• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abimin Eşi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Üyelerin kardeşlik ilişkileri üzerine yazdıklarını okuyunca kendi yaşadıklarım geldi :) abimle aramızda çok yaş farkı olmadığı için kardeşten öte dost gibi büyüdük. Yurt dışına gitti 10 yıl görüşemedik yüzyüze, sonra şimdi gelinimiz olan hanımla tanıştı ben destek oldum uzaktan. Evlendiler Sürekli görüntülü arardı eşi beni. Abim tekken arayamazdı, ilk başlarda dikkatimi çekmişti ama önemsemrdim. Bir gün yine görüntülü aradılar kilo aldı abin dedi bak bak şu göbeğe dedi abimin göbeğini açarak gösterdi ben de o an nasıl olduysa severim o göbeği ne güzel yemekler yapıyorsun ondan kilo almıştır dedim ve telefon yüzüme kapatıldı bi anda :) o oldu bütün ilişki bozuldu yasak koydu görüşmemize. Sonrasını anlatmayim rezillik dolu... Dilim kopsaydı demeseydim diye çok düşündüm. Hata ettim dese de daha beterlerini yaptı sonra... Evet evlendikten sonra 10 yıl boyunca özlem duyduğun görünce koşup sarılmak istediğin abinle sarılamıyorsun. 1 kere gördüm yıllar sonra, abim başımı oksadı sadece... Serum takılıydı kolumda. O da kim bilir kime kötülük ettin de başına bu geldi dedi çok içerledim ama o an cevap veremeyecek kadar kötüydüm karnımda bebeklerimle kanamadan yatıyordum... Yazarken sinirlendim. El oldum onlar mutlu olsun yeter ki. Evlenince şartlar değişiyor, insanlar değişiyor... Abi kardeş ilişkisi konusu olunca aklıma geldi işte.
Çok geçmiş olsun, bunlar nasıl insanlar yahu evlenince kardeşlik bitiyor mu? Allah’ından bulsun, benim içim parçalandı.

Bir bana mı tuhaf geldi,araba şart mı? Binilir taksiye gidilir. Biri 1.5 diğeri 7 yaşında iki çocuğum var,abim müsait arasam gelir ama defalarca acil sebeplerle aldım ikisini gittim hastaneye. Annenizi arasanız miniğe baksa sizde gitseniz amenna ama abi cidden zaruri miydi emin olamadım.
🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Son düzenleme:
Merhaba Hanımlar

Abim bir buçuk ay kadar önce ikinci evliliğini yaptı.

Abimle, çocukluğumuzdan beri yakın bir abi kardeş ilişkimiz var. İlk eşinin vefatından sonra ki süreçte de bu yakınlık daha da arttı. Sık sık telefonda konuşur, bir araya geliriz.

Bu yakınlığımız şuan ki eşini rahatsız etmiş olacak ki, bir keresinde ben annemle bu kadar sık konuşmuyorum ne buluyorsunuz konuşacak dedi. Konuşmalarımız genelde abim isteyken olur ve uzun konuşmalar değil ki olsa bile kime ne orası da ayrı. Bende herkesin ilişkisi farklı, kıyaslamanin bir manası yok diye kapatmıştım o konuyu.

Görünürde herhangi bir sorunumuz da yok kendisiyle, başından beri iyi niyetle yaklaşıp herhangi bir beklenti de olmadım kendisiyle ilgili.

Bugün akşam üzeri kızımın eli yandı. Eşim şehir dışında olduğu için ve evde kızımdan küçük bir çocuğum daha olduğundan abimi aradım bizi hastaneye götürmesi için. Hastane de bir saat kadar kaldık, çok şükur derin bir yanıgı yok.

Hastaneden geldikten bir saat sonra, abimin eşi mesaj atmış geçmiş olsun diye ve eklemiş ki baban dururken abini hastaneye çağırmana da şaşırdım, sonuçta yeni evliyiz, abin artık evli her derdine o kosamaz bu konularda daha ince düşünürsün sanmıştım demiş.

Mesajı okuyunca çok şaşırdım ve sinirlendim haliyle. Evli olduğu için sağlık gibi önemli bir konuda bile abimi çağırma hakkımın olmadığını düşünen bir insanla muhattap olacak olmak bile ciddi sıkıntı bundan sonra benim için.

Mesaja birkaç saat oldu cevap yazmadım. Yazsam mı yazmasam mı onda da emin değilim. Olayın uzamasını istemiyorum, bundan sonra da bir sorun olsa, eşim yoksa ve yardıma ihtiyacım varsa yine abimi arayacağım elbette ama bunu eşi nasıl kabul edecek onu bilmiyorum. Babamı aramıyorum çünkü babamın özel aracı yok. Böyle bir sebepten tatsızlık yaşamak bile çok saçma geliyor şuan.

Abime söylemeyi düşünmüyorum çünkü bu konu aralarında ciddi sorun olur biliyorum. Şuan böyle bir şeye sebep olmakta istemiyorum açıkçası, evlilikleri çok yeni olduğu için.

Böyle bir durumda abime söylemenin dışında ne yapmak daha doğru olur? Cevap yazmak mı, hiç cevap yazmayıp söylediği şeyi ciddiye almamak mı?
Abinizin önceki evliliğinde böyle bir sorun olmuşmuydu

Merhaba Hanımlar

Abim bir buçuk ay kadar önce ikinci evliliğini yaptı.

Abimle, çocukluğumuzdan beri yakın bir abi kardeş ilişkimiz var. İlk eşinin vefatından sonra ki süreçte de bu yakınlık daha da arttı. Sık sık telefonda konuşur, bir araya geliriz.

Bu yakınlığımız şuan ki eşini rahatsız etmiş olacak ki, bir keresinde ben annemle bu kadar sık konuşmuyorum ne buluyorsunuz konuşacak dedi. Konuşmalarımız genelde abim isteyken olur ve uzun konuşmalar değil ki olsa bile kime ne orası da ayrı. Bende herkesin ilişkisi farklı, kıyaslamanin bir manası yok diye kapatmıştım o konuyu.

Görünürde herhangi bir sorunumuz da yok kendisiyle, başından beri iyi niyetle yaklaşıp herhangi bir beklenti de olmadım kendisiyle ilgili.

Bugün akşam üzeri kızımın eli yandı. Eşim şehir dışında olduğu için ve evde kızımdan küçük bir çocuğum daha olduğundan abimi aradım bizi hastaneye götürmesi için. Hastane de bir saat kadar kaldık, çok şükur derin bir yanıgı yok.

Hastaneden geldikten bir saat sonra, abimin eşi mesaj atmış geçmiş olsun diye ve eklemiş ki baban dururken abini hastaneye çağırmana da şaşırdım, sonuçta yeni evliyiz, abin artık evli her derdine o kosamaz bu konularda daha ince düşünürsün sanmıştım demiş.

Mesajı okuyunca çok şaşırdım ve sinirlendim haliyle. Evli olduğu için sağlık gibi önemli bir konuda bile abimi çağırma hakkımın olmadığını düşünen bir insanla muhattap olacak olmak bile ciddi sıkıntı bundan sonra benim için.

Mesaja birkaç saat oldu cevap yazmadım. Yazsam mı yazmasam mı onda da emin değilim. Olayın uzamasını istemiyorum, bundan sonra da bir sorun olsa, eşim yoksa ve yardıma ihtiyacım varsa yine abimi arayacağım elbette ama bunu eşi nasıl kabul edecek onu bilmiyorum. Babamı aramıyorum çünkü babamın özel aracı yok. Böyle bir sebepten tatsızlık yaşamak bile çok saçma geliyor şuan.

Abime söylemeyi düşünmüyorum çünkü bu konu aralarında ciddi sorun olur biliyorum. Şuan böyle bir şeye sebep olmakta istemiyorum açıkçası, evlilikleri çok yeni olduğu için.

Böyle bir durumda abime söylemenin dışında ne yapmak daha doğru olur? Cevap yazmak mı, hiç cevap yazmayıp söylediği şeyi ciddiye almamak mı?

cevap vermeye gerek yok bence.abinizden önce yengenizle mi konuşsanız acaba.bazı kadınların kıskançlığı abartılı oluyor.uzamadan konuşmakta fayda var.

Evde kamera var zaten, yardımcı olduğu için.
Abimin durumu iyi evet ama kendisinin de mesleği var ailesinin maddi durumu da kötu değil. Sadece maddi sebepten böyle bir evlilik yaptıysa saçma olur an bilemiyorum tabi.
Çocuklara karşı tavrı değişir mi bilmiyorum ama abimin bu konuda toleransı olmaz, az çok tanıdıysa bilir.
Kötü şeyler düşünmek istemiyorum yine de bu kadarı umarım olmaz.
Umarım olmaz ben o 2 yavrucak için bu konuya tarafsız bakamıyorum. Çocuk bu hoplar zıplar bir şey doker vs. Bir sabreder 2 sabreder sonra patlarsa... Umarım abiniz çocuk konusunda çizgisinden sapmaz. Çünkü bazi eşler napip edip kocalarını esir edebiliyor. Ben sizin sürekli bir şeyler için abinizi aradığınızı sanmiyorum. Hadi markete götür hadi bozulan DVD yi yaptır falan dediğinizi sanmıyorum. Buna rağmen hastaneye gitmeli onemlli bir konuda kıskançlık cikariyorsa, o öksüz çocuklara çok tolerans göstereceğini sanmıyorum.

Ben yengem hoşlanmıyor diye abimi arayamiyorum.. bir şeyler istemek asla söz konusu değil. Çocuğum rahatsizken tip a gitmemiz gerekiyordu ilcedeydik o sıra annemlerde kaldım babam götürdü ama abim bı gelip çocuğumun alnına elini koyup korkma abim ateşi yok bu çocukda kötu bir şey yok dediğinde öyle güç bulmustum ki.. taksi şoförü ya da konu komşu bana bu gücü veremezdi. O yuzden o telaseli zamanda abinizin korkma eline bir şey olmaz demesi size yeter ve artar bile..

Değil mi yani? Konu sabinin kocası böyle bir şey söylese mesela. Her hafta sonu neden alıyorsun dese. 🤷‍♀️
Adamı linç ederiz burda. Ama zavalli kadın (!) yeni evli ya görümce abisini çağırmak yerine kızının elini soğuk suya koysun atlasın taksiye gitsin 🤦‍♀️
Görümcemi zerre sevmem çok büyük nankörlük etti bana affedemem, ona rağmen eşime böyle bir durum da ben derim sen git diye ki başka kardeşleri babası her şeyi varken.
Kocam benim ablamı nereye olsa götürür arabayla, kendi ablasını götürse ne diyebilirim. Hadi beni ihmal etse bana yapmasa o zaman derim ki orda dur yapamazsın.
Yanık ne demek hiç bir fikirleri yok onu yazanların, kaynar su döküldüğü için evet derisi soyuluyor, başıma geldi. Küçücük bebek o acıya nasıl dayansın, taksiyle gitse diğer çocukla kim ilgilenecek orda.
Şu konu da geline hak verenlere inanamıyorum.

Görümcemi zerre sevmem çok büyük nankörlük etti bana affedemem, ona rağmen eşime böyle bir durum da ben derim sen git diye ki başka kardeşleri babası her şeyi varken.
Kocam benim ablamı nereye olsa götürür arabayla, kendi ablasını götürse ne diyebilirim. Hadi beni ihmal etse bana yapmasa o zaman derim ki orda dur yapamazsın.
Yanık ne demek hiç bir fikirleri yok onu yazanların, kaynar su döküldüğü için evet derisi soyuluyor, başıma geldi. Küçücük bebek o acıya nasıl dayansın, taksiyle gitse diğer çocukla kim ilgilenecek orda.
Şu konu da geline hak verenlere inanamıyorum.
Çünkü kafa yapıları aynı. Kendi kardeşine ailesine dünyayı yakar ama işte eşi bu hastaneye götürür olay nerelere gelir.

Evde kamera var zaten, yardımcı olduğu için.
Abimin durumu iyi evet ama kendisinin de mesleği var ailesinin maddi durumu da kötu değil. Sadece maddi sebepten böyle bir evlilik yaptıysa saçma olur ama bilemiyorum tabi.
Çocuklara karşı tavrı değişir mi bilmiyorum ama abimin bu konuda toleransı olmaz, az çok tanıdıysa bilir.
Kötü şeyler düşünmek istemiyorum yine de bu kadarı umarım olmaz.

ne erkekler gördü bu gözler duydu bu kulaklar cocuklari icin dünyayi yerinden sökecek adamlar baska bir kadin icin evlatlarinin adini bile unuttular. umarim abin böyle biri degildir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back