• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abim ve nişanlısı...

abimi paylaşamıyorumn,kıza takmışım

bunlar ne kadar çirkin kelimeler ya.ben kıza niye takayım,böyle durumlarda gerçekten hiçbir şey yapmıcaksın,o zaman yaranıyorsun galiba.

bu koltuk konusunda abimin kendisi gelin bakalım diyor...biz annemle hadi bizde gidelim demedik.
ben onun gezmesinden olay çıkarmıyorumkiii ,gezsinler ama hep birlikte koltuk bakılmaya gidiliyorsa hep birlikte bakalım fiklir edinelim istiyoruzzz,kızın anneside geliyor annesi bile bu duurmdan şikayetçi.ben kalkıp aman gezmesinler,demiyorum,en basiti ailesi bile sizin kahve içmeye zamanınız yok dediklerinde yok artık o kadarda değil,iş çıkışı neereye gidip bakacaklar ,o kadarda abartmayın dediğimde oluyır,bu kötü niyetimden mi peki?

Bir kere de ağabeyiniz çağırdığında siz gidin bakın, sizin beğendiğinizi biz de elbet beğeniriz deyin de görün ilk gezmede eşyalar alınıyor mu alınmıyor mu????
Bu iyi niyet mi???
Ailesi iş çıkışı bakın diyor siz olur mu öyle şey diyorsunuz, yani bizsiz olmaz; eşya bakacağınız zamanı bile biz belirleriz diyorsunuz...
Vay be, ne iyi niyetmiş....

yahu anlamadığım niye gelinlik resimlerine bakıosun canımm.. bak anlatamıoz galiba.. cnaım bnmmmmm bu onun düğünü.. niye bnm gelinliğime görümcem baksın yada nie seninkine görümcen baksın öyle düşün.. nolursa olsun kendi isteiği olcak tabiki..
dolapların içine bakmak dışına bakmak.. ya zaten düşünmüştr o az çok.. hem illa orda alıncak yada ogün alıncak die bi durum yok.. dün ben abim nişanlım annem tabak bakmaya gittik biyere okdar soğuktuki.. beğenmedim hımm tama yeri öğrendiğim iyi oldu dedim çıktık.. daha nerelere bakıcam ooo.. hele mobilyada.. bunlar okdar güzel okdar farklı alışverişlerki.. abine söylemesen bile kendini doldurma.. bnm nişan kıyafetimi görümcemler nişan günü gördü..süpriz yapcam dedm:) sağolsunlar bişey demediler. benle nişanlım gittik aldık sadece.. ne diye rengine kırmızı olsun diye yardım ettim dionkii. canım bi arkadaş demiş zaten.. sadece kendini onun yerine koy

abim öyle sürekli gezmeyi seven bir insan değilki kendisi söylüyor,artık alalımda ödemeye başlıyım ,hem kira hem eşya borcu nasl ödeyiyim en azından biakç ödenmiş olur diyor.ben bunun için konuşuyorum böyle ,mesela beğendiği tv ünitesi var abim öle dedi,ama kalkıpda evet bi bunu beğendik bile demiyor.eminim güzeldir ben bile onlarla giderkne heycanlanıyorum.bize gelip diyorki gelinliklere bakmaya beraber gidelim diyor arkadaşım.bende annemde gitmicez dedim anneme,yahu gider ikisii beğenirler hoşlarına gider,en son biz gideriz görürüz diyorum ,ama gelinin kendisi çağırıyor ..bizde gelicez diye tutturmuyoruzki..

bunlar ne kadar çirkin kelimeler ya.ben kıza niye takayım,böyle durumlarda gerçekten hiçbir şey yapmıcaksın,o zaman yaranıyorsun galiba.

Sizinle aynı görüşte olunmuyor diye hemen serzenişe başlayın, iyi taktik....
Maddi destek verilmesi planlanıyorsa ailelerce verirsin parayı evlenen çifte o neyi nasıl istiyorsa öyle yapar, her işe müdahil olmaya çalışmazsın...
Maddi destek vermeyeceksen de aynısı geçerli....
Evlenen çiftin yaptığına ettiğine müdahil olmaya çalışmayacaksın, yoksa onlar yaptı onlar etti olur olay bir sorun çıktığında...
Dertsiz başınıza dert arıyorsunuz sadece....
Ağabeyinizle daha çok mu tartışma yaşamak istiyorsunuz, yoksa ev içi bu üfürükten içerikli tartışmaların kıza yansıyıp size olumsuz bakmaya başlamasını mı????

Bir kere de ağabeyiniz çağırdığında siz gidin bakın, sizin beğendiğinizi biz de elbet beğeniriz deyin de görün ilk gezmede eşyalar alınıyor mu alınmıyor mu????
Bu iyi niyet mi???
Ailesi iş çıkışı bakın diyor siz olur mu öyle şey diyorsunuz, yani bizsiz olmaz; eşya bakacağınız zamanı bile biz belirleriz diyorsunuz...
Vay be, ne iyi niyetmiş....

zaten bunların ilk gezmesi değilki kaç kez gidip baktılar,istanbulun her yerine.
biz geçen hafta gittik

ee iş çıkışı nereye gidecekler bu istanbul trafiğinde ikside 7 de çıkıyor ,mağazalar 8 de kapanıyor..yahu ben öyle bişey demiyorumki.

zaten bunların ilk gezmesi değilki kaç kez gidip baktılar,istanbulun her yerine.
biz geçen hafta gittik

ee iş çıkışı nereye gidecekler bu istanbul trafiğinde ikside 7 de çıkıyor ,mağazalar 8 de kapanıyor..yahu ben öyle bişey demiyorumki.

Tamam da size ne, bunu onlar düşünsün....

abim öyle sürekli gezmeyi seven bir insan değilki kendisi söylüyor,artık alalımda ödemeye başlıyım ,hem kira hem eşya borcu nasl ödeyiyim en azından biakç ödenmiş olur diyor.ben bunun için konuşuyorum böyle ,mesela beğendiği tv ünitesi var abim öle dedi,ama kalkıpda evet bi bunu beğendik bile demiyor.eminim güzeldir ben bile onlarla giderkne heycanlanıyorum.bize gelip diyorki gelinliklere bakmaya beraber gidelim diyor arkadaşım.bende annemde gitmicez dedim anneme,yahu gider ikisii beğenirler hoşlarına gider,en son biz gideriz görürüz diyorum ,ama gelinin kendisi çağırıyor ..bizde gelicez diye tutturmuyoruzki..

peki abini neden hiç eleştirmiosun? neden bi an önce alalımda ödeyelim dio.. öyle şey olurmu.içine sinmeden alınmak için eşyamı alınır.. parasını biriktirsin.. canım bende nişanlıyım..oyzden böyle konuşuom. abine de bi bak bence..bunun için knuşuom dion ama niye abin ödeyemese sen mi ödücen?
bence gelinin iyi niyetli.. ne güzel teklif edio tabiki sizde tabiki hayır diceksiniz.. bu lütuf değil.. olması gereken.. sonra biz gider görürüz diosun.. sebep? siz görmeden giyemio mu kız onu? canım bence sen biraz daha düşün

Sizinle aynı görüşte olunmuyor diye hemen serzenişe başlayın, iyi taktik....
Maddi destek verilmesi planlanıyorsa ailelerce verirsin parayı evlenen çifte o neyi nasıl istiyorsa öyle yapar, her işe müdahil olmaya çalışmazsın...
Maddi destek vermeyeceksen de aynısı geçerli....
Evlenen çiftin yaptığına ettiğine müdahil olmaya çalışmayacaksın, yoksa onlar yaptı onlar etti olur olay bir sorun çıktığında...
Dertsiz başınıza dert arıyorsunuz sadece....
Ağabeyinizle daha çok mu tartışma yaşamak istiyorsunuz, yoksa ev içi bu üfürükten içerikli tartışmaların kıza yansıyıp size olumsuz bakmaya başlamasını mı????

arkadaşım ne taktiği yahu,burda o yorumlardn sonra en iyisi karışmamak ,ne hali varsa görsün demek bunu yazdım ben..taktik frelan değill.
bu koltuk ,gelinlik olsun hep biz annemlerle konuşuyoruz abime yansıttığım bişey yok..

peki abini neden hiç eleştirmiosun? neden bi an önce alalımda ödeyelim dio.. öyle şey olurmu.içine sinmeden alınmak için eşyamı alınır.. parasını biriktirsin.. canım bende nişanlıyım..oyzden böyle konuşuom. abine de bi bak bence..bunun için knuşuom dion ama niye abin ödeyemese sen mi ödücen?
bence gelinin iyi niyetli.. ne güzel teklif edio tabiki sizde tabiki hayır diceksiniz.. bu lütuf değil.. olması gereken.. sonra biz gider görürüz diosun.. sebep? siz görmeden giyemio mu kız onu? canım bence sen biraz daha düşün

yani seni görünce iyi ki görümcem yok dedim :) tamam iyi niyetlisin ama yarın adın herşeye karışıyor olur, fotoğraf işi artniyetli olarak yapılmamıştır biraz olumlu düşün, düğün zamanı herkes gergin olur üzerine basit şeyleri büyütmeye gelmez. Evet sen heveslenmişsin ikisiyle birlikte stüdyo fotoğrafı güzel bir anı olur eğer istediğin sadece fotoğrafsa, abinle sakin sakin konuş yargılamadan sorgulamadan heveslendiğin için biraz kırıldığını söyle, o pozdan da bir tane çıkartırın. niye çıkmadı diye sorgulaman hoş olmamış,bundan sonra sorgulamanda hiç hoş olmaz. Poz seçimleri inan ki zor oluyor, öyle bir masraf çıkartıyorlar ki sadece en güzel olan pozları seçmek istiyorsun, sana çok ayıp gelmiş olabilir ama bir kardeş olarak anlayış göstereceğini düşünmüşlerdir, sende biraz anlayış göster. hem bence herşeye fazla müdahale ediyorsun, gelinlikti eşyaydı sen gelinden daha çok gerilmişsin bırak o düşünsün. sen sadece fikrini söyle sona sıkışmayın bakın bir an önce diye. senden yardım isterse fikrini söyler çekilirsin, mesela kuaför mü ayarlamanı istedi, şunu şunu tavsiye ederim ama kendin bilirsin de bırak gerisine o karar versin, kendileri ayarlasın, öyle her işlerine koşup kendini de yorma, çünkü sende haliyle sinir olursun o kadar emek harcadım, madem beğenmeyecektin neden istedin diye. kendi hazırlığını yap evle ilgili annenle ilgili hazırlıklara yardımcı ol, enerjini onlarla tüketme :)

sizi çok iyi anlıyorum benim de abim evlendi yıllar önce..memnun etmek çok zor tabiki her gelin aynı olmuyor.bende gelindim mesela çoğu şeyi kendim aldım ve hiçbir problem etmemiştim.abimin eşide düğün salonunu beğenmedi en pahalı kuaföre götürdük saçını beğenmedi..
ne bileyim..evlendi mobilya alındı ki kendi gitti baktı içine sinmemiş..ya bilmiyorumm çok zor ben hep uzak durdum bu durumlarda..
bence sizde çok karışmayın derim sonuçta abiniz anneniz babanız var onlar müdahele etsin derim..evlendikten sonrada başka türlü oluyor
bilmiyorum bize zoru geldi galiba abimle bizi görüştürmek istemiyor,gelmiyor gitmiyor bir telefon dahi açmıyor koskoca bir yılın içinde sadece 2 bayram var onda telf açıyor...annem çok üzülüyor ama mutlulukları bozulmasın abim üzülmesin diye hiçbir demiyor..

bütün yorumları okudum ve şu kanaate vardım;

gelin hanım sizin gelmenızden ve herşeyle bu kadar fazla ilgilnemenızden doğal olarak memnun değil ve buda sıze karşı kötü bı izlenım yaratıyor.

annenızde sızde gereğinden fazla mudehale etmek ıstemışsınız bence.

mesela gelın ben kırmızı nışanlık istiorum deiş anneniz neden olmaz diyorki, siyahta olsa kremde olsa onun zevki, onun nişanlığı...

ve siz annenize aman anne bırak ne isterse istesin derken bile, abinizi kıskandığınız demeyelimde, abinizin nişan/evlendiğini pek hazmedemiyorsunuz gibi düşündürdü.

bana kızmayın ama yorumlarınz bana bunu hissettirdi.

Ben de nişanlıyken ailelerle mobilya bakmıştık beğendim beğenmedim diyememiştim açıkçası o kadar kalabalıkta karar veremiyorum ben şahsen kız da belki böyledir resim konusunda birşey diyemicem ama bi gelin olarak size tavsiyem iyi niyetinizi gösterin ama çok da üstelemeyin abinizle aranız bozulmasın bi kere adınız görümce kız size baştan ön yargılı olabilir

Merhaba bayanlar,

Abim sevdiği biri ile nişanlandı,yakın zaman diliminde.Nişan kıyafetiyle arabadan inmesi felan zor olur diye beni ve halasının kızını çağırdı.Bende tamam olur gelirim dedim,Resimcide resim çekiliriz hep birlikte,elbisenide getir kuaföre dedi.peki tamam dedim.Ben kuaföre gittim,elbisemi giydim felan resimcide resim çekildik,ama halasının kızı çekilmedi ,kıyafetini getirmemiş.Neyse ben,abim ,nişanlısı çekildik 2 poz.Adam mail atmış resimleri,beğendiklerinizi beğenin diye.Dün abim eve resimleri getirdi,gayet güzel felan,bir baktım benim ile olan resim yok .:53:

bende anneme söyledim mutfakta.Bak benim resimim yok diye.O da gitti abime dedi,december90 nin niye resimi yok diye.Yok işte hemen gittin anneme söyledin dimi,250 tl'lik resim ,250 MİLYIN DAHA MI VEREYİM DEDİ?Bende dedim o resimde halasının kızı olsaydı o resim çıkardı,kuzeni gelmedi diye yüzü düştü ,salonda aile resimlerinde çekilirken yüzü hep asıktı bizim resimlerde,kendi ailesi ile olduğunda maşallah 32 diş görünüyor dedim.He resim çıkarmadı diye kız şimdi kötü mü oldu felan dedi,ne alakası var dedim.ben nişanlına kötü demiyorum ki dedim,sadece o resimde kuzeni olmadığı için o resim çıkmadı,ama merak etme 4 ay sonra düğün var,illaki yine resimciye benide çağırıcak,gitmicem ama kuzeni ile resim çektirdiğinde o kızın o resimi çıkıcak dedim.küfürler etti felan böyle.ben istedim sadece ikimizin resmi olsun dedim dedi.Madem öyle niye resimcide beraber çekilelim dedi,adam o pozları boşyere mi çekiyor.NİYE ÖYLE TEKLİFTE BULUNDU NİŞANLIN dedim.Ben kalkıpda ayy beraber çekilelim demedim,aklıma bile gelmedi dedim.Sonra onlara gittik,bu siteye üye olamamış,üye yaptım,gayet normal bir şekilde konuşuyorum felan,bir baktım bi klasör seçilenler diye.tıkladım bende,birde ne göreyim hanfendi beğendiği resimleri klasör yapmış benimde resimim yok ordda,anladımki abim nişanlsını kolluyor.Hayır anlamadığım şu madem çıkarttırmıcan nden çektiriyorsun o resimleri.

Geçen hafta koltuk bakmaya gittik,hanfendi hiç bakmıyor bile,öyle ikisi elele tutuşmuş ,yapışmışlar,yahu bir bak mobilyaya,dolaplarını aç,otur koltuğa rahat mı değil mi yok bizimkinde öyle birşey.ünitenin ışıklıymış tabi elekttrikler kesik olduğu için o ışıklandırmayı göremedik,annemde dedi kızım siz bakmamış mıydınız buna ?baktık ama alıcı gözüyle değil,ben dolapları felan hiç açıp bakmadım ,nasıl sinirlendim orada.yahu senin 4 ayın kalmış ,bir bak ,araştır yok ,ne konuşuyor ne bişey yapıyor,ne bilim mobilyanın biryerini beğenmediysen sor.yok daha çok ben açıp bakıyorum soruyorum felan,adam beni sandı nişanlı yani.sinir oluyorum kızın bu davranışlarına.annem o kadar en güzeli olsun diye çırpınıyor,gelinlik modellerie bak kızım ,bir tanıdık var ona diktirelim,taşları felan pahalılaşıyormuş diyor,bir kualğına giriyor,diğer kulağından çıkıyor hanfendinin.

ben o kadar nişan elbise modelleri çıkardım ,baksın zorlanıyor yardım edeyim diye,ne bilim her seferinde hep yanındaydım ,aman tek kalmasın diye .şimdide gelinlik modellerini araştyırıyorum en güzeli olsun zorluk çekmesin diye ama kız gerçekten çok rahat..

ben nerede hata yapıyorum bayanlar?çok mu fesat düşünüyorum bu resim konusunda ?nasıl davranmalıyım bu kıza?yanlış mı düşünüyorum?başkalarının ay gelinini kıskanıyor demelerinden korkuyorum ya:44:,belkide abim öylede düşünüyor olabilir bilmiyorum ..

yorumlarınızı bekliyorum bayanlar..

canım ben sana hak veriyorum sen ne kadar iyi niyetli olursan ol yengen seni yanlış tanımlayabilir samimi olduğunu düşünmeyebilir biraz zaman bırak senden bir şey isterse yap gerisini kendilerine bırak keşke benim eşimin aileside sizin gibi düşünselerdi ne eşya ne gelinlik hiç birine karışmadılar ilgilenmediler düğün yaklaşıyo hala tık yoktu ne kadar zorluk çektim eşimi sevmeseydim katlanamzdım bu ilgisizliğe
ama hepsi geçti çok şükür kendini üzme bırak zamana yengenin huyu öyle olabilir zaman her şeyi halleder zamanla sende huyuna alışır ona göre davranırsın

resme gelincede sen haklısın hem çağırmış hem elbise getir demiş hem fotoğrafçıda çekilmişsin bir poz çıkartamamış nolurdu bir pozdan batarmıydı boşver sen abinin mutlu olmasına bak üstüne düşeni yap gerisini kafana takma

biz geçen hafta gittik

ya bunları nekdar dert edinmişsin sen..cümlelerindne bellii .. zaten ilk gezmeleri değil.. ya eşya almak ev dizmek kolaymı? biz 1 senedir bakıoz:) tabiki bakcaklar.. ne kdar takmışsın bunları.. ben ayakkabı alınca görümcem vardı yanımda ay alalım yeter dedim yok olmaz dedi diğer dükkanlarıda gezdirdi sonra geri döndük o dükkana.. aklında kalmasın dedi.. kolaymı o eşyaları almak?
iş çıkışı nereye gticekler falan.. yaaa napcan sen isterlerse gece yarısız giderler vitrinden bakar gelirler arkadaşım ya..
karışmıom falan diyon ama içten içten çok iyi dert edinmişsin kendine kusura bakmada.

koltuk, dolap bakarken çok ilgilenmedi demişsiniz, neden koltuk dolap bakmaya sizde gittinizki, sizin beğendiğinizi beğenmemeiş demekki ki incelemeye lüzum görmemeiş...

diyeceksinizki biz geleleim demedik, abim çağırdı..

abiniz belki laftan kaçmak için çağırdı, çok gönüllü, ısrarcımıydı çağırırken? (sanmıyorum;)

bence kendinizi çekin, uzak kalın, gelinlik falanda bakmayın bırakın onlar beğensin size sonra göstersin siz sadece beğenin veya beğenmeyin yorumunuzu yapın....

emin olun ki daha çok sevileceksiniz abinizin eşi tarafından.

o zaman anlayışlı görümcem diyecek, ama böyle giderse hep zıtlaşacaksınız.

ben yine burada yanlış anlaşılıyorum ya.Abimin evlenmesini,yuva kurmasını çok istiyorum,Maddi bakımdan da yardım ettim,Bileziği,tek taş yyüzüğü kızın herşeyi olsun istedim .Hepsini aman ben öderim al dedim,şimdi bunu niye söyleme gereği duydunuz diceksinizde .eğer gerçekten kötü niyetli olsam niye araştırma yapayım ben kalkıp geline ay bunu niye beğenmedin dahi demedim hiç ses çıkarmadım;kendi kendime söylendim.

Yarın birgün burada bir arkadaş yazmış ,,keşke benimde olsaydı diye,amacım sadece yardım etmek,hiç laf atmiyorum ,yüzüne söylemiyorum..

ben yine burada yanlış anlaşılıyorum ya.Abimin evlenmesini,yuva kurmasını çok istiyorum,Maddi bakımdan da yardım ettim,Bileziği,tek taş yyüzüğü kızın herşeyi olsun istedim .Hepsini aman ben öderim al dedim,şimdi bunu niye söyleme gereği duydunuz diceksinizde .eğer gerçekten kötü niyetli olsam niye araştırma yapayım ben kalkıp geline ay bunu niye beğenmedin dahi demedim hiç ses çıkarmadım;kendi kendime söylendim.

Yarın birgün burada bir arkadaş yazmış ,,keşke benimde olsaydı diye,amacım sadece yardım etmek,hiç laf atmiyorum ,yüzüne söylemiyorum..

Bunları yapıyorsunuz ama bir resimden kavga çıkartıyorsunuz, şikayetleniyorsunuz...

neden sinirlendin ki? düşüncelerimi paylaştım seninle, yardım istemişsin ya o açıdan.
dışarıdan bakıldığında evet böyle düşünüyorum yazdıklarınla ilgili.
ama bak şunu doğru söylemişsin, hiçbir şey yapmayacaksın. zaten yapmamalısın. iyi niyetle yaptığın şeyler kızcağızın başını çok ağrıtacak çünkü belli. ya abine bunları söylediğinde, abin de dolduruşa gelip (ki çoğu erkek buna çok müsait) nişanlısıyla tartışsaydı. bu meseleler yüzünden çok insan bu yoldan dönüyor, kolay birşey mi sence bu? karışma, karışmayalım, karışmasınlar evlenenlere :)

yeni evliyim, belli oluyordur dimi :b

canım ben sana hak veriyorum sen ne kadar iyi niyetli olursan ol yengen seni yanlış tanımlayabilir samimi olduğunu düşünmeyebilir biraz zaman bırak senden bir şey isterse yap gerisini kendilerine bırak keşke benim eşimin aileside sizin gibi düşünselerdi ne eşya ne gelinlik hiç birine karışmadılar ilgilenmediler düğün yaklaşıyo hala tık yoktu ne kadar zorluk çektim eşimi sevmeseydim katlanamzdım bu ilgisizliğe
ama hepsi geçti çok şükür kendini üzme bırak zamana yengenin huyu öyle olabilir zaman her şeyi halleder zamanla sende huyuna alışır ona göre davranırsın

resme gelincede sen haklısın hem çağırmış hem elbise getir demiş hem fotoğrafçıda çekilmişsin bir poz çıkartamamış nolurdu bir pozdan batarmıydı boşver sen abinin mutlu olmasına bak üstüne düşeni yap gerisini kafana takma

ya ben gerçekten iyiniyetimden dolayı,herşeyi çok güzel olsun istiyorum,ama buradaki arkadşlar başka yöne çekiyorlar.aynen bende öyle düşünüorum.çıkartırmıcakdın neden çağırdın ,ben resim meraklısı değilim,orada yapılan harekete sinir oldum,

mutlu olsunlar,gerisi boş diyorum ,dün mesela anlatıyor,şu pc yi açmak istemiyorum .açınca sabaha kadar oyun oynuyorum. diyor.banane oyununu oynasın tamam ama adamlar diyorki inernetten beğendiğiniz model olursa getiri biz yaparız diyorlar.bir araştırma içinde değil,netten de fikir al,git mağazalatıda dolaş,karar ver yani.koaly değildir eminim zordur,ama ne bilim kız birazda rahat yani.

Back