Abimi Evlilikten Vazgeçirme

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Biz bir aile olacağız. Abim gitmiyor, ailemize yeni biri katiliyor sadece.

abin gidiyor demedim, abin yuva kuruyor ve önceliği kendi ailesi olacak dedim. en azından biz büyük bir çoğunluk olarak hayatı böyle yaşıyoruz.
gelen yeni kişi aileden olacak, ama artık asıl çekirdek aile onlar olacak. hele ki çocukları olduğunda herşey daha da farklı olacak. bu sırt çevirmek değil yeni bir aile olmaktır ve hayatın kuralıdır.

ay neyse ne, sen de az harcamayı öğrenirsin. ne diyim.

Niye kesilecek kim mani olacak ?

Birisi mani olacak diye bir ifade kullanmadim ki nerden cikardin "biri " mani olacak ? Yoksa boyle bir cekincen mi var ? Baya baya panik oldun ama.Niyetini gizlesen de bir yerden bir lafinlapatlak veriyorsun.

Sen,bir bireyin kendi cekirdek ailesini,yuvasini kurduktan sonra herseyin (maddi&manevi) eski duzen gitmeyecegini bilecek yeterli olgunlukta degilsin...Evlendikten sonra seni hala bu kadar rahat finanse edebilecegini dusunuyorsan guzel hayalkirikligina ugrayacaksin ki abin karsinizda saglam duracak,benden maddi olarak bu kadar diyebilecek bir adam.Kendinizi hazirlayin.Misal gidecegin yere arabayla degil yuruyerek,toplu tasima kullanarak baslayabilirsin :)

Birisi mani olacak diye bir ifade kullanmadim ki nerden cikardin "biri " mani olacak ? Yoksa boyle bir cekincen mi var ? Baya baya panik oldun ama.Niyetini gizlesen de bir yerden bir lafinlapatlak veriyorsun.

Sen,bir bireyin kendi cekirdek ailesini,yuvasini kurduktan sonra herseyin (maddi&manevi) eski duzen gitmeyecegini bilecek yeterli olgunlukta degilsin...Evlendikten sonra seni hala bu kadar rahat finanse edebilecegini dusunuyorsan guzel hayalkirikligina ugrayacaksin ki abin karsinizda saglam duracak,benden maddi olarak bu kadar diyebilecek bir adam.Kendinizi hazirlayin.Misal gidecegin yere arabayla degil yuruyerek,toplu tasima kullanarak baslayabilirsin :)
gerçekten kendini nasıl da ele verdi.. kıza yüklenmeyin diyen herkes tek tek okusun bu yazdıklarını..
resmen bizi günah keçisi yaptılar.

gerçekten kendini nasıl da ele verdi.. kıza yüklenmeyin diyen herkes tek tek okusun bu yazdıklarını..
resmen bizi günah keçisi yaptılar.

Resmen abimi bir kiza yedirmeyiz ,biz yemeye devam edecegize getirdi lafi.
Bir.yere gitmiyor ailemize biri katiliyor diyor.Sorsun bakalim yengesi boyle bir kayinvalideyle bir aile olmayi isteyecek mi ? Hangi devirde yasiyorlar ben anlamadim.Neyseki abisi akli basinda adam da karisini cok muhatap etmeyecek.

Resmen abimi bir kiza yedirmeyiz ,biz yemeye devam edecegize getirdi lafi.
Bir.yere gitmiyor ailemize biri katiliyor diyor.Sorsun bakalim yengesi boyle bir kayinvalideyle bir aile olmayi isteyecek mi ? Hangi devirde yasiyorlar ben anlamadim.Neyseki abisi akli basinda adam da karisini cok muhatap etmeyecek.
ya bi adamın evlenip yuvasını kurunca parasının önceliğinin orası olması normal değil midir ? valla bu kızın yazılarından acaba ben marsta mı yaşıyorum diyorum :/

Çekincem falan yok. Abim para yardimini kesseydi simdiye kadar keserdi. Demek istedigim abim kesmez,belki birileri mani olurdu. Neyse bunu hallederim ben.

Çekincem falan yok. Abim para yardimini kesseydi simdiye kadar keserdi. Demek istedigim abim kesmez,belki birileri mani olurdu. Neyse bunu hallederim ben.
çünkü daha evlenmedi :)

tehdit de şahane, neyse bunu hallederim ben.. savulun; cüzdanların gücü adına süper görümce geliyor :KK71:

Daha dur ortada fol yok yumurta yok.Elbet gerceklerle yuzleseceksin diyecegim de para kesilmesin diye napacaksin ?Merak ettim nasil hallediceksin ?

Biz bir aile olacağız. Abim gitmiyor, ailemize yeni biri katiliyor sadece.

Yok öyle bir hayat.
Öncelikleri değişecek.
Önce karısı çocukları gelecek. Sonra siz.
Asıl sorumluluğu karısı olacak yani.
Eğer musluktan su aynı akar diyorsanız büyğk yanılgıdasınız.
Eşim ailesiyle evlenmeden önce ortak bütçeye sahipti. Şimdi bana sormadan kuruş yollayamaz.

Yok öyle bir hayat.
Öncelikleri değişecek.
Eşim ailesiyle evlenmeden önce ortak bütçeye sahipti. Şimdi bana sormadan kuruş yollayamaz.
e çünkü evlilik budur. beraber karar verilir. ben eşim ailesine destek olması gerekiyorsa engel olmam ama habersiz yapması rahahtsız eder. keza ben de habersiz iş yapmam.

e çünkü evlilik budur. beraber karar verilir. ben eşim ailesine destek olması gerekiyorsa engel olmam ama habersiz yapması rahahtsız eder. keza ben de habersiz iş yapmam.

Valla evlenince insanın masrafı artıyor hele çocuktan sonra. Çocuğu hele olsun kendi çocuğumun ihtiyacı varken kardeşimin benzininden bana ne der. Demezse de karısı dedirtir yani.
Kimse kusura bakmasın arabayla gezecekse parasını ödeyecek ben çocuğumun rızkını kardeşi dahi olsa kimseye yedirmem.
Konu sahibi üç seneye kalmaz gerçekleri acı şekilde yaşacak😁😁

Valla evlenince insanın masrafı artıyor hele çocuktan sonra. Çocuğu hele olsun kendi çocuğumun ihtiyacı varken kardeşimin benzininden bana ne der. Demezse de karısı dedirtir yani.
Kimse kusura bakmasın arabayla gezecekse parasını ödeyecek ben çocuğumun rızkını kardeşi dahi olsa kimseye yedirmem.
Konu sahibi üç seneye kalmaz gerçekleri acı şekilde yaşacak😁😁
e zaten normali bu. herkes kendi yuvasının çoluk çocuğunun rızkına bakar önce. kimse ana babaya sırt dönmesin ama çok elzem bişey yoksa her ay kardeşinin kartını ödemek falan..

Yok öyle bir hayat.
Öncelikleri değişecek.
Çok şükür annemin babamin durumu iyi. İkiside emekli, evleri,yazliklari var. Abim onlara para vermiyor zaten zor durumda kalmadikça

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X