- 15 Temmuz 2020
- 3.485
- 6.356
- 30
Sizin ayıbınız yanında devede kulak...Herkese Merhaba,
Pandemi ve eve tıkılmadan bunalan. abim ve yengem,birlikte bir yerlere tatile gitmek istediğini söylemiş. Annem de biz de gelelim biz de sıkıldık demişti. Abim o gün geçiştirmişti. Her neyse annem abimi arayıp nereye gideceksiniz diye sormuş abim de Bolu'ya Abant gölüne gideceğiz demiş. Biz de hazırlandık sözde biz de Abant'a abimlerin yanına gidecektik. Neyse gittik yerleştik, abim demez mi biz vazgeçtik başka yere gideceğiz. Size iyi tatiller. Annem sinir küpüne döndü. Bu gelin oğlumu çok değişirdi diyip duruyor. Abimi arayıp ne söylemem gerek. Yaptığı ayıp değil mi şimdi?
Hayır hiçte ayıp etmemiş yalnız tatil yapmak istemiş siz gidin tatilinizi başka yerde yapın niye insanların huzurunu bozuyorsunuzHerkese Merhaba,
Pandemi ve eve tıkılmadan bunalan. abim ve yengem,birlikte bir yerlere tatile gitmek istediğini söylemiş. Annem de biz de gelelim biz de sıkıldık demişti. Abim o gün geçiştirmişti. Her neyse annem abimi arayıp nereye gideceksiniz diye sormuş abim de Bolu'ya Abant gölüne gideceğiz demiş. Biz de hazırlandık sözde biz de Abant'a abimlerin yanına gidecektik. Neyse gittik yerleştik, abim demez mi biz vazgeçtik başka yere gideceğiz. Size iyi tatiller. Annem sinir küpüne döndü. Bu gelin oğlumu çok değişirdi diyip duruyor. Abimi arayıp ne söylemem gerek. Yaptığı ayıp değil mi şimdi?
O salondaki takımlar var ya, hah ana kız sarılsın yatsınlar onlara artık. Abi attaaaa gitti, elde salon takımı kaldı.Mini konu özeti:
Herşey 1994 doğumlu (25 yaşındaydı o zaman evet, şimdi 27 yaşında) konu sahibinin abimi sevdiği kızdan nasıl ayırabilirim annemle ben o kızı istemiyoruz yardım edin temalı mesajı ile başlar.
- Çok geçerli sebebimiz var tabi : Kız daha önceden evlenip boşanmış... evet sadece ama sadece bu
- Parayla ilgisi yok : Her ay abimden 1200 tl alıyorum, arabam var, kredi kartımı ödüyor. Evlenince kesilirse ben yapacağımı bilirim.
- Parayla asla ilgisi yok : Abim ortak kullanılan yazlık için kredi çekmişti onu ödüyor, o yüzden tapu onda, evlenmeden önce tapuyu almaya çalışıyoruz
Gelinin ailesine sadece bir üye olarak eklendiğini iddia ettiği noktada umutlarımızı kaybetmek üzereydik.
Ancak...
Konu sahibinin hakkını da yemeyeyim, kendisi abiye birşey de söylemedi. Hele neden boşandığını kıza dümdüz sorsam olmaz mı diyince ve toplu linç gelince sormaktan vazgeçti, vallahi birşey demiyor kendisi.
Abisini kaybetmekten korkuyordu, bu gerçekleşmedi, gayet sakin de cevap veriyor, sabırlıdır.
Sonuçta anne vazgeçirmeye çalıştı, abi çıldırdı, anne geri adım attı, düğün bir şekilde yapıldı. Geline yeni eşya alınca salondaki takımlar da yenilendi.
Öngörülü bir üyemizin o zaman dediği gibi “düğün bitti şimdi sıra tatile karışmaya geldi”.
Konu sahibinin sakince çayını içmekten ve çıldırmış anneyi sakinleştirmekten başka çaresi yok. Artık tatiller ayrıldı, net.
Mini konu özeti:
Herşey 1994 doğumlu (25 yaşındaydı o zaman evet, şimdi 27 yaşında) konu sahibinin abimi sevdiği kızdan nasıl ayırabilirim annemle ben o kızı istemiyoruz yardım edin temalı mesajı ile başlar.
- Çok geçerli sebebimiz var tabi : Kız daha önceden evlenip boşanmış... evet sadece ama sadece bu
- Parayla ilgisi yok : Her ay abimden 1200 tl alıyorum, arabam var, kredi kartımı ödüyor. Evlenince kesilirse ben yapacağımı bilirim.
- Parayla asla ilgisi yok : Abim ortak kullanılan yazlık için kredi çekmişti onu ödüyor, o yüzden tapu onda, evlenmeden önce tapuyu almaya çalışıyoruz
Gelinin ailesine sadece bir üye olarak eklendiğini iddia ettiği noktada umutlarımızı kaybetmek üzereydik.
Ancak...
Konu sahibinin hakkını da yemeyeyim, kendisi abiye birşey de söylemedi. Hele neden boşandığını kıza dümdüz sorsam olmaz mı diyince ve toplu linç gelince sormaktan vazgeçti, vallahi birşey demiyor kendisi.
Abisini kaybetmekten korkuyordu, bu gerçekleşmedi, gayet sakin de cevap veriyor, sabırlıdır.
Sonuçta anne vazgeçirmeye çalıştı, abi çıldırdı, anne geri adım attı, düğün bir şekilde yapıldı. Geline yeni eşya alınca salondaki takımlar da yenilendi.
Öngörülü bir üyemizin o zaman dediği gibi “düğün bitti şimdi sıra tatile karışmaya geldi”.
Konu sahibinin sakince çayını içmekten ve çıldırmış anneyi sakinleştirmekten başka çaresi yok. Artık tatiller ayrıldı, net.
Siz artık konudan çıkar mısınız
Şimdi ben tatil dönüşünü merak ediyorum asıl
Aynen bende üzülüyorum, gelinlerini damatlarını sindiriyorlar o gariplerinde sesi çıkmıyor, kimi insan mizacı gereği aşırı sessizdir, ben şahsen o kadar ezmeye hor görmeye sessiz kalınmasına dayanamıyorum, sonradan iyi arkadaş olduğum bir komşum 17 yaşında gelin olmuş, yıllarca öyle ezmişler ki sonunda psikolojisi kaldırmamıştı, kayınvalidesi hususi iş yapmaya çağırır evin duvarlarını bile sildirirmiş, kayınvalidesini de tanıyorum diliyle döven türden bir kadındı, gelini çağırdığında gitmesin suratı on karış olurdu, çok kızardım sessizliğine, şu hayatta kime olursa olsun hakkını yedirmek istemiyorsan biraz dişini göstereceksin yoksa gelen geçen eziyor, bu kayınvalide olur, akraba olur, eş olur, çocuğun olur, ağzın laf yapacak mutlaka.
Ben diğer konudaki tüm mesajları bilmiyorum tek bir mesaja gözüm takılı kaldı, bu konuda da baba ortada yok etkisiz eleman gibi.
Katılıyorum, birini istememek için yüz kızartıcı bir suç olmalı veya iki aile ve çiftler arasında çok büyük uçurumlar olması lazım, burada öyle bir sorun yok anladığım kadarıyla, gelinin önceden evlenmiş olması istememek için bir sebep olamaz eğer sebep bu ise.
Evladın her yaptığı da geline mal ediliyor, bence abinin kendisine haksızlıktır bu çünkü abi diye ergen birinden bahsetmiyoruz, erişkin otuzlu yaşlarda bir adamdan bahsediyoruz.
Yalnız sizide tebrik ediyorum hiç üşenmeden yazdınızMini konu özeti:
Ancak...
yok bu üyenin bütün konularında beğeni rekoru kırıyorum, vallahi gidemem :)
Tatil yapmakla meşgulümYalnız konu sahibi çok sakin ha. Başkası olsa banlanmak uğruna söver sayar. :))
Helal kız. :) Benim yerime de yap. :)Tatil yapmakla meşgulüm
annenizde uyum sağladı mı tatile yoksa başı falan ağrıyor mu? kabullenmek herkese iyi gelir.Tatil yapmakla meşgulüm
Hani uzun süreli evli olsalar daha politik davranırlar. Ama daha 2 yıl, birbirlerine anca alışmışlardır. Aralarında herhangi bir sorun yoksa libido tavandır, daha doymamışlardır birbirlerine (10 yılda doyuluyor da demiyorum da biraz daha alışılır yani). Daha cicim dönemlerindedir onlar, tabi ki de yalnız kalmak isterler, yazık.10 yıl üstü evliliğimden olsa gerek bana kalabalık tatil çok cazip geliyor ama böyle bir kaynanayla değil
Hah bak ne güzellll, yapın ana kız tatilinizi. Yorulurdunuz abi yenge peşinde dolanmaktan, bak böyle mis gibi.Tatil yapmakla meşgulüm
Bak bu şahane, madem gittiniz çıkar tadını, uyma sakın anneneTatil yapmakla meşgulüm
Odalarında da rahat bırakmazlar jdjddj maazallah gelin abisine bisi yaparOdalarında zaten yalnız kalacaklar demiş ya bir de şaka gibi. O kadar parayı sadece odada yalnız kalmak için mi ödeyecek insanlar.
Ya hani çoluklu çocuklu 10 yıl üstü evli bir çift olsa bir nebze anlayacağım. Onlar da ister zaten o durumda hep birlikte gitmeyi. Kasım 2019 gibi evlenmişler yanlış hatırlamıyorsam, daha 2 sene dolmamış, yeni evli sayılırlar, insaf.
Yeni evli olmak başka şey, onlar çağırsa da gitmeyceksinHani uzun süreli evli olsalar daha politik davranırlar. Ama daha 2 yıl, birbirlerine anca alışmışlardır. Aralarında herhangi bir sorun yoksa libido tavandır, daha doymamışlardır birbirlerine (10 yılda doyuluyor da demiyorum da biraz daha alışılır yani). Daha cicim dönemlerindedir onlar, tabi ki de yalnız kalmak isterler, yazık.
Böyle kaynana görümceyi 50 yıl evli de olsa istemez insan yanında, o ayrı. Ben o kadar uzun süre evli kalınca ailenin bu saçma davranışları da geride kalır diye düşündüm biraz .