• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abimi polise şikayet etmeli miyim?

belki kadınlar bir şey olmayacağından korkuyordur.

Belkide.. ama telefonla taciz, ev ici gurultuden bir tik daha etkili cunku polise degil savciliga gidiyorsunuz.. elinizde abinizin sizi tehdit ya da taciz ettigine dair bir belge varsa savciliga gidip ardindan akrabalarinizin yanina yerlesmenizi oneririm..

Valla abin ve maa ailen normal değil. Abin babana vurmuş neden niye vurmuş hane içinde ne yaşıyorsunuz? ne zamandır böyle abin hep mi böyleydi? yaşadığınız ortam mı böyle ayıya bağlamasına neden oldu bilemeyeceğim. Ancak sizi öldürmesinin kimseye faydası yok. Ölünce ceza alır diye ölüme hazırım demeniz mantıklı değil. Siz mezera o birkaç yıla sokaklara salınmış olur. Korkup saklanın demek istemiyorum ama yaşadığımız ülkede ailen dışında kim korur ki seni? Devlete sığınırım dersen orası yaşadığın yerden beter. Hepsinde ayrı bir hikaye. Kendinize çalışacak yeni bir yer bulun. Bu sebeple abinizle kavga etmeye son verin. Ya da sese rağmen elinden ne geliyorsa ona razı ol herkes şartlarıyla hayatını şekillendiriyor. Birçok arkadaş gibi bende polise şikayet etsende sonuç alabileceğini sanmıyorum. Daha büyük kavga, şiddet ya da ölmen daha iyi bir seçenek değil. mesafeli olun ve üni. okumaya konsantre olun. evden ayrılır yolunuza bakarsınız. Ses yapması polisin çözebileceği bir şey değil. sizde buna takılıp işleri kötüleştirmeyin derim. Allah kolaylık versin
Öncelikle çok teşekkür ederim. Son bir aydır bu böyle. Birde benim adet dönemim şu sıra biri bana bağırınca bende karşılık veriyorum. Onun dışında nasıl biri olduğunu bildiğim için yüzüne bile bakmaya tenezzül etmem ve konuşmayızda. O zamanlar iyiydi. Neyse sorularınızı cevaplayayım. Abim babama vurdu çünkü o abim büyük abimi çok seviyor. Eğer babam büyük abime bir şey yaparsa hemen kalkar vurur ikiside babama. Babam çok iyi insan değil. Abilerim küçükken onları çok dövmüş. Annemi tabancayla dövmüş ben daha doğmamışken. Anneannem bana hep sorardı baban senide dövüyomu diye yok derdim babam kızardı ama öyle çok büyük dövmedi. Babamı çok severdim küçükken taki kadınlara facebooktan mesaj atana ve anladığınız içerikte resimlere baktığını görünce neden bilmem o günden beri kin besliyorum. Belki ben abartıyorum. Bundan bir kaç sene önce babam bizi bırakıp bırakıp giderdi. en fazla 7 gün gelmezdi. Neresi derseniz Bulgaristan yada Türkiye'den pek hatırlamadığım yerler. Annem hep arardı babamı babam açmazdı. Babam eskiden çok içki içerdi bazen eve içkili gelirdi şimdi gelmiyor. Abilerimin babam yüzündne bu hale geldiklerini düşünüyorum. Kadınların yüzüne bakamıyorlar. Pek fazla yüksek sesle konuşmazlar dışarıda. Sonra iş arkadaşlarıda üzerlerine geliyor bugüne kadar hiç sevgilileri olmadı 24 25 yaşındalar. İnternetten olmuşsa yada benim bilmediğim bilmiyorum. Maddi durumumuzda pek iyi değil annemler okutamadı onları. Bu yüzden öldürmekşe falan tehdit ediyorlar. Zamanında dayım bizi borca sokmuştu babamın kefil olmasından dolayı. Ondan sonra ev aldılar onun borcunu ödüyorlar şu an. Abilerimde ev alacağanıza bizi üniversiteye yollasaydınız falan diyor. Abilerimin babamı dövme olayı 3 4 sene önceydi. Oda sözde beni babamdan korumak için ama olay küçük abimin büyük abimi korumak istemesiydi.Babam büyük abime çok hakaret ediyor bazen sonra bende sesimi yükseltmiştim babamda bana saldırmak istedi. Sonra büyük abim küçük abimi çağırdı ikisi dövdüler babamı ama asıl olay ben değildim. Evdeki kimseye huzur vermiyordu babam o sene hepimize kötü davranıyordu.

Bu ne simdi. Sinirini burda mi cikariyorsun?
Madem agzin bu kadar laf yapiyir abilerinin hakkindan gel. Polise sikayet için de delilerin olmali. Abinde kardesim bana küfür etti bana saldirdi vurdu derse onun ifadesi de dikkate alinir incelenir bundan haberin var mi?
Dayak yersem sikayeti mi dikkate alirlar mi demissin bi yorumda.
Dayak yersen o an 155 i araman yeyerli ki boyke bir sey olmasin yinede.
Abinin diger davranislari tavırları suc teskil ettiginde başını yakar.
Sen varsayimlar üzerine konuşuyorsun.
Abini de taksit taksit anlatıyorsun.
Tabancasi varsa ve ruhsatsizsa sikayet edebilirsin .
Sinirimi burda çıkartmıyorum. Bazı yorumlar dalga geçer gibi. Bana nasıl yorum gelirse o şekilde cevap veriyorum tüm yorumlarımı okuduysanız. Ağzım abilerimede laf yapıyor o konuda hiç şüpheniz olmasın. Ama maalesef onun gücüyle benim gücüm bir değil. Eğer bir olsaydı buraya yazmakla boşa zaman kaybetmezdim.
Bu arada tabancası ruhsatsız değil babam emekli polis ona ait sanıyorum.

Kesinlikle haklısınız. Dersaneye gitmiyorum kütüphane bizim evimize çok uzak. Otobüse binmek için para vermem gerekiyor ama annemin zaten borçları var benimde bir tedavim var. Babamı arabası var ama bilmiyorum her gün götürür getirir mi yoksa laf mı yapar. Okulda kütüphane var ama okula gitmek istemiyorum çok kavgalı olduğum insan var onlarla karşılaşmak istemiyorum. Ve haklısınız abilerim birbirlerini çok koruyorlar kimseye sataşamazlarsa birbirlerine sataşıyorlar.

Çalışmak istiyosan bi yolunu bulman lazım evin yakınındaki bi park bile olur onla kavgalıyım bu bağırarak konuşuyo yok tv izliyolar falan herkes ölü gibi sessiz olsun o zaman siz rahatsız oluyosunuz diye. Zaten tatil günü herkes evde sen de olmadı gün içinde uyu gece kalk çalış herşeye bi bahane olmaz bak herkes çözüm sunmaya çalışıyo

Çalışmak istiyosan bi yolunu bulman lazım evin yakınındaki bi park bile olur onla kavgalıyım bu bağırarak konuşuyo yok tv izliyolar falan herkes ölü gibi sessiz olsun o zaman siz rahatsız oluyosunuz diye. Zaten tatil günü herkes evde sen de olmadı gün içinde uyu gece kalk çalış herşeye bi bahane olmaz bak herkes çözüm sunmaya çalışıyo
gündüz uyuyup gece çalışacağım mantıklı

Öncelikle çok teşekkür ederim. Son bir aydır bu böyle. Birde benim adet dönemim şu sıra biri bana bağırınca bende karşılık veriyorum. Onun dışında nasıl biri olduğunu bildiğim için yüzüne bile bakmaya tenezzül etmem ve konuşmayızda. O zamanlar iyiydi. Neyse sorularınızı cevaplayayım. Abim babama vurdu çünkü o abim büyük abimi çok seviyor. Eğer babam büyük abime bir şey yaparsa hemen kalkar vurur ikiside babama. Babam çok iyi insan değil. Abilerim küçükken onları çok dövmüş. Annemi tabancayla dövmüş ben daha doğmamışken. Anneannem bana hep sorardı baban senide dövüyomu diye yok derdim babam kızardı ama öyle çok büyük dövmedi. Babamı çok severdim küçükken taki kadınlara facebooktan mesaj atana ve anladığınız içerikte resimlere baktığını görünce neden bilmem o günden beri kin besliyorum. Belki ben abartıyorum. Bundan bir kaç sene önce babam bizi bırakıp bırakıp giderdi. en fazla 7 gün gelmezdi. Neresi derseniz Bulgaristan yada Türkiye'den pek hatırlamadığım yerler. Annem hep arardı babamı babam açmazdı. Babam eskiden çok içki içerdi bazen eve içkili gelirdi şimdi gelmiyor. Abilerimin babam yüzündne bu hale geldiklerini düşünüyorum. Kadınların yüzüne bakamıyorlar. Pek fazla yüksek sesle konuşmazlar dışarıda. Sonra iş arkadaşlarıda üzerlerine geliyor bugüne kadar hiç sevgilileri olmadı 24 25 yaşındalar. İnternetten olmuşsa yada benim bilmediğim bilmiyorum. Maddi durumumuzda pek iyi değil annemler okutamadı onları. Bu yüzden öldürmekşe falan tehdit ediyorlar. Zamanında dayım bizi borca sokmuştu babamın kefil olmasından dolayı. Ondan sonra ev aldılar onun borcunu ödüyorlar şu an. Abilerimde ev alacağanıza bizi üniversiteye yollasaydınız falan diyor. Abilerimin babamı dövme olayı 3 4 sene önceydi. Oda sözde beni babamdan korumak için ama olay küçük abimin büyük abimi korumak istemesiydi.Babam büyük abime çok hakaret ediyor bazen sonra bende sesimi yükseltmiştim babamda bana saldırmak istedi. Sonra büyük abim küçük abimi çağırdı ikisi dövdüler babamı ama asıl olay ben değildim. Evdeki kimseye huzur vermiyordu babam o sene hepimize kötü davranıyordu.
bence sen okumaya odaklan. ailenden uzak bir şehirde oku. anneni de yanına al. annen işe girer, sen de yarı zamanlı çalışırsın.

o 3 odun naparsa yapsın.

şikayet etme, çünkü işe yaramaz.
biz şikayet ettik de oradan biliyorum.

Sinirimi burda çıkartmıyorum. Bazı yorumlar dalga geçer gibi. Bana nasıl yorum gelirse o şekilde cevap veriyorum tüm yorumlarımı okuduysanız. Ağzım abilerimede laf yapıyor o konuda hiç şüpheniz olmasın. Ama maalesef onun gücüyle benim gücüm bir değil. Eğer bir olsaydı buraya yazmakla boşa zaman kaybetmezdim.
Bu arada tabancası ruhsatsız değil babam emekli polis ona ait sanıyorum.
Saniyorsun sadece sen daha bi cok seyden emin degilsin.

Bak burda ortak tek yorum abilerinin yaptiklarini boşver sinavina hazirlan hayatini kurtar.
Don kişotluga soyunma. Gedeflerine ulasmak icin bazen görmemen gerek ve suan abilerini görmemezlikten gel.

Polis gulermi bilemem ama ben guldum;)klasik kardes atismasi ileride ozleyeceksin suan sikayet ettigin ne varsa

tamam ben ergenim 17 yaşındayım abim 25 yaşında. Babamı dövmesi ve anneme hakaretler ve öldürmekle tehdit etmesi normal mi 25 yaşındaki biri için? Ben anneme hakaret etmesini duymak zorundaysam peki artık napalım.
Neden annen kendisi şikayet etmiyor o halde, sen şikayet edince abinler daha düşmanca davranacaktır ve sen daha küçüksün..Annen ve baban çocuk yetiştirme konusunda çok pasifler, onlardan kaynaklanıyor abinlerin bu kaba hareketleri malesef...Ve seni anlıyor hakta veriyorum ama sen ne yapsan çözemezsin annen ve babanın yapması lazım onlarda pek önemsemiyor anlaşılan..üzme kendini dahada hırslanıp sınavına odaklan ve kendi hayatının temelini oluştur..başarılar diliyorum size

Abiler kız kardeşlerini sinir ederler. Bu çok normal.

Senin anlattığın bildiğin kardeş kavgası.

O iş bulana kadar kütüphanede ders çalışabilirsin.

20 gün sonra okullar açılacak zaten..

Ciddi bir ölüm yada şiddet tehditi olduğunu zannetmiyorum. Bunu en iyi sen bilirsin.

Bence sınava hazırlanmak senin biraz sinirlerini yıpratmış, daha çok ygs'ye şöyle birkaç gün ara ver kendine gel. Buarada ben ailelerin aman evde ses çıkarmayalım, öbür odadaki tv'yi dahi kapatalım çocuk rahat çalışsın tavrına da hiç anlam veremiyorum. Hayatın boyunca ses içinde çalışıcaksın zaten şimdiden alış, tak kulaklıklarını klasik müzik filan dinle odaklanamıyorsan.

Youtube da çok güzel odaklanma müzikleri var
Ben iş yerinde öyle çalışıyorum
Evde de genelde öyle yapıyorum
Kulaklığımı takıp sözsüz çalışma müziği açıyorum
Çok güzel kulaküstü kulaklıklar var dışarıdan tek bi ses gelmiyor
40 tl ye almıştım ben
Öyle bişey al bi tane
Müziğini dinle ve çalış
Başarılar şimdiden

Bence biraz abartmışsın. Kütüphane uzak,dershane yok,okul da mı yok? 12.sınıfta mısın bilmiyorum ama okula gitmek istemiyorum diyorsun devamsızlığı ne yapacaksın?

abilerin laftan anlamıyorsa zorla bulaşma olabildiğince uzak dur. gündüzleri iş güç yok mu gitmiyorlar mı? ayrıca babam uyarıyor demişsin,babanla adam akıllı konuş. ya bu işi hallet ya da beni her sabah kütüphaneye götür akşam da al de.

Üniversiteyi kazanınca şehir dışına gitsen yurtta ne yapcaksın bu asabiyetle yavrucum!

Işığı kapatmayana, telefonla konuşana, diğer odalardan kapı çarpmalarına nasıl tahammül etceksin?
Eline interneti almışken odaklanma tekniklerine bir bak istersen..:kahve:

Back