylemeyin.Aralari açılmasın bu konudan dolayı.Baska bir zaman ikiniz tekken konusabilirsiniz

Merhaba Hanımlar

Abim bir buçuk ay kadar önce ikinci evliliğini yaptı.

Abimle, çocukluğumuzdan beri yakın bir abi kardeş ilişkimiz var. İlk eşinin vefatından sonra ki süreçte de bu yakınlık daha da arttı. Sık sık telefonda konuşur, bir araya geliriz.

Bu yakınlığımız şuan ki eşini rahatsız etmiş olacak ki, bir keresinde ben annemle bu kadar sık konuşmuyorum ne buluyorsunuz konuşacak dedi. Konuşmalarımız genelde abim isteyken olur ve uzun konuşmalar değil ki olsa bile kime ne orası da ayrı. Bende herkesin ilişkisi farklı, kıyaslamanin bir manası yok diye kapatmıştım o konuyu.

Görünürde herhangi bir sorunumuz da yok kendisiyle, başından beri iyi niyetle yaklaşıp herhangi bir beklenti de olmadım kendisiyle ilgili.

Bugün akşam üzeri kızımın eli yandı. Eşim şehir dışında olduğu için ve evde kızımdan küçük bir çocuğum daha olduğundan abimi aradım bizi hastaneye götürmesi için. Hastane de bir saat kadar kaldık, çok şükur derin bir yanıgı yok.

Hastaneden geldikten bir saat sonra, abimin eşi mesaj atmış geçmiş olsun diye ve eklemiş ki baban dururken abini hastaneye çağırmana da şaşırdım, sonuçta yeni evliyiz, abin artık evli her derdine o kosamaz bu konularda daha ince düşünürsün sanmıştım demiş.

Mesajı okuyunca çok şaşırdım ve sinirlendim haliyle. Evli olduğu için sağlık gibi önemli bir konuda bile abimi çağırma hakkımın olmadığını düşünen bir insanla muhattap olacak olmak bile ciddi sıkıntı bundan sonra benim için.

Mesaja birkaç saat oldu cevap yazmadım. Yazsam mı yazmasam mı onda da emin değilim. Olayın uzamasını istemiyorum, bundan sonra da bir sorun olsa, eşim yoksa ve yardıma ihtiyacım varsa yine abimi arayacağım elbette ama bunu eşi nasıl kabul edecek onu bilmiyorum. Babamı aramıyorum çünkü babamın özel aracı yok. Böyle bir sebepten tatsızlık yaşamak bile çok saçma geliyor şuan.

Abime söylemeyi düşünmüyorum çünkü bu konu aralarında ciddi sorun olur biliyorum. Şuan böyle bir şeye sebep olmakta istemiyorum açıkçası, evlilikleri çok yeni olduğu için.

Böyle bir durumda abime söylemenin dışında ne yapmak daha doğru olur? Cevap yazmak mı, hiç cevap yazmayıp söylediği şeyi ciddiye almamak mı?

Abine söylemelisin
Bu tür şeyleri saklamak iyilik değil inan bana
Eşim hep söyler, eski evliliğimde ailem hep olan biteni gördüklerini benden gizledi, onların yüzünden yıllarımı yedim der
Madem yakın bir ilişkiniz var o halde konuş abinle, seni doldurmak istemiyorum ama durum bu de, o uygun bir lisanla izah etsin eşine, sen cevap yazarsan ya da konuşursan olay çirkinleşir, daha sonra neden bana söylemedin diyebilir

Gelinin mesaj yazmasi biraz sacma olmus ama genelde herseye vakif degiliz anlattiginiz kadar biliyoruz.eminim bu kadini cigrindan cikaran bir durum olmustur.cunku bende gorumceme sabrettim en sonunda dayanamadim patladim.cunku sanki kendini kanitliyormus gibi her yaptigimiz harekete karisip yanimizdan ayrilmiyordu.yeni evliler sadece baska seyler yapmaz herkes o yonden vurmusda.beraber vakit gecirmek isteyebilir gezmek isteyebilir.ama gorumceler heryere gelmek istiyorlar.bizimde abimiz diye.evlenmeden once degeri olmaz evlendikten sonra kiymete biner.erkekler icin de aileleride boyledir aynen.kardesiniz diye bu size her istediginizi yapma hakki vermez.abinizin mutlugunu gelecegini dusunuyorsaniz ona gore hareket etmek zorundasiniz.onun huzuru sizin tavirlariniz yuzunden bozulursa hic vicdaniniz sizlamayacakmi?ben gorumce ve kaynanalari bu yuzden asla samimi bulmuyorum.seven insan sevdigi uzulmesin diye katlanir herseye gerekirse az gorusur birsey kaybetmezsiniz!

Son düzenleme:
Bin kere milyon kere abini ara. Sadece ihtiyacin oldugunda degil sesini duymak icin de ara. Kardesimi 4 ay once kaybettim kardes gibisi yok.
Is yerindenden bekar bir kiz arkadasim gexen gun annesi ragatsizlaninca abisini aramis gel acik diye. Gelin olaxak pislik once ambulansi ara sonra bizi ara demis. Bu kadar asagilik bazi gelin denen nesneler. Sanki adam koleleri nefret ediyorum boyle tiplerden nefret!!!

Ya değil mi? Bir çocuğun eli yanmış. Çok ciddi bir durum olmasa bile böyle bir anda insan görümcesinin neden kocasını aradığını, niye kayınpederini aramadığını filan mı düşünür, bunun hesabını mı yapar? Çocuk la bu, canı yanmadıysa, korkmuştur. Önce onu sorar, endişelerini belirtir, bir ihtiyacınız var mı diye sorarsın. İnsani olan bu değil mi? Sanki konu sahibi keyfi yere, günde on kere kardeşini arayıp, yeni gelinin hayatına nifak tohumları sokuyor. Şimdi bu gelinin kardeşi var mı bilmiyorum da, demek ki kardeşi böyle bir anda kendisini arasa, niye kayınpederini ya da babamı değil de beni arıyorsun diyecek.

En iyi ihtimalle şu aklıma geliyor; yeni gelin, kocasının kaybettiği eşinin hatıralarıyla dolu bir hayata adapte olmaya, o hayatta kendine yer bulmaya çalışırken, ayarları bozulmuş. Geçici olabilir ama kalıcı olmaması için biraz haddinin bildirilmesi (bu nazikçe de yapılabilir elbette) iyi olur.
Evet aynen yorumunuza katılıyorum.
Insanın başına kötü bir şey geldi mi tabi ki yakında aileden biri varsa onu arayacak.. Yeri geliyor komşumuza uzaktan tanıdığımız birine bile yardım ediyoruz. Gocunmuyoruz. Saat hesabı yapmıyoruz.

Ayrıca tek gitseydin yazan çok olmuş.
Yahu neden tek gitsin ki?
Insan duygusal bir varlik. Zor zamanda bir insan manevi destek ister. Annemin bir hastane işi oldu mu babam da onunla gider mesela. Neden? Annem 65 yaşında kadın. Kendi gidebilir. Manevi destek icin gider.
Benimde kız kardeşim var. Ileride isterse gecenin 3unde arasın koşar giderim. Eşimin kız kardeşi arasa hemen kalk git derim.

Hep diyorum. Önce insanda vicdan olacak.
Gelin hanım bence başka tasarılarla evlendi. Bence evliliği beklediği gibi olmadi. Bir anda iki çocuk..ama önceki konularda konu sahibi yazmıştı. Abimin endişeleri var. Gelin adayının yok. Ne olursa kabulum yeter ki olsun diyormuş.. yani kendi istedi.çocuksuz biriyle evlilik gibi olmaz. Bunu biliyordu.
Konu sahibi iyi niyetli. Yalnız kalsınlar diye haftasonu da çocukları alıyormuş. Yani bak sana yardım da ediyor evliliğe alış diye.
İyilikten maraz doğar olmuş. Yap iyilik karşılığında kötülük bul gibi olmuş.
Bir de mesajla geçmiş olsun dilemek ne ya..Onu da mesaj yazacak ya birden konuya girmemek için demiştir..
:KK12:

Son düzenleme:
Kardeşiniz eşine karşı ilgisiz mi acaba. telde genellikle işteyken konuşuyoruz yazmışsınız, kardeşinizi aradığında meşgul veriyorsa bide ilgisizse size sardırıyor sanırım. yoksa diğer türlü kıskanması normal gelmedi ,helede elin yanmış küçücük çocuk varken

Yabanelma Yabanelma ben de böyle düşündüm, önceki konularınızı da hatırlıyorum, abiniz çok aşık olarak evlenmemişti sanırım, kızın da ilk evliliğiydi zamanla alışırım sever dedi belki ama umduğunu bulamadı, eşini sadece eş ve çocuklara bakan biri olarak görüyor olabilir mi, eşi de aşk ilgi sevgi istiyor sanki.

Bilemedim yani tavrı direkt size değil de eşi üzerinden size gibi sanki. Benim eşim de benimle konuşmaz işyerindeyken annesiyle konuşurdu ve kendimi dışlanmış hissederdim, yalan yok.

Sizin yorumlarınızdan biliyorum..Çok aklı başındasiniz.Abinize söylememeniz de ne kadar olgun olduğunuzu gösteriyor..

Gelin de çok çiğ biri..Yazmayın bir şey, gördüğünüzde de normal konuşun..abinizi de üzmüştür..

Gelinin mesaj yazmasi biraz sacma olmus ama genelde herseye vakif degiliz anlattiginiz kadar biliyoruz.eminim bu kadini cigrindan cikaran bir durum olmustur.cunku bende gorumceme sabrettim en sonunda dayanamadim patladim.cunku sanki kendini kanitliyormus gibi her yaptigimiz harekete karisip yanimizdan ayrilmiyordu.yeni evliler sadece baska seyler yapmaz herkes o yonden vurmusda.beraber vakit gecirmek isteyebilir gezmek isteyebilir.ama gorumceler heryere gelmek istiyorlar.bizimde abimiz diye.evlenmeden once degeri olmaz evlendikten sonra kiymete biner.erkekler icin de aileleride boyledir aynen.kardesiniz diye bu size her istediginizi yapma hakki vermez.abinizin mutlugunu gelecegini dusunuyorsaniz ona gore hareket etmek zorundasiniz.onun huzuru sizin tavirlariniz yuzunden bozulursa hic vicdaniniz sizlamayacakmi?ben gorumce ve kaynanalari bu yuzden asla samimi bulmuyorum.seven insan sevdigi uzulmesin diye katlanir herseye gerekirse az gorusur birsey kaybetmezsiniz!

Siz hiç görümce ya da kaynana ya da baldız olmadınız mı, olmayacak mısınız? O zaman siz de samimi olmayacaksınız demek ki.

Ben hem görümceyim hem gelinim hem baldızım. İki taraftan da bakabiliyorum olaya. Ne eşimi karıştırırım ailem ile ilişkilerime ne eşimin ailesiyle ilişkilerine karışırım. 25-30 yıl boyunca bir arada yaşamış, bir aile rutini oturtmuş, belli alışkanlıkları olan insanların ilişkilerini o aileye gelin olarak girdiniz diye değiştiremezsiniz. Değiştirmeye çalışırsanız mutsuz olan siz olursunuz.

Abini ne ariyorsun aileni arasana tarzi yorumlari saskinlikla okudum. Abi evlenince aileden çıkıyor sanirim.

Kardeslik bagi nikaha kadarsa zaar. Ailedeki varligi bir bosanma davasina bakan insanların aile uzerindeki tahakkumu ne boyutlara variyor. Kocam yegenini acile götüremez, neden, benimle evli artik tek ailesi benim, kardeşi de kimmis. Evlerden irak insan tipi.

Seven insan sevdigi uzulmesin diye katlanir herseye gerekirse az gorusur birsey kaybetmezsiniz!
Seven insan sevdigi uzulmesin diye katlanir her seye. Gerekirse kardesiyle istedigi gibi gorusur bir sey kaybetmezsiniz.

Niye gorusmeyi kesen kardes oluyor da katlanan es olmuyor mesela? Yoksa esi kardesten daha mi az seviyor kocasini?

Hani taksi falan diyenler var ya inanın o kadar panik oluyor ki insan o an. Benim erkek kardeşimin eli yanmıştı koşa koşa komşuya gitmiştik annemle. Kamyonları vardı kamyonla acile götürmüşlerdi bizi. 1 saat bekleyince durum acil olmuyor mu? Yapmayın arkadaşlar ya küçük çocuk insanın içi gider. Bence cevap verin. Aynı durumda çocuklarınla sen olsan bu bahsettiğin mesajı ben sana atmazdım deyin.

Abini ne ariyorsun aileni arasana tarzi yorumlari saskinlikla okudum. Abi evlenince aileden çıkıyor sanirim.

Kardeslik bagi nikaha kadarsa zaar. Ailedeki varligi bir bosanma davasina bakan insanların aile uzerindeki tahakkumu ne boyutlara variyor. Kocam yegenini acile götüremez, neden, benimle evli artik tek ailesi benim, kardeşi de kimmis. Evlerden irak insan tipi.

Aileni ara diyen yine bi derece, taksiyle git diyen var yav. Ağaç kovuğundan çıktılar heralde.

Benim de görümcem hasta olduğunda hemen bizi arar, babası hayattayken de böyleydi, evliyken de böyleydi. Evlerimiz yakın diye böyle tabi ki. Hiç aklıma gelmedi görümceme böyle mesaj atmak, gelin çok fesatmış ben olsam kardeşime söylerdim herhalde. Böyle cesur mesajlar atarken bir dahakiine 2 kere düşünür.

Merhaba Hanımlar

Abimle, çocukluğumuzdan beri yakın bir abi kardeş ilişkimiz var. İlk eşinin vefatından sonra ki süreçte de bu yakınlık daha da arttı. Sık sık telefonda konuşur, bir araya geliriz.

Bu yakınlığımız şuan ki eşini rahatsız etmiş olacak ki, bir keresinde ben annemle bu kadar sık konuşmuyorum ne buluyorsunuz konuşacak dedi. Konuşmalarımız genelde abim isteyken olur ve uzun konuşmalar değil ki olsa bile kime ne orası da ayrı. Bende herkesin ilişkisi farklı, kıyaslamanin bir manası yok diye kapatmıştım o konuyu.

Görünürde herhangi bir sorunumuz da yok kendisiyle, başından beri iyi niyetle yaklaşıp herhangi bir beklenti de olmadım kendisiyle ilgili.

Bugün akşam üzeri kızımın eli yandı. Eşim şehir dışında olduğu için ve evde kızımdan küçük bir çocuğum daha olduğundan abimi aradım bizi hastaneye götürmesi için. Hastane de bir saat kadar kaldık, çok şükur derin bir yanıgı yok.

Hastaneden geldikten bir saat sonra, abimin eşi mesaj atmış geçmiş olsun diye ve eklemiş ki baban dururken abini hastaneye çağırmana da şaşırdım, sonuçta yeni evliyiz, abin artık evli her derdine o kosamaz bu konularda daha ince düşünürsün sanmıştım demiş.

Mesajı okuyunca çok şaşırdım ve sinirlendim haliyle. Evli olduğu için sağlık gibi önemli bir konuda bile abimi çağırma hakkımın olmadığını düşünen bir insanla muhattap olacak olmak bile ciddi sıkıntı bundan sonra benim için.

Mesaja birkaç saat oldu cevap yazmadım. Yazsam mı yazmasam mı onda da emin değilim. Olayın uzamasını istemiyorum, bundan sonra da bir sorun olsa, eşim yoksa ve yardıma ihtiyacım varsa yine abimi arayacağım elbette ama bunu eşi nasıl kabul edecek onu bilmiyorum. Babamı aramıyorum çünkü babamın özel aracı yok. Böyle bir sebepten tatsızlık yaşamak bile çok saçma geliyor şuan.

Abime söylemeyi düşünmüyorum çünkü bu konu aralarında ciddi sorun olur biliyorum. Şuan böyle bir şeye sebep olmakta istemiyorum açıkçası, evlilikleri çok yeni olduğu için.

Böyle bir durumda abime söylemenin dışında ne yapmak daha doğru olur? Cevap yazmak mı, hiç cevap yazmayıp söylediği şeyi ciddiye almamak mı?
Ya nasıl uyuz oldum. Pis buldumcuk. Ne olur yani 1 saat kocasından ayrı kalsa. Bir çocuğun canı yanmış onu derdi ney!

Ona ne sizin kaç saat konuştuğunuz vs. ki iş yerindeyken diyorsun. Zaten abin evlenirken de çok içine sinmemişti diye hatırlıyorum, hissettiği bişey varmış.

Bence uzun bir süre yazmayın. Kaale bile alınmamak böyle tiplerin çok sinrine dokunur.

Sonra buluştuğunuz bir ortamda 40 yıllık abimle ilişkinimin dozunun senin vereceğin ayara göre düzenlemeyeceğim, benim kendime yeten aklım var dersiniz.

Aileni ara diyen yine bi derece taksiyle git diyen var yav. Ağaç kovuğundan çıktılar heralde.

Ailemle ayni sehirde degiliz ama ayni sehirde olsaydik bile annemlerle ayni binada oturmuyorsak yine once taksiyi arar sonra ailemi arardim ben olsam.
Yasadigim sehirde kimsem yok ve eşim evde yokken rahatsizlanmistim ki elim ayagim titriyordu taksiye kadar nasil incem onu bile
dusunuyordum, cagirdim taksiyi ben uzerime birsey alip asagi inene kadar taksi gelmisti bile. 🙄 Agac kavuguyla pek alakasi yok taksinin aslinda.

Yeni evli yeni gelinlikle alakasi yok baska zamanda olsa ailesine soyleyecgi yerde abisine soylemesinden rahatsiz olurum her gun telefonda konusmalarindan rahatsiz olurum kendi ailesine vermesi gereken ilgiyi evli barkli kardesine veriyorsa rahatsiz olurum adam evlenirken artik yeni bir hayat kurdugunun farkinda degilmiydi acaba? Siz ne derseniz degin gorumceniz surekli kocanizi arasa cagirsa bilmemne rahatsiz olursunuz he siz olmuyosaniz bile olanlara bukadar acayip bakmayin tek dogru diye bisey yok kiz rahatsiz olmus bitti bukadar. Ama gorumcesine mesaj atmamaliydi esiyle halletmeliydi o ayri bir durum

Yeni gelinlikle ilgiyi biz kurmadık ki. Bizzat savunduğunuz gelin hanım kendisi yazmış biz yeni evliyiz arama diye.

Kendi ailesine vermesi gereken ilgiyi vermediği nerde yazıyor? Gerçekten kadınlardaki şu eşimin en iyi arkadaşı da ben olayım, karısı da ben olayım, kardeşi de ben olayım hatta anası da ben olayım isteğini hayatım boyunca anlamadım. Ondan sonra konu açılıyor eşim neden benden bıktı oysa benim bütün hayatım her şeyim o diye.

Sorun zaten yengenin rahatsız olması aklı başında akıl sağlığı yerinde bir insan kocasının kardeşiyle konuşmasından neden rahatsız olur? Kesin görümcesindir yazacaklar için şimdiden belirteyim ben tek çocuğum hatta iki tane görümcem var.

Yeni bir hayat kurmak demek aileni, kardeşini silmek mi demek oluyor size göre? Kaldı ki konu sahibi iş saatlerinde telefonda konuştuklarını da yazmış, yani adam eve geliyor odaya kapanıp saatlerce kardeşini aramıyor. Ailesi yerine abisine söylemesinden rahatsız oluyormuşsunuz ya şunu anlamadım abisi de ailesi değil mi? Evlenince aile bireylerinden istifa mı ediliyor? Siz kendi kardeşlerinize artık ben senin ailen değilim evlendim beni arama mı diyorsunuz?

Sürekli çağırıyor gibi bir fikre nerden kapıldığınızı da anlamadım konuda öyle bir ayrıntı yok sadece bir kere sağlık ile ilgili bir durum için acil arama var.

Ben olsam eşimle gelirdim hastaneye. İster abinizi çağırırsınız, ister babanızı. İnsanlar değişik ben anlamıyorum. Hepsini okumadım cevap yazmayın ama özellikle böyle durumlarda çekinmeden arayın.

Merhaba Hanımlar

Daha 1.5 ayda bu mesajı yazmaya cüret edebildiyse Allah hepinize kolaylık versin. Hiç sevmiyorum böyle kezbanlari. Ne mantık var ne edep ne vicdan! Baban dururken abini niye çağırdın diyor hırt. Afedersiniz de çok sinirlendim inanın :KK34: Ben olsam hiç cevap vermem ve artık bariz soğuk savaş ilan ederim. Sanıyor ki sizi kızdırıp kusturup abisinden uzaklaştıracak. Asla fırsat vermeyin. Ailenin arasına girmeye çalışan gelinler kaybetmeye mahkumdur. Ayrıca anlayış göstermeyen bi kadın abinizi mutlu edemez. Aptalca fikirlerjni kendine saklayacak kadar zeka kapasitesi bile yok. Kişilik sıkıntı. Anladığım kadarıyla abinizin çocukları da var Allah yüzlerine baksın kötü davranmaz inş :'(

Aileni ara diyen yine bi derece taksiyle git diyen var yav. Ağaç kovuğundan çıktılar heralde.
Ne bileyim benim aklım pek almıyor birisiyle evlendi diye ailesinden ayirip bilmemkac yillik kardesine sirt cevirip hastaneye götürmeyecek kadar mesafe koymasini istemeyi.

Allah kimseyi kocisinin eli yanan yeğenini acile goturdugu vakti kiskanacak kadar düşürmesin ne diyeyim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back