• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

abim ve gelinimiz

evet zaten benim şuan üzüldüğüm abim,en büyük sorun abimde zaten ama işin ilginci ortada bir sorun yok,olaylar kendi kendine böyle gelişti.aman kendi çocuğu aynısını yapmasın asla bunu dilemem.

konunun yeni olduğunu zannettim direk damdan düşme bişler yazacaktım sona gelince daha netleşti herşey iyiki hepsini okumuşum...belliki çok hisli ve çok aileye bağlı bir yapın var keşke azcık abindede olsaydı yazık...ilk evlendiğimizde ilk sayfada yazdıklarından bazılarını bizde yaşadık görümcemle yen bir aileye onların adetlerine alışmak falan zor oluyor insan bocalıyor ama bi yerde de anlıyor insan şimdi görümcem canım ciğeimdir ikimizde ön yargılıymışız başlarda boşa üzmüşüz birbirimizi inşallah gelininiz de anlar birgün

:1:artık gülüyorum böyle yorumlara,elle tutulur gözle görünür şeyi söyleyeyim size,ne oldu da bu yazdıklarımdan 2 sene sonra abim tüm aileyle konuşmuyor şuanda,evlenmeden önce birgün abimle tartıştıklarında tam 1 saat 50 dakika benimle telde konuştu,şimdi neden kimse aranmıyor,şuan evleneli 3 sene olmuş neden benim evime sadece 1 kere gelindi,kız tarafının anne babasına 10 kere gidilip benim anne babamın yanına 2 kere zorla geliniyorsa(artık oda yok)annem hastalandığında yenge hazretleri bir kere bile annemin yanına gelmiyorsa vs....demek sadece hissiyat benimkisi öylemi:46:

demekki ben uzayda yaşıyorum.ben abimi nasıl doldurmuşum acaba merak ettim yazında aydınlanayım.ben zaten abimin mutlu olmasını isterim,niye ailesiyle görüşünce mutsuzmu olunuyor?sizde evlenince mutlu olmak için oğlan tarafıyla görüşmeyin o zaman,yada evliyseniz....

durduk yere olmaz bunlar diyorum bende biraz kendinizi sorgulamanız lazım ayrıca hepte gelinmi kötü oğlunuz size çok düşkün olsaydı kopmazdı kimseyi suçlamayın kopmayan kopmuyo:ssz:

konunun yeni olduğunu zannettim direk damdan düşme bişler yazacaktım sona gelince daha netleşti herşey iyiki hepsini okumuşum...belliki çok hisli ve çok aileye bağlı bir yapın var keşke azcık abindede olsaydı yazık...ilk evlendiğimizde ilk sayfada yazdıklarından bazılarını bizde yaşadık görümcemle yen bir aileye onların adetlerine alışmak falan zor oluyor insan bocalıyor ama bi yerde de anlıyor insan şimdi görümcem canım ciğeimdir ikimizde ön yargılıymışız başlarda boşa üzmüşüz birbirimizi inşallah gelininiz de anlar birgün

ooo başlığı açalı 2 sene olmuş,arkadaşın biri bulmuş yeniden konuyu.

ailemi evet seviyorum ve maneviyata aşırı düşkün biriyim,gelenek görenek,bayram,hasta,doğum ölüm bunlara çok dikkat ederim.eminim birçoğunuzda dikkat ediyordur ama ben aynen dediğiniz gibi biraz hisliyim ve aşırı duygusalım.

abim doktor,eşide spor öğretmeni,zaten çalışan insanlar,bende öyleyim istesekte zırt pırt görüşemeyiz bunu bende istemem ama sadece tek örnek vereyim,geçen sene bayramda abim ve eşi annemle babamın evine geldiler,tam 1 saat sonra abimin eşi ben babamlara gidiyorum dedi(ailesi başka ilçede yaşıyor)abim kaldı o gitti,mesela ben buna takılırım işte.bayramın 1.günü bizimle,2.günü kendi ailesiyle bayramlaşabilirdi yada tam tersi ama eşit olmalıydı,bizi beğenmez gibi 1 saat kalıp tüm bayram ailesiyle geçirmek te neyin nesi,üstelik yeğenim var,bizde görmek sevmek istiyoruz.bence insana rahatlık batıyor yada sonradan görme olmak böyle birşey olsa gerek.

durduk yere olmaz bunlar diyorum bende biraz kendinizi sorgulamanız lazım ayrıca hepte gelinmi kötü oğlunuz size çok düşkün olsaydı kopmazdı kimseyi suçlamayın kopmayan kopmuyo:ssz:

evet gelin kötü varmı itirazınız,kendimi sorgulamam için konuşup görüşüp vakit geçirmem lazım,sizin de kaynanızla bir sorununuz var galiba yada görümcenizle?

El kızına mana bulma arkadaşım.. Senin abin 5 para etmezmiş..

bak abimin 5 para etmemesine katılırım ama el kızıda insan olsa insan gibi davranırdı en azından dayımızın ölümünde başınız sağolsun derdi,insanlık ruhunda olmalı.

Son düzenleme:
evet gelin kötü varmı itirazınız,kendimi sorgulamam için konuşup görüşüp vakit geçirmem lazım,sizin de kaynanızla bir sorununuz var galiba yada görümcenizle?

yok canım bilemedin bende böyle dertler yok allaha şükür ama olsa bile karakterimi bozmam kimsenin terbiyesizliği yada yaptığı haksızlık. beni sevmeyen azötede durur yalvarıp yakarmam illa benimle sıkı fıkı ol evime gel vs diye beni sevmeyeni bende sevmem ve gururlu olurum herkeste değerini görür böylece kimse kimseyi sevmek zorunda değil sonuçta önemli olan yapılan bi saygısızlık varmı ona bakarım saygı edep hepsinden önce gelir anlatabiliyomuyum. yani görümcem beni sevmiyosa az ötede dursun ozaman umrum bile olmaz :ssz:

yok canım bilemedin bende böyle dertler yok allaha şükür ama olsa bile karakterimi bozmam kimsenin terbiyesizliği yada yaptığı haksızlık. beni sevmeyen azötede durur yalvarıp yakarmam illa benimle sıkı fıkı ol evime gel vs diye beni sevmeyeni bende sevmem ve gururlu olurum herkeste değerini görür böylece kimse kimseyi sevmek zorunda değil sonuçta önemli olan yapılan bi saygısızlık varmı ona bakarım saygı edep hepsinden önce gelir anlatabiliyomuyum. yani görümcem beni sevmiyosa az ötede dursun ozaman umrum bile olmaz :ssz:

ya sen iyice hırs yapmışsın beni,gelip gelip aklınca beni inciltmeye çalışan yorumlar yapmaya çalışıyorsun,valla ben hiç terbiyemi bozmadım,tek kelime bile etmedim,başkası olsa neler derdi,beni sevmeyen zaten az ötede duruyor,bende onu aramıyorum sormuyorum.ama bayramda,dayımın ölümünde bile annemle babam aranmıyorsa bunu kendime tabiiki dert ederim.bende bilmem anlatabildimmi,bunda anormal olan ben değil onlar.tabii aile kavramını iyi bilenler bunu ne demek istediğimi daha iyi anlar.

Son düzenleme:
abime zaten dün telefon açtım,güzelce kırgınlığımı dile getirdim,yemeğe davet edeli aylar oldu gelmediniz dedim,işte birsürü bahaneler saydı,en sonundada seni çok seviyorum buna inan dedi, ama böylede olmazki ya,şimdi iki gün sonra gelsede bir değeri kalmıyorki,eşinin bu anlamsız tavırlarından dolayı artık eşindende hoşlanmıyorum,oysa eşiyle yaşıtız,üstelik hamile,ben isterdimki arada onlar bize gelsin biz onlara gidelim,hamile kadın bir ihtiyacı olur diye düşünüyorum,en son işte bir ihtiyacın varmı diye aradım,ama yine telefonuma bakmadı,görmemiştir diye düşündüm ama sonrada hiç aramadı.insanlara iyilik yaramıyor,illa cadı görümcemi olayım ya.

Çok iç içe olma hayalleri kurmayın bence, öyle bir dünya yok diye düşünüyorum, yani elbette vardır öyle ama nadir. Şahsen görümcem olsaydı kanki olma çabasına girmezdim ben, saygılı ve mesafeli kalmak isterdim, ama hiç gitmemek gibi durum olmazdı, sizde haklısınız:26:
Siz iyi yapmışssınız abinize gerekeni söylemişsiniz, geri çekilin ve umursamayın,
siz kafanıza taktıkça hiç bir şey düzelmez aksine daha kötü olur, farkında olmadan kin ve nefret yaratırsınız!

Daha önce de yorum yapmışım :)
Herkesin kendi yapısıyla alakalıdır samimi olmak veya olamamak.
Tabii evlenince sadece kendi ailemizle yükümlü olmayız, eşimizin ailesine karşı da, eşimiz de bizim kendi ailemize karşı yükümlü olur.
Yani hep diye birşey söz konusu olmamalı, diğer taraftan düğün resimlerinde kendi ailesini paylaşıp sizi paylaşmaması herkesi bir parça kırardı size hak veriyorum, ama neden neden? biz ne yaptık diye üzmeyin kendinizi bence, tam tersi madem böyle bir problem varmış gibi davranıyor mesafeli olun sizde, gönül ister herkes birbirini sevsin ama olmayınca olmuyor maalesef..
:34:

Son düzenleme:
Ben de bir tek bizde var bu sorun sanıyordum ve o kadar benziyor ki anlattıklarınız yaşadıklarıma.. Benim de iki abim var ve küçük olanın eşiyle sorunlar bitmek bilmiyor.. Yüzyüze gelip de tek kötü söz söylemişliğimiz de yok.. Bizimkilerin de evlenir evlenmez çocuğu oldu.. 6 aydır yeğenimin yüzünü göremiyorum,çok özlüyorum ağlıyorum fln ama elimizden hiç bişey gelmiyor.. Abim de siz karışmayın diyor.. O neşeli adam gitti yerine sürekli sinirli ve mutsuz bir adam geldi,bize hep soğuk artık.. Şimdi boşanmayı konuşuyorlar ama icraat da yok.. Boşansalar en azından yeğenimi görebileceğim ama sanmam boşanmazlar da biz öyle hasret yaşarız.. Neyse uzatmayayım,dertlerimiz çok ama çok benziyor rabbim çok büyük eden bulur,bize düşen sabır

Çok iç içe olma hayalleri kurmayın bence, öyle bir dünya yok diye düşünüyorum, yani elbette vardır öyle ama nadir. Şahsen görümcem olsaydı kanki olma çabasına girmezdim ben, saygılı ve mesafeli kalmak isterdim, ama hiç gitmemek gibi durum olmazdı, sizde haklısınız:26:
Siz iyi yapmışssınız abinize gerekeni söylemişsiniz, geri çekilin ve umursamayın,
siz kafanıza taktıkça hiç bir şey düzelmez aksine daha kötü olur, farkında olmadan kin ve nefret yaratırsınız!

yok canım konuyu açalı zaten 2 sene olmuş,ben zaten hiç içiçe olma hayalleri kurmadım sadece sıradan abi kardeş ilişkisi istedim,3 senede evime 1 kere geliniyorsa bu artık normal olmuyor.bende kanki olmak istemem,çünkü çok sıkı fıkı oluncada sorunlar başlıyor ama biz o saygıyı mesafeyi bile yakalayamadık,ben zaten zamanla bunu aştım ve alıştım,ama bana yaptıklarını ailemede yaptılar.

yeğenimin geçen sene doğumgününü oldu mesela,abimin eşi(yenge diyemiyorum,çünkü aynı yaşıtız ve hep ismimizle hitap ettik birbirimize)yeğenimi sabahtan almış kendi ailesine gitmiş,mesela annem birgün doktor dönüşü telefon açıp geliyorum müsaitmisiniz demiş,yenge değilim demiş ve buna benzer birsürü olay...

beni birçok arkadaş elin kızıyla uğraşma diye eleştirmiş ama benim yerimde başkası olsaydı neler neler derdi,bu yazdıklarım sadece çok küçük örnekler ama dediğim gibi ben artık umursamıyorum çünkü o anladımki eşinin ailseni istemiyor,yani burada biz değil başka aile olsa onlarada aynısını yapacaktı.

niye?bende 2 üniversite okudum ayrıca çalışıyorum,neyimi beğenmeyecek,ayrıca artık kız derdim değil,benim derdim abim,insanlar bayramda doğumda ölümdede gelip aramıyorsa iyi niyet aramam.

fazlasıyla haklısın iş abinde bitiyor...

yok canım konuyu açalı zaten 2 sene olmuş,ben zaten hiç içiçe olma hayalleri kurmadım sadece sıradan abi kardeş ilişkisi istedim,3 senede evime 1 kere geliniyorsa bu artık normal olmuyor.bende kanki olmak istemem,çünkü çok sıkı fıkı oluncada sorunlar başlıyor ama biz o saygıyı mesafeyi bile yakalayamadık,ben zaten zamanla bunu aştım ve alıştım,ama bana yaptıklarını ailemede yaptılar.

yeğenimin geçen sene doğumgününü oldu mesela,abimin eşi(yenge diyemiyorum,çünkü aynı yaşıtız ve hep ismimizle hitap ettik birbirimize)yeğenimi sabahtan almış kendi ailesine gitmiş,mesela annem birgün doktor dönüşü telefon açıp geliyorum müsaitmisiniz demiş,yenge değilim demiş ve buna benzer birsürü olay...

beni birçok arkadaş elin kızıyla uğraşma diye eleştirmiş ama benim yerimde başkası olsaydı neler neler derdi,bu yazdıklarım sadece çok küçük örnekler ama dediğim gibi ben artık umursamıyorum çünkü o anladımki eşinin ailseni istemiyor,yani burada biz değil başka aile olsa onlarada aynısını yapacaktı.

bu arada benim küçük yengemde 3 sene amcamla ailesini yani ailemizi görüştürmedi amcam iç güveysi gibiydi bu arada amcam doktor yengem öğretmen iş tabiki amcamdaydı olmadı tabi şimdi kızları 6 yaşında yeni yeni geliyorlar görüşmeye...

Yaa evet ben yeni konu sandım, neyse umursamamanıza sevindim, bende görümce olucam ilerde, o yüzden empati yaptım, ama artık devir değişti, belki bende dahil gelinler kafasına göre, yeni aileyi kabullenmiyoruz..

ya sen iyice hırs yapmışsın beni,gelip gelip aklınca beni inciltmeye çalışan yorumlar yapmaya çalışıyorsun,valla ben hiç terbiyemi bozmadım,tek kelime bile etmedim,başkası olsa neler derdi,beni sevmeyen zaten az ötede duruyor,bende onu aramıyorum sormuyorum.ama bayramda,dayımın ölümünde bile annemle babam aranmıyorsa bunu kendime tabiiki dert ederim.bende bilmem anlatabildimmi,bunda anormal olan ben değil onlar.tabii aile kavramını iyi bilenler bunu ne demek istediğimi daha iyi anlar.

saçmalama istersen yorumuma kızıp konularıma bakarak hakaretkar saçma bi yorum yaptın ve şuan benim kullandığım kelimeyi bana geri söylüyosun korktum yahu bana göre değil böyle yaptığını başkasına atmak neyse vaktime yazık :51:

saçmalama istersen yorumuma kızıp konularıma bakarak hakaretkar saçma bi yorum yaptın ve şuan benim kullandığım kelimeyi bana geri söylüyosun korktum yahu bana göre değil böyle yaptığını başkasına atmak neyse vaktime yazık :51:

alone sen gerçekten hala çocuksun,çünkü o şekilde cümleler kuruyorsun,bi zahmet artık benim konumu alıntılama ve yazma,tarzlarımız farklı çünkü.

Son düzenleme:
ooo başlığı açalı 2 sene olmuş,arkadaşın biri bulmuş yeniden konuyu.

ailemi evet seviyorum ve maneviyata aşırı düşkün biriyim,gelenek görenek,bayram,hasta,doğum ölüm bunlara çok dikkat ederim.eminim birçoğunuzda dikkat ediyordur ama ben aynen dediğiniz gibi biraz hisliyim ve aşırı duygusalım.

abim doktor,eşide spor öğretmeni,zaten çalışan insanlar,bende öyleyim istesekte zırt pırt görüşemeyiz bunu bende istemem ama sadece tek örnek vereyim,geçen sene bayramda abim ve eşi annemle babamın evine geldiler,tam 1 saat sonra abimin eşi ben babamlara gidiyorum dedi(ailesi başka ilçede yaşıyor)abim kaldı o gitti,mesela ben buna takılırım işte.bayramın 1.günü bizimle,2.günü kendi ailesiyle bayramlaşabilirdi yada tam tersi ama eşit olmalıydı,bizi beğenmez gibi 1 saat kalıp tüm bayram ailesiyle geçirmek te neyin nesi,üstelik yeğenim var,bizde görmek sevmek istiyoruz.bence insana rahatlık batıyor yada sonradan görme olmak böyle birşey olsa gerek.

evet canım haklısın kesinlikle sonuçta 4 atanın 4 ü bir tutulmalı derler doğru olanda budur...karşılıklı saymak sevmek lazım aileleri hep bana hep bana olmaz ne yazıkkii...Allah yengenizle abinize doğru yolu göstersin inşallahh....ama unutma herkes ettiğini bulur ben inanırım buna oda kayınvalide olacak bigün...Mevlam neylerse güzel eyler

Back