Maddi duruma bağlı çoğu ev hanımı çalışmıyor ekonomik durumu çok kötü, herkesin durumu sizin gibi değil, keşke herkesin durumu parasal yönden iyi olsa,En güzeli herkesten ayrı bir şehirde yaşamak. Bir şekilde başının çaresine bakmayı öğreniyorsun. Bu yüzden her kadın, özellikle çocuklu kadın araba kullanmayı bilmeli. Eşimin ailesiyle aynı şehirde yaşıyorum, başımın çaresine bakmayı, çocuğum hastalandığında eşim görevdeyse tek başıma götürmeyi, çalışan anne olup tek başına çocuk büyütmeyi onlardan öğrendim. Ailemle aynı şehirde olsam belki her zora düştüğümde çağırırdım onları. Ama şartlar işte. Kimseden birşey beklemem, kimse de benden bir şey beklemesin. Ben yapıyorsam herkes yapar kafasındayım.
Benim yorumuma siz soyle boyle yazildigi icin kendi acimdan cevap verdim yani ben olsam
Bu bu durumlardan rahatsizlik duyarim kiz cokta haksiz degil dedim. Annesi babasi sonucta evli ve cocuklu degil onlardan yardim istemesi daha iyi olurdu bence. Bu benim dusuncem gelini cokta haksiz bulmuyorum herkes sizin gibi dusunmek zorunda degil.
ben esimin herseyi olayim diye bir dusunce yapim yok ikimizde ayri gayri takiliriz kendi cevrelerimizle ama ailesinin evinde annesi yada kardesi yada babasi birlikte halledebilecekleri bisey oldugunda esimi ararlarsa rahatsiz oluyorum evet.
Karsida yeni orurmamia bir evlilik var kadin esinin bazi davranislarindan rahatsiz oluyor belliki ama zamanla bunlar duzelebilir oturabilir her evlilikte oluyor bir takim sorunlar bana gore burda gorumce olan kisi abisinden biraz uzak durmali ko onlarda evliliklerine adapte olabilsinler ne yapalim kiz bu u sorun ediyor bu sebepten kocasiyla sorun yasasin ozaman. Aralarinda ne varsa duzelince gelin gorumce arasida duzelir elbet
Siz bilirsiniz ama sert olmayacak şekilde bir cevap verin benceKonuşuyoruz ama iki günde bir birkaç dakika. Yani tüm öğlen arasını alan bir konuşmamız olmuyor zaten. Dışarıdan iyi gözüküyorlar açıkçası tabi gün içerisinde konuşuyorlar mı bilmiyorum.
Evet bir kızım var 2yaşında. Çocuğum 5aylık hastayken çok ağır hastalık geçirdim yine de kimseyi çağırmadım yanıma, eşim işten geldikçe ilgilendi, çocuk emziriyordum üstelik, ölüm kalım meselesi olmadıkça da çağırmak istemem, işimi halledebildiğim kadar kendim halledeyim. Zaten artık herşey telefon ucunda, yemek mi yiyeceksin sipariş ediyorsun geliyor, market ihtiyacın öyle, ekmek öyle, keza ambulans vs de öyle.Maddi duruma bağlı çoğu ev hanımı çalışmıyor ekonomik durumu çok kötü, herkesin durumu sizin gibi değil, keşke herkesin durumu parasal yönden iyi olsa,
Bazende paradan alakasız yardımlaşmada
Gerekiyor sanırım henüz çocuklarınız küçük
Ama Cirilla Hanımcığım, anlattığınız konuda sadece siz varsınız. Yani peşinizde idare etmeniz gereken iki küçük çocuk yok. Hiç iki küçük çocukla, yalnız başınıza hastaneye gittiniz mi? Birinin canının acıyor oluşunu geçtim, rutin kontroller için bile gitmek zor iş. Yaşadığımdan biliyorum. Ha tek başına altından kalkılmayacak iş mi? Zorlayınca olur. Ama yardım istemek ayıp mı? Hele kardeşten? Konu sahibi kardeşini her işine koşturan biri de değil ki üstelik. Tam tersi kardeşine destek olan biri. Onun da iki küçük çocuğu var, birbirlerinin halinden en iyi anlayacak insanlar. Aralarında samimi, yakın bir ilişki var. Evlendi diye bu ilişkiden neden vazgeçsin? Gelin hanım da biliyordu sonuçta bu kardeş ilişkisini. Kaç yıllık komşuları ya. Neyse, uzatmayayım. =) Siz tek kişiden, kendinizden bahsediyorsunuz; giderim yaparım diye. Bu konuysa örneğinize eş değer değil bence.Evet eşimin ailesi var. Bana yakin oturan gorumcemle aramiz çok iyi cagirsam gelirdi ama aramizdaki mesafe yarim saat civari, gorumcem gelene kadar taksiyle hastaneye ulaşmam daha hizliydi mantik olarak ve oyle yaptim. :)
Hastaneye ulastiktan sonra daha kotu olsaydim eger o zaman gorumcemi arardim mecburi ve gelirdi. İnsanlari basima toplamiyor olmak herkesle aramin kotu olmasi demek degil ugrastirmayi sevmiyorum.
Gercekten ihtiyacim oldugunda (geçen yaz şehirler arasi yolda kaza gecirdik) babam haberi alir almaz aninda yola cikti başka şehirden geldi yanimiza...
Herkesin kendi tercihi elbet ama herseyde illa birileri olmasi mecburi degil ve hayati degil sadece.
Öyle değil işte o yaşta çocuklar küçük olduğundan, ilerisini göremediğimizden herşey kolay ve paraya endeksli olduğunu sanıyoruz ama değil, neyse sizde görüp yaşayacaksınızEvet bir kızım var 2yaşında. Çocuğum 5aylık hastayken çok ağır hastalık geçirdim yine de kimseyi çağırmadım yanıma, eşim işten geldikçe ilgilendi, çocuk emziriyordum üstelik, ölüm kalım meselesi olmadıkça da çağırmak istemem, işimi halledebildiğim kadar kendim halledeyim. Zaten artık herşey telefon ucunda, yemek mi yiyeceksin sipariş ediyorsun geliyor, market ihtiyacın öyle, ekmek öyle, keza ambulans vs de öyle.
Basta soyledigim seyi anlamissinidir ama anlamamis gibi yapmissiniz neyse demek istedigim anasi babasi kucuk cocuk sahibi yeni evli cift degil. Tamam?Annesi babası evli ve çocuklu değil miSavunucam diye ne yazdığınızı düşünmeden yazdınız sanırım.
Ben kocasının her şeyi olmak isteyen kadınlar diyerek bu forumdaki kadınlar üzerinden genelleme yaptım. Siz üzerinize gereksiz yere alınmışsınız.
Eşinin davranışlarından rahatsız oluyor da neden bunu görümce ile çözmeye çalışıyor?
Kız bunu sorun ediyorsa sorununu çözmek neden görümceye düşüyor? İş yardım istemeye gelince her koyun kendi bacağından asılıyor da iş evlilik birliğine gelince mi başka birine ihtiyaç duyuluyor?
Kızın bunu sorun etmesi zaten asıl mesele. Bir insan zor duruma düştüğünde abisini aradığında abisinin eşi ayrı kaldıkları bir saati sorun olarak görüyorsa sağlıksız bir kafa yapısı var demektir.
Şunu merak ediyorum sizin anneniz babanız kardeşiniz sizi aradığında kendi halledebilecekleri bir durum ama varsayalım sizi aramışlar onlara beni aramayın, benim başka ailem var artık sizin aileden değilim, rahatsız oluyorum kendiniz halledin diyor musunuz? Yoksa bu durum sadece eş ailesi için mi geçerli?
Evet acımaz.belki mi cocuk ayirabilir? aci ceken bir cocuga bile acimayan insan kendine mecbur olan annesiz kalmis iki yavruya mi aciyacak.
İşte gerçekten ihtiyaç kavramı kişiden kişiye değişiyor demek ki. İnsan ihtiyaç duyduğunda yardım isteyebiliyor. Konu sahibi de ihtiyaç duyduğunda abisinden yardım istemiş, bundan sonra da isteyecekmiş.
Hiç de öyle eğlenceli bir konu yok ortadan hâlbuki.Gelin-gorumce kapışması çıkmış :)
Katılıyorum bende olsam kamera taktırırdım. Ve hemen çocuk olmasın diye konuşurdum.Mantıklı bencede bakıcı kamerası konulabilir bu geline güvenmemekten çok tedbir sonuçta evin içinde çocuklara nasıl davrandığını bilinmez yetişkin birine bu tarz çıkış yapabilme cüreti varsa sinirlendiğinde ve ya kocası çocuklarla ilgileniyor diye çocukları eşi gelmeden korkutabilir ılla olucak diye değil sonuçta insan şaşar beşer kimse peygamber değil
Sizin için demedim kk daki diğer yorum yapanlar için söylemiştimHiç de öyle eğlenceli bir konu değil hâlbuki.
Ama Cirilla Hanımcığım, anlattığınız konuda sadece siz varsınız. Yani peşinizde idare etmeniz gereken iki küçük çocuk yok. Hiç iki küçük çocukla, yalnız başınıza hastaneye gittiniz mi? Birinin canının acıyor oluşunu geçtim, rutin kontroller için bile gitmek zor iş. Yaşadığımdan biliyorum. Ha tek başına altından kalkılmayacak iş mi? Zorlayınca olur. Ama yardım istemek ayıp mı? Hele kardeşten? Konu sahibi kardeşini her işine koşturan biri de değil ki üstelik. Tam tersi kardeşine destek olan biri. Onun da iki küçük çocuğu var, birbirlerinin halinden en iyi anlayacak insanlar. Aralarında samimi, yakın bir ilişki var. Evlendi diye bu ilişkiden neden vazgeçsin? Gelin hanım da biliyordu sonuçta bu kardeş ilişkisini. Kaç yıllık komşuları ya. Neyse, uzatmayayım. =) Siz tek kişiden, kendinizden bahsediyorsunuz; giderim yaparım diye. Bu konuysa örneğinize eş değer değil bence.
Sen abine söylemesende zaten ,sen abini çağırdığında o kadın evde tartışıyordur abin ile niye sen gidiyorsun diye emin ol.Merhaba Hanımlar
Abim bir buçuk ay kadar önce ikinci evliliğini yaptı.
Abimle, çocukluğumuzdan beri yakın bir abi kardeş ilişkimiz var. İlk eşinin vefatından sonra ki süreçte de bu yakınlık daha da arttı. Sık sık telefonda konuşur, bir araya geliriz.
Bu yakınlığımız şuan ki eşini rahatsız etmiş olacak ki, bir keresinde ben annemle bu kadar sık konuşmuyorum ne buluyorsunuz konuşacak dedi. Konuşmalarımız genelde abim isteyken olur ve uzun konuşmalar değil ki olsa bile kime ne orası da ayrı. Bende herkesin ilişkisi farklı, kıyaslamanin bir manası yok diye kapatmıştım o konuyu.
Görünürde herhangi bir sorunumuz da yok kendisiyle, başından beri iyi niyetle yaklaşıp herhangi bir beklenti de olmadım kendisiyle ilgili.
Bugün akşam üzeri kızımın eli yandı. Eşim şehir dışında olduğu için ve evde kızımdan küçük bir çocuğum daha olduğundan abimi aradım bizi hastaneye götürmesi için. Hastane de bir saat kadar kaldık, çok şükur derin bir yanıgı yok.
Hastaneden geldikten bir saat sonra, abimin eşi mesaj atmış geçmiş olsun diye ve eklemiş ki baban dururken abini hastaneye çağırmana da şaşırdım, sonuçta yeni evliyiz, abin artık evli her derdine o kosamaz bu konularda daha ince düşünürsün sanmıştım demiş.
Mesajı okuyunca çok şaşırdım ve sinirlendim haliyle. Evli olduğu için sağlık gibi önemli bir konuda bile abimi çağırma hakkımın olmadığını düşünen bir insanla muhattap olacak olmak bile ciddi sıkıntı bundan sonra benim için.
Mesaja birkaç saat oldu cevap yazmadım. Yazsam mı yazmasam mı onda da emin değilim. Olayın uzamasını istemiyorum, bundan sonra da bir sorun olsa, eşim yoksa ve yardıma ihtiyacım varsa yine abimi arayacağım elbette ama bunu eşi nasıl kabul edecek onu bilmiyorum. Babamı aramıyorum çünkü babamın özel aracı yok. Böyle bir sebepten tatsızlık yaşamak bile çok saçma geliyor şuan.
Abime söylemeyi düşünmüyorum çünkü bu konu aralarında ciddi sorun olur biliyorum. Şuan böyle bir şeye sebep olmakta istemiyorum açıkçası, evlilikleri çok yeni olduğu için.
Böyle bir durumda abime söylemenin dışında ne yapmak daha doğru olur? Cevap yazmak mı, hiç cevap yazmayıp söylediği şeyi ciddiye almamak mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?