• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abimi polise şikayet etmeli miyim?

Aramızda çok büyük bir olay olmamasına ve henüz şiddet görmemiş olsam bile abimi polise şikayet etmek istiyorum. Ygs sınavına hazırlanacağımı bildiği halde bilerek ses yapıyor. İki abim var biride diğerinr ortak oluyor. Yüksek sesle konuşuyorlar düzgün bir dille uyarıyorum tamam diyip yine yapıyorlar. Hele bir abim var son aydır üç kere beni dövmek ve ölümle tehdit etti. Ş*erefsiz dedi.

Başka bir soru sorma sitesinde kimisi et diyor kimisi çok küçük bir olay kimse seni takmaz diyor. Dayak yiyince veya öldürülünce mi takacaklarmış? Polis güler falan diyorlar.

Sizce ne yapmalıyım şikayet etmeli miyim? Şurda 1 senem kaldı sonra işe başlayıp ayrı eve çıkacağım zaten. Olayı aileme anlatıyorum babam uyarıyor annemde iş başvurusuna gidecek ses yapmaz diyor ama yalan olduğunu biliyorum.

En sonunda çıldırıp ya o beni öldürecek yada ben onu. Ne yapmalıyım lütfen yardımcı olun? Ve polis ne yapar sizce??
Baska yol bul canim.
Onlar sen uyardikca ses yapiyor.
Mesela vi süre uyarma ve rahatsiz oldugunu belli etme. Sana bir sey soylerse tamam abi de geç. Hakaret ederse dikkat ederim abi de alttan al geç.
Evet zor ama baska yolun yoksa ki kalacak gidecek yerin ayri kazancin bi sure idare et.
Bak 2 aya senin bu davranislarinla sana bulasmazlar artik. Cunki eğlenceli gelmeyecek tadi olmayacak.

Hele hele siginabilecegin bir akraban yoksa hic bulasma, adim gibi eminim serbest kalacagindan..

Ha sen o kanunlarin uygulandigini saniyorsun? Yahu adam kadina saldirdi serbest kaldi bu ulkede sence abini 2 yil iceri atarlar mi seni tehdit etti diye :) ablacigim o kanunlari okumakla olmuyor ac biraz haber oku bak bakalim ne kadar isleniyor bizim ulkede.. dua et abine karsi geliyorsun diye seni azarlamasinlar.. maalesef o isler birkac ornekte oldugu gibi olmuyor.. adam arabasiyla kopegin uzerinden gecti serbest kaldi Norvec degil burasi.. oku hayatini kurtar..

Karısını öldüren 2-3 yıl içeride kalıp salınıveriyor, bir de alkış tutuyorlar "Karısı da fahişeymiş zaten iyi etmiş" diye bilmeden etmeden. Bizim ülkede kanun var da kime uygulanıyor? Kimseye. Hele abi kardeş olayı olursa polislerimiz hemen barıştırır, "Hee ben de gardaşımı çok döverdim laaaa" diye müthiş esprilerinden yaparlar.

Kesinlikle haklısınız. Dersaneye gitmiyorum kütüphane bizim evimize çok uzak. Otobüse binmek için para vermem gerekiyor ama annemin zaten borçları var benimde bir tedavim var. Babamı arabası var ama bilmiyorum her gün götürür getirir mi yoksa laf mı yapar. Okulda kütüphane var ama okula gitmek istemiyorum çok kavgalı olduğum insan var onlarla karşılaşmak istemiyorum. Ve haklısınız abilerim birbirlerini çok koruyorlar kimseye sataşamazlarsa birbirlerine sataşıyorlar.

Canım bir yere gitmene gerek yok şu tıkaçlardan alsana epey işe yararlar
Ayrıca şimdi sem sinirli olduğun için de her sesi duyuyorsundur takmamaya çalış azıcık ses konsantre olduktan sonra gelmez kulağına.
Şu tıkaçları denemeni öneririm eczanelerde falan da vardır 3-5 tl birşeydi eskiden

Eklentiler

• images (8).jpg
    images (8).jpg
    11,2 KB · Görüntüleme: 52
en
Ha sen o kanunlarin uygulandigini saniyorsun? Yahu adam kadina saldirdi serbest kaldi bu ulkede sence abini 2 yil iceri atarlar mi seni tehdit etti diye :) ablacigim o kanunlari okumakla olmuyor ac biraz haber oku bak bakalim ne kadar isleniyor bizim ulkede.. dua et abine karsi geliyorsun diye seni azarlamasinlar.. maalesef o isler birkac ornekte oldugu gibi olmuyor.. adam arabasiyla kopegin uzerinden gecti serbest kaldi Norvec degil burasi.. oku hayatini kurtar..
Anladım dışarıda tecavüze uğrarsam bile sesimi çıkarmamalıyım. Böyle psikopatlara yüzü siz verdiniz :) Onu yapma bunu yapma. Sadece bana yapsa diyeceğim ki hata bende belkide. Ailedeki herkese haklı haksız küfürler tehditler savuruyor. Tabancası varmış onunda vuracakmış. Yahu bende madem öleceksem polisin haberi olsun sanki polis beni kurtaracak dedim. Benim bu düzeyden sonra hiçbir şey umurumda değil. Çok yardımcı oldunuz teşekkür ederim.

Polisin şu aşamada bişey yapcagını sanmıyorum, ergenlik yıllarında birçok ailede,olan abi kardeş sorunları, annenin ve babanın önlem alması gerekir ancak bu şekilde düzelir.. Daha katı kurallar koymalılar abilerine..

en
Anladım dışarıda tecavüze uğrarsam bile sesimi çıkarmamalıyım. Böyle psikopatlara yüzü siz verdiniz :) Onu yapma bunu yapma. Sadece bana yapsa diyeceğim ki hata bende belkide. Ailedeki herkese haklı haksız küfürler tehditler savuruyor. Tabancası varmış onunda vuracakmış. Yahu bende madem öleceksem polisin haberi olsun sanki polis beni kurtaracak dedim. Benim bu düzeyden sonra hiçbir şey umurumda değil. Çok yardımcı oldunuz teşekkür ederim.

Hah bunu tam adamina yazdin yemin ederim :) ses yapan abiden tecavuze nasil geldin yahu? Biz sana sesini cikartma demiyoruz, 6 ayla 2 yil arasinda hapis yatmayacak ifadesi alinip serbest birakilacak, eger gurultu haricinde sana yaptigi bir sey yoksa okulu baska sehirde kazan evden cik diyoruz.. ne annen ne de baban abinin aleyhinde ifade vermeyecek diyoruz.. ha cok istiyorsan git sikayet et, bir sey olmadigini kendi gozlerinle gor..ve evet bu ulkeyi bu hale ben getirdim haklisin :)

Polisin şu aşamada bişey yapcagını sanmıyorum, ergenlik yıllarında birçok ailede,olan abi kardeş sorunları, annenin ve babanın önlem alması gerekir ancak bu şekilde düzelir.. Daha katı kurallar koymalılar abilerine..
tamam ben ergenim 17 yaşındayım abim 25 yaşında. Babamı dövmesi ve anneme hakaretler ve öldürmekle tehdit etmesi normal mi 25 yaşındaki biri için? Ben anneme hakaret etmesini duymak zorundaysam peki artık napalım.

en

Elimizden gelse de uygulatsak sana kanunları. Dene istersen, git karakola şikayetçi olmak istediğini söyle. Şikayetçi olsan da abinin ifadesini alıp salarlar, sonra senin başına iyice ekşir, belki bu sefer şiddet de uygular. Bulaşma diye boşa demiyoruz ki, seni koruyan kanunumuz yok yani yapacak bir şey yok.

tamam ben ergenim 17 yaşındayım abim 25 yaşında. Babamı dövmesi ve anneme hakaretler ve öldürmekle tehdit etmesi normal mi 25 yaşındaki biri için? Ben anneme hakaret etmesini duymak zorundaysam peki artık napalım.

Neden annen ya da baban sikayet etmiyor? Buradan bile anlayabilirsin bir sey olmayacagini..

Hah bunu tam adamina yazdin yemin ederim :) ses yapan abiden tecavuze nasil geldin yahu? Biz sana sesini cikartma demiyoruz, 6 ayla 2 yil arasinda hapis yatmayacak ifadesi alinip serbest birakilacak, eger gurultu haricinde sana yaptigi bir sey yoksa okulu baska sehirde kazan evden cik diyoruz.. ne annen ne de baban abinin aleyhinde ifade vermeyecek diyoruz.. ha cok istiyorsan git sikayet et, bir sey olmadigini kendi gozlerinle gor..ve evet bu ulkeyi bu hale ben getirdim haklisin :)
Tecavüze gelmemin nedeni telefonla kadınları taciz ettiğini ve hakaretler ettiğini bilmemden dolayı. Yoksa durduk yere gelmedim o konuya. Anlatamıyorum adamın nasıl biri olduğunu.

Canım bir yere gitmene gerek yok şu tıkaçlardan alsana epey işe yararlar
Ayrıca şimdi sem sinirli olduğun için de her sesi duyuyorsundur takmamaya çalış azıcık ses konsantre olduktan sonra gelmez kulağına.
Şu tıkaçları denemeni öneririm eczanelerde falan da vardır 3-5 tl birşeydi eskiden
teşekkür ederim daha önce aldığım küçücük turuncu bir şeydi işe yaramamıştı. birde bunu deneyeyim kaliteli gibi duruyor. Sağolun önyargıyla yaklaşmadınız

Tecavüze gelmemin nedeni telefonla kadınları taciz ettiğini ve hakaretler ettiğini bilmemden dolayı. Yoksa durduk yere gelmedim o konuya. Anlatamıyorum adamın nasıl biri olduğunu.

Yahu bende diyorum ki o kadinlarin eli armut mu topluyor onlar tacizden sikayet etsin.. bana bir telefon sapigi dadandi savciliga verdim, kardesi varsa o versin demedim.. sen basina is acma, o evden kurtulmaya bak diyoruz sana..

Valla abin ve maa ailen normal değil. Abin babana vurmuş neden niye vurmuş hane içinde ne yaşıyorsunuz? ne zamandır böyle abin hep mi böyleydi? yaşadığınız ortam mı böyle ayıya bağlamasına neden oldu bilemeyeceğim. Ancak sizi öldürmesinin kimseye faydası yok. Ölünce ceza alır diye ölüme hazırım demeniz mantıklı değil. Siz mezera o birkaç yıla sokaklara salınmış olur. Korkup saklanın demek istemiyorum ama yaşadığımız ülkede ailen dışında kim korur ki seni? Devlete sığınırım dersen orası yaşadığın yerden beter. Hepsinde ayrı bir hikaye. Kendinize çalışacak yeni bir yer bulun. Bu sebeple abinizle kavga etmeye son verin. Ya da sese rağmen elinden ne geliyorsa ona razı ol herkes şartlarıyla hayatını şekillendiriyor. Birçok arkadaş gibi bende polise şikayet etsende sonuç alabileceğini sanmıyorum. Daha büyük kavga, şiddet ya da ölmen daha iyi bir seçenek değil. mesafeli olun ve üni. okumaya konsantre olun. evden ayrılır yolunuza bakarsınız. Ses yapması polisin çözebileceği bir şey değil. sizde buna takılıp işleri kötüleştirmeyin derim. Allah kolaylık versin

Zaten 1 senen kalmış boşver yakma kendini kütüphanede çalış Etüt merkezlerinde çalış

en
Bu ne simdi. Sinirini burda mi cikariyorsun?
Madem agzin bu kadar laf yapiyir abilerinin hakkindan gel. Polise sikayet için de delilerin olmali. Abinde kardesim bana küfür etti bana saldirdi vurdu derse onun ifadesi de dikkate alinir incelenir bundan haberin var mi?
Dayak yersem sikayeti mi dikkate alirlar mi demissin bi yorumda.
Dayak yersen o an 155 i araman yeyerli ki boyke bir sey olmasin yinede.
Abinin diger davranislari tavırları suc teskil ettiginde başını yakar.
Sen varsayimlar üzerine konuşuyorsun.
Abini de taksit taksit anlatıyorsun.
Tabancasi varsa ve ruhsatsizsa sikayet edebilirsin .

Back