Abimi Evlilikten Vazgeçirme

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konuyu saptıran bence konu sahibi olmuş. Abinizi vazgeçirmek için açtığınız konudan annemi nasıl ikna ederime getirmişsiniz tepkiler artınca. Ayrıca abinizi tebrik ediyorum sevdiği insanım yanında destekci. Sizin tanımadığınız birine neden bu kadar ön yargılı ve kesinlikle istemiyoruz gibi bir yaklaşımınız var onu anlayamadım. Anneniz gelin adayını kendi seçemedi die mi abiniz köle olmuş büyüler yaptırılmış sevdiği insan tarafından. Nasıl bir zihniyettir ben anlamadım. Allah abinize sabır versin evlenirsede inşallah sizden çok uzakda yaşar mutlu olur. Çünkü sizin gibiler yüzünden evlilikler yürümüyor olan da gençlere çocuklara oluyor. Az geride durun insanların kararına saygı gösterin

Umarım olmaz. Yaşadıklarımın mislini yaşasın. Ceyizlerimi bile çaldı. Bana yaramayan ona zehir olsun. Sadece görünceye değil eski eş anası kardesleri hepsi mislini yaşasın azda olsa cektiklerimi anlasınlar.
(Çok doluymuşum bacım bende. Hemen ah etmeye başladım)
çeyizleri mi çaldi ?
umarim o çeyizler kırılır eskir inş.

boşver bacim sen mutlu olmaya bak. o nasıl istiyorsa öle yaşasin
ALLAHa havale et.

Ne gibi bir orta uol bekliyorsunuz?
Kızla evlensin ama size para yedirmeye devam edeceğinin teminatını mı versin mesela?
Hayır evlilik konusunda ne orta yolu olacak.
Adam sevmiş evlenecek. Karşı çıkmaya hakkını yok neyin orta yolu?
Ya ben karşı mı cikiyorum ? Para yedirme falan cok ayip bu arada

benim kaynanam da bu cinslerden. paspas aliyim ser diye tutturdu. alma sermem bosa parani harcarsin dedim. tamam dedi konu kapandi sanıyorum ben. sonra bı gün oturmaya geldiler bana. elinde üç tane dandik kestirme yamuk yumuk paspas. birini salondaki balkonun önüne sercekmisim birini mutfak balkonun önüne birini de evin kapı girisine... baktım seriyo. dedim serme napiyosun sen. mutfaktan kp e bağırıyo X şamdan aldigim paspaslari sermiyooooo diye 🤦🤦 geçtim kp in karşısına iyi de dedim konuştuk sermem dedim tamam dedin. habersiz alsan neyse bisey demicem de. tamam deyip niye alip geldin sermeyecegimi biliyodun...

ya bi uyanik bunlar ya. yemin ederim okudukça sinir basiyo konu sahibini de. işine gelmeyince nasıl safa yatiyo laf degsitiriyo. böyle insanlar yüzünden çıkmıştır savaslar da eminim...
paspasi sermesine izin verseydin keşke.
o gidince kaldiridin.:)
sonra gelip kızım paspaslarim nerde derse anne çöpe attim deseydin:KK70:

Son durum annemin tansiyonu yüzünden hastaneye gittik. Bir şeyi yok.Bayramin ikinci günü. Abim sorun değil,artik ben nereye o oraya dedi. Yenge adayim da geldi tanıştık. Abim yengeme arabanin kapisini acti, annem biraz bozuldu köle olmuş çocuk gibi bir şeyler söyledi .Annem sadece bana köpürüyor bu aralar.
Kredi kartina takilan çok olmuş sizin ailenizde bu yok sanırım ama bizde vardir. Abim kredi kartimi öder. Odak nokta bu değil.
Yengene degil size kole olmus kredi karti odemeleri yazliklar bilmem neler :KK70: sebep : ailesiyiz. Evlenince ailesi esi olacak

Şunu kaçırıyorsunuz: bir tarafta sizin anneniz bir tarafta nişanlınızın annesi olsa, tamam ikisi de annedir uzlaştıralım denir.veya ev alacaksınız sizin işyerinizle eşinizin işyeri arasında ortak bir semtte ev buluruz denir.veya iş ortağınız şunu yapalım der siz başka şey dersiniz gelin uzlaşalım orta yol bulunsun denir.
Ama burada eşit derecede söz hakkı olan iki taraf yok ki.bir kişi (ağbi) kendi hayatını yönetmek istiyor diğer kişi (anneniz) karşıdakinin hayatını yönetmek istiyor.ev arkadaşım bana sormadan duvar boyarsa trip atarım evet.ama herhangi arkadaşım kendi evinin duvar rengini bana sormadı diye trip atma hakkım yok.daha nasıl anlatsak

Dogrudur diyorsunda yazismalarinda tepki ceken ne vardi. Herkes bir kredi kartina takildi kaldi. Konusmalari ekledim ki tepkisini gorun ona gore fikir verin diye ama keske eklemeseydim. Bu arada annem size gore kotu belki ama aslinda o da oglunun iyiligini istiyor

iyi o zaman seni okutan abin de senin evlenecegin adama karissin. parasını verdim ben okuttum ben ne dersem o olsun desin. sen de abim iyiligimi istiyo diye gez ortalarda. senin hayatını başkası nasil kuruyo otur izle emi.

doğurup büyüttü diye herkes herkesin iyiliğini istemez. anneyim ben diye kendini ortalığa atmak yerine sen bilirsin oğlum koca adamsın ne diyelim diyebilsin annen

paspasi sermesine izin verseydin keşke.
o gidince kaldiridin.:)
sonra gelip kızım paspaslarim nerde derse anne çöpe attim deseydin:KK70:

o evi başımıza yıkardı attim diye hastanelik olurdu tansiyonlari firlardi sekeri yukselirdi :KK70: :KK70: ugrasmak isime gelmedi. kocasinin attığı bakış yetti ona :KK70: :KK70:

of böyle şeyleri savaşa dönüştürüyo insanlar cidden. nasıl bir yönetme arzusudur. bari tatlı dilli de, kızım çok yakışır bi dene de, senin beğendiğin bişi alalım bi gör de, ne biliyim.. en azından tatlı dil olsun.

mobilya benim seçtiğim alinacak diye oturmadi koltuklara daha ne deyim :KK70:

her gittiğimiz yerde sikayet etti hic biseye karistirtmiyomusum herşey beni istediğim gibi olmus :KK70: :KK70: duy da inan :KK70:

olabilir bana da öyle geliyor.
evlenseler kayınvalide evin anahtarını alıp gidip üşenmeden her gün eşyaların yerini değiştirir. kesin.

sadece o da değil nelere nelere karışır. oğlan doğuran herkes valide sultan selim olmuyo bi anlayamadılar. benim de oğlum var. karı koca istediklerini alsınlar yapsınlar...
arada bi bizi çağırıp bi fincan kahve icelim deseler yeter. daha ne bu beklentiler anlamadim ya

o evi başımıza yıkardı attim diye hastanelik olurdu tansiyonlari firlardi sekeri yukselirdi :KK70: :KK70: ugrasmak isime gelmedi. kocasinin attığı bakış yetti ona :KK70: :KK70:
boşver çiksin sen neye sinir oluyorsun ki bak kendine sinir olacagina kadina sinir et.
o nasıl da seni sinir ediyor senin tansiyonun firlamiyor mu?
lütfen kendinizi düşün.
paspaslari sersin o gidince kaldirisin. he de geç. bi daha çikmaz zaten baksana paspaslari kendine almiş. sen buna izin vermemeliydin:)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X