• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abimin Eşi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kesinlikle baştan iyi göründü şimdi çirkinleşti. Bence yakında çocuklara olan ilgiyide kıskanıp çocuklara tavrı değişir. Taksiyle gitsin uok durmadan aranmaz diyenler öyle yapsın nerde görülmüş evlenince evlatlıktan yahut kardeşlikten afaroz mu ediliyor istersem sohbete ararım istersem mutlu anımda görende yabancı sanır çirkin olcak ama aynı yerden çıktık yahu 😂
Dediklerinize katiliyorum.
Gelin konu sahibinin abisine çok aşıkmış. Hatta komşuları miydi neydi. Tanıyorlarmiş kızı..
Bu kadın da abisini çok istediği için kendini beğendirmek için her şeyi yapmış çok belli.Tabi nikah olduktan sonra da kendini yavaş yavaş göstermiş. Rol kesim süresi bitmiş yani..

Bence konu sahibi abisiyle konuşmalı. Çünkü bu kadın hemen hamile kalırsa sıkıntı. Önce bir alışma süresi olmalı. Çünkü iki yeğen var ortada. Ve bu lafı eden kadın ileride belki çocuk da ayırabilir. Hiç olmaz dememek lazım. Hayatta hep tedbirli olmakta yarar var. Kadın gözlemlenmeli. Ben abisi olsaydım eve gizli kamera koyardım. Bakalım çocuklara nasıl davranıyor diye..

Kadın da vicdan yok çok belli.
Vicdan başka bir şey..

Bir kadın hastalık zamanı bile sadece kendini düşünüyorsa o kadından ben korkardım..

Son düzenleme:
Ailemle ayni sehirde degiliz ama ayni sehirde olsaydik bile annemlerle ayni binada oturmuyorsak yine once taksiyi arar sonra ailemi arardim ben olsam.
Yasadigim sehirde kimsem yok ve eşim evde yokken rahatsizlanmistim ki elim ayagim titriyordu taksiye kadar nasil incem onu bile
dusunuyordum, cagirdim taksiyi ben uzerime birsey alip asagi inene kadar taksi gelmisti bile. 🙄 Agac kavuguyla pek alakasi yok taksinin aslinda.
Ne alaka sen taksiyle gidiyorsun diye herkes mi gidicek canım hem abi aile değil mi ? Herkes belki senin kadar güçlü değil ki yanında küçük çocukla ne kadar yetişebilir insan hastanede her şeye

Seven insan sevdigi uzulmesin diye katlanir her seye. Gerekirse kardesiyle istedigi gibi gorusur bir sey kaybetmezsiniz.

Niye gorusmeyi kesen kardes oluyor da katlanan es olmuyor mesela? Yoksa esi kardesten daha mi az seviyor kocasini?
Bilakis daha cok seviyor.hep onunla vakit gecirmek onunla olmak istiyor.cunku artik bir ailedir onlar.cekirdek aile nedir disardan digerleri yabanci olur artik yani herkes kendi hayatina bakar.herkesin kendi kocasi cocuklari ailesi olur.eski aile biter yenisi baslar artik.oyuzden dis kapida kalanlarla irtibat sinirli olur.ben kendimde gorumce olucam kendi canim yandigi icin o yuzden cok dikkatli olacam diye soz verdim kendime annemede hep tembihlerim.gecmiste cag disi geleneklerden dolayi gelinler hep onemsiz gorulmus.hep kullanmaya calismislar.simdi gelini baskilamaya calismakda bunun kalintilari maalesef toplum bilinclendikce gelinler artik onlara guclerinin yetemeyecegi anladilar.bu yuzden kargasalar artti.artik gelinlerde nufuz sahibi oldular.oyle gorumcelerde her istedigi zaman at kosturmaz oldular bu yuzden. geneli diyorum konu sahibi icin degil yazdiklarim.

Buldumcuk dolmuş konuyla birlikte.
Siz evli ve birisinin karısıysanız ben neyim acaba?
Aman dileyene mesajla "kıcımı çığırmı biz yini ivliyizz" diyen ezik kafalıyı savunmak ne büyük saçmalık.
Yüz yüze konuşamayıp mesajla had bildiriyor aklınca.
O kadının çocuğu, kocasının da yeğeni. Eli yanmış bir çocuk yanındaki yine ufak bir çocuk. Arama kendin hallet diyenin vicdanından şüphe ederim.
Konu sahibi hiç rutinini bozma. Ara ağzına geleni söyle. Evlendi diye aile bağı bozulmuyor.

Siz hiç görümce ya da kaynana ya da baldız olmadınız mı, olmayacak mısınız? O zaman siz de samimi olmayacaksınız demek ki.

Ben hem görümceyim hem gelinim hem baldızım. İki taraftan da bakabiliyorum olaya. Ne eşimi karıştırırım ailem ile ilişkilerime ne eşimin ailesiyle ilişkilerine karışırım. 25-30 yıl boyunca bir arada yaşamış, bir aile rutini oturtmuş, belli alışkanlıkları olan insanların ilişkilerini o aileye gelin olarak girdiniz diye değiştiremezsiniz. Değiştirmeye çalışırsanız mutsuz olan siz olursunuz.
Tamam karismasalar ne alaa.herkes haddini yerini bilse.ama oyle gorumceler varki resmen sahiplenme yarisindalar.bunun kotu oldugunu vurguluyorum kardesiniz kacmiyorki.yeni hayatinda mutlu biraz rahat birakmaya yeni ailesine adapte olmasina izin vermeye ne derler acaba.bu yaris anlamsiz ve sacma cunku

Gelin konu sahibinin abisine çok aşıkmış. Hatta komşuları miydi neydi. Tanıyorlarmiş kızı..
Bir insan karşı tarafı çok isterse kendini beğendirmek için her şeyi yapar. Herşeyi söyler. Inanılmaz super davranır. Tabi nikah olduktan sonra da kendini yavaş yavaş gösterir.

Bence konu sahibi abisiyle konuşmalı. Çünkü bu kadın hemen hamile kalırsa sıkıntı. Önce bir alışma süresi olmalı. Çünkü iki yeğen var ortada. Ve bu lafı eden kadın ileride çocuk da ayırabilir. Önce biraz gözlemlenmeli. Ben abisi olsaydım eve gizli kamera koyardım. Bakalım çocuklara nasıl davranıyor diye..

Vicdan başka bir şey..

Bir kadın hastalık zamanı bile sadece kendini düşünüyorsa o kadından ben korkardım..
Mantıklı bencede bakıcı kamerası konulabilir bu geline güvenmemekten çok tedbir sonuçta evin içinde çocuklara nasıl davrandığını bilinmez yetişkin birine bu tarz çıkış yapabilme cüreti varsa sinirlendiğinde ve ya kocası çocuklarla ilgileniyor diye çocukları eşi gelmeden korkutabilir ılla olucak diye değil sonuçta insan şaşar beşer kimse peygamber değil

cekirdek aile nedir disardan digerleri yabanci olur artik yani herkes kendi hayatina bakar.herkesin kendi kocasi cocuklari ailesi olur.eski aile biter yenisi baslar artik.oyuzden dis kapida kalanlarla irtibat sinirli olur.
Evlendiniz diye kardeslerinizi yabanci, eski aile, dis kapı olarak nitelendiriyorsaniz zaten konuşabilecek pek bir seyimiz yok sizinle.

Demek ki sizin kardeslik anlayisiniz kocayi bulana kadarmis. Ne diyeyim Allah daginiza gore kar versin.

Bu kadın da abisini çok istediği için kendini beğendirmek için her şeyi yapmış çok belli.Tabi nikah olduktan sonra da kendini yavaş yavaş göstermiş. Rol kesim süresi bitmiş yani..

Bence konu sahibi abisiyle konuşmalı. Çünkü bu kadın hemen hamile kalırsa sıkıntı. Önce bir alışma süresi olmalı. Çünkü iki yeğen var ortada. Ve bu lafı eden kadın ileride belki çocuk da ayırabilir. Hiç olmaz dememek lazım. Hayatta hep tedbirli olmakta yarar var. Kadın gözlemlenmeli. Ben abisi olsaydım eve gizli kamera koyardım. Bakalım çocuklara nasıl davranıyor diye..

Vicdan başka bir şey..

belki mi cocuk ayirabilir? aci ceken bir cocuga bile acimayan insan kendine mecbur olan annesiz kalmis iki yavruya mi aciyacak.

Ailemle ayni sehirde degiliz ama ayni sehirde olsaydik bile annemlerle ayni binada oturmuyorsak yine once taksiyi arar sonra ailemi arardim ben olsam.
Yasadigim sehirde kimsem yok ve eşim evde yokken rahatsizlanmistim ki elim ayagim titriyordu taksiye kadar nasil incem onu bile
dusunuyordum, cagirdim taksiyi ben uzerime birsey alip asagi inene kadar taksi gelmisti bile. 🙄 Agac kavuguyla pek alakasi yok taksinin aslinda.
Yanında iki çocuk olsaydı da birini aramak yerine yalnız taksiye atlar giderdin eminim cirillacım. Çünkü güçlü kadın olmak bunu gerektirir. ;)

Sağlık konusunda bunları yazıyorsa çok vicdansız ve kötü bir insan, insan yabancıya yazmaz ya...

Ben olsam abime söylerim karısını bilsin dikkat etsin hatta ekran görüntüsü al abine yolla mesajı ama en çok çocuklara dikkat etsin onlara da kötü davranabilir çok üzüldüm şuan

Bilakis daha cok seviyor.hep onunla vakit gecirmek onunla olmak istiyor.cunku artik bir ailedir onlar.cekirdek aile nedir disardan digerleri yabanci olur artik yani herkes kendi hayatina bakar.herkesin kendi kocasi cocuklari ailesi olur.eski aile biter yenisi baslar artik.oyuzden dis kapida kalanlarla irtibat sinirli olur.ben kendimde gorumce olucam kendi canim yandigi icin o yuzden cok dikkatli olacam diye soz verdim kendime annemede hep tembihlerim.gecmiste cag disi geleneklerden dolayi gelinler hep onemsiz gorulmus.hep kullanmaya calismislar.simdi gelini baskilamaya calismakda bunun kalintilari maalesef toplum bilinclendikce gelinler artik onlara guclerinin yetemeyecegi anladilar.bu yuzden kargasalar artti.artik gelinlerde nufuz sahibi oldular.oyle gorumcelerde her istedigi zaman at kosturmaz oldular bu yuzden. geneli diyorum konu sahibi icin degil yazdiklarim.
Peki siz çekirdek aileyseniz eşiniz de anne babası ve kardeşide çekirdek aile olmuyor mu 🤦‍♀️

Kardeslik sonsuza kadar var da gelin damat dedigin el dir el:) Bugun adam bosasa dis kapinin dis mandali olur bu kocasini mali saban kadinlar! Ara abini heo ara. Cekemeyebler de catlasin catlasin catlasin:)
Kusura bakma o tam tersi :) artik gorumcem mesela dis kapinin mandali.hayatimiza artik istedigi gibi mudahale edemiyor cunku herkes kendi hayatina baksin.yardimlasir ama abartmamak kaydiyla.bu bakis acisini anlamiyorum yaw.ayni yataga girdigi karisi senin bilmedigin ozellerini bilen karisi ama o dis kapi mandali oluyor haa!kimse bosanmak icin evlenmiyor anladinizmi!

Gecmiste oluyorlar iste.aile kavramini ogretmeyim simdi.cekirdek aile kimden olusur.anne baba ve cocuklarr.digerleri disarda kaliyor maalesef
Öğretmene ihtiyacım yok istersen ben öğreteyim işim zira bu . Hee bak kendin cevabı verdin eşin anne babası kardeşi çekirdek aile onların aile işlerindede sen dışarda kalıyorsun

Evlendiniz diye kardeslerinizi yabanci, eski aile, dis kapı olarak nitelendiriyorsaniz zaten konuşabilecek pek bir seyimiz yok sizinle.

Demek ki sizin kardeslik anlayisiniz kocayi bulana kadarmis. Ne diyeyim Allah daginiza gore kar versin.
Ne yazikki evlendim benimde kardeslerim daha kiymete bindi.ama onlari uzecek rahatsiz edecek hareketlerde bulunmam.kardesim iki adim otemde oturuyor.kocasi evdeyken ne ararrim nede giderim rahatsiz etmemek icin sinirimi bilirim.

Siz hiç görümce ya da kaynana ya da baldız olmadınız mı, olmayacak mısınız? O zaman siz de samimi olmayacaksınız demek ki.

Ben hem görümceyim hem gelinim hem baldızım. İki taraftan da bakabiliyorum olaya. Ne eşimi karıştırırım ailem ile ilişkilerime ne eşimin ailesiyle ilişkilerine karışırım. 25-30 yıl boyunca bir arada yaşamış, bir aile rutini oturtmuş, belli alışkanlıkları olan insanların ilişkilerini o aileye gelin olarak girdiniz diye değiştiremezsiniz. Değiştirmeye çalışırsanız mutsuz olan siz olursunuz.

Tamamen katılıyorum size
Yalniz siz baldiz olamazsiniz elti demek istediniz herhalde.

Yanında iki çocuk olsaydı da birini aramak yerine yalnız taksiye atlar giderdin eminim cirillacım. Çünkü güçlü kadın olmak bunu gerektirir. ;)

Bunu neden gucluluk olarak algiladiniz? Guclu olsam da olmasam da ailem yanimda yok, abim ablam yok. Şimaracak kimsem yok yani eşim olmadiginda...
Benim gibi farkli sehirde hatta farkli ulkede yasayan COCUKLU kuzenlerim, arkadaslarim var. Cocuklu olan herkesin emrine amade bir adet abisi yok ve hala yaşayabiliyorlar. 🙄

Yapmak istemekle alakali ama konu sahibi evlendiklerinden beri ilk kez abisini cagirdigini soyledi, bu durumda bu kadar tepki verecek birsey yok o ayri.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back